Mam pocit ako by som dospela.Stratila som aj najlepsiu kamartku.A to len koli tomu ze vraj som sa zmenila.Poriadne som sa s nou preto pochytila.Uz dlhsi cas sme nemali spolocne zaujmi ale dovtedy som mala aspon predstavu najlepsiej kamaratky.Teraz nic.Vla
ja sa nestiham divit, ze 12 rocne decka sa zaujimaju o sex, to ma podrz...
a inak schovavacku si este aj ja rada zahram
a tak ptm co ta zaujima?? - ved v tvojom veku som este ani menstruaciu nemala
nie som sie zastanca vekovej kategorie a nerobim rozdiely medzi ludmi ohladne veku, ale aby sa 12 rocne dievca citilo ako dospele?? nie je to trocha nemozne??
viem ze decka z roka na rok skor dospievaju, ale moje deti potom hned jak sa narodia uz budu dospele?? ci ako to je?
ja, s mojim vekom (17) co mam uz len rok do 18 - vek vstupu do dospelosti, neopovazim sa povedat, ze sa citim dospela...
no dopici, mam taky pocit ze moje buduce deti dam sledovat 24/7 ci niekde netrtkaju v skole na zachodoch a neslahaju si do kabla lebo ako vidim tak degeneracia ludskeho pokolenia frci plnym prudom.... krista, kde su tie casy ze v 12tich sme chodili jasterice chytat, futbal hravat a pod. picoviny :/
No toto... kam to spejeme??? No ale aj mne sa raz toto stalo, že mi kamarátka povedala, že som sa zmenila, ale bola som vždy taká istá... a len tak no ma odkopla ja už neverím nikomu...
@9 presne...a tko za to može?? trápne americke filmy!! kriste ved ja som mladá a pamatám že ked som mala 12 tak som ani riadne nevedela čo je napr. masturbácia!! ježiš ved to je až chore!!!!!
ja som v 12 o takom zacinal dozvedat. alebo to bolo v 11? ale urcite som sa takto otvorene s nikym o tom nerozpraval
ja si tiez myslim ze som sam...a potom mked idem po ulici na mna dievca, ktore som 100 rokov nevidel, klope z okna pekne sa na mna usmeje a ja jej to opatujem a hned sa citim lepsie, ze si na mna niekto spomenul...
mne sa stalo nieco podobne teda to ze sa so mnou prestala bavit moja naj kamoska..tiez som mala pocit ze mam zrelsie nazory ako ostatne baby a jednoducho som sa dostn trapila a tak ale teraz uz mam novu naj komosku a kopu tiez super kamosiek a dokonca uz dobre vychadzam aj s tou babou ktopra sa so mnou prestala bavit..neboj sa cathy podla mna to urcite prejde a najdes si novu este lepsiu kamosku
@11 Americke filmy? No to ma podrz. Ja som myslel ze to bude inou vychovou, resp. zanedbavanim vychovy a nezaujmom dnesnych deti o normalne aktivity ako sport, hudba, kruzky zaujmove a pod. Ale ked myslis ze americke filmy tak hej...
@9 nooo presne tak futbal a dalsie somariny boli v kurze ked som mal 12 a ne sex.. no dobre mozno tak kazdy chalan si tuzil pozret playboya
@11 neplet do toho filmy, tie s tym nic nemaju. Ani pocitacove hry, ani internet ani ine media. Rodicia proste kaslu na svoje deti respektive ich zle vychovavaju a tym padom su z nich povacsinou rozmaznani frackovia co potom rodicom skacu po hlavach...
Aaaale ved sa tu nepohoršujte nad tým sexom =D... Ona možno práve zistila ako sa robia deti a tak koho by nezaujimali podrobnosti =P Ja som si tým prešla v osmych =D Ale nije Mno ja nemam od teba až tak moc daleko =P A pamatam si stavy ake som mavala ja.. jedno dievča to tu dobree napísalo- asi len cítiš že začinaš dospievať.. preeesne tak =P V tvojom veku som sa aj ja citila byť ináá a vyynimočná... Newiem, je to tým detstvom ... Ale aj podla toho ako pišeš vidim, že určite až tak niesi na urovni 12ročného dieťaťa, ale teraz sa nemusiš zbytočne trápiť s tým že život je zložitý a tak dalej.. lebo ty ho ešte zložitý nemaš Tak najlepšie bude aj pre teba, keby si sa vrátila do detstva =P Ved ty si ešte užiješ dospelosti
...ja túto krízu zažívam teraz a je mi 17.. vychádzam lepsie s chalanmi nez s holkami.. naj -kamaratku som mala, ibaze obe sme sa zmenili.. u mna za to mohol chalan..a u nej zase nástup na strednú skolu( a nový stýl obliekania a pocuvanie inej hudby, ani vtedy sme v tom neboli rovnako ale aspon nam to obom nevadilo).. je mi to luto.. ze sa to pokazilo..ale jednoducho.. neviem ti povedat ci sa to zmeni.. ja v to dufam.. a tebe neostava nic ine.. drzim ti prsty aby si na tom nebola tak ako ja..
dievca akoby osm pocula seba v tvojom veku. na kamosky sa vyser bud tym kym si, dalej citaj, v tvojom veku nie je nic lepsie ako precitat kopy knih. ja som vtedy frcala na knihach ako Dama s kameliami alebo egyptan sinuhe. snivaj,ziskavaj informacie a kasli na ostatne baby, ktore rozmylsjau na dtakymi primitivnymi vecami ktore ich nemaju co trapit este.drzim palce
@16- Podľa mňa to neni tým že rodičia na deti kašlú ale tak veľa rodín má finančné problémy najmä ak tam je matka s dieťaťom sama bez otca takže na to dieťa nemá čas lebo musí robiť aby ho ako tak uživila.. a tým že dnešné deti a často chcú správať veľmi dospelo a byť "cool" tým že pijú, etc.. ale čo zmôže matka s deckom keď príde domov opité a potom mame odpapuľuje a správa sa tak ako keby tým pánom domu bol len on lebo on to pochytil od svojich spolužiakov, kamarátov,.. takže netreba vinu hľadať len na rodičoch toť môj názor
@20 ja som tiez pil ked som mal 16, skusal som fajcit a pijem aj teraz, par krat som domov prisiel opity tak ze na to rodicia prislo (ale to uz som mal 18 alebo skoro 18 takze to preslo) ale nikdy som sa neodvazil odvravat rodicom a nedovolil si prist najebany domov a robit bordel ako keby som to vlastnil... to by som spravil raz a vlastne aj posledny krat
@21- ale ja hovorím o deťoch ktoré nemajú rozum (rozumej 12-14) no a napr. poznám dosť ľudí že čo v 13 začali piť aj fajčiť, a jedného čo v 13 už prestáva piť, kamoška mi rozprávala že jedna baba už chalanom fajčila,v 14 už s ním spala, .. a ako ja nepijem ani nič také takže neviem ako to chodí
Nic si z toho nerob...tvojou hlavnou vyhodou je,ze si ovela vyspelejsia a inteligentnejsia ako tvoje rovesnicky,preto i prezivas veci emocionalnejsie,ako si sama uviedla.Za takychto okolnosti nema velmi vyznam sa s nimi nadalej kontaktovat,skus si najst priatelov v oblasti,ktora je blizka hlavne tebe.Urcite nie su vsetky baby take,ze ich zaujima len sex moda a chlapi.Hovoris,ze rada citas.Skus chodit do kniznice,alebo ak aj chodis,mozes tam stretnut vela zaujimavych ludi,ktori su prave tvoja krvna skupina.Drzim palce
Chalani, sex a móda? Ja žijem v praveku či čo? V 12 som len čítala knižky a kreslila! Proste taký krásny začiatok puberty hh...nepotrebovala som riešiť sex! Tak jasné že som vedela veľmi vela vecí, našťastie moji rodičia výchovu nezanedbali v tomto smere isto nie...Lenže teraz mám taký pocit, že 12 (aj menej) ročné dieťa (áno, to je ešte dieťa, nemôžem povedať že mladý človek) sadne za net a...môže si domyslieť...neobmedzené informácie...takže sa dozvie ,,všetko''..lenže tadial cesta nevedie No a čo sa týka chalanov tak v tom veku som si maximálne tak povedala že ten je zlatý Ja nvm, ale mne príde aj divné (a dosť skoro) ked sa baba napr bozkáva v 12tich....ale to je ešte v pohode, raz tu bola taká diskusia, že 15 ročné dievča sa sťažovalo, že ked rieši s chalanom tak prečo s nou nexce rovno sex, ale iba ju vypalcuje....že to robila v 12tich také veci....akože čumela som na monitor ako mimo...naozaj nechápem kde to žijeme...ale môžme si za to sami....jedine môžem byť vďačná za svoju výchovu a nebudem sa to snažiť zanedbať u svojich detí, aby z nich nevyrástlo to, čo už z niektorých vyrastá...Inak toto bolo trochu mimo, takže s5 k téme
Ako bolo už viac krát spomenuté, zrejme si začala dospievať. Tvoje kamošky sú stále len deťmi, aj ked sa veľmi snažia byť dospelé, tým že ich zaujíma sex a tak...Ale ty si začala dospievať názormi, čo je veľmi dôležité a uvidíš ešte to len bude zmena! Neboj, skôr či neskôr sa aj ony začnú meniť. Teraz je možno obdobie ked si nebudete úplne rozumieť, nebude to jednoduché, ale prejde to a potom uvidíš
No na záver: držím palce, musia tým prejsť všetci...
Ty si super dievca.. viesz ja som mal rovnaky problem ako ty.. a este stale mam.. Len sa kludne dalej vyvyjaj bez svojich umelych kamaratok.. ja aj tak neverim v priatelstvo takze.. bud samostatna a bud na to hrda!
vsetkym si presla ale ked sa ta niekto dotkne tak mu odvrkneš hej? tak ja uz vobec nechapem a to ze mas lem 12 rokov tak sa ti necudujem mala by si sa starat o skolu a o zmanky a nie ze si stratila naj kamosku viem ze to take cudne ze si sama ale predsa niesi na svete SAMA urcitemas niekoho v skole alebo tak no,,,,,ale 12 rokov a vsetko uz presla no tak to uz nieje normalne este keby napisala ze mala marihuanu tak asi odpadnem ved to uz nieje normalne to ca deje na tom Slovensku kam ten celi svet speje kde boli casi tak ludia mali 11-12 rokov a sa hrali na skrivavacky alebo sa hrali na preliezačke no ja neviem no ale dávaj pozor co robys lebo si este velmy mlada aby si sa po čase nesklamala keď zistis aký je život naozaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a inak schovavacku si este aj ja rada zahram
a tak ptm co ta zaujima?? - ved v tvojom veku som este ani menstruaciu nemala
nie som sie zastanca vekovej kategorie a nerobim rozdiely medzi ludmi ohladne veku, ale aby sa 12 rocne dievca citilo ako dospele?? nie je to trocha nemozne??
viem ze decka z roka na rok skor dospievaju, ale moje deti potom hned jak sa narodia uz budu dospele?? ci ako to je?
ja, s mojim vekom (17) co mam uz len rok do 18 - vek vstupu do dospelosti, neopovazim sa povedat, ze sa citim dospela...
mozno citis len to, ze zacinas dospievat...
skus si nájsť niekoho starších kamarátov! s tými sa možno budeš mať o čom rozprávať!
ja si tiez myslim ze som sam...a potom mked idem po ulici na mna dievca, ktore som 100 rokov nevidel, klope z okna pekne sa na mna usmeje a ja jej to opatujem a hned sa citim lepsie, ze si na mna niekto spomenul...
@11 neplet do toho filmy, tie s tym nic nemaju. Ani pocitacove hry, ani internet ani ine media. Rodicia proste kaslu na svoje deti respektive ich zle vychovavaju a tym padom su z nich povacsinou rozmaznani frackovia co potom rodicom skacu po hlavach...
Ako bolo už viac krát spomenuté, zrejme si začala dospievať. Tvoje kamošky sú stále len deťmi, aj ked sa veľmi snažia byť dospelé, tým že ich zaujíma sex a tak...Ale ty si začala dospievať názormi, čo je veľmi dôležité a uvidíš ešte to len bude zmena! Neboj, skôr či neskôr sa aj ony začnú meniť. Teraz je možno obdobie ked si nebudete úplne rozumieť, nebude to jednoduché, ale prejde to a potom uvidíš
No na záver: držím palce, musia tým prejsť všetci...
A akosi som sa rozpísala
XD XD boze sa citim teraz jak nejaky knaz