Tak rozhodol som sa napisat blog o hip-hope na podnet toho chlapca, ktorý to mal trosku asi pomylene. A rad by som vedel čo vas zaujima teda comu fakt nechapete. Mam dobre referencie Rep počuvam už dakych 9 rokov a vyrastam priamo v centre diania. Takz
Mne je hip hop totalne ukradnuty , aj ten "live style" a aj jeho historia , je to vec ktora ma kulturne nedokaze naplnit , ci uz po hudobnej stranke , alebo po textove (teda aspon ten slovensky)
Neriesim "skupiny" a ani ludi neposudzujem podla toho co pocuvaju....
Tato tem je tak akurat vhodna na flamewar.
A nechapem teba preco mas potrebu cosi komusi vysvetlovat
10) Da sa vyvratit tvrdenie, ze "hiphop je moderna forma nacizmu"?
11) Ma hiphop vobec umelecku hodnotu?
12) Kto je podla teba otcom hiphopu?
13) Kto je podla teba naozajstny lider sk. hiphopu?
14) Ake ma korene hiphop?
15) Budes v piatok/sobotu na Willsonicu?
baj d vej: hiphop velmi nemusim, ale mozem ho, mam svojich oblubenych interpretov a tento vikend idem na pokec s vecom a indy a witchom(myslim vazne) a veelmi sa tesim
mayo to v celku vystihol, neviem čo má človek z toho že 9 rokov počúva ten istý štýl ktorý sa ani neradí k hudbe ale k recitovaniu básničiek ktoré ti vymslí aj 13 ročné decko ktoré pochádza z vulgárnej rodinky, tu je ten zádrhel lebo väčšina tých čo počúvajú ten hh či rap ho tak ako keby nanucovali ostatným, snažia sa ho nejako povýšiť, hovoria čo im dáva (pripomína mi to nejakú sektu) je to akože dosť trapas, v tomto je hh asi najhorší štýl aky kedy mohol vzniknúť, väčšina egoistov magorov hlupákov a sadistov sa v ňom fakt našlo, ale o tomto bolo na birdzi povedané až dosť
21. jezis magor dosiel mno dobre pozri nikomu nic nebudem vnucovat poviem si svoj nazor a odpoviem. Mno a mas smolu rep sa radi k hudbe ak nevies nastuduj si to...basniciek? skus taku zlozit nahrat v takej kvalite ako naprikald cistychov...
25. mno teraz jeho skupina získala Aurela tak zrejme je. A je aj podla mna poznám ho je to kvazi moj sused. Nepoznám ho nejak super, ale co to o nom viem a povazuje sa v odborných kruhoch hip-hopvych teda vyhlasili to ludia ktory o tom vedia viac a sleduju scenu aj za hranicami fakt dopodrobna za najlepsieho v strednej europe, ja viem je to odvazne vyhlasenie ale padlo.
ja mam otazku: preco sa slovenske biele deti hraju na geto, tvaria sa, ze su mensina, ze im berieme ich prava, ked ich rodiacia su normalna stredna a vyssia trieda, maju prvotriedne vzdelanie, zdravotnu starostlivost a dostatok vreckoveho???
26...aurel? hahaha...asi tak! A okrem toho ja viem ake bolo zadanie...a mam v **** cely hiphop, jedine co som od teba chcel je ze by si povedal svoj nazor...ale je o jedno...moj aj tak nezmenis...a uz duplom nie na toho primitivneho cigana!
33. Hajzelodkosti: Ved ja som ti len objasnil, ze co mu bolo na smiech Ten aurel... Prepac, ale ked ho uz dostal rytmus a ani len mena ludi, ktori boli v porote nevieme... O com to hovori? O hovne
Ja len zareagujem k tomu, ze dobry hiphopovy text vie spravit aj 13rocna decko. Tak si vypocuj niekedy ja neviem Canibusa a ked to poviem znova, tak ja ti poviem ze si chuj. Tolko odo mna.
Este len tolko k celmu tomuto foru. Stretava sa tu vela ludi s vela nazormi. Kazdy pocuva nieco ine. Ale fakt co ma sere, ze metalista ktory okrem rytmusa nepocul nic ine sa tu bude vyjadrovat k hip-hopu je fakt dost zleeee. Ja sa k metalu nevyjadrim bo o nom nic neviem. A to ze vidia iba deti je fakt dost pod ciaru. Punk, metal tiez pocuvaju iba deti a keby to doslo do mody tiez sa vsetci budu na nich vyvrsovat. Je to ludska vlastnost, ktoru nikomu nezakazem. Takze ak nic nevies nehovor a ak iba tusis povedz, ale aj tak je to na piiip.
38...ja som co? punker? ci metalista? kamo ja sa rozumiem do elektronickej hudby dooost dobre...a tvorim ju 6 skurvenych dlhych rokov...
A prebohakrista viem co to je hip-hop...moj nazor nie je nazor nejakeho trapaka, ktory pocul v Deka hits jednu skladbu od rytmusa a pomyslel si ze cely hiphop je picovina. Ja som toho pocul uz tolko, ze by si padol na rit. A nie len z elektronickej hudby, ale z hudby vobec...boha este aj country poznam! Podla mna je hip-hop jedna z najlahsich veci v svete hudby.
blog sa nekona malo otazok a co si si myslel , ze niekoho koho HH vobec nezaujima sa ta bude pytat nieco ohladom historie , alebo co
Okrem toho z tych otazok co ti napisal Mayo by si mohol cosi napisat , a nie odbit to do kuta , ked si taky HH manik , lenze to by si musel byt skor socoiolog
40. ja som nikoho nemenoval kto chce sa v tom najde
42. vies co blog sa kona...ked ta tak nezaujima tak to to vobec nemusi trapit co sa kona a co ne neviem co riesis...dobre odpoviem na ne a jebnem to sem...a ty by si musel byt normalny clovek aby si chapal urcite veci.
Vyrástol som na ňom. A ta hudba mi proste niečo dáva. Treba vedieť, ale čo počúvať. Proste sa mi to páči. Tie beaty, texty všetko.
2) Dáva ti niečo hip-hop?
Dáva mi to čo v inej hudbe nenájdem. Texty s ktorými sa stotožňujem. Vyrastal som s tým a aj tam. Takže kto vyrastal s pestúnkou v rodine a nepoznal ulicu tak sa nevie do toho vžiť. Ale z ulice som už dávno vyrástol a počúvam skôr ten inteligentnejší rep, ktorý má širší záber na rôznorodé témy.
3) Myslíš si, že hip-hop ma aj význam?
Jasné, že má význam ako každý hudobný smer. Niekomu ten štýl niečo dá, povie inému nič. Všetko je to o ľuďoch. A vôbec nie je pravda, že rep počúvajú len neinteligentný a nevzdelaný ľudia. Práveže tí inteligentný ho robia bo kto ma v tej hlave fakt nasrané nikdy nemôže robiť kvalitnú hudbu a to platí v každom smere.
4) Nemyslíš si, že slovensky hip-hop je len pre skrachovaných ľudí, ktorí si potrebujú masturbovať ego?
Mno je to otázka pohľadu. Samozrejme, že deti si ho dosť honcujú. Ale to sú deti. A zas záleží od samotného človeka. Taký ľudia sa nájdu aj v iných štýloch nie len v hip-hope. Je to asi tým, že to je v móde čo je na jednej strane dobré a na druhej nie.
5) Nemáš náhodou ten pocit, že hip-hop deformuje dnešnú mládež?
Hej, deformuje. Bo decko nevie vstrebať tie myšlienky tak ako dospelý človek a nevie si premeniť metafory a často si pod nimi predstavuje niečo iné a taktiež vidí len tú povrchnosť.
6) Zdá sa ti, že hip-hop je len o pozérstve?
Nie, možno u tých detí áno. Ale u reperov nie je to ich život on s tým ráno vstáva a večer zaspáva. Poznám pár reperov osobne a ako ľudia sú fajn. Nemusia mať pózy. Načo? Aby ho žrali 12 ročné deti? Myslím, že väčšina nato nie je odkázaná a sú dosť vyzretý.
7) Myslíš, že existuje aj úprimný hip-hop?
Jasné. Úprimné je v podstate všetko. Rep sú pocity, myšlienky, skúsenosti, dojmy. A tí čo vyšli z tej starej školy sa toho držia. Hudba celkovo je o životných skúsenostiach len každý to inak podá.
8) Zachoval sa podľa teba ešte nejaký ten klasicky undergroundovy hip-hop?
Underground....Mno dnes sa každý začínajúci reper bije do hrude, že je underground, ale chcel by zarábať na tom a vydávať pod majorom. Ale hej myslím, že ešte Žužuleta funguje....myslím, že ich môžem považovať za underground.
Myslíš? Ja súdim podľa seba a nedáva je to smer ako každý iný. To, že je tu škatuľkovanie a každý hádže každého do jedného vreca mi nevadí. Možno dakomu dáva ten pocit určite taký existujú.
10) Dá sa vyvrátiť tvrdenie, že "hiphop je moderna forma nacizmu"?
Vieš čo znamená nacizmus? A čo robili nacisti? Ako to môžeš porovnávať s nacizmom?? Sú to dve odlišné veci.
11) Ma hip-hop vôbec umeleckú hodnotu?
Prečo by nemal mať? Pre mňa má, ale napr. punk nie. Každá hudba má svoju hodnotu či vyššiu či nižšiu, každý ma ten rebríček inde.
12) Kto je podľa teba otcom hip-hopu?
Myslím, že David. Zvuk ulice bola moja prvá nahratá kazeta. A každý Davida aj zaňho pokladá teda tí, ktorý do toho vidia.
13) Kto je podľa teba naozajstný líder sk. Hip-hopu?
Pre mňa je to Názov Stavby čiže Lúza a Drvivá Menšina, sú tu dlho a stále sú tu. Nezaspali dobu a idú s dobou. Vedia to robiť a majú to v krvi.
14) Aké ma korene hip-hop?
Myslím, že sú to africké. Potom to začali rozširovať afro američania.
ty akože fakt nevieš kedy prestať, už si sa strápnil až dosť, a ešte k tomu blogu, ten chalan nenarážal priamo na hh ale dal ho ako príklad dnešného pozerstva medzi dnešnou mládežou, viac menej nevidím žiadny súvis medzi tým blogom a tvojím fórom.
ešte som tu nevidel žiadneho metalistu či punkera (alebo jednoduchšie tí čo počúvajú tú hudbu) aby sa kvoli tomu tak hádali a nervovali, tak asi na tom niečo bude, a taký metal je tu určite dlhšie ako hh
a zase by som určite nezačal do nieko normálne rýpať, keď si to počúva je to jeho vec, aj tak väčšina mládeže vrajže podľa najnovších prieskumov počúva hh
46. ty sa radsej k nicomu nevyjadruj schizo Inak precitaj si zadanie! Sam si na tu otazku v zadany neodpovedal a pises tu hovadiny, ktore ma vobec nezaujimaju tvoje moralizovanie ma vobec netrapi.Ides od temy. Chcel som dake otazky, ale kazdy sa tu rozbehol do ineho smeru tak som sa rozhodol napisat to co chcem ja. A ty si kto? Vsetci riesite len furt nevie to co riesite len deti a deti nic ine nevidite.
47. boze ty si fakt kar nic ine na teba nemozem povedat? Rozosmial? Tak mne je jedno ci mi veris alebo nie..ty si stravil svoje skolske casy v krcme ja vonku. Kazdy po svojom. Diplomat? Odpovedal som tak ako sa patri. Proste daktorym ludom sa nebude nikdy nic pacit si len hovno ktore rype a nevie polozit ziadnu inteligentnu otazku.
ja neviem ale každé fórum ktoré založíš vyzerá skoro tak isto, je to fakt že hh je asi ten najlepší spôsob ako si za lacinú hudbu zarobiť pekne prašulky, lebo na slovenskom hh nevidím nič, inteligentný rap? to je čo? akože fakt daj nejaký link inteligentného rapu to ma akože fakt dostalo v živote by som nepovedal že nejaký hudobný žáner by sa dal nazvať inteligentným, jedine tak vážna hudba a keď sú podľa teba moje názory iba "hovadiny" tak jednoducho nereaguj
Ja na hip-hope nič nevidím, ale rovnako nevidím dôvod púšťať sa do niekoho, za to, že ho počúva... prečo nereagujú tí, ktorých sa téma týka? ja len tak
HIP HOP ----------------- > najvacsia sracka aka existuje. Slovensky hh je vazne ubohy. aj chlapci v BA co sa hraju na hh deti no a potom ide hned EMO... ste taki isti. som zvedavy co sa vam musi stat aby ste s takymi srackami prestali.
53. inteligentny? Danost, AMO, Modre Hory, Bow wave, Flaps (boli uz niesu). Pozri ked do niecoho nevidis naco sa do toho montujes? Inteligentny svojim textami vypocuj si, ale uz viem presne co sparvis odsudis lendva si vypocujes jednu pesnicku a samzrejme vybers si z toho len to zle.
56,57. A co ze mam 20? Myslis, ze rep pocuvaju len deti? Asi ty mas nasrane v tej hlave ked si to myslis. Jj sracky a isto nosim toto milujem ty ma poznas?? Vobec nic take nenosim ziadne XXL veci ani nic podobne. A siltovku som v zivote nenosil. A co ze som chudy? Kazdy sme nejaky myslis ze keby som mohol pribrat tak nepriberem? To sa vola genetika, ale to je pre teba cudzi pojem. Zato ze ty chodis do posilovne a mas namiesto mozgu horu svalov ja nemozem tvoj problem.
si vazne asi pomyleni. to je blbost ze sa neda pribrat. to je najlepsie sa vyhovorit ze neda sa pribrat. ale tak to vy radi robite - vyhovarate sa stale na vsetko. do riti aj s vami. je vami zamorena cela BA. trebalo by to od vas vycistit. ale tak dobre vdaka srackam ako ty ma dopler zakaznikov. aspon niekto ryzuje na tej vasej debilite.
k tvojmu pridbrlemu komentu pre 53. jasne ze to odsudi sak to neni hudba nechapem ako to mozes volat hudba ale tak u teba nechapem asi vacsinu. napr. jakto ze ti este niekto nedrbol a ty ze si sa uz nezobudiol z toho sna "Hip hop je moj zivot"
59. v zivote som v dopleri nebol...nikdy som nepovedal ze hip-hop je moj zivot len nemam rad ked niekto nadava na nieco o com vlastne ani nic nevie...pribrat no da sa...ale ja to mam po otcovi on bol v mojom veku tiez chudy a az vekom zacal priberat, takze aj podla lekarky to caka aj mna...a chcel by som pribrat tych 10 - 12 kil mi staci...pre mne su dolezitejsie ine veci nez ci mam dobru postavu...a trtko? Mno iq hupaci konik cau
A ten kto pocuva hh je ako menej inteligentny? Mno dobre...A co ze studujes v skotsku? To sa teraz citis ako nadradeny? Vies to ako sa spravat k ludom a nehovorit o nich tak ako hovoris pritom ich nepoznas ta ziadna skola nenauci...jek keby si bol jediny co studujes v zahranici...kamarat tiez studuje v anglicku a tiez posiluje a nesparva sa ako ty teda urcite by sa tak nezachoval...vies prirodzena inteligencia je niekedy viac nez vsetky skoly sveta.
no vidis no isto som viac nez ty sak pocuvas hh clovek by povedal ze uz budes mat rozum. ale v tvojom pripade by sa mylil no jasne to ste vy hh hned sa vytahujete ze moj kamos tamto a toto vas niekto zmlati tak uz si volas svojich "hh kamaratov" jebkovia ste a ty si na cele
64. moji kamarati? Kazdy pocuva nieco ine jeden evanesence, dalsi skoro vsetko, jeden aj rep aj regge, ja naprikald pocuvam aj pop-rap..dalsi ani hudbu nepocuva mozno dake techno...kamosky techno, dance, pop, punk tak akych mam ja kamaratov? Boze ty tak trepes ked ma nepoznas tak radsej drz hubu ty inteligent, takto si vymyslaj na skuskach v skotskku..ale mne je to jedno mysli si co chces..zmlati? Preco by ma niekto mlatil? Mozno len ty si taky ze vyhladavas konflikty bo mas svaly...ja konflikty nerobim a aj keby som bol dobre stavany nie bo to mam v hlave v poriadku...
Myslím Schizofrenika a Matka6661. Po prvé, obaja nemajú šajnu o čom sa vyjadrujú, jednoducho sa nevyznajú, používajúci klišé frázy, ktoré som už videl minimálne miliónkrát (Vulgárni frajeri, hrajúci sa na ghetto, bla bla bla...) a môžeš im hovoriť čo chceš, používať akéľkovek argumenty budú tvrdohlavo opakovať to isté (Viz hodili priklady na inteligentny hip-hop, chlapci to jednoducho odignorovali.) a smejúcich sa nasilu na príspevkoch, ktoré nie sú vôbec smiešne. A čo sa týka módy a deciek: podľa tohto fóra to skôr vyzerá, že v móde je nadávať na hip-hop a tváriť sa ako superhrdinská najinteligentnejšia piča. Nikto, čo sa do toho nevyzná sa nesere do metalu, techna, popu, ale keď sa niekde spomenie hip-hop, hneď sa tam naserie milión nahonených chlapcov z múdrymi frázami od starej mamy. (Schválne ak v texte tejto pesničky nájdete ndávku, tak ste zrejme hluchí
Neviem načo to tam vlastne davam, keďže vaše hlavičky plné všetkej múdrosti sveta sa tým ani nebudú zoberať.) A Schizofrenik: byť tebou tak si osobitne držím piču o pózerstve a deckách, keď počúvaš skupinu Cradle of filth, ktorá má vekový priemer fanúšikov 13 rokov. A Matko6661: dakujem, pripomenul si mi, že prečo sa nebavím s "inteligentami" ako si ty, hoci sa sám považujem za inteligenta. A keďže ti ide o potrtkané študijné výsledky tak ti poviem, že som zmaturoval na samé jednotky. Som zvedavý, čo tvoja drbnutá hlava vymyslí teraz.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
2. co myslis konkretne?
4. nemusis, ja viem co pocuvam, ked nevies o com hovoris tak nehovor..alebo radsej poloz otazku
preco sa sloveski raperi tvaria ako najvacsi frajeri?...si myslia ze co??..ze ked jebne nejaku platnu o zem a roztrepe dakomu hlavu tak je macher?
ale toto aj ostatni...az tak je to "v mode" u hip hoperov mat v klipoch zo 15 kurviciek??..ci to je zase len o tom frajerstve?
Mne sa to zda celkom vtipne ...
Mne je hip hop totalne ukradnuty , aj ten "live style" a aj jeho historia , je to vec ktora ma kulturne nedokaze naplnit , ci uz po hudobnej stranke , alebo po textove (teda aspon ten slovensky)
Neriesim "skupiny" a ani ludi neposudzujem podla toho co pocuvaju....
Tato tem je tak akurat vhodna na flamewar.
A nechapem teba preco mas potrebu cosi komusi vysvetlovat
po druhe mam co vysvetlovat pozri si predosle forum tam sa to rozoberalo.
2) Dava ti nieco hiphop?
3) Myslis si, ze hiphop ma aj vyznam?
4) Nemyslis si, ze slovensky hiphop je len pre skrachovanych ludi, ktori si potrebuju masturbovat ego?
5) Nemas nahodou ten pocit, ze hiphop deformuje dnesnu mladez?
6) Zda sa ti, ze hiphop je len o pozerstve?
7) Myslis, ze existuje aj uprimny hiphop?
8) Zachoval sa podla teba este nejaky ten klasicky undergroundovy hiphop?
9) Nedava nahodou hiphop ludom pocit nadradenosti?
10) Da sa vyvratit tvrdenie, ze "hiphop je moderna forma nacizmu"?
11) Ma hiphop vobec umelecku hodnotu?
12) Kto je podla teba otcom hiphopu?
13) Kto je podla teba naozajstny lider sk. hiphopu?
14) Ake ma korene hiphop?
15) Budes v piatok/sobotu na Willsonicu?
baj d vej: hiphop velmi nemusim, ale mozem ho, mam svojich oblubenych interpretov a tento vikend idem na pokec s vecom a indy a witchom(myslim vazne) a veelmi sa tesim
JA by som ti tu tiez mohol vysvetlovat nieco o metale a tlacit ti do hlavy.
Aj tak ti si vsetci budu mysliet stale to iste...
17. ja im skusim povedat svoj nazor proste pocuvam ho 9 rokov a daco o tom viem velmi sa o to zaujimam.
čistý chov je podľa teba kvalita?
» hip-hop.sk/novinky-domace/...
Aurelom by som nemachroval, kedze je to porota vybrana z 10tich "umelcov", ktory posudzuju dost subjektivne. Nieje to velmi o kvalite.
A prebohakrista viem co to je hip-hop...moj nazor nie je nazor nejakeho trapaka, ktory pocul v Deka hits jednu skladbu od rytmusa a pomyslel si ze cely hiphop je picovina. Ja som toho pocul uz tolko, ze by si padol na rit. A nie len z elektronickej hudby, ale z hudby vobec...boha este aj country poznam! Podla mna je hip-hop jedna z najlahsich veci v svete hudby.
blog sa nekona malo otazok a co si si myslel , ze niekoho koho HH vobec nezaujima sa ta bude pytat nieco ohladom historie , alebo co
Okrem toho z tych otazok co ti napisal Mayo by si mohol cosi napisat , a nie odbit to do kuta , ked si taky HH manik , lenze to by si musel byt skor socoiolog
42. vies co blog sa kona...ked ta tak nezaujima tak to to vobec nemusi trapit co sa kona a co ne neviem co riesis...dobre odpoviem na ne a jebnem to sem...a ty by si musel byt normalny clovek aby si chapal urcite veci.
Vyrástol som na ňom. A ta hudba mi proste niečo dáva. Treba vedieť, ale čo počúvať. Proste sa mi to páči. Tie beaty, texty všetko.
2) Dáva ti niečo hip-hop?
Dáva mi to čo v inej hudbe nenájdem. Texty s ktorými sa stotožňujem. Vyrastal som s tým a aj tam. Takže kto vyrastal s pestúnkou v rodine a nepoznal ulicu tak sa nevie do toho vžiť. Ale z ulice som už dávno vyrástol a počúvam skôr ten inteligentnejší rep, ktorý má širší záber na rôznorodé témy.
3) Myslíš si, že hip-hop ma aj význam?
Jasné, že má význam ako každý hudobný smer. Niekomu ten štýl niečo dá, povie inému nič. Všetko je to o ľuďoch. A vôbec nie je pravda, že rep počúvajú len neinteligentný a nevzdelaný ľudia. Práveže tí inteligentný ho robia bo kto ma v tej hlave fakt nasrané nikdy nemôže robiť kvalitnú hudbu a to platí v každom smere.
4) Nemyslíš si, že slovensky hip-hop je len pre skrachovaných ľudí, ktorí si potrebujú masturbovať ego?
Mno je to otázka pohľadu. Samozrejme, že deti si ho dosť honcujú. Ale to sú deti. A zas záleží od samotného človeka. Taký ľudia sa nájdu aj v iných štýloch nie len v hip-hope. Je to asi tým, že to je v móde čo je na jednej strane dobré a na druhej nie.
5) Nemáš náhodou ten pocit, že hip-hop deformuje dnešnú mládež?
Hej, deformuje. Bo decko nevie vstrebať tie myšlienky tak ako dospelý človek a nevie si premeniť metafory a často si pod nimi predstavuje niečo iné a taktiež vidí len tú povrchnosť.
6) Zdá sa ti, že hip-hop je len o pozérstve?
Nie, možno u tých detí áno. Ale u reperov nie je to ich život on s tým ráno vstáva a večer zaspáva. Poznám pár reperov osobne a ako ľudia sú fajn. Nemusia mať pózy. Načo? Aby ho žrali 12 ročné deti? Myslím, že väčšina nato nie je odkázaná a sú dosť vyzretý.
7) Myslíš, že existuje aj úprimný hip-hop?
Jasné. Úprimné je v podstate všetko. Rep sú pocity, myšlienky, skúsenosti, dojmy. A tí čo vyšli z tej starej školy sa toho držia. Hudba celkovo je o životných skúsenostiach len každý to inak podá.
8) Zachoval sa podľa teba ešte nejaký ten klasicky undergroundovy hip-hop?
Underground....Mno dnes sa každý začínajúci reper bije do hrude, že je underground, ale chcel by zarábať na tom a vydávať pod majorom. Ale hej myslím, že ešte Žužuleta funguje....myslím, že ich môžem považovať za underground.
9) Nedáva náhodou hip-hop ľuďom pocit nadradenosti?
Myslíš? Ja súdim podľa seba a nedáva je to smer ako každý iný. To, že je tu škatuľkovanie a každý hádže každého do jedného vreca mi nevadí. Možno dakomu dáva ten pocit určite taký existujú.
10) Dá sa vyvrátiť tvrdenie, že "hiphop je moderna forma nacizmu"?
Vieš čo znamená nacizmus? A čo robili nacisti? Ako to môžeš porovnávať s nacizmom?? Sú to dve odlišné veci.
11) Ma hip-hop vôbec umeleckú hodnotu?
Prečo by nemal mať? Pre mňa má, ale napr. punk nie. Každá hudba má svoju hodnotu či vyššiu či nižšiu, každý ma ten rebríček inde.
12) Kto je podľa teba otcom hip-hopu?
Myslím, že David. Zvuk ulice bola moja prvá nahratá kazeta. A každý Davida aj zaňho pokladá teda tí, ktorý do toho vidia.
13) Kto je podľa teba naozajstný líder sk. Hip-hopu?
Pre mňa je to Názov Stavby čiže Lúza a Drvivá Menšina, sú tu dlho a stále sú tu. Nezaspali dobu a idú s dobou. Vedia to robiť a majú to v krvi.
14) Aké ma korene hip-hop?
Myslím, že sú to africké. Potom to začali rozširovať afro američania.
ešte som tu nevidel žiadneho metalistu či punkera (alebo jednoduchšie tí čo počúvajú tú hudbu) aby sa kvoli tomu tak hádali a nervovali, tak asi na tom niečo bude, a taký metal je tu určite dlhšie ako hh
a zase by som určite nezačal do nieko normálne rýpať, keď si to počúva je to jeho vec, aj tak väčšina mládeže vrajže podľa najnovších prieskumov počúva hh
Normalny clovek som a veci sa pisu z "Y"
A s to ulicou si ma celkom rozosmial
existuje urcite uprimny HH s normalnymi textami...
Ale sam musis uznat ze sposob akym sa prezentuju HH formacie je nechutny a pozersky ....
A vies preco lebo by nic nepredali tak o com to teda je >? o laske k hudbe alebo ZARAAABAT LOOVA A PALTE DO RICI KED SA VAM NELUBI
hajzelodkosti - mas 20 a pocuvas hh??
stotoznujes sa s textami to je komedia co si napisal.
ale si presne taki isti ako vsetki hh sracky v BA. 180 a 60 kg a isto nosis veci xxl a hadzes rukami. a kybel na hlave ti isto nechyba.
53. inteligentny? Danost, AMO, Modre Hory, Bow wave, Flaps (boli uz niesu). Pozri ked do niecoho nevidis naco sa do toho montujes? Inteligentny svojim textami vypocuj si, ale uz viem presne co sparvis odsudis lendva si vypocujes jednu pesnicku a samzrejme vybers si z toho len to zle.
56,57. A co ze mam 20? Myslis, ze rep pocuvaju len deti? Asi ty mas nasrane v tej hlave ked si to myslis. Jj sracky a isto nosim toto milujem ty ma poznas?? Vobec nic take nenosim ziadne XXL veci ani nic podobne. A siltovku som v zivote nenosil. A co ze som chudy? Kazdy sme nejaky myslis ze keby som mohol pribrat tak nepriberem? To sa vola genetika, ale to je pre teba cudzi pojem. Zato ze ty chodis do posilovne a mas namiesto mozgu horu svalov ja nemozem tvoj problem.
si vazne asi pomyleni. to je blbost ze sa neda pribrat. to je najlepsie sa vyhovorit ze neda sa pribrat. ale tak to vy radi robite - vyhovarate sa stale na vsetko. do riti aj s vami. je vami zamorena cela BA. trebalo by to od vas vycistit. ale tak dobre vdaka srackam ako ty ma dopler zakaznikov. aspon niekto ryzuje na tej vasej debilite.
k tvojmu pridbrlemu komentu pre 53. jasne ze to odsudi sak to neni hudba nechapem ako to mozes volat hudba ale tak u teba nechapem asi vacsinu. napr. jakto ze ti este niekto nedrbol a ty ze si sa uz nezobudiol z toho sna "Hip hop je moj zivot"
A da sa vsetko ked CLOVEK chce. To neplati pre curakov co pocuvaju hh.
Btw. studujem v skotsku. Ale to ty s tvojim zivotnym stylom nemozes pochopit.
Myslím Schizofrenika a Matka6661. Po prvé, obaja nemajú šajnu o čom sa vyjadrujú, jednoducho sa nevyznajú, používajúci klišé frázy, ktoré som už videl minimálne miliónkrát (Vulgárni frajeri, hrajúci sa na ghetto, bla bla bla...) a môžeš im hovoriť čo chceš, používať akéľkovek argumenty budú tvrdohlavo opakovať to isté (Viz hodili priklady na inteligentny hip-hop, chlapci to jednoducho odignorovali.) a smejúcich sa nasilu na príspevkoch, ktoré nie sú vôbec smiešne. A čo sa týka módy a deciek: podľa tohto fóra to skôr vyzerá, že v móde je nadávať na hip-hop a tváriť sa ako superhrdinská najinteligentnejšia piča. Nikto, čo sa do toho nevyzná sa nesere do metalu, techna, popu, ale keď sa niekde spomenie hip-hop, hneď sa tam naserie milión nahonených chlapcov z múdrymi frázami od starej mamy. (Schválne ak v texte tejto pesničky nájdete ndávku, tak ste zrejme hluchí