Kedze je tu pomerne vysoky pocet matfyzakov (a som jemne zufala), napadlo mi (vsimnite si, ze tam nemam "ma"), ze sa mi mozno podari zachranit sa vdaka birdzu. Cize akcna ponuka dna, mesiaca, roka, geologickeho obdobia, vyberte si je, ze nejaky sikovny ma
vsak na nete mas o tom vela, zadat do google(taylorov polynom alebo nieco podobné) a stahovat PDF je ich tam vela... doucovanie je je zbytocne ked sama nemas iniciativu
@mefistofel ona tomu nerozumie v pisanej, kreslenej ani hovorenej forme, potrebuje tzv. "special care". Sa divim, ze si sa o slabom logickom mysleni este na nete nedocital, je toho tam vela. S dobrym ucitelom to vie zvladnut za hodinku a tu druhu sa mozu venovat inym prasacinkam
na taylorov polynom mam tak dobru spomienku.. na splachovaci sme ho mali odvodit, bolo to na nejakych 7 - 8 riadkov
na co sa to ucit a trapit sa stym ? chitil som to a hodil na papier .. pridem na skusku a vyberem si ten papier s cistym papierom na ktorom sme mali riesit zadania ... luxusnych 8 bodov zadarmo
poviete si ale kkt stoho vies .. no mali sme baby ktore to vedeli spredu zadu a teraz po dvoch rokoch ani nevedia o co ide ..
@divinatoire tak ja som mal "limity, derivacie, Vyššie derivácie a ich aplikácie(ako taylorov atd), integraly, diferencialne rovnice, Homogénna a nehomogénna lineárna diferenciálna rovnica druhého rádu" atd v jeden semester ako matematiku 1 a pomohlo mi len ked som si o tom hladal udaje sam. v kazdom pripade skoro kazdy doucovatel nauci velmi malo, najvac sa naucis sama.
@wolskeoko aj ked ma clovek slabsie logicke myslenie, tak je lepsie ked sa to nauci sam, len musi mat clovek aj vlastnu iniciativu, lebo ucitel ti to len vysvetli, ale naucit sa to musis sam. ale v kazdom priapde pokial si o tom clovek nenastuduje tak nebude mat o tom ponatie ani ked mu to vysvetlia a ked si to clovek sam zacne studovat tak pravdepodobne sa to aj nauci.
@mefistofel vies aky je rozdiel medzi tym kto sa uci logikou a tym, kto sa uci pamatou? zakladna ako aj stredna skola najma lpia na pamatovom studiu, co je samozrejme blbost. Logikou nie su vsetci obdareni dost na to, aby nejake nezmyselne cisla a operacie vedeli sami pochopit. Preco? pretoze im chybaju ZAKLADY matematiky a tie sa v skriptach ani pdfkach nedocitas
@wolskeoko tak to je pravda, videl som niektorych ktory neovladali ani zaklady ale tak takych je velmi malo, a vacsinou taky nemaju ani co robit na skole pochybujem ze to bude platit aj v tomto pripade
@tikalok Chodim na FH Technikum Wien (business informatics) a mam to formou online studia. Nikdy som nebola vyrazne zdatna v mat., ale to sa ani nedalo cakat pri individualnom studiu na gym.
Tak ci tak, ked mi spoluziak, (chalan ma inziniera z ekonomie a logicke myslenie ma z nasho teamu najschopnejsie) povedal, ze tie priklady pocital cely vikend, pochopila som, ze to asi nebude len mnou. Znamy, ktory skoncil fiitku v nasej mat. vidi tiez vacsie kombo nez ake si pamata zo studii on. Nechcem to demonizovat, ale je s tym pomerne vela zabavy pre bezneho smrtelnika. Ak si za, tak ti to mozem preposlat so zatatymi pastami, ze v tom uvidis vyzvu a si ochotny vniest mi do toho trochu svetla.
@mefistofel no pokial je slecna na tom tak zufalo ako pise, tak zrejme ano. Keby k nej maju na strednej uvitelia iny pristup, tak vie zaklady a lahsie sa jej to chape. Takto jej to niekto musi extra vysvetlit. A inak dnes na skole su uz ini machri podaktori politici si spravia doktorat aj bez toho aby sa na skole ukazali... ved nie?
vzdy som si vravel, ze si mala ist radsej studovat slovencinu. rad by som ti pomohol, ale moja logika stuhla už strašne dávno. už ovládam len tie slovné významy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
na co sa to ucit a trapit sa stym ? chitil som to a hodil na papier .. pridem na skusku a vyberem si ten papier s cistym papierom na ktorom sme mali riesit zadania ... luxusnych 8 bodov zadarmo
poviete si ale kkt stoho vies .. no mali sme baby ktore to vedeli spredu zadu a teraz po dvoch rokoch ani nevedia o co ide ..
na akú školu to chodíš?
Tak ci tak, ked mi spoluziak, (chalan ma inziniera z ekonomie a logicke myslenie ma z nasho teamu najschopnejsie) povedal, ze tie priklady pocital cely vikend, pochopila som, ze to asi nebude len mnou. Znamy, ktory skoncil fiitku v nasej mat. vidi tiez vacsie kombo nez ake si pamata zo studii on. Nechcem to demonizovat, ale je s tym pomerne vela zabavy pre bezneho smrtelnika. Ak si za, tak ti to mozem preposlat so zatatymi pastami, ze v tom uvidis vyzvu a si ochotny vniest mi do toho trochu svetla.
sice na strednej som skor odovzdaval prazdny papier nie preto ze som nic nevedel, ale preto ze som bol lenivy nieco pisat