Ahojte chcela by som sa spytat ci nevedeli by sme mi odporucit nejaku knihu dobru na biofyzu pre vseobecne lekarstvo v ktorej najdem veci na skusku aj o jednotlivych strojok ako MR CT USG PET RTG vdaka no proste je novsia ako Hrazdira
@eliska1234 Je buď Rosina et al. od grady alebo mornstein et al. Ja som sa učil z Mornsteina a bolo to tam pekne vysvetlene + na wikiskriptách tiež niečo nájdeš.
pokial chodis na UPJS LF tam stacia k tymto temam prednasky, ktore chcu od teba pocut na skuske od slova do slova, ak sa budes ucit nieco novsie k tymto temam a nie z danej prednasky, co nebudu chciet pocut, nepustia ta.
na medicine sa musis zmierit s tym a myslim, ze to plati na vacsine vysokych skol, ze prednasajuci chce pocut svoju prednasku.
tak ale bohuzial aj v tych vypracovanych otazkach nemas vsetko a nie su dokladne vypracovane tie otazky......ale by mi aj stacilo keby niekto mal pekne povypracovanu kazdu otazku a uz to predava.....
Ja mam aj rucne pisane poznamky z prednasok je tam vsetko az na petko a ultrazvuk a potom mam vypracovane otazkyy ktore su rucne pisane a je tam vsetko okrem petka. Ja som sa ucil z tych dvoch a spravil som na upjs
@chirurg vsak asi sme sa vsetci ucili z tych vypracovanych ktora je rucne napisana ale aj tam som nasla vela veci ktore tam nie su plus hrazdira ale zase ani v tej knihe vela nenajdes zakladne veci asi
Skripta 1LF UK sú napísané podľa mňa veľmi slušne, čo sa týka aj jednotlivých strojov MRI je síce pisaná veľmi detailne a celkom komplikovane, ale dá sa pochopiť
@chirurg To nieje pravda, nikde ti neprikazuju sa ucit sa presne z niecoho. Maximalne ti predpisu studijnu literaturu, a mas zverejnene otazky alebo aspon okruhy. A prednasky su tiez len osnova ktora ti da informaciu o hlbke pozadovanych znalosti. Ale ci sa ucis z Hrazdiru, Mornsteina alebo Rosinu pripadne otvoris nieco zahranicne tak to je skoro uplne jedno, aj tak tie ucebnice odpisuju jedna od druhej a v kazdej je to co ti staci na skusku na akejkolvek fakulte. Neviem ako u vas na UPJS teda, ale u nad a aj inde ked stretnem spoluziakov zo strednej a rozpravaju mi, je to o tom co pisem vyssie.
A sice nie som fanusik vypracok, ale vacsinou aj tie su dostatocne na skusku za predpokladu, ze clovek mysli kriticky a opravi si pripadne chyby. Ale nejdem sa starat do internych zalezitosti upjs, vravim to len na margo toho, ze kolega zovseobecnil svoje tvrdenie na vsetky fakulty. Peace.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
na medicine sa musis zmierit s tym a myslim, ze to plati na vacsine vysokych skol, ze prednasajuci chce pocut svoju prednasku.
Skripta 1LF UK sú napísané podľa mňa veľmi slušne, čo sa týka aj jednotlivých strojov MRI je síce pisaná veľmi detailne a celkom komplikovane, ale dá sa pochopiť