@pavolfrtar daj si čím viac, hlavne matika a informatika, a samozrejme biologia ti dá vela, gymplácka biola aspon za mojich čias poskytla seriozny zaklad pre ďalšie štúdium
informatika, anglina damozrejme slovina a aj tá matika sa dosť zíde, lebo na výške ťa tým zavalia.
S tou biológiou si nie som celkom istá (aj keď som ju na VŠ študovala), keďže na strednej sa učivo točí skôr okolo nezmara hnedého, dýchacej a iných sústav a z genetiky vypočítaš pár príkladov. Bioinformatika sa zameriava skôr na štatistiku, pravdepodobnosť a potrebuješ vedomosti z molekulárnej biológie, vedieť si predstaviť štruktúru DNA, pochopiť syntézu proteínov, evolučné teórie atď. A ak to teda nie je podmienka mať z bio maturitu, stačilo by ti dávať viac pozor na hodinách. Ale ak máš chuť, pokojne si daj aj 5 predmetov
Ja som študovala rok bioinformatiku v Prahe na VŠCHT a musím povedať, že predmety ktoré sme mali boli programovanie, algoritmizácie, biológia, matematika, anorganická chémia a v letnom semestri podobné Inak dá sa tam dostať bez prijímačiek na priemer, síce brali nejakých 20 ľudí, ale myslím, že problém sa dostať moc nebol keďže to je nový odbor Takže odporúčam ti matematiku, informatiku a biológia tak tú sme mali v zimnom semestri a musím povedať že sme tam brali genetiku asi tak málo ako na strednej bolo tam tiež kopec zvierat a rôzne sústavy ale myslím v druhom ročníku je práve predmet genetika Tak veľa šťastia !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
S tou biológiou si nie som celkom istá (aj keď som ju na VŠ študovala), keďže na strednej sa učivo točí skôr okolo nezmara hnedého, dýchacej a iných sústav a z genetiky vypočítaš pár príkladov. Bioinformatika sa zameriava skôr na štatistiku, pravdepodobnosť a potrebuješ vedomosti z molekulárnej biológie, vedieť si predstaviť štruktúru DNA, pochopiť syntézu proteínov, evolučné teórie atď. A ak to teda nie je podmienka mať z bio maturitu, stačilo by ti dávať viac pozor na hodinách. Ale ak máš chuť, pokojne si daj aj 5 predmetov