Je soda bikarbóna škodlivá na bielenie zubov ?
Ak áno aké iné prostriedky poznáte ?
A hlavne mi prosím nepíšte bieliace zubné pasty , vyskúšala som takmer všetky a vôbec nepomáhajú
Ďakujem
Ano je to dost skodlive. Lepsie ako soda je uz pouzit chemiu na to urcenu a nasledne si zuby casto umyvat elmex gelom aby sa ti ibnovila pevnost zubnej skloviny nakolko ju budes mat narusenu
soda bikarbona nici sklovinu... rovnako citronova stava...
celkove bielenie nici zuby, jedine teda na co som nic zle nepocula je naozaj ta bananova supka... ale to nemam odskusane...
zubari vraj tiez maju nejaku novu techniku, ale neviem, ci je to uz aj u nas, vravela o tom baba z Australie na youtube
Sóda bikarbóna, sú to vlastne kryštáliky teda abrazívne časti, bielenie zubov týmto funguje ale práve tým že s tým abrazívom derieš sklovinu a ta sa stenšuje preto sa zdá že sú zuby belšie. Je to veľmi škodlivé pre zuby lebo častým čistením sa sklovina stenší natoľko, že sa dostaneš až k dentínu a zuby budu veľmi citlivé a to sa rieši ťažko a za ťažké prachy. Bieliace zubné pasty fungujú na rovnakom spôsobe, tiež obsahujú abrazívne časti a tým bielia sklovinu. Tiež by sa nemali bieliace zubné pasty používať veľmi často. A inak, každé bielenie zubov je škodlivé.
bikarbóna je veľmi škodlivá (asi zas nie po jednom raze ale to pochybujem, že by bol aj nejaký výsledok). lepšie umývanie zubov ti tiež nepomôže lebo prírodu neoklameš a keď máš raz nažltlé zuby tak ich také máš. čiže asi jedine k zubárovi a vybieliť.
a ku všetkým blbým komentárom... to je hrozný hriech chcieť mať pekné zuby -.-
kazdy clovek ma danu farbu zubov geneticky,takze ak sa staras o zuby tak ich mas takej farby akej mas mat....videl som X ludi so zltými zubami ,ktorí ani nefajčili,nepili atd. ...kym ich nemáš zhnité podla mna to nikto riešit nebude
Kokosový olej + sóda bikarbóna , ale nie často. Mne osobne najviac vyhovujú "prírodné" zubné pasty, tie bežné nemôžem ani cítiť . Teraz mám Himalaya sparkly white a som veľmi spokojná .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
celkove bielenie nici zuby, jedine teda na co som nic zle nepocula je naozaj ta bananova supka... ale to nemam odskusane...
zubari vraj tiez maju nejaku novu techniku, ale neviem, ci je to uz aj u nas, vravela o tom baba z Australie na youtube
a ku všetkým blbým komentárom... to je hrozný hriech chcieť mať pekné zuby -.-
a je aj chutný. :happy: