je tu niekto skor chalani ktori chodite cvicit? myslim tak na svaly. skor by som chcel ze ci by mi stacili bielkoviny na svaly? alebo neaky gainer? ja neviem kazdy mi vravi nieco ine,mam 65kg a asi 185cm cize chudy som. chcel by som skor na ramena ruky pr
Poviem ti jedno, musis cvicit cele telo. Ja som tiez cvicil len vrchnu cast, nohy som nemohol kvoli urazu, ale potom ked som zacal nohy tak to islo cele hore ovela rychlejsie. Zaklad je ale strava. Musis jest aspon 2g bielkovin na 1kg tvojej hmotnosti. Cvicit tak 4 krat tyzdenne, najprv precvicuj tak 2 tyzdne cele telo, na kazdu svalovu partiu jeden cvik, 3 serie, 8-14 opakovani, potom si to rozdel na 2 dni, polka jeden den polka druhy, ale pridaj 2 cviky na male svaly a 3 cviky na velke svaly. Potom to uz pojde same od seba
a skus si pohladat na nete cviky rozne, stravovanie alebo tak...
@1 ma pravdu...musis cele telo sumerne cvicit.....ak nie, tak b ysi vyzeral pekne nesumerne a ako bolo spomenute, pomaly by si siel hore s vahou......len na uplny zaciatok by stacilo podla mna aj 3x do tyzdna a mensiu vahu a 10 a viac opakovani...v 4 seriach....a mozno aj trosku dlhsie ako dv atyzdne by som cele telo spevnoval....a zacal by som len s cvikmi bez ciniek/zavazi...kluky, kliky, atd. a az pootom pridaval zavazie....ale to sa neda tak povedta. Mozno si zvyknuty z domacnosti na telesnu zataz, a teda tieto prve kroky mozes urychlit.....
..a ten gainer alebo protein....bez cvicenia ti nepomozu....ale aj tak by som doplnky hned zo zaciatku nebral..pockaj mesiac,2,3 a az potom..a ked ti ide o hmotnost tak staci gainer....ale ak mas torsku aj tuku, tak by som radsej ten protein 90% a viac...
@fxx Najprv k tomu Gaineru vs. Bielkoviny ... Bielkoviny a v nich obsiahnuté aminokyseliny si pomáhajú tvoriť svalovú hmotu !!! Gainer máš v podstate bielkoviny + dosť slušné množstvo sacharidov - čo sú vlastne cukry v inej forme !!! Keď si teda chudý a chceš nabrať tak by som skôr odporúčal nejakí ten gainer - ale pozor !!! - z cukrov sa priberá !!! Pribereš ale nebude to len na svalovej hmote ale aj na tuku - zase záleží na úrovni tvojho metabolizmu samozrejme !!! ... A k tomu čo ti napísal @majlos - s tými bielkovinami to má pravdu avšak čo sa cvičenia týka ... nemôžem odporovať , ale zase ani tvrdiť že to je jednoducho super voľba !!! Najlepšie keď si to stanovíš sám podľa svojich vlastností !!! Na to by si mal časom prísť !!! Pokiaľ chceš rýchlo nabrať tak by si mal cvičiť pravidelne a tvrdo - ale zase pozor na zranenia -> tie sú dosť nepríjemné a niekedy sa dlho liečia !!! Snaž sa cvičiť pravidelne , všetky svaly a fakt dosť záleží na tom čo ješ !!! Snáď toľko k tomu zatiaľ !!!
@4 Podla vahy a vysky je ektomorf, takze moze zrat hodne a neublizi mu to. Rychly metabolizmus spali tuky a cukry mu pomozu pri treningu.
Ja som to iste, vysoky a chudy, teraz znova zacinam cvicit lebo som mal zlamanu nohu tak 2,5 mesiaca som nic nerobil, ale zaklad je makat. CCa 2 roky dozadu som behom 4 mesiacov nabral 10 kg svalovej hmoty kedze som cvicil 4 krat do tyzdna a zral co sa dalo. Na ranajky alebo veceru kazdy den 1/4 kila tvarohu, tam je hodne bielkovin.
@Fxx chlope, TRENING, ZRADLO a TRPEZLIVOST a mozes mat svali ake chces... ked chces cvicit na objem tak cvic menje opakovani 6-8 v neakych 3 az 5 seriach... vsetko je to na tebe, ale priprav sa ze ked chces nabrat vela svalov musis vela jest a vela nieje to ze si plny a sa do teba viac nevojde vela je tak ze ti je z toho jedla zle a lezie ti usami ale ty doseba vzdy tlacis... kazde 2 hodiny primerane mnozstvo jedla - o tom ti poradi tento clanok: » new.biomag.sk/show_article.ph... , a ohladom gajnerov a proteinov - vsetko su to fajn veci ale popravde teoria o bielkovinach atd je jedna vec a prax druha... fakticky... z obycajneho jedla sa najrychlejsie nabera hmota, aspon u mna je to tak. A vopred sa priprav nato ze ziskavanie svalov nieje zalezitost : tak budem cvicit mesiac alebo 2 aby som mal v lete svali ale to je zalezitost rokov...
@3 nie je to len o sumernosti ale aj o tom ze pri cviceni noh sa vyplavuje vela testosteronu
Moze ist kludne aj bez doplnkov ked to vies vyvazit stravou, to sa mi zda byt namahavejsie ale ak nebudes jest dost bielkovin neporasties, nebudes regenerovat a takisto musis jest aj dost cukrov aby si mal energiu na trening. Na noc je tvaroh zaklad alebo nejaka kazeinova bielkovina
najlepsie spravis ak zajdes na nejake forum, poprecitavas a casom zistis co a ako ti tvojmu telu vyhovuje najviac
@fxx ... každý ti k tomu napísal svoje !!! Teraz je na tebe či to zhodnotíš a čo využiješ !!! Ale naozaj by si sa mal pozrieť ešte na nejaké fórum čisto o posilňovaní !!!
no ja neuživam žiadne tabletky ani prašky, podla mna to je velmi jednoduche maš nejaky trening a po skončeni treningu by si sa mal do 1 hodiny natlačiť proteinov/čiže bielkovin/ do prasknutia ,su rôzne zdroje,a potom uvidiš jak svaly porostu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
a skus si pohladat na nete cviky rozne, stravovanie alebo tak...
..a ten gainer alebo protein....bez cvicenia ti nepomozu....ale aj tak by som doplnky hned zo zaciatku nebral..pockaj mesiac,2,3 a az potom..a ked ti ide o hmotnost tak staci gainer....ale ak mas torsku aj tuku, tak by som radsej ten protein 90% a viac...
Ja som to iste, vysoky a chudy, teraz znova zacinam cvicit lebo som mal zlamanu nohu tak 2,5 mesiaca som nic nerobil, ale zaklad je makat. CCa 2 roky dozadu som behom 4 mesiacov nabral 10 kg svalovej hmoty kedze som cvicil 4 krat do tyzdna a zral co sa dalo. Na ranajky alebo veceru kazdy den 1/4 kila tvarohu, tam je hodne bielkovin.
Moze ist kludne aj bez doplnkov ked to vies vyvazit stravou, to sa mi zda byt namahavejsie ale ak nebudes jest dost bielkovin neporasties, nebudes regenerovat a takisto musis jest aj dost cukrov aby si mal energiu na trening. Na noc je tvaroh zaklad alebo nejaka kazeinova bielkovina
najlepsie spravis ak zajdes na nejake forum, poprecitavas a casom zistis co a ako ti tvojmu telu vyhovuje najviac