proti gustu žiaden dišputát, úprimne mi je to jedno, pokiaľ to nejak extra neovplyvňuje môj život a neubližuje niekomu inému. a myslím si, že sexuálny život a vkus každého je natoľko intímna vec, že nemám do toho čo pchať nos.
@kiwwi333 v tvojom veku je to hľadanie, skúmanie svojej sexuality, zmätok v sebe samej. Mala by si sa o tom porozprávať s rodičmi, učiteľkou, psychológom... aby si nezačala tým, že budeš všetko skúšať a potom zistíš, že to k ničomu neviedlo len sa budeš cítiť rovnako, alebo prázdne, zmätene... V prvom rade si sa narodila ako žena, môžeš byť matkou.
je to trocha nefer, dovolovat si na kazdeho. neviem si predstavit byt bisexualka a konkurovat chlapom a babam. a neviem, ako u nich vyzera taky ideal zeny a ideal muza.
@luc.ka trochu obmedzený názor od teba...čo je zlé na tom ak človeku nezáleží na pohlaví ale na tom aký človek je zvnútra...je snáď jedno v akom obale príde ten na koho čakáš
neviem, proste také prípady nepoznám - a tie, čo "poznám", to prejavujú spôsobom, ktorý je pre mňa vrcholne odpudivý... prosto, póza
nechce sa mi to nejak hlbšie rozoberať, jednoducho to ide mimo mňa, a bol to len taký strohý názor na to, čo sa tak prejavuje/ukazuje (a bohvie, čo naozaj cíti)
@luc.ka ja len že existujú aj skutoční bisexuáli....ale v dnešnej dobe je veľa pózerov aj inde...napr. homosexuáli, hipsteri a pod. čiže ako pri všetkom by som to neškatuľkovala
ňa, pôvodný komentár @32 bol vlastne v znení "ako na novodobých hipsterov" ale práve preto, že sa mi v tom nechcelo pitvať, a že by to určite nebolo pochopené správne, padlo to na pózu
a v tomto smere tých "skutočných" práveže nepoznám, tak preto to bolo napísané tak. stručne. hoc viem, že nie presne
@yolo Takže je to na teoretickej úrovni celý výskum.. ja keď si predstavím, že by som mala pobozkať babu alebo na dve bozkávajúce sa pozerať, tak sa asi naozaj povraciam, preto tá moja reakcia
@james98 freud je zaujimavy a jeho myslienky su viac nez nadcasove. to iste aj s jungom. obaja ma zaujimaju dost. ale postreh ohladom bisexuality je moj vlastny nazor pretoze to tak proste je. "dusa" je obojpohlavna. proste sme ludske tela muz/zena a v ramci prirodneho procesu sa to akosi muselo zariadit. ale vo vnutri je kazdy proste nakloneny aj k muzom aj k zenam
@chlorofyl Asi chceš povedať, že bisexualita je do značnej miery nevedomá, a potlačená je kultúrne/sociálne, keďže kultúrny vzorec (najmä západná kultúra) preferuje heterosexuálne zväzky. Povedal by som skôr, že duša alebo teda v tomto prípade psychika, je bezpohlavná (v tomto ohľade sme myslím, dosť sociálne konštruovaný). Avšak takúto bisexualitu by som chápal skôr vo Freudovom zmysle a teda platonická náklonnosť k rovnakému pohlaviu (potlačená do nevedomia), ktorá sa ale nepreklopí do Erosu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
a čiastočne súhlasím s @topanocka
buď je to len o sexualite alebo hľadania harmónie vo vzťahu..
to je to iste co s dazdovkami, su mi nechutne, ale ked na nejaku narazim len ju obidem
Je vedecky dokázané, že každý človek je bisexuál. Kto to popiera, tak sa to bojí priznať.
Je to ako s čuraním do vane. Kto povie, že to nerobí, tak dobre oje*áva.
@poke - aj tak sa dá. To je ešte originálnejšie
Ale celkom aj súhlasím s tebou v tomto.
@luc.ka trochu obmedzený názor od teba...čo je zlé na tom ak človeku nezáleží na pohlaví ale na tom aký človek je zvnútra...je snáď jedno v akom obale príde ten na koho čakáš
neviem, proste také prípady nepoznám - a tie, čo "poznám", to prejavujú spôsobom, ktorý je pre mňa vrcholne odpudivý... prosto, póza
nechce sa mi to nejak hlbšie rozoberať, jednoducho to ide mimo mňa, a bol to len taký strohý názor na to, čo sa tak prejavuje/ukazuje (a bohvie, čo naozaj cíti)
Može ísť aj o plnohodnotný citový vzťah s osobou alebo osobami opačného alebo toho istého pohlavia - viď. wiki
ňa, pôvodný komentár @32 bol vlastne v znení "ako na novodobých hipsterov" ale práve preto, že sa mi v tom nechcelo pitvať, a že by to určite nebolo pochopené správne, padlo to na pózu
a v tomto smere tých "skutočných" práveže nepoznám, tak preto to bolo napísané tak. stručne. hoc viem, že nie presne
@mm47 ja hľadám spriaznenú dušu
vzhľadom na to, čo si napísala do iného fóra... ako vieš, že je to bisexualita a nie asexualita?
A mám ich radšej ako homosexuálov (lesbičky najmä).
aha, ok. nebudem sa viac pýtať
Ja nie som vedec, tak neviem. Ale teoreticky sa da zamilovat rovnako do baby/chalana. Nemusi tam ist priamo o drbacku.
Tak som to pochopil
@antifunebracka - asi tak