Môže mi niekto vysvetliť prečo na takmer žiadnu slovenskú školu neberú študentov bez príjmačiek ? Teda myslím tak bez príjmačiek, že vďaka výbornému prospechu. Na takmer každej českej škole sú fakulty na ktoré príjmajú bez príjmačiek, či už je to ekonomic
lebo keď sa pozriem na to aké známky mám ja a porovnám moje vedomosti s ľuďmi zo súkromných gymnázii, ktorí majú čisté jednotky tak sa len zasmejem a mávnem rukou... takže preto.
A s čím máš taký problém? Ak ti na strednej nerobilo problém 4 roky bifľovať tak sa nabiflíš aj na tie skúšky. Slovenská maturita nemá hodnotu a úroveň stredných škôl ide do kanálu, nečudujem sa že výšky chcú mať vlastný pohľad na znalosti potenciálneho študenta.
pretoze prijimacky su momentalne vrchol toho, co by sa aspon trochu dalo brat ako spravodlive.
(kto ma peniaze si to zaplati aj tak, tak nech je aspon aka taka spravodlivost medzi ostatnymi sikovnymo studentmi, kedze stredne skoly nie su rovnocenne)
v tuke berú bez prijimačiek a mna vzali do Nitry bez prijimaciek na tlmocnictvo..a tych skol je viac..ale ak si sa snazila cele 4 roky tak mozno sa to odzrkadli aj na tvojich vedomostiach a tie prijimacky spravis
@klaudiquaaa tak to asi tiež závisí od toho s akým súkr.gymplom sa porovnávaš poznám kamarátov zo súkrom.gymnázii, ktorí toho vedia tak 2krát viac ako ja
@stodvacinkar tak jedna vec je, že ja som sa nikdy nebiflovala, stačilo dávať pozor v škole a samé sa mi to nejak nalialo do hlavy ale myslím, že je to také zvláštne, že na známky vôbec nepozerajú... pretože tie podľa mňa ukážu toho viac ako jedny príjmačky... a ďalšia vec je že naše výšky sú na tom podobne ako stredné školy, čiže vlastný pohľad podľa mňa nepotrebujú
ja som tiež toho názoru, že známky nie sú adekvátne hodnotenie....prijímačky sú podľa mňa úplne spravodlivé ( ako tak , až na tých zaplatených ) ....a tá úroveň stredných škôl , tak pozri ty máš 17 ideš maturovať ja budem mat 21 a idem maturovať tak to je troška rozdiel si myslím , aký predľad máš ty a aký ja napríklad, ..a aké nároky sa všeobecne kladú na študentov napríklad ako ja 5ročného štúdia v porovnaní s 8ročných gymplom .....a uričite berú na veľa škôl na SR pokiaľ viem , ....a toto mám rada že ja som sa neboflovala a mala som 1tky .. každý kto chodil na strednú, vie, že sa niekto biflovat musel , ...a ze ten co sa snazi len v poslednom ročníku ?? hej hej no bola by som hlupa aby som sa ucila celych 5 rokov den co den a aj tak mi to kkt pomoze, ked vsade su primacky a teda mylsim ze je to super !!! hold ,
@alisiatko nejde o to či som porovnávala so zlou súkromnou školou.. ide o to, že každá škola vzdeláva žiakov na rôznej úrovni, čo je teda odpoveď na tvoju otázku v @0
Tento rok som maturovala, takze viem, ze na vela skolach brali do uvahy znamky ciastocne a prijimacky. Myslim si, ze to je najobjektivnejsie. Lebo staci aby si bola v den prijimacok chora a hned mas oslabene myslenie..., ale zas ako tu uz bolo spominane, ze kazda skola je ina. Urcite na kazdej skole sa najde ucitel, ktory hodnoti prisno a zas naopak. A zas clovek moze byt sikovny a ucit sa dobre, ale nie je prijimackovy typ. Poznam babu, ktora zmaturovala na same jednotky ale nespravila prijimacky(aj ked to bolo davno, ked brali kazdeho 10teho priemerne) a zobrali ju iba na externe, po roku prestupila na denne a skoncila s cervenym diplomom a robi doktoranta. Takze je to diskutabilne. Ale aj do Ciech ta zoberu bez prijimacok, len ziadaju maturitu z predmetu nejakeho atd...
@alisiatko : radim ti, nedavaj si prihlasky na skoly bez prijimacok. Neoplati sa ti to, pretoze beru vascinou podla znamosti a potom ten zvysok.... Kamoska si dala iba na skoly bez prijimacok a nikde ju nezobrali... Teda ak nie si cisto jednotkarka.
ja som za príjmačky.... som zo školy, kde bez príjimačok mám horší prospech ako 4kár na gymnáziu a to som bola vyznamenaná... len bohužial v KE aj TUKE a myslím že aj UPJS berie bez príjimačiek (ach)
Videl som ako to bolo u nás v prvom kde bolo 5x viac ľudí ako mali reálne záujem a šancu tu školu dokončiť. Všetkých by mali brať cez príjimačky. Takže v prvom rade súhlasím s @klaudiqaaa
v ďalšom si to zisti pretože veľká časť škôl berie bez prijímačiek.
pretože nie je jednotka ako jednotka, známkovanie v škole je veľmi subjektívne, stačí, že učiteľ má radšej spolužiaka/spolužiačku s takými známkami ako ty ale ty máš dvojku a on jednotku, pokiaľ má niekto tie jednotky vydreté a zaslúžené tak problém s prijímačkami určite nebude mať...alebo ešte môže byť taký prípad keď je niekto čistý jednotkár a bifľoš, ktorý ovláda všetko naspamäť ale nedokáže myslieť v súvislostiach, prípadne nemá všeobecný prehľad o dianí vo svete a hlási sa na školu, kde ten prehľad vyžadujú, holt má smolu....mala som spolužiačky, ktoré boli čisté jednotkárky ale nemali páru čo sa deje okolo nich a o nič sa nezaujímali, aj tak dopadli, dostali sa na školy, kde brali do úvahy len prospech a tam, kde boli prijímačky, pohoreli....
Unipo ....tam beru bez prijímačok. Bola som 2x prijatá na Manažment ale ani raz som nešla ...takže Unipo berie na základe maturitného + ale šancu na prijatie máš väčšiu ked si gympliar, prípadne si maturovaa z matiky a maturitne maš na jednotky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
(kto ma peniaze si to zaplati aj tak, tak nech je aspon aka taka spravodlivost medzi ostatnymi sikovnymo studentmi, kedze stredne skoly nie su rovnocenne)
@stodvacinkar tak jedna vec je, že ja som sa nikdy nebiflovala, stačilo dávať pozor v škole a samé sa mi to nejak nalialo do hlavy ale myslím, že je to také zvláštne, že na známky vôbec nepozerajú... pretože tie podľa mňa ukážu toho viac ako jedny príjmačky... a ďalšia vec je že naše výšky sú na tom podobne ako stredné školy, čiže vlastný pohľad podľa mňa nepotrebujú
@alisiatko : radim ti, nedavaj si prihlasky na skoly bez prijimacok. Neoplati sa ti to, pretoze beru vascinou podla znamosti a potom ten zvysok.... Kamoska si dala iba na skoly bez prijimacok a nikde ju nezobrali... Teda ak nie si cisto jednotkarka.
v ďalšom si to zisti pretože veľká časť škôl berie bez prijímačiek.