ako na tuto otazku sa odpovedat neda pretoze ani boh ani big bang sa dokazat nedaju, keby sa dokazala jedna s tych dvoch veci ta druha uplne zanikne, ale skor sa pokusam verit verzii o Bohu
sice to je pravda ale potom by to vylucovalo moznost ze boh stvoril Adama a Evu, a potom by ludioa pochybovali o viac veciach ohladom boha a tak by to zaniklo veda a viera sa vylucuju by som povedal
keď už musím tak si vyberám tú druhú možnosť ale vlastne neverím ani na jednu z nich. to je jedna z vecí na ktoré v živote neprídeme. Ale ktovie, možno po smrti .
V tom je zásadný rozdiel medzi náboenstvom a vedou...veda každú novú teóriu automaticky spochybňuje a verí, že všade sa dá niečo upravit a objavit..a nič nieje pravda vo vede a vedci sa ju snazia odhalit...zato vo viere sa berie biblia ako 100% pravda anič iné nemôže byt... preto je veda lepšia navysvetlenie všetkého...
To vazne niekto veri tomu ze bytost co stvorila vesmir so vsetkou jehou rozlohou , vsetkym co sa tam deje , vsetky tie sily existuje ale z nejakeho dovodu nemoze / nechce zasiahnut do naseho sveta ked sa deje nieco zle?
@mm47 tebe sa páči ked ti niekto diktuje čo máš robiť?? ja verím že B nám dal slobodnú vôlu a návod ako sa s ňou nedostať do niečoho čo tu ľudia peklom nazývajú...
@greenbunny Nie ale pacilo by sa mi keby ten stvoritel nestvoril rakovinu , vrodene postihnutia a tak.... jeden dovod naco to akoze existuje? naco to akoze stvoritel tak zariadil?
@mm47 to by bol dokonalý svet ale o čom by to potom bolo??
nás stvoril ako tvorov do sveta a verím že to má dáky význam
aspoň sa ukáže aký si človek, ako sa vieš zachovať ku chorým, či im vieš pomôcť, vlastne či vieš konať dobro, atd
=D to je len môj názor možno je to všetko blbosť, ale v rodine sme si prešli všeličím ale viniť za to toho stvoritela?? nakoniec to veľa vypovedalo o našej sile, zomklo nás to takže sa za tým našlo aj niečo dobré
@8alexey8 =D nie viem si spraviť svoj názor, to vyššie som myslel trochu inak
ja napríklad nesúhlasím s cirkevným výkladom biblie a pod., a rodičia mi nikdy nič neprikazovali len mi to ukázali a náboženstvo ma učí byť dobrým k druhým ľudom takže nevim prečo by som sa toho nemal držať... aj keby žiaden Bneexistoval po smrti nič nebolo...
@greenbunny Svet by nebol dokonaly , len vtedy by bol taky ze to mame vo svojich rukach , vojny by boli a vrazdy , ale aspon by nikto netrpel z dovodu za ktory nemoze a nedokaze to ovplyvnit.
@8alexey8 nepotrebujem ale z jej príbehov som sa to naučil...
@mm47 hmm aj taraz ho mám vo svojich rukách, dakedy ľudia ani chrípku liečiť nevedeli ( a len tak medzi nami verím že aj liek na rak. už bol objavený ale načo kaziť dobrý biznis) proste si myslím že krajné situácie ukážu čo v nás v skutočnosti je
a že to všetko dopúšťa dáka vyššia moc ťa presviedčať nechcem, to je len môj názor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
Pre mna je Boh nejaka vesmirna sila, ktora spustila Big Bang. Cize neviem za co skor zahlasovat.
Ale osobne mám veľké problémy s predstavou boha
veľký tresk si vedci vymysleli je to čistý brainwashing
@majo16 co tym chces povedat?
nás stvoril ako tvorov do sveta a verím že to má dáky význam
aspoň sa ukáže aký si človek, ako sa vieš zachovať ku chorým, či im vieš pomôcť, vlastne či vieš konať dobro, atd
=D to je len môj názor možno je to všetko blbosť, ale v rodine sme si prešli všeličím ale viniť za to toho stvoritela?? nakoniec to veľa vypovedalo o našej sile, zomklo nás to takže sa za tým našlo aj niečo dobré
ja napríklad nesúhlasím s cirkevným výkladom biblie a pod., a rodičia mi nikdy nič neprikazovali len mi to ukázali a náboženstvo ma učí byť dobrým k druhým ľudom takže nevim prečo by som sa toho nemal držať... aj keby žiaden Bneexistoval po smrti nič nebolo...
to som bola ja
@mm47 hmm aj taraz ho mám vo svojich rukách, dakedy ľudia ani chrípku liečiť nevedeli ( a len tak medzi nami verím že aj liek na rak. už bol objavený ale načo kaziť dobrý biznis) proste si myslím že krajné situácie ukážu čo v nás v skutočnosti je
a že to všetko dopúšťa dáka vyššia moc ťa presviedčať nechcem, to je len môj názor
trolol
tak ako hovorí @darla