vzdy ked sa veriaceho cloveka spytate povedz mi dokaz o tom ze boh existuje on vam neodpovie... ved ako by aj mohol ked ziadny ani nie je! nabozenstvo si kedysi ludia davno vymysleli preto aby si objasnili vznik ludstva, napr. niekedy krestania hovorili z
Ok..myslim ze aj keby som sa pretrhla tak ta nepresvedim o opaku ale to ani nechcem..sak si mysli co chces...len par veci kt mi fakt neda-
ked je niekto veriaci tak veri v boha..no a verit neznamena mat 10235340tisic dokazov proste je to o viere(pekne to bolo v kurva hosi gutentag vysvetlene ).ked sa ti nepaci nemusis verit (okrem toho tak isto ako nie je dokaz ze ja taktiez ty nebudes vediet napisat dokaz ze nie je)
viera nie je cirkev - cirkev su ludia kt. by mali vieru ludi upevnovat aj ked im to moc nejde...ale musi sa uznat ze od stredoveku je tu znacny pokrok kedze uz nikoho farari neupaluju...paper farari a spol su ludia a tak isto robia chyby taktiez v americkej vlade su ludia a ti zhodili 2 atomove bomby a okupuju irak...proste v kazdom vacsom zdruzeni ludi ktori maju aku taku moc sa najdu svine a cele to kazia
v stredoveku zabijali ludi lebo sa bali ze budu ateistami ak budu viac vediet..ze sa uz nebudu spoliehat na to ze za vsetko moze boh ale budu si to vediet vysvetlit vlasnou hlavou(tym stratia knazi autoritu a potom aj peniaze od stredovekych veriacich)..ok..to je pravda... ale napr aj komunisti sa bali toho ze ludia budu vediet ako je fajn na zapade a zruti sa im rezim ako neobhajujem tu katol.cirkev lebo to nebolo spravne ani nic ale toto spravili tiez lenti co boli pri moci..proste pred niekolkymi desatrociami boli pri moci fasisti potom komunisti a tiez to zneuzili..a tak isto boli aj stredoveki knazi svine..boli pri moci tak ot zneuzili...
a pochybujem ze v afrike sa rozsiruje aids kvoli tomu ze papez nepodporuje kondomy..nech si kazdy robi co chce..prsote kazdy ma vlastny rozum a nech sa riadi podla neho
tie potraty som tiez dakedy nechapala az ked nam profka pustila dake video o potratoch a bolo to fakt hnusne..ako potrat v 7 mesiaci ked sa uz niektore deti uz predcasne rodia... ale aj to pred tym...ale beriem ze je to kazdeho vec..prote kazdy by sa mal rozhodnut podla seba takze v tomto mas viacmenej pravdu
40000 pedofilnych knazov..no a ktovie kolko pedofilnych ucitelov! a dotkorov sak u nich sa este vyzliect deti musia! zas je to o tom ze nadavas na vieru kvoli sibnutym ludom...
hej tie peniaze by fakt mohli ist na nieco uzitocnejsie (napr. na kondomy do afriky ale nie vazne suhlasim nech sa plati dobrovolne nech da peniaze ten kto si mysli ze to je treba lebo aj ja si myslim ze su aj vhodnejsie miesta kde peniaze treba a nie cirvki nech maju krajsielavice v kostole ked pol sveta nema co jest napr.
este som nepocula ze by niekoho knizky trapili u nas na skole to mame opacne etikari maju 2 a nabozenstvo ani jednu a to ze na nabozenstvo idu deti preto ze ich donutia stari rodicia-je to vacsinou pravda ale ked si tie deti nevedia pusu otvorit pred rodicmi a rodicia su zabedneny...
aaa uz fakt posledne (pochybujem ze to niekto cele precita - boh nema co dopustat alebo nedopustat..sak uz neviem kolko krat to bolo omielane - clovek ma vlastnu slobodnu volu a hlavne rozum (poniektori) tak si moze robit co chce
No neviem ci boh ale ja osobne verim v nieco vyssie lebo by sa bez toho niektorre veci nediali...ale ked si to zoberete, ze boh existuje tak preco dopusta iste veci ako napriklad to, ze uplne nevinny mlady chlana , moj kamarat dnes zomrel??
ano mozte si povedat, ze jeho misia na zemi bola splnena a proste musel odist aby sa niekto iny mohol narodit ale tak potom preco je to tak nespravodlive???
podla mna to vystihla aj jedna piesen, ktoru nebudem zverejnovat lebo veriaci by to asi neradi poculi...
Neverim v boha a ak niekde je tak na mna sa posledne dni vybodol. Ale celkovo neverim, aj ked neviem preco, kedze v mnohe nadprirodzene a nevysvetlitelne javy verim. Bola som sice aj v krestanskom tabore Ale aby sme si boli na cistom,bola som tam kvoli amikom a anglictine... Podla mna v minulosti niekto boha vymyslel. Vymyslel ho pretoze sa nema komu zdoverat, bol az prilis osamely a potreboval v nieco verit. V nieco co by mu vysvetlilo preco sa niektore veci deju(mnohe uz dodnes veda vysvetlila a vela ich este urcite vysvetli). Potreboval sa niekomu zdoverit aby sa citil lepsie. Neviem, preco a ako vznikol v mysliach mnohych ludi ale ja neverim a prvdepodobne ani nebudem.
Nie, zasa neodsudzujem veriacich, ale len pravych veriacich. Tych ktori neveria len v nejake blaznovstva, nejakych fanatikov, ale tych, co veria ze lepsimi skutkami bude svet lepsi. Mozno je vdaka tomu bohu na svete viac dobrych ludi a to uz tak o nabozenstve ani nie je.
Pliskal, ktora piesen? Sloboda vyjadrovania este dufam existuje
greatgirl1, ci jaj ty si boy, sorry: no, ide o to, ze mnohi ludia a galaxiuzial vratane teba, nic v zlom, ja to len v dobrom pisem, nechapete vobec, kto je Boh, aky ma vyznam, Biblia je velice tazka na laikov, aj na mna, aby sme chapali, co to vlastne vsetko znamena, no existuju dobre clanky a dobre vyklady ludi, tak skus hladat pravdu dalej tam, ja osobne by som aj podala svoj nazor na Boha, ale chce to cas napisat, ten nemam, a nemam nervy potom odpovedat na prizemne reakcie na moj clanok, tu tolerancia nevladne, takze radsej nic z toho, zelam vsetkym tym, co uvazuju nad Bohom, vznikom vesmiru, a podobne zaujimave veci, aby nasli svoju pravdu raz...
Este 1 vec ma napadla ale to uz bude kratsie - vsetci argumentuju tym ze ak by bol toto by sa nestalo..ako to mohol dopustit...je za to zodpovedny.... mne sa pacilo ako nam to este daaavno na zs ucitelka povedala: vznik vesmiru svete cloveka az doteraz je taka ratazova reakcia..proste dominovy efekt..nooo a boh je ten prst co do tej 1. dosticky domina strcil...takze za to co sa stalo mozme len my,alebo niekto iny,alebo len zhoda nahod,ale urcite si nemyslim ze boh riadi to co robime,ze je za nas zodpovedny...proste tu je a moze byt takou moralnou podporou pre ludi, nieco pri com si uvedomis ze vsetko bude fajn a ze sa mas na kho spolahnut...the end (inak aio ty si sa asi riadne nudil ale cenim si to
Pre Lala- napisala si to v podstate pekne sice ma to nepresvecilo o nicom ale aspon si z tych co nezacnu hned nadavat o tych co maju iny nazor. ale par veci tam bolo zaujimavych, hovoris ze aj komunisti a fasisti pachali zlociny vseliake tak aj cirkev moze...ale ako mozes porovnavat fasizmus ktory vyvrazdil niekolko milonov zidov s cirkvou? ved ta by sa nemala riadit heslom "kto nejde s nami ide proti nam" ale "miluj blizneho svojho" nie? a ze knazi su pedofili? noaco ved aj ucitelia a doktori su... no to neni zrovna nieco co by ma malo presvedcit... a ta afrika? jasne ze za to moze (aspon ciastocne) papez. ved ten ked nieco prikaze vsetky jeho ovecky sa snazia posluchat. a ze deti si nevedia pred rodicmi hubu otvorit? poznam spoluziaka ktory ked povie ze nechce ist do kostola mama mu zakaze pocitac... ja taky problem nastastie nemam, lebo som vyrastal v ateistickej rodine. tod vse!
pre Zipporah: a co je to biblia? to je kniha... obycajna kniha. myslis ze keby ja napisem nejaku o tom, ze hitler miloval zidov bola by automaticky pravdiva?
Ja som te nechcela presvedcit...sak by sa mi to ani nepodarilo..mas vlastny rozum a sam sa rozhodnes....
Jaaaj ale zase raz som nepochopena ostala !!! napisala som ze cirkev tvoria llen ludia..a ludia su rozni a maju chyby a su aj zli ludia..no a ti najhorsi sa najcastejsie dostanu k moci a potom robia bordel...proste cikrev je len zoskupenie ludi (tak isto ako boli vyssie menovani fasisti a komunisti ...aj ked je to trosku nezvycajne prirovnanie)...chapes? proste ludia ktori su pri moci robia vela zleho (napr cirkev v stredoveku) ale nemoze za to nabozenstvo ale ludia co sa nanho odvolavaju a prostrednictvom toho vrazdia (tak isto ako komunisti vyuzili politiku...)takze nie nabozenstvo je zle len ludia ho zneuziju na vselijake somariny(aj islam dokonca hlasa porozumenie len ze to vsetko zle chapane a ludia co su pri moci sposobili ze teraz to vacsina ludi berie tak ze moslim=terorista)
a to s knazmi tak isto-proste pedofili su boli budu a nezdruzuju sa zamerne do nejakeho povolania... ide o to ze o tom sa viac hovori (lebo sa rata s tym ze to ludi uputa a sokuje..a vlastne ma aj preco,proste j to dobra tema na medializovanie) ale pedofilov je urcite dost aj v inych povolaniach (aj ked knazi fakt su posledne povolanie kde by sa take nieco patrilo, je len zhoda nahod ze za pedofilov neurcili napr ucitelov alebo hocikoho)takze to nie je vyhradne problem cirkvi ale celkovo ceeeeeeelej spolocnosti
za tu afriku cirkev nemoze lebo ti ludia nemaju ani poriadne co jest takze ak sa im dostane najaka pomoc urcite to nebude skatula kondomov ale jedlo a voda..skor ovecky pocuvaju niekde v europe (ako tie spominane babky co sa za nenarodene deti modlia..pripadne idu ukamenovat cestou s kostola ak zbadaju dievca ako ide po ulici len s chlapcami) a podla mna krestanstvo nema az taky velky vplyv v afrike (dufam ze teraz som netresla velku blbost s tym vplyvom v afrike-vopred sa ospravedlnujem ale myslim ze tam je skor islam)ale je pravda ze cirkev ma niekde velky vplyv (taka agrentina napr) a tam sa podla toho ludia riadia..co tiez moc nepochopim lebo by sa mohli riadit aj podla vlastneho usudku (a ak toho nie su schopni tak su to riadne telce potom)
a ked si deti povedia svoj nazor a nic tak je problem inde...mozno si rodicia na nich vybijaju zlost za to ze oni tiez museli na nabozenstve sediet... ale kazdy (normalny!!!!-dolezita podmienka)katechet alebo knaz ti povie ze na nabozenstvo mas ist len ked sam chces inak nie...do viery nemozes nikoho nanutit proste kazdy sa ma rozhodnut podla seba....
ach boze daj mi silu ...pojdem na to tvojim stylom zmyslania.................anooo, Biblia je kniha, presne tak, opisal si to dobre, ma aj väzbu, a ma stránky, je ich veľmi veľa...ďalej s auž asi nedostaneme, pretože pochybujem, že si ju čítal a vieš, čo obsahuje, takže nbaozaj hovoríš pravdu, Biblia je len kniha...pre teba ...nie pre iných
Zipporah a Lala: krajsie by som to nepovedala ani ja... Lala: dlhe argumenty (zvlást tie tvoje, ktore sa daju citat) su aj na nieco dobre, takze neboj a inak, Ziporah, to o tej biblii si napisala super
Tommyhot: na velky tresk verim aj ja a cirkev to NIKDY nevylucila, takisto ako ufo... kto by do toho ucenia aspon nakukol, zistil by preco... takze je mi luto, ale do huby si zase az tak moc neseres
ja v boha neverim ale je mi osobne fuk ci niekdo veri alebo nie ale myslim si ze boh bol vymysleny aby ludia v daco verily ale nechapem naco v daco verit da sa verit v seba ostatnychz ludi ja very na veci ktore vidim alebo pocity ako laska strach...... ale naco verit v boha
Nuž, milý môj chlapče, keby existovali dôkazy (podľa tvojich predstáv) o existencii Boha, na svete by už viac neboli veriaci ani neveriaci ľudia, proste by to bol fakt, rovnako ako napr. že obsah štvorca nad preponou pravouhlého trojuholníka sa rovná obsahu štvorcov nad jeho odvesnami - nikoho nenazveš veriacim preto, že by tejto vete veril, lebo je to proste dokázaný a overený fakt. Viera je o tom, že je človek presvedčený o existencii niekoho/niečoho, čo síce nikdy nevidel, ale cíti, ten niekto/niečo proste musí existovať. Tak sa potom nečuduj, že ti na hlúpe a nezmyselné otázky ľudia neodpovedia...
ako pekne sa to tu rozjelo, to tommycold: do huby si neserieš (konečne , nepovedala by som na teba, že veríš v Boha, aj na VT a UFO
veda a náboženská viera sú dve rovnobežky, Boh nerieši otázky vedy (preto rovnobežky), ale predsa sú mnohí vedci veriaci, taká Scullyová , to by nás bolo veľa, čo by si sralo do huby, to je najlepšie riešenie pre človeka, mať v sebe kus vedy a Boha, najpodstatnjšie nutričné hodnoty pre život, nie každý môže súhlasiť so mnou ale
Killka: v biblii sa nic take ako UFO ani nespomina, ale farari na nabozenstve vzdy boli zasadne proti tomu. O velkom tresku ani nehovorim, takze si predsa serem do huby mnaaam
Zipporah: to ze nadavam, mam vsetkych v pici, som namysleny arogantny egoista a este k tomu povrchny a materialisticky a nemam problem aj babu poslat do pice neznamena ze nemozem verit v Boha. Dokonca sa aj modlievam pravidelne pred spanim.
Velky tresk je podla mna dost logicka teoria a pokym niekto nepride s lepsou tak verim jej.
V Boha verim ako v nieco nadludske, mozno je to len nejaky vymysel ktory ludstvo potrebuje pre svoje bytie, ale urcite neverim v to ze stvoritel vsetkeho a kecy ktore si vymyslela cirkev a neni su nicim podlozene..
Verim aj na duchov a aj na anjelov straznych (ten moj sa vola Jeniifer ) ved existencia duchov sa uz tolko krat potvrdila a urcite to zazila aj vacsina z vas.
UFO - v to verim, lebo ked som bol mali (7 rokov) tak som mal jeden zazitok o ktorom som si najprv myslel ze sa mi snival ale ked to na druhy den davali v prievidzskych novinach (som origos s PD) a boli tam aj svedkovia ktory potvrdili presne to co sa mi stalo, tak som si bol isty ze to nebol len sen a ze sa to fakt stalo. Koho to bude zaujimat mozem popisat..
pre tommyhot: citujem: "ved existencia duchov sa uz tolko krat potvrdila a urcite to zazila aj vacsina z vas." a kde sa prosim ta potvrdila? a UFO? popis presnejsie co si videl. to ma zaujima! a co si si precital v tych novinach?
a to s tym anjelov Jennifer- bud si chcel byt ftipny alebo patris do pezinka DDD
Greatboy1: tak neviem ale ked davali kedysi v TV tajomstva zahady zazraky, tak urcite tam vsetky tie veci o duchoch neboli vymyslene.. A este v zivote si nevyvolaval duchov? Ja hej a nie je to nic prijemne..
S tou Jennifer som si nerobil srandu a neviem kde je Pezinok, takze urcite tam nepatrim
UFO: takze mal som 7 rokov a bolo to nejak koncom januara. Vtedy some este byval v Prievidzi. Isiel som s tetou (zije uz asi 20 rokov v juhoafrickej republike) do lesoparku, mohlo byt asi 6-7 hodin, cize vtedy uz dost tma. Ona to tam nepoznala, tak sme miesto do prava (smerom k amfiku a tym preliezkam co su tam) odbocili do lava.. Bola tam lavicka a na nej sedel taky stary dedko (typujem takych 80 rokov, mozno viac). Presli sme asi 5-10 metrov od neho, obzrel som sa a dedka nikde a pochybujem ze taky stary clovek by za tych par metrov co som presiel, dokazal bezat hore kopcom tak rychlo.. To bola prva cudna vec co sa mi nezdala...
Moc si to tam uz ani ja nepamatam, ale viem ze sme sa dostali k polovnickemu posedu, tak sme vyliezli nan. A zrazu nad celym lesom ziara ako keby zablesklo zo desat bleskov dokopy (samozrejme burka to nebola). Este stale som si neuvedomoval co sa dialo, aj ked to uz bolo dost divne. Tak sme upalovali rychlo domov (ledva sme trafili).. Potom na druhy den v telke davali Prievidzske noviny (ti co tam byvaju vedia co to je, aj ked som si uz neni isty ci ich stale davaju..) a tam boli svedkovia ktori videli toho isteho dedka a tu istu ziaru a hovorilo sa tam o UFE, niektory vraj videli okrem tej ziari aj vseliake ine svetla (dost oslepujuce) a odvtedy si uz z toho srandu nerobim..
Potom sa mi raz stalo (este ked som daaavno chodil do kostola a ministroval som - som bol este jebnuty) ze som isiel z kostola aj s kamaratom a na oblohe bolo dost velke svetlo zo zaciatku to vyzeralo ako hviezda, ale potom sa to rozziarilo este viac, spravilo velmi rychle pohyby hore dole a zmizlo..
No a od vtedy verim na UFO a aj sa o to zaujimam. Mam aj knizky UFO a potom vseliake zahady a tak..
Mozte si o mne myslet ze som debil a ze si vymyslam, ale ja viem co som zazil..
podla mna je to cele smiesne, nie len boh ale vsetky nabozenstva a ine vymysly, netrufam si povedat ako vznikli ale ani ma to nezaujima, v podstate by mi to malo byt jedno ale mrzi ma ze kvoli nabozenstvam uz zomrelo mnoho nevinnych ludi
pre tommyhot: ale ved v UFO verim aj ja- myslim si ze niekde v obrovskom vesmire sa musim nachadzat nieco ine (zive) ako nasa Zem. ale ked ti mam povedat tu relaciu Zahady, zazraky... som videl asi 2 krat a poviem ti tak ze niekto si vymysli nieco aby mal za to peniaze (asi to sudim podla seba lebo by som to kludne urobil aj ja...) a ten pribeh s tvojim ufom.. tak to nedokazem povedat pretoze vela veci sa stalo takych ktore sa tazko dokazuju ako vznikli, ale zas na druhej strane nechcem povedat ze ti verim, no mohlo to byt cokolvek. a ten 100 rocny dedko? ze sa rychlo vyparil kamsi, co maju s tym ufoni? si myslis ze ho uniesli?
Greatboy1: verit mi nemusis.. A k tomu dedkovi: Nie neuniesli, ale tieto veci ma zaujimaju (na zakladke sme mali ucitela co chodil na prednasky o UFE) a ten dedko kludne mohol byt jeden z nich. Cital som kopu veci od ludi ktory vraj videli UFO ze sa dokazali prevtelit.. Takze asi tolko k nemu..
Tajomstva zahady zazraky su ojeby, ale urcite nie vsetko a par veci si myslim je z tade pravdivych.. Mam knihu nevysvetlene zahady a tam je toho veelmi vela, sice tu knihu otvaram len ked som nahuleny aby som sa z nej neposral, lebo niektore veci su tam fakt brutal.
Napr Poltergeist (abo jak sa to pise)
Tusim ze v UK alebo USA bol jeden dom, kde zhorela cela rodina. Dom opravili a nastahovala sa tam dalsia rodina a hned v ten den ako si to tam zariadili tak jedna baba ( z tej rodinky) sa vzniesla z kresla a jeblo ju s celej sily o stenu a takto to bolo aj s ostatnymi clenmi rodiny.. To mohli sposobit ti duchovia (ti co tam zhoreli).. Skus si nieco o tom pozret, ale ak mavas z takych veci lepy, tak to kukaj najlepsie za bieleho dna, ked si s niekym..
Dalej take spontane vzplanutie. Z nicoho nic zacnes horiet a veciam okolo teba sa nic nestane.. Jedna zenska zhorela skoro cela zostala jej len hlava a este kusok z tela a asi este 5 minut zila..
Potom stigmy a podobne veci, vsetko je to IMHO sposobene nadprirodzenymi silami.. Alebo obraz panny Marie v nejakom kostole co krvaca... atd atd
Ja v Boha verím. viera je dar. A kto miluje Jezisa, tí co chodia na prímanie, majú od neho milosti. Myslím, ze aj také, ze keby neveriaci chodili na prijímanie, tak ak by dostali od Boha tie dary, milosti tak by mohli uveriť. Alebo som cítala, ze jeden neveriaci bol s niekym v Lurdoch a stal sa zázrak uzdravenia.A zacal veriť.
A ake milosti maju veriaci? Ja verim v Boha, ale okrem toho ze ma moj ujo rakovinu, ja mam koleno na rozsypanie a vyzera to na operaciu pri ktorej ak sa nevidari mozem prist o nohu (bud tam mam nador alebo len vyrastok, doktor ma neposlal do toho tunela ci co to je kde robia 3D rentgen), mam zvacsenu pecen a slezinu, mama je 2 krat rozvedena, otca nepoznam, mesiac som zil v krizovom centre lebo ked sa mama rozvadzala sme na rychlo nemohli najst ziadny byt, nemam skoro ziadnych kamaratov, ale inak sa mam "fajn". Este stale si myslis ze veriaci maju nejake milosti?
Majlos: ja som mal na mysli ten obraz ale niekde inde (spanielsko, mexiko, portugalsko - tam volade, uz si nepamatam) A nevedel som ze u vas je nieco take. Aj si ho videl na vlastne oci?
Greatboy: ja nehovorim ze som o tom presvedceny, ale len som tommyhotovi hovoril ze taky obraz je v TT. Mna to nejak netrapi, kym sa mi to nepripletie do cesty
Kazdy kto pise by chcel nejaky dokaz ci co...Ved kazdy ma predsa svoj osobny nazor-100 ludi 100 chuti tak sa tunebudeme navzajom presviecat o tom ci jestvuje-ja v boha verim
mno dobre dajme tomu ze boh neexistuje. to si fakt myslite ze sme z dakej opice abo co???? sak sa spamatajte boh je a vzdy bude a aj ked jeho existencia mozno neni potvrdena existencia jeho syna je takze boh urcite existuje a koniec koncov keby (akoze) nebol co tym stratim ze v neho budem verit?? nic len sa poistim
Ja verim v Boha(v daco vyssie ako sme len my ludia), ale nehadzem nanho ziadnu vinu, ako napr. Boze, preco si dopustil, ze moja susedka ma krajsie rifle ako ja?!...Hm? Tak povedz, preco???..... ....Boh je otazka viery a myslim si, ze je nespravodlive hadzat nanho vinu, ked mi ludia mame svoju slobodnu volu a mozme si robit co chceme.Sak Boh nas nema zachytenych na nitkach ako take babiky a neriadi nas... ...ja verim v Boha, ale zase neschvalujem cirkev-uchylni knazi,hrabu pre seba prachy a ze ziju v chudobe? ...dovolte aby som sa zasmiala, bo nas farar vystriedal uz 3 nove auta ...abo co boli krizove vypravy abo ti templari a to secko...no, hrooooooooza ...bez Boha by tu nebola cirkev a bez cirkvi by tu nebol absolutne ziadny poriadok...trochu som to napisala cudne, ale predstavte si, ze by sa splnilo to, c bolo pisane v Anjeloch a DEmonoch od L.DaVinciho...to, ze ta HMOTA by znicila vatikan, ked by tam boli vsetci(papez,biskupovia,kardinali a bohvie co vsetko este...)...sirkev tu akotak drzi moralku, ale sama ju porusuje a myslim, ze aj nam tlaci kaleraby do hlavy a absolutne ju nemam rada...ale predsa, nebol by tu bez nej trochu chaos?...
ja verim v Boha a nepotrebujem ziadne dokazi kedze VERIM v Boha to znamena ze verim aj ekd nieto dokazu xapete?
tiez Bohu nic nevicitam..mozno taq poprosim Boha aby s anic zle nestalo raz za caas abo taq a ked sa mi neco stane taq nevicitam nikomu nevicitam..proste je to taq ...a ked s ami fakt daco zle stane taq si poviem ze:to mas zato ze....a toto a toto si zle spravila teraz pykaj ..a taq dalej a proste vzdy ked s ami nieco zle prihodi taq hladam dovod ked som ja spravila zli skkutok potom to sama sebe vicitam a nikomu inemu ...mozno ked osm bola mladsia taq strasne casto som svoje chyby abo taq vicitala Bohu a zlostila som..no teraz to už berem taq ze si zato mozem ja sama a taqto je to ais najlepšie ...
dobre akoze stacilo o mojej viere proste verim a hotov
ahoj, vravíš, ze sa pýtaš veriaceho cloveka na dôkaz existencie Boha. a vies preco je veriaci? pretoze verí, ze je. verí sa preto, lebo neexistuje dôkaz. potrebuješ veriť, ze je gravitácia?nie. a ako to, ze vieš ze je vzduch ked ho nevidíš? čítaj Katolícke noviny a o zázrakoch Božích sa dozvieš.
Smutny ty dement, ale gravitacia na nas posobi bez toho aby sme ju videli, sak to citime. A aj vzduch nepotrebujeme vidiet na to aby sme vedeli ze je.. Ale Boh na nas nijak neposobi, nemame ani najmensiu sancu, fyzikalne ani nijak inak overit si ci je.
Smutny:veri sa preto lebo neexistuje dokaz?...hmm, ja verim skor pre to, lebo v nieco verit chcem a nechce sa mi verit, ze by nic vyssie neexistovalo...inac, ty si farar abo tak nejak? ci zanho chces ist?...akoze normalne sa pytam...
Veris na lasku? Nevidis ju, no predsa je medzi nami, ked sa ludia miluju.... Tak isto je to s Bohom..." Viera znamena verit tomu, co nevidime a odmenou tejto vieri je, ze vidime veci, ktorym verime." a taktiez " Viera si vyzaduje rozum. Verim, aby som porozumela."
to je pekne ze verite ako napriklad Cheekee povedal- "verim preto lebo verit chcem" lenze na zaciatku tejto diskusie je napisane ze cirkvam ide rocne 500 000 000 SK aj z mojich penazi. a myslim ze to je trochu vela na to, ze ludia si povedia ze chcu verit tak veria tak dajme im miliony. ja by som vam osobne nedal ani korunu- ved predstavte si ze si ja zalozim nejaku cirkev ktora bude total odveci ale zlakam na nu pol sloveska tym padom aj ja dostanem 500 000 000 Sk. a vy v nu verit nebudete a ukrati sa z vasich penazi- predstavte si to- bolo by vam to jedno? bolo by vam jedno co sa deje s vasimi peniazmi?
toto bol len priklad ako nas neveriacich okradate o nase peniaze...
Zdravim Vás priatelia. Prečítal som si vaše príspevky danej problematiky. Pri čítaní som sa dozvedel rozne názory, z ktorých mnohé boli podané neznalým detinským sposobom. Eletrika existuje a nikto ju nevidím čistý príklad.
Bohov si ludia v minulosti vymýšlali zo strachu pred prírodnými úkazmi, z budúcnosti.
Láska? Láska je to najkrajšie čo existuje, ale je len jedna - láska k Bohu lebo tá je večná.
Nepoznám jedného človeka čo by niekedy olutoval že verí v Boha. Boh je,bol a bude a kto nepozna definíciu viery to nepochopí. Viera je dúfať v niečo,čo nemožeme dokázať zmyslami. Takže možme len dúfať v Boha - ,,kto uverí a dá sa pokrstiť bude žiť aj keď umrie,,. Dobre, kto potrebuje dokaz je ich dosť, Panna Mária sa zjavuje, zázraky sa dejú a pod. Tomáš videl a uveril, ale blahoslavený je ten, čo nevidel a uveril.
Potraty ??? Predstavme si,že malé dieťaťko sa hrá a počuje ako sa rozpráva mama s otcom o tom či si nechajú jej budúcu sestričku. A so slzami v očiach povie mame - ďakujem mami, že som sa mohla narodiť. Len si predstavme, že naši rodičia sa mohli tak rozhodovať o nás. A nemuseli sa rozhodnúť, ale láska a viera im to kázala a tak sme na svete. Biologicky je človek už začiatkom vnútromaternicového vývinu takže potrat je vražda človeka, ktorá by mala byť trestná a nie sa vedú diskusie o tom ako je to lepšie.
Náboženstvo človeku napomáha byť lepším, sak božie zákony sú zároveň morálnymi zákonmi. Keby tu nebolo desatoro čo by sa stalo? No dlho by netrvalo, aby sme sa tu zvrhli, začali by hádky, rozbroje, svet by isiel milionnasobne rychlejsie do záhuby.
Milí priatelia zapamatajte si CIRKEV je skala a brány pekelné ju nepremožu, bude trvať naveky, naveky.
Cirkev je akurat tak vyjebana mafia, do ktorej prudia miliony z nasich vreciek a my z toho mame hovno a kto to poprie je bud slepy, alebo jebnuty.
Dalej prehlasit ze "laska je len jedna" moze akurat nejaka mniska alebo katolicky knaz, ktoremu cirkev brani vykonat zakladnu NEVYHNUTNU zivotnu potrebu a to je sex.
Ale hadat sa zo zakomplexovanymi ludmi, ktori sa nechali nablaznit utopiou zvanou svata cirkev krestanska (nieco ako CIA = legalna mafia) nema vyznam, pretoze taki ludia maju vymite mozgy a nedaju si povedat a stale sa nam budu snazit nanutit svoj nazor.
no takze zacala si dobre- "mnohe prispevky boli podane detinskym neznalym sposobom" a potom si povedala taku kravinu az to dverami plieska- "Eletrika existuje a nikto ju nevidím čistý príklad." tak takymto "prikladom" si nas asi chcela urazit... lebo veci co nieje vidno je viac ale napriklad ta elektrika- da sa zmerat pristrojom, nesiel by bez nej tvoj pocitac a nemohla by si tu pisat tie katolicke kraviny (co by bolo asi aj lepsie) ale boh? ten sa ako da zmerat? aky je dokaz ze existuje? hmmm a stavim sa ze uz vyse nenapises... DD
Myslim, že Boh nechcel aby mala cirkev najväčšie majetky všade po svete.. veľa farárov je úchylov, pedofilov, a čo kážu? Kážu vodu a víno pijú. pokrytci... česť vínimkám.. Boh existuje ale plače nad odpornou cirkvou..Miluj blížneho svojho hovoria.. ale hneď odsudzujú korán, iné náboženstvá, ľudí (napr. homosexuálov a podobne)
Mikesk- maš v tom ale poriadny gulaš.skus si najsť na internete Bibliu a študuj.jedine ona ti da odpoveď ,lebo tak sa mi zda že od človeka to neprijmeš.si nasiaknuty samimi protiargumentami.
Smutny ano verim v Boha ale preco by som sa mal spravat tak ako mi prikazuje katolicka cirkev? Ta cirkev ktora pozabijala sta tisice ludi a nahrabala milionove majetky? Hm?
Mikesk uplne s tebou suhlasim, cirkev si len sere do huby, ale uz od kedy vznikla nepacha nic, len zlo.. Vsetci co uznavaju cirkev su "svati" a ti ostatni su zli, su posadnuti diablom. A sproste naivne ovecky (smutny, slecinka atd) tomu slepo veria a skacu tak ako cirkevni hodnostari piskaju.. JE TO UBOHE a je mi z takej grupy na grc.
Radsej budem hresit a nemat nikoho v ucte, ako by som sa mal pretvarovat, otrcat sa v kostole, chodit na spovede a po kostole za chrbtom kazdeho ohovarat a este sa hrat na nevinneho..
V Boha verim, ale nenecham sa zastrasovat cirkvou..
Tommyhot -nezabudaj že cirkev tvoria ľudia ktorí su rozneho zmyšlania a podľa toho aj konaju.Nie všetci ľudia ktori tvoria niejake spoločenstvo su uprimne veriaci a konaju podša 10 Božich prikazani.
ba dokonca ani ten najvaqdši kresťan-človek nie je vždy na spravnom mieste kresťan.človek od svojej prirodzennosti je tvor slaby, majuci dane genove a vlastne vlastnosti a preto pada,klesa.preto nenajdeš idealnu pozemsku cirkev.
vieš na poslednom suse sa ťa nik nebude pytať ako žil vaš farar,sused... ale ako si žil ty
ja v Boha verím aj sa snažím správať v bežnom živote dobre, teda že každému pomôžem, poradím, teda keď viem, snažím sa správať ku všetkým milo, nenadávam a hlavne, neni som nejaká veľká sviňa, ale do kostola nechodím.
A preto som neni zlá a aj Boh podla mna je radsej, ked sice do kostola nechodim, ale snažím sa žit správne (teda podla neho) ako by som bola kazdý den v kostole a pritom robila mnohým zle a ubližovala.
suhlasim s Tommmyhotom a Mikeskom- ten to napisal velmi vystizne, to by sa ani mne tak nepodarilo
pre Aduliatkodca- ja sa tiez spravam slusne pomozem ked sa da a tiez sa snazim byt mily- a spolocnost mi to opätuje. myslim ze tak sa nesprava ani stvrtina veriacich
pre slecinka- naco by si cital nejaku bibliu? to mu je naco? myslim ze gulas mas z toho skor ty... ja osobne by som radsej volil kamasutru
myslim si že gulaš vobec nemam ,ja si stojim za svojim presvedčenim.su v živote roznorode chvile no mne Biblia pomaha a ak tebe nie tak ju jednoducho nečitaj.ale mam taky tušak že ak by si ju začal čitať tak by si si mienku o nej opravil .
Hm, pozerám že dosť dlho sa tu diskutuje o Bohu. Nie som veriaca a súhlasim s greatboyom1 čo povedal na začiatku. Ale myslím si že tu nejde o Boha ale peniaze, ktoré sa dávajú na niečo s čím nesúhlasíš a je jedno či je to cirkev alebo niečo iné. Ak kresťania vyhlasujú akí sú dobrí a milí mali by si uvedomiť čo sa v mene Boha za existeniu kresťanstva stalo. Napriklad Španieli vykynožili indianske obyvateľstvov Amerike vid. kniha Las Casas a Karel V. Malá ale ohromujúca kniha, čo robili kresťania v mene boha v Amerike.Prečo sme sa o tom neučili v škole? Podľa mňa to bolo horšie ako Hitlerove vyčínanie v europe. A podľa mňa katolicka cirkevv plnej miere zneužila dobré myšlienky kresťanstva, pre svoje mocenské ciele a to pokračuje stále ďalej. Komunisti ich trošku pribrzdili ale tiež len preto aby posilnili svoj vplyv a získali ich peniaze a majetok. Bohužial ( super fráza čo)pokiaľ bude existovať prirodzený pud sebazáchovy budú existovať organizácie ktoré budú združovať ľudí do rôznych organizáci a využívať ich vo svoj prospech. je to úplne prirodzené. Iné je či je to morálne, lebo morálka je to čo upravuje pudové konanie ľudí.
No a ak mate otázky či existuje Boh netrápte sa s tým to vie len "BOOOOHHHH"
Ale ak si chcete niečo o tom prečítať tak doporučujem čítať knihy Mojžiš / Gerald Messadié celkom sa to dá čítať.
A ďalej samozrejme Chíramov kľúč, Kniha o Chíramovi, a sučastne s tým sledovať fotografie v knihe Objevy z biblických časů. Ja som ešte stýmito knihami súčasne kontrolovala dianie v Malom biblickom atlase je to super kniha kde sú chronologicky jednoducho popísane deje.
Inak mam 3 deti a všetky chodia na náboženstvo len preto lebo je tam lepšia učiteľka ako na etike. Ja im doma po nabožku trošku poopravujem názor na svet argumentami a myslím že to celkom zvládajú.
Ak toto niekto prečítal až do konca diky, je tu ešte o čom debatiť ale myslím že tie debaty asi nič nevyriešia akurát tak trošku zmiernia bezmocnosť ľudí ktorí chcú niečo zmeniť napr. ako greatboy1. Držím ti palce pri odvádzaní daní ale dá sa to riešiť aj iným spôsobom. Napr. neodvádzaj daň.
ahoj Maria! suhlasim so vsetkym co si napisala- aj podla mna by sa mali ucit decka v skole o tyranii krestanov a aj to ako sa obohacovala cirkev ked predavala odpustky pre tych co spachali nejaky cin. lenze to sa nestane- 80 ci kolko percent obyvatelov SR su krestania, tak nebudu predsa sami na seba kydat... aj ked to tak bolo, ved co uz- bolo to daaaavno...
ale to ako si povedala, ze nemam odvadzat dan som celkom nepochopil- ved dan odvadza kazdy (ci uz v podobe DPH, dane z prijmov,...) a to putuje do statnej pokladnice a odtial sa peniazky rozdeluju na tie velkolepe kostoly. ozaj aj toto ma pekne sere- kazda dedina, ktora nemusi mat ani kanalizaciu spravenu, no hlavne je ze ma 50 metrovy pekny kostol. a to nehovorim o bohactve fararov...
no Slecinka co na toto napises? stavim sa ze "precitaj si bibliu, tam najdes odpoved na vsetko..."
mozem sa vam zamiesat do debaty? mam jednu otazku. preco na MNA nadavate?! (ano spravne ste si vsimli ze som tu prvy krat a nikto tu proti osobe ahojki nic nepovedal)nadavate na MNA!ja som cirkev! cirkev niesu knazi papez kardinali ani biskupi. cirkev som ja! ja a moji kamarati, vsetci ti veriaci ludia. my sme cirkev a hlavne JA som cirkev. preco MNE vycitate ze som viedla kriziacke vojny? mozem JA za to ze niektori knazi su pedofili? preco z toho obvinujete MNA?! (troska teorie lebo vecsina asi nechape o com meliem- ucivo deviateho rocnika: Cirkev- Cirkev je ustanovizen Bozsko- ludska. Bozska cast je neomylna ludska je omylna. ludska cast je zlozena z ordinovanych(knazi), laikov(veriaci-a JA!) a reholnikov(mnisky reholne sestry mnisi atd). snad uz chapete o com meliem) preco teda obvinujete MNA? mozem JA za kriziacke vojny? ja som vtedy nezila. mozem ja za to co spachali moji pra pra pra pra pra pra pra neviem kto? aj to pochybujem ze by tam daky moj pra pra...dakto bol. obvinujete cirkev. ale zabudate ze cirke co zila vtedy uz je davno mrtva. ti ludia uz hooodne dlho neziju. preco NAM vycitate ich chyby? tak isto pokial vycitate prdofilnych knazov(ktori su mimochodom v porovnani s mnozstvom knazov len vynimky) preco ich vycitate cirkvi cize MNE? mozem JA za nich? preco odsudzujete a nenavidite MNA??? ako vravela nasa slovencinarka neplette si pojmy s dojmami alebo neplette si Dalmaciu s Decimalkou. cirkev niesu knazi, biskup a papez. oni su len cast cirkvi(a pri jej pocte dost nepatrna). praktickejse a pravdivejsie by bolo tvrdit ze cirkev su veriaci. lebo naco by bolo pastierov keby nebolo stada? patier ma cenu len ak ma stado nie? mnohym to unika ale cirkev sme MY! ja a drviva vecsin z vas. kolki z vas su pokrsteni? nepytam sa kolki chodia do kostola pytam sa kolki boli pokrsteni. ak si bol pokrsteny a nadavas na cirkev si na tom dost bedne lebo nadavas sam na seba. TY si cirkev. TY a JA. a mimochodom poznam veeela knazv a veeela reholnych sestriciek a vsetko su to dobri ludia. poahaju farnosti navstevuju chorych sponzoruju chudobnych venuju sa detom organizuju tabory. takisto sa venuju opustenym a postihnutym detom. venuju sa aj problemove mladezi. robia kopu velmi uzitocnych veci. takisto robia misie a staraju sa o deti v afrike. a toto netrepem do vetra vsetko som na vlastne oci videla. v kostole travim vela casu a viem presne na co sa nase kostolne peniaze vyuzivaju. viem kam idu peniaze z dani. viem co sa za ne spravilo. viem tak isto na co sa pouzivaju takzvane "peniaze zo zvonceka" a tak isto viem ze cirkev neni az taka bohata ako si vsetci myslia. viem ze pre nedostatok penazi teraz od nas museli vystahovat salezianov lebo nemali dost penazi na udrziavanie budovy. tak isto viem ze knazi v amerike(momentalne som v amerike ako exchangestudent) musia v kostole vyberat peniaze na to aby mohli zaplatit svetlo v kostole. tak isto viem ze fara sa pravidelne stahuje a niektori knazi su bezdomovci lebo svoje byvale fary poskytli na vytvorenie skol pre deti. ano poznam tych knazov! rozpravam sa s nimi kazdu nedelu. viem o com vravim. a tak isto viem ako to funguje na misiach. pozrite si dvadsatminutovy filmik Anjeli. alebo Anjel. neviem presne. je to o misii v afrike. je tam zena zo slovenska medzi detmi s aids. tie deti zomieraju na to ze ich nema kto operovat. jedno dievcatko sa tam pomaly dusi lebo jej nema kto vybrat mandle. ma dva roky. denne tam zomieraju desiatky deti. nemaju dost penazi na nakup liekov. tam tie peniaze idu. tam ide vecsina penazi. vyzbierane peniaze sa davaju priamo osobam ktore na tie misie idu. poznam tie osoby viem o com vravim. ani koruna sa nestrati. a poznam hlavne veeeela veriacich. vecsina si pod veriacimi predstavy babky. omyl milacikovia! veriacej mladeze je hroooozne vela. statisice len na slovensku. neverite? poznam ich. nie po mene pochopitelne ale videla som ich na takych akciach na ktore by neveriaci nesli. neveriaci by nevyhodil 500 korun za nabozensky koncert. a viem kolko mladych tam bolo. tak isto viem kolko mladych je v okolitych farnostiach a mnohych osobne poznam. viem comu sa ti mladi venuju. a ja sama sa venujem detom a ludom co potrebuju pomoct. to ze zlo bije viac do oci este nic neznamena. to ze daktori knazi su pedofili tak stane sa ze aj taki sa najdu aj ked vecsinou su potom knazstva zbaveni. cirkev si s nimi robi poriadky. hlavne nezabudajte ze MY sme cirkev. co MY spravime je dolezite. mnohi tvrdia ze cirkev upada. ale to je NASA vina. MY sme cirkev. a kym si to neuvedomime tak to pojde dole vodou. keby sa vsetci ludia spojili- moslimovia katolici prtestanti budhisti aj hinduistia rozhodli sa daco spolu podniknut bolo by to fajn. svet by sa dal zmenit. le prec od nabozenstiev na cvilu nech si nemyslite ze to je len vec cirkvi. viete o tom ze rocne sa spaluju tony obilia co vyrastu nadbytocne? vlak dlhy minimalne cez dbve slovenska by sa dal tym obilim naplnit. preco ho stat neposkytne afrike?preco aj stat daco nespravi? je to snad len vec cirkvi? tak isto taka hovadina ao daktori vypotili ze odluka cirkvi od statu. definicia statu je ludia zijuci na urcitom uzemi s politickym systemom a samospravou. podotykam na slovo ludia. stat su ludia. co je cirkev?-ludia. a he rec o tych istych ludoch. JA som cirkev a JA som stat. co sa mam rozeknut? ako sa da oddelit cirkev od statu? tak isto mnohi vravia ze niko ludom vieru neberie ale nech ju ziju len doma a nie na verejnosti. a to uz ako? zakladne Bozie prikazania sa vztahuju prave na nas vztah k ludom. ako mame zit svoju vieru sami? sami sme na nic potrebujeme inych lui. nasu vieru zijeme stale lebo nasa viera sme my. viera je nase nazory nase spravanie nasa nadej a nasa spravoslivost. ako mame zit na verejnosti bez viery? ak hocico z tych veci spravime zijeme nasu vieru. tak isto nemozeme mat vieru ak tie veci nerobime. jedina chyba krestanov, tak katolikov ako evanjelikov je ze niesme dostatocne viditelni. viditelny je papez a titulky v novinach o pedofilnych knazoch. a uz sa krici aka je cirkev hrozna. preco neni vidiet nas? preco o nas ludia nevedia? preco si ludia pod pojmom cirkev predstavia knaza a nie nas? MY sme cirkev. JA a TY. mozno sa tii to nepaci ale aj TY ak si bol pokrsteny. krst ta zapaja do Kristovej cirkvi. preco teda svet obvinuje nas? moze ja za kriziacke vypravy? preco obvinuju mna? vycitaju stare hriechy novym ludom. cirkev neni ta ista co bola v tedy. sme o kopu generacii dalej. a to ako cirkev vyzera dnes je vysledok NASEJ prace. alebo skor lenivosti? prco sa aj ty nerozhodnes zlepsit cirkev? nepaci sa ti? tak sa zacni viac angazovat. zastav sa po omsi za knazom a spytaj sa ho preco robi alebo nerobi to co by mal. zacni sa vydavat za clena cirkvi ktorym v skutocnosti si. je mi jedno ci si katolik protestant alebo moslim. klucom kazdej cirkvi je pomahat druhym. mali by sme si vziat priklad z moslimov. preco so oni v prvm rade moslimovia a az potom clenovia dakeho naroda? prec sme my najprv slovaci potom poliaci a az potom, ak sa k tomu vobec prizname- krestania? je jedno co si ale priznaj sa k tomu. ja osobne sa snazim pomahat aj evanjelikom aj ked som katolicka. zase naopak u nas v kostole je evanjelicky chlapec ktory zase pomaha nam. podla mna priatelske vztahy medzi nabozenstvamia uz duplom medz krestanmi su najdolezitejsie. ved vsetci ideme za tym istym cielom spravit svet lepsim. preco teda netahame za ten povraz spolu? nevravim ze sa z nas ma stat jedna cirkev a uz duplom nie ze vsetci sa maju stat katolikmi, ale vravim ze kazdy ma byt to cim je a poriadne. to vravela aj matka tereza. bud cim chces ale bud tym poriadne. si pokrsteny? spravaj sa ako spravny cokolvek uz si. si neveriaci? bud neveriaci ale poriadne. urcite ty sam dobre vies ze svetu treba pomoct. aj to ze treba pomoct inym. to vie kazdy. tak teda pomahaj. zo svojho vlastneho presvedcenia. ale neodsudzuj inych co pomahaju. ak chceme pomoct mali by sme tahat spolu. ak sa tii nieco nepaci zmen to. ako lepsie zmenis cirkev ako tak ze sa do nej zapojis, vypracujes si kontakty a zacnes ju menit k lepsiemu tam kde na nu a mas daku moc? ci lahsie akosa o daco snazit je sediet za pocitacom a citat si fora na birdze? zapoj sa. nech si hocico. zapoj sa a zmen co sa ti nepaci. my sme cirkev. babky vymru my ostaneme. ako bude cirkev vyzerat o desat petnast rokov zavisi len a len na nas. lebo MY budeme jedina zijuca cirkev. MY a NASE DETI. ak budeme my knazmi a niesme pedofili tak nebudu pedofilni knazi. ak budeme my biskupi a dalsi uradnici nebude cirkev skorumpovana. ak budes TY papez tak cirkev bude podriadena TEBE. mas dobre napady? daj ich vediet, knazi ta isto podporia. hlavne nezabudaj ze cirkev neni daco daleko od nas ale cirkev sme MY. neutocte sami na seba. nemozete sa oddelit d dacoho cim ste. ste clenmi cirkvi. nenadavajte sami na seba, radsej ju zmente. ja sa o to snazim. cim viac nas bude tym vecsie veci spravime. nehadajme sa tom kto co je alebo nieje vsetci sa predsa snazime pomahat. tak isto potraty. kazdy odsudzuje cirkev. ale co znamena veta ze cirkev zakazuje potraty? to znamena len a len tolko ze ludia vedia ze potraty su zle. a potraty neschvaluju aj kvanta neveriacich. asi pre to ze naozaj niesu dobre nie? alebo vecna otazka kondomov... podla mna afrike by najviac pomohol vodovod ktory by zaviedol vodu na nepristupne miesta a oni by si mohli dopestovat vlastne jedlo. ale kde sa najde tolko penazi na taky velky vodovod? nikde ak sa nedame dokopy. nemozeme ich vecne zasobovat jedlom treba ich naucit ako sa o seba postarat sami. ale nazad ku kondomom. ako sa HIV siri? tam predokladam ako vecsina z vas- pohlavnym stykom. ako sireniu zabranit? po a kondomami-teoria neveriacich- po b manzelskou vernostou-teoria veriacich. ak by zena spala len so svojim muzom hiv by sa nesirilo v takych kvantach. kym spi kazdy s kazdym tak HIV ma volnu cestu. a pvedzme si rovno co je lahsie a lacnejsie zasobovat afriku obrovskymi dodavkami kondomov(miesto jedla a liekov) lebo naucit milych cernoskov ze treba byt verni svojmu manzelovi a manzelke? neodsudzujte zas cirkev ved vieme co robime nie? a k otazke ci Boh je. moja typicka a najtypickejsiaodpoved je: ak je a neveris v neho tak zomries prides pred sud a mas maler nie? ak neni a veris v neho zomries a hotovo. to "nic" ti nebude vycitat ze si v neho neveril ani to ze si veril v Boha. jednoducho budes mrtvy. tym ze budes verit Boha nemas co stratit. mozes len ziskat. a mozem povedat ze viera v Boha ma kopu vyhod. ja osobne som nebola veriaca a k viere som sa dostala len pred par rokmi. co som ziskala? no: Boh zlych potresta. ak je nieco nespravodlive isto to raz bude potrestane. po dalsie Bohu nic neni nemozne. velmi nieco chcem? pomodlim sa a cuduj sa svete vzdy sa to podari. inak bacha na silu modlitby je naozaj velka. a nevravim do vetra. raz sa mi stalo ze som mala cely tyzden taky ze o cokolvek som poposila stalo sa to. nemala som ist na jeden vylet lebo nebolo dost miest. tak som sa modlila ze Pane Boze daj aby som mohla ist. a na druhy den mi kamarata oznamia ze ona neide. tak ale to sa mi nepacilo lebo som chcela aby sla aj ona tak som sa modlila Pane Boze daj aby aj ona isla aby sme sli obe. na dalsi den mi kamaratka oznamila ze ide lebo ina kamaratka neide. tak ale ja som ich chcela obe. tak som prosila ze Pane Boze daj aby sme mohli ist vsetky. nakoniec sme dosli na ten vylet bez tej poslednej kamaratky a bola tam prazdna postel. o cokolvek som poprosila stalo sa. ja som si vtedy uvedomila ake je nebezpecne priat niekomu daco zle. co ak by sa mu t naozaj stalo? no ale tak dost o mojom zazitku v jednej pesnicke(od skupiny Treti den) je krasna vsuvka: "Mnohi sa ma pytaju: tak ty veris na Boha teraz, v 21 storoci? na Boha ktoreho si sa nikdy nedotkol a nikdy nevidel? no ja sa len usmejem a poviem: to ze niekto nieje viditelny este neznamena ze nieje realny. a nieje podstatne to ci som sa ho dotkol ja, ale to ze On sa dotkol mna." s tou vetou tak hrozne suhlasim... dotyk Boha je nieco tak uzasne ze to si neviete predstavit ak ste to nezazili. ja som to nastastie zazila. som si ista ze je. Boh milujuci Otec ale v prvom rade nas Priatel. Boh je pritomny vsade ci ho vidite a citite alebo nie. je v kazdom zavane vetra. v kazdej jednej peknej veci, v kazdom usmeve. pre tych ktorym nstaci filozofovanie ale chcu naozajstny dokaz od porucam tri knizky. Lee Strobel: Kauza Kristus, Kauza Stvoritel(za a proti darwinovej teorii) a Kauza viera. vsetky tri su zaujimave a svoje nazory tam pisu historici knazi vedci atd atd. skratka temy prebrane z kazdeho pohladu-zaujimave citanie. ale predpokladam ze neveriaci sa mojim nazorom a dokazom len vysmeju. lebo neveriaci nechcu hladat pravdu. lebo keby chceli by ju nasli ale oni nechcu pripustit ze by sa mohli aj mylit... ale nikoho neodsudzujem. vsetci ludia by mali drzat po kope. len tak sa da s tymto svetom daco spravit. ale este raz vyzyvam kazdeho pokrsteneho nezabudajte ze MY sme cirkev. nenechajte utocit sami na seba radsej chyby co na cirkvi vidite pomozte odstranit. svet je v nasich rukach. rukach nas mladych. a este jedna vec tii co tvrdite ako mozete verit v Boha bez chodenia do kostola nedomysleli ste jednu vec. cirkev sa ma schadzat. lebo kde su dvaja alebo viaceri zideni v mojom mene tam som ja medzi nimi. a v kostole je tolko ludi ze tam je pritomni isto viac ako u vas v obyvacke aj ked isto je aj tam. a navyse len v kostole mozete prijat telo a krv pana Jezisa. vy potrebujete kostol a kostol potrebuje vas. MY sme cirkev tak ju spolocnymi silami budujme. a spolu s neveriacimi(alebo skor nepokrstenymi) sa snazme zlepsit svet. ps: dufam ze som nikoho neurazila a neunudila na smrt.
ospravedlnujem sa za obcasne vynechnie pismeniek ale blbne mi klavesnica. a viem ze pritomny je s tvrdym y ak je jeden-to len taka oprava gramatickej chyby....
Môj skromný názor je, že nie... ďalej to tu nebudem rozpitvávať lebo mám názor podobný väčšine ateistov a asi veriacich nepresvedčím o mojom postoji. Taktiež ako oni nepresvedčia mňa...
ved si to kukni mozu byt vsetky tieto veci nahoda? ved si vsimni ako vsetko do seba pekne zapada vsetko klape priroda a vesmir to vsetko je paradne premyslene. vyzera to ako nahoda? dost slusny vysledok na nahodu si myslim....
Pozri, ak chceš byť slepá k tomu, čo je evidentné, tak môžeš. Ja keď idem po ulici a vidím auto, ktoré je na pohľad krásne a z technického hľadiska dobre navrhnuté a zostrojené, tak je mi úplne jasné, že ho musel naprojektovať niekto dokonalý, respektíve dokonalejší, ako samotné auto. Ani párom volov by ma nikto nepresvedčil, že to sa náááhodou vytvorili súčiastky, ktoré sa inou nááááááhodou počas tisícročí poskladali v motor a plus, ž toto celé sa vymodelovalo a natrelo samé. Ja nikdy v živote neuvidím projektanta toho vozidla, a predsa viem, že existuje. Vy, ateisti, sa snažíte všemožne obísť a hľadať dôkazy proti niečomu, čo je úplne zrejmé. A tým je dokonalý stvoriteľ. Boha som nikdy nevidel a asi ani neuvidím. Ale z prírody okolo seba a vôbec z existencie nás ľudí viem, že existuje. A svojim vnútrom ho i cítim. A snažím sa počúvať. Ale to je iná kapitola.
Aj keby bol Boh aj ten by musel nejako vzniknut. Ja neverim v boha, podla mna si museli ludia nieco vymysliet aby mohli odovodnit pocasie a vsetko ostatne. Casom sa aj tak vsetko vyvracia. Ja verit nebudem pokym nebudem mat nejaky priamy dokaz, verim v sameho seba.
tak veriaca som...len mi doteraz este nikto neodpovedal na jednu otazku: biblia hovori, ze Boh stvoril cloveka a vsetko okolo nas, avsak, je vedecky dokazane, ze clovek sa vyvinul z opice a vsetko okolo toho...vsak pamatate kus dejepisu ne??? tak ak mi niekto toto vysvetli tak mu budem uplne vdacna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
107 komentov
ked je niekto veriaci tak veri v boha..no a verit neznamena mat 10235340tisic dokazov proste je to o viere(pekne to bolo v kurva hosi gutentag vysvetlene ).ked sa ti nepaci nemusis verit (okrem toho tak isto ako nie je dokaz ze ja taktiez ty nebudes vediet napisat dokaz ze nie je)
viera nie je cirkev - cirkev su ludia kt. by mali vieru ludi upevnovat aj ked im to moc nejde...ale musi sa uznat ze od stredoveku je tu znacny pokrok kedze uz nikoho farari neupaluju...paper farari a spol su ludia a tak isto robia chyby taktiez v americkej vlade su ludia a ti zhodili 2 atomove bomby a okupuju irak...proste v kazdom vacsom zdruzeni ludi ktori maju aku taku moc sa najdu svine a cele to kazia
v stredoveku zabijali ludi lebo sa bali ze budu ateistami ak budu viac vediet..ze sa uz nebudu spoliehat na to ze za vsetko moze boh ale budu si to vediet vysvetlit vlasnou hlavou(tym stratia knazi autoritu a potom aj peniaze od stredovekych veriacich)..ok..to je pravda... ale napr aj komunisti sa bali toho ze ludia budu vediet ako je fajn na zapade a zruti sa im rezim ako neobhajujem tu katol.cirkev lebo to nebolo spravne ani nic ale toto spravili tiez lenti co boli pri moci..proste pred niekolkymi desatrociami boli pri moci fasisti potom komunisti a tiez to zneuzili..a tak isto boli aj stredoveki knazi svine..boli pri moci tak ot zneuzili...
a pochybujem ze v afrike sa rozsiruje aids kvoli tomu ze papez nepodporuje kondomy..nech si kazdy robi co chce..prsote kazdy ma vlastny rozum a nech sa riadi podla neho
tie potraty som tiez dakedy nechapala az ked nam profka pustila dake video o potratoch a bolo to fakt hnusne..ako potrat v 7 mesiaci ked sa uz niektore deti uz predcasne rodia... ale aj to pred tym...ale beriem ze je to kazdeho vec..prote kazdy by sa mal rozhodnut podla seba takze v tomto mas viacmenej pravdu
40000 pedofilnych knazov..no a ktovie kolko pedofilnych ucitelov! a dotkorov sak u nich sa este vyzliect deti musia! zas je to o tom ze nadavas na vieru kvoli sibnutym ludom...
hej tie peniaze by fakt mohli ist na nieco uzitocnejsie (napr. na kondomy do afriky ale nie vazne suhlasim nech sa plati dobrovolne nech da peniaze ten kto si mysli ze to je treba lebo aj ja si myslim ze su aj vhodnejsie miesta kde peniaze treba a nie cirvki nech maju krajsielavice v kostole ked pol sveta nema co jest napr.
este som nepocula ze by niekoho knizky trapili u nas na skole to mame opacne etikari maju 2 a nabozenstvo ani jednu a to ze na nabozenstvo idu deti preto ze ich donutia stari rodicia-je to vacsinou pravda ale ked si tie deti nevedia pusu otvorit pred rodicmi a rodicia su zabedneny...
aaa uz fakt posledne (pochybujem ze to niekto cele precita - boh nema co dopustat alebo nedopustat..sak uz neviem kolko krat to bolo omielane - clovek ma vlastnu slobodnu volu a hlavne rozum (poniektori) tak si moze robit co chce
ano mozte si povedat, ze jeho misia na zemi bola splnena a proste musel odist aby sa niekto iny mohol narodit ale tak potom preco je to tak nespravodlive???
podla mna to vystihla aj jedna piesen, ktoru nebudem zverejnovat lebo veriaci by to asi neradi poculi...
Nie, zasa neodsudzujem veriacich, ale len pravych veriacich. Tych ktori neveria len v nejake blaznovstva, nejakych fanatikov, ale tych, co veria ze lepsimi skutkami bude svet lepsi. Mozno je vdaka tomu bohu na svete viac dobrych ludi a to uz tak o nabozenstve ani nie je.
Pliskal, ktora piesen? Sloboda vyjadrovania este dufam existuje
pre Zipporah: a co je to biblia? to je kniha... obycajna kniha. myslis ze keby ja napisem nejaku o tom, ze hitler miloval zidov bola by automaticky pravdiva?
Jaaaj ale zase raz som nepochopena ostala !!! napisala som ze cirkev tvoria llen ludia..a ludia su rozni a maju chyby a su aj zli ludia..no a ti najhorsi sa najcastejsie dostanu k moci a potom robia bordel...proste cikrev je len zoskupenie ludi (tak isto ako boli vyssie menovani fasisti a komunisti ...aj ked je to trosku nezvycajne prirovnanie)...chapes? proste ludia ktori su pri moci robia vela zleho (napr cirkev v stredoveku) ale nemoze za to nabozenstvo ale ludia co sa nanho odvolavaju a prostrednictvom toho vrazdia (tak isto ako komunisti vyuzili politiku...)takze nie nabozenstvo je zle len ludia ho zneuziju na vselijake somariny(aj islam dokonca hlasa porozumenie len ze to vsetko zle chapane a ludia co su pri moci sposobili ze teraz to vacsina ludi berie tak ze moslim=terorista)
a to s knazmi tak isto-proste pedofili su boli budu a nezdruzuju sa zamerne do nejakeho povolania... ide o to ze o tom sa viac hovori (lebo sa rata s tym ze to ludi uputa a sokuje..a vlastne ma aj preco,proste j to dobra tema na medializovanie) ale pedofilov je urcite dost aj v inych povolaniach (aj ked knazi fakt su posledne povolanie kde by sa take nieco patrilo, je len zhoda nahod ze za pedofilov neurcili napr ucitelov alebo hocikoho)takze to nie je vyhradne problem cirkvi ale celkovo ceeeeeeelej spolocnosti
za tu afriku cirkev nemoze lebo ti ludia nemaju ani poriadne co jest takze ak sa im dostane najaka pomoc urcite to nebude skatula kondomov ale jedlo a voda..skor ovecky pocuvaju niekde v europe (ako tie spominane babky co sa za nenarodene deti modlia..pripadne idu ukamenovat cestou s kostola ak zbadaju dievca ako ide po ulici len s chlapcami) a podla mna krestanstvo nema az taky velky vplyv v afrike (dufam ze teraz som netresla velku blbost s tym vplyvom v afrike-vopred sa ospravedlnujem ale myslim ze tam je skor islam)ale je pravda ze cirkev ma niekde velky vplyv (taka agrentina napr) a tam sa podla toho ludia riadia..co tiez moc nepochopim lebo by sa mohli riadit aj podla vlastneho usudku (a ak toho nie su schopni tak su to riadne telce potom)
a ked si deti povedia svoj nazor a nic tak je problem inde...mozno si rodicia na nich vybijaju zlost za to ze oni tiez museli na nabozenstve sediet... ale kazdy (normalny!!!!-dolezita podmienka)katechet alebo knaz ti povie ze na nabozenstvo mas ist len ked sam chces inak nie...do viery nemozes nikoho nanutit proste kazdy sa ma rozhodnut podla seba....
veda a náboženská viera sú dve rovnobežky, Boh nerieši otázky vedy (preto rovnobežky), ale predsa sú mnohí vedci veriaci, taká Scullyová , to by nás bolo veľa, čo by si sralo do huby, to je najlepšie riešenie pre človeka, mať v sebe kus vedy a Boha, najpodstatnjšie nutričné hodnoty pre život, nie každý môže súhlasiť so mnou ale
Zipporah: to ze nadavam, mam vsetkych v pici, som namysleny arogantny egoista a este k tomu povrchny a materialisticky a nemam problem aj babu poslat do pice neznamena ze nemozem verit v Boha. Dokonca sa aj modlievam pravidelne pred spanim.
Velky tresk je podla mna dost logicka teoria a pokym niekto nepride s lepsou tak verim jej.
V Boha verim ako v nieco nadludske, mozno je to len nejaky vymysel ktory ludstvo potrebuje pre svoje bytie, ale urcite neverim v to ze stvoritel vsetkeho a kecy ktore si vymyslela cirkev a neni su nicim podlozene..
Verim aj na duchov a aj na anjelov straznych (ten moj sa vola Jeniifer ) ved existencia duchov sa uz tolko krat potvrdila a urcite to zazila aj vacsina z vas.
UFO - v to verim, lebo ked som bol mali (7 rokov) tak som mal jeden zazitok o ktorom som si najprv myslel ze sa mi snival ale ked to na druhy den davali v prievidzskych novinach (som origos s PD) a boli tam aj svedkovia ktory potvrdili presne to co sa mi stalo, tak som si bol isty ze to nebol len sen a ze sa to fakt stalo. Koho to bude zaujimat mozem popisat..
Biblia je kniha ktoru napisali nejaky ludia aby mohli ovplyvnovat druhich.
Cirkev je velka blba spolocnost,ktora robi vsetko preto len aby sa ona mala dobre.
ale aj tak sa najdu ludia,ktory na to skocia....
a zaroven treba uznat, ze nie vsetko v cirkvi,krestanstve a Bohu je zle...
a to s tym anjelov Jennifer- bud si chcel byt ftipny alebo patris do pezinka DDD
pre Alias161: uplne suhlasim
zvyšok neriešim..
a tommyhot povec nam o stretnuti s ufonmi
len dufam že nejsi zaregistrovani u vesmirnylide
lebo logicky by to tak malo byt..nemohol ich predsa stvorit niekto iny..?
inak a prečo nikto nezodpovedal na tu otazku s peniazmi..? prečo ludia maju platit zo svojich dani cirkev ked vlastne s nou nemaju nič spoločne..?
S tou Jennifer som si nerobil srandu a neviem kde je Pezinok, takze urcite tam nepatrim
UFO: takze mal som 7 rokov a bolo to nejak koncom januara. Vtedy some este byval v Prievidzi. Isiel som s tetou (zije uz asi 20 rokov v juhoafrickej republike) do lesoparku, mohlo byt asi 6-7 hodin, cize vtedy uz dost tma. Ona to tam nepoznala, tak sme miesto do prava (smerom k amfiku a tym preliezkam co su tam) odbocili do lava.. Bola tam lavicka a na nej sedel taky stary dedko (typujem takych 80 rokov, mozno viac). Presli sme asi 5-10 metrov od neho, obzrel som sa a dedka nikde a pochybujem ze taky stary clovek by za tych par metrov co som presiel, dokazal bezat hore kopcom tak rychlo.. To bola prva cudna vec co sa mi nezdala...
Moc si to tam uz ani ja nepamatam, ale viem ze sme sa dostali k polovnickemu posedu, tak sme vyliezli nan. A zrazu nad celym lesom ziara ako keby zablesklo zo desat bleskov dokopy (samozrejme burka to nebola). Este stale som si neuvedomoval co sa dialo, aj ked to uz bolo dost divne. Tak sme upalovali rychlo domov (ledva sme trafili).. Potom na druhy den v telke davali Prievidzske noviny (ti co tam byvaju vedia co to je, aj ked som si uz neni isty ci ich stale davaju..) a tam boli svedkovia ktori videli toho isteho dedka a tu istu ziaru a hovorilo sa tam o UFE, niektory vraj videli okrem tej ziari aj vseliake ine svetla (dost oslepujuce) a odvtedy si uz z toho srandu nerobim..
Potom sa mi raz stalo (este ked som daaavno chodil do kostola a ministroval som - som bol este jebnuty) ze som isiel z kostola aj s kamaratom a na oblohe bolo dost velke svetlo zo zaciatku to vyzeralo ako hviezda, ale potom sa to rozziarilo este viac, spravilo velmi rychle pohyby hore dole a zmizlo..
No a od vtedy verim na UFO a aj sa o to zaujimam. Mam aj knizky UFO a potom vseliake zahady a tak..
Mozte si o mne myslet ze som debil a ze si vymyslam, ale ja viem co som zazil..
Tajomstva zahady zazraky su ojeby, ale urcite nie vsetko a par veci si myslim je z tade pravdivych.. Mam knihu nevysvetlene zahady a tam je toho veelmi vela, sice tu knihu otvaram len ked som nahuleny aby som sa z nej neposral, lebo niektore veci su tam fakt brutal.
Napr Poltergeist (abo jak sa to pise)
Tusim ze v UK alebo USA bol jeden dom, kde zhorela cela rodina. Dom opravili a nastahovala sa tam dalsia rodina a hned v ten den ako si to tam zariadili tak jedna baba ( z tej rodinky) sa vzniesla z kresla a jeblo ju s celej sily o stenu a takto to bolo aj s ostatnymi clenmi rodiny.. To mohli sposobit ti duchovia (ti co tam zhoreli).. Skus si nieco o tom pozret, ale ak mavas z takych veci lepy, tak to kukaj najlepsie za bieleho dna, ked si s niekym..
Dalej take spontane vzplanutie. Z nicoho nic zacnes horiet a veciam okolo teba sa nic nestane.. Jedna zenska zhorela skoro cela zostala jej len hlava a este kusok z tela a asi este 5 minut zila..
Potom stigmy a podobne veci, vsetko je to IMHO sposobene nadprirodzenymi silami.. Alebo obraz panny Marie v nejakom kostole co krvaca... atd atd
Mno a uz serem kocky stacilo..
začiatok vlastne od roku 1708, keď obraz slzil a ešte v tom roku v
decembri to bol schválený tento plač Panny Márie ako zázračná udalosť a
dovolené je uctievať obraz Panny Márie , ktorý má svoj pôvod v Ríme
niekedy po roku 1550"
tiez Bohu nic nevicitam..mozno taq poprosim Boha aby s anic zle nestalo raz za caas abo taq a ked sa mi neco stane taq nevicitam nikomu nevicitam..proste je to taq ...a ked s ami fakt daco zle stane taq si poviem ze:to mas zato ze....a toto a toto si zle spravila teraz pykaj ..a taq dalej a proste vzdy ked s ami nieco zle prihodi taq hladam dovod ked som ja spravila zli skkutok potom to sama sebe vicitam a nikomu inemu ...mozno ked osm bola mladsia taq strasne casto som svoje chyby abo taq vicitala Bohu a zlostila som..no teraz to už berem taq ze si zato mozem ja sama a taqto je to ais najlepšie ...
dobre akoze stacilo o mojej viere proste verim a hotov
Cheekee, nejdem za kňaza, som veriaci. Ale som tak nejak. studujem nábozenstvo s matikou za ucitela.
to je pekne ze verite ako napriklad Cheekee povedal- "verim preto lebo verit chcem" lenze na zaciatku tejto diskusie je napisane ze cirkvam ide rocne 500 000 000 SK aj z mojich penazi. a myslim ze to je trochu vela na to, ze ludia si povedia ze chcu verit tak veria tak dajme im miliony. ja by som vam osobne nedal ani korunu- ved predstavte si ze si ja zalozim nejaku cirkev ktora bude total odveci ale zlakam na nu pol sloveska tym padom aj ja dostanem 500 000 000 Sk. a vy v nu verit nebudete a ukrati sa z vasich penazi- predstavte si to- bolo by vam to jedno? bolo by vam jedno co sa deje s vasimi peniazmi?
toto bol len priklad ako nas neveriacich okradate o nase peniaze...
Bohov si ludia v minulosti vymýšlali zo strachu pred prírodnými úkazmi, z budúcnosti.
Láska? Láska je to najkrajšie čo existuje, ale je len jedna - láska k Bohu lebo tá je večná.
Nepoznám jedného človeka čo by niekedy olutoval že verí v Boha. Boh je,bol a bude a kto nepozna definíciu viery to nepochopí. Viera je dúfať v niečo,čo nemožeme dokázať zmyslami. Takže možme len dúfať v Boha - ,,kto uverí a dá sa pokrstiť bude žiť aj keď umrie,,. Dobre, kto potrebuje dokaz je ich dosť, Panna Mária sa zjavuje, zázraky sa dejú a pod. Tomáš videl a uveril, ale blahoslavený je ten, čo nevidel a uveril.
Potraty ??? Predstavme si,že malé dieťaťko sa hrá a počuje ako sa rozpráva mama s otcom o tom či si nechajú jej budúcu sestričku. A so slzami v očiach povie mame - ďakujem mami, že som sa mohla narodiť. Len si predstavme, že naši rodičia sa mohli tak rozhodovať o nás. A nemuseli sa rozhodnúť, ale láska a viera im to kázala a tak sme na svete. Biologicky je človek už začiatkom vnútromaternicového vývinu takže potrat je vražda človeka, ktorá by mala byť trestná a nie sa vedú diskusie o tom ako je to lepšie.
Náboženstvo človeku napomáha byť lepším, sak božie zákony sú zároveň morálnymi zákonmi. Keby tu nebolo desatoro čo by sa stalo? No dlho by netrvalo, aby sme sa tu zvrhli, začali by hádky, rozbroje, svet by isiel milionnasobne rychlejsie do záhuby.
Milí priatelia zapamatajte si CIRKEV je skala a brány pekelné ju nepremožu, bude trvať naveky, naveky.
Dalej prehlasit ze "laska je len jedna" moze akurat nejaka mniska alebo katolicky knaz, ktoremu cirkev brani vykonat zakladnu NEVYHNUTNU zivotnu potrebu a to je sex.
Ale hadat sa zo zakomplexovanymi ludmi, ktori sa nechali nablaznit utopiou zvanou svata cirkev krestanska (nieco ako CIA = legalna mafia) nema vyznam, pretoze taki ludia maju vymite mozgy a nedaju si povedat a stale sa nam budu snazit nanutit svoj nazor.
ja nepisem nadavky len normalne odpovedam, co sa neda povedat o Antonycrash...
pre: Mikesk
myslim ze to je spravne- ked uz niekto fakt veri v boha nepotrebuje cirkev- teda aspon ja to tak vidim zo svojho racionalno-ateistickeho pohladu
Tommyhot, v Boha veríš a hentak sa správaš? Ja nikoho nenútim. Ale keď to tak vidíš, nech sa páči.
Mikesk uplne s tebou suhlasim, cirkev si len sere do huby, ale uz od kedy vznikla nepacha nic, len zlo.. Vsetci co uznavaju cirkev su "svati" a ti ostatni su zli, su posadnuti diablom. A sproste naivne ovecky (smutny, slecinka atd) tomu slepo veria a skacu tak ako cirkevni hodnostari piskaju.. JE TO UBOHE a je mi z takej grupy na grc.
Radsej budem hresit a nemat nikoho v ucte, ako by som sa mal pretvarovat, otrcat sa v kostole, chodit na spovede a po kostole za chrbtom kazdeho ohovarat a este sa hrat na nevinneho..
V Boha verim, ale nenecham sa zastrasovat cirkvou..
ba dokonca ani ten najvaqdši kresťan-človek nie je vždy na spravnom mieste kresťan.človek od svojej prirodzennosti je tvor slaby, majuci dane genove a vlastne vlastnosti a preto pada,klesa.preto nenajdeš idealnu pozemsku cirkev.
vieš na poslednom suse sa ťa nik nebude pytať ako žil vaš farar,sused... ale ako si žil ty
ja v Boha verím aj sa snažím správať v bežnom živote dobre, teda že každému pomôžem, poradím, teda keď viem, snažím sa správať ku všetkým milo, nenadávam a hlavne, neni som nejaká veľká sviňa, ale do kostola nechodím.
A preto som neni zlá a aj Boh podla mna je radsej, ked sice do kostola nechodim, ale snažím sa žit správne (teda podla neho) ako by som bola kazdý den v kostole a pritom robila mnohým zle a ubližovala.
pre Aduliatkodca- ja sa tiez spravam slusne pomozem ked sa da a tiez sa snazim byt mily- a spolocnost mi to opätuje. myslim ze tak sa nesprava ani stvrtina veriacich
pre slecinka- naco by si cital nejaku bibliu? to mu je naco? myslim ze gulas mas z toho skor ty... ja osobne by som radsej volil kamasutru
biblia však v každom čase.
to je moj nazor nemusiš ho akceptovať.
No a ak mate otázky či existuje Boh netrápte sa s tým to vie len "BOOOOHHHH"
Ale ak si chcete niečo o tom prečítať tak doporučujem čítať knihy Mojžiš / Gerald Messadié celkom sa to dá čítať.
A ďalej samozrejme Chíramov kľúč, Kniha o Chíramovi, a sučastne s tým sledovať fotografie v knihe Objevy z biblických časů. Ja som ešte stýmito knihami súčasne kontrolovala dianie v Malom biblickom atlase je to super kniha kde sú chronologicky jednoducho popísane deje.
Inak mam 3 deti a všetky chodia na náboženstvo len preto lebo je tam lepšia učiteľka ako na etike. Ja im doma po nabožku trošku poopravujem názor na svet argumentami a myslím že to celkom zvládajú.
Ak toto niekto prečítal až do konca diky, je tu ešte o čom debatiť ale myslím že tie debaty asi nič nevyriešia akurát tak trošku zmiernia bezmocnosť ľudí ktorí chcú niečo zmeniť napr. ako greatboy1. Držím ti palce pri odvádzaní daní ale dá sa to riešiť aj iným spôsobom. Napr. neodvádzaj daň.
ale to ako si povedala, ze nemam odvadzat dan som celkom nepochopil- ved dan odvadza kazdy (ci uz v podobe DPH, dane z prijmov,...) a to putuje do statnej pokladnice a odtial sa peniazky rozdeluju na tie velkolepe kostoly. ozaj aj toto ma pekne sere- kazda dedina, ktora nemusi mat ani kanalizaciu spravenu, no hlavne je ze ma 50 metrovy pekny kostol. a to nehovorim o bohactve fararov...
no Slecinka co na toto napises? stavim sa ze "precitaj si bibliu, tam najdes odpoved na vsetko..."
pre slecinka- nevadi- vsetko je to jedna velka banda
» www.birdz.sk/forum/forum.php...
Ale pochybujem, ze sa to bude chciet niekomu cele citat, to je na dlhe zimne vecery