rada by som studovala nieco ohladom biologie, najlepsie v labakoch a tak...kde sa najlepsie biologia studuje? ma aplikovana biologia v Nitre dobre uplatnenie? pripadne kde sa da studovat nieco take, aby som potom mohla robit v labakoch ako napr. rozbor k
myslim, že dost biologie je aj na zdravotke, ale tam je zamerana najma na cloveka a take veci ako rastliny a zivocichy tam bud nie su,alebo ich je minimum
Aj na Prírodovedeckej fakulte v BA máš biológiu. A čo sa týka uplatnenia v biológii...to máš tak. Záleží od samotného indivídua, či sa uplatní alebo nie. Všetci to zhadzujú na školu.
A ja som si už zvykla na to, že sa ma ľudia pýtajú, prečo idem študovať biológiu, lebo že budem mať naprd budúcnosť.
@matusha a mas cistu biologiu alebo systematicku biologiu? nvm totiz aky je v tom rozdiel....a ci sa da v systematickej biologii pokracovat Mgr a ak ano tak ake su tam programy ci rovnake ako na biologiu?
@mikrofila ja mám biológiu. Tá je podľa mňa menej zabíjacka ako systematická, tá je viac založená na systémoch, ktoré sú mne absolútne proti srsti. Systémov je dosť aj v normálnej biológii, tak osobne mám pocit, že systematická je zbytočná. A určite aj tam je magisterské. A viac ti o systematickej povedať neviem, skús si pozrieť stránku školy. Nie som si na 100% istá ani s tým, čo som ti teraz napísala, to len tak koluje. Ale niečo na tom pravdy asi bude
@matusha ved v tom je ten problem, ze na tej stranke som sa nic o pokracovani magisterskeho studia co sa systematickej bio tyka nedozvedela...nejak sa tam nvm orientovat ale aj tak dik...a chcela si ist na bio aj niekde inde?
@matusha no medinu jasne ale myslim aj este niekde nieco len cisto s biologiou? ci nie? inak mna dost nahovarali aj na FCHPT na STU len nvm ci by som zvladla tolko chemie...aj ked zevraj uplatnit sa z tej skoly nie je potom problem...ale tak nvm
@matusha jaj vidíš, aj na STU som si dávala, biotechnológie. Ale som rada, že som tam nešla, síce by som si potom asi hneď našla prácu...lenže biológia ma baví viac. Jedna spolužiačka zo strednej tam teraz chodí a hovorí, že sú tam také veci ako základy práva a filozofia, ešte k tomu aj matika a fyzika, takže ďakujem neviem komu, všetkým, že som tam nešla.
A asi to bude znieť sprosto, ale mysli skôr na to, čo ťa baví, nie na to, čo a kedy s tým budeš robiť.
@7@mikrofila Ja som skončila bc. štúdium systematickej bio... Ten rozdiel je v tom, že je zameraná najmä na zoológiu, botaniku a ekológiu, všeobecná bio skôr na antropológiu, genetiku, molekulárku atď... To isté sa týka aj mgr. programov (tie čo som vymenovala a ďalšie).
Sme na Slovensku.. zazraky s uplatnenim necakajte.. ale to skoro s ziadnym odborom.. treba mat stastie asi aj priebojnost sa zide.. skusit praxovat popri skole alebo to skusit v zahranici. Rocne na Slovensku skoncia biologiu na roznych skolach 100ky, mozno aj 1000ky biologov tak uprimne, viete si predstavit kde by sa vsetcia z nich mohli zamestnat v tomto odbore? Je to krasny a zaujimavy odbor ale treba si zvazit ci vam to stoji za ten risk. Ak hej tak zabudnite na tu blbu otazku s uplatnenim alebo si vyberte nieco s IT to ocividne ma takmer istu dobru buducnost.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
A ja som si už zvykla na to, že sa ma ľudia pýtajú, prečo idem študovať biológiu, lebo že budem mať naprd budúcnosť.
Inam? Samozrejme na medinu
A asi to bude znieť sprosto, ale mysli skôr na to, čo ťa baví, nie na to, čo a kedy s tým budeš robiť.
Samomluva...