ja milujem burky ale len ked su v noci a som doka to potom pozeram z postele na tie blesky a raz bola u nas taka burka ze bolo vidno ako vo dne no uzasna
ja neznasam ked nam vypnu elektrinu pocas burky......ale ako burky su celkom fajn,aj lejaky totiz pre mna su takou nejakou tradiciou ze takmer vzdy ked idem von so svojim chalanom tak prsi ako uz to zacina byt vtipne
@15 pod pojmom svetlo si predsavim lampu, nejaky luc, foton, blesk je elektricky vyboj, a tu si predsavim nejake el. vedenie, najlepsie spadnute kable vysokeho napatia.. takze taky v tom vidim rozdiel... svetlo ta nezabije..
@16 myrush - tie guľové blesky som videl pri transformátore vysokého napätia - je to bežný jav keď je sucho. A proste sú to len jednoduché ako keby guličky ktoré svietia a niektoré sa vybili na nejakom feromagnetickom kove a niektoré sa zmenšovali do stratena.
@19 veď aj slnko ťa môže zabiť. Aj to je veeeľa svetla. A keď si pri tej elektrine, tak aj teraz píšeš na pc a pokojne by ťa mohol kopnúť elektrický výboj...
@21 nemyslela som to tak ze teraz sa bojme bleskov, lebo mozu zabit, myslim ze je tu velmi mala pravdepodobnost.., len ze blesky su zaujimavejsie ako obyc. svetlo
Ludia ja vas nechapem , burku berem ako nieco uzasne
Proste iste uvolnenie napatia medzi nebom a zemou ... ked je burka bliska sa mam chut sa prechadzat vonku proste je to jedna z najkrajsich chvil ktoru bych prezival vecne hlavne mat pri tom este 1 osobu poboku ~_~
..ja sa bojim burok od vtedy ako som musela utekat cez tu najvacsiu ked bolo nebo cez den uplne tmavo-modre a doslova lialo strasne moc a dookola lietali taniere od TV..a tie bleskyyy...od vtedy sa ich bojim priserne (burka minuleho roku 20.augusta)
@21 no asi nie ked sa v nom nešpára, plus el. spotrebiče majú rôzne formy ochrany ak by došlo k styku obvodu s človekom. Tie pri blesku nemáš. Čiže nie, to nieje iba svetlo, je to ku*evsky nebezpečná vec, a preto aj tak fascinujúca
mám strašne rád keď je tma a vypadne elektrika kvôli búrke, a potom po búrke je všade ticho, nie také zlovestné ale pokojné, čistý vzduch občas záblesk svetla, príjde mi to ako očista
Noo ako mnohy tuto pridavam sa ku klubu milovnikov burky..ved taka burka je ohromna to ako prichadza silnym vetrom ktory ju predpoveda..ten prvotny dazd vzbudzuje v cloveku ocakavania.. a ked sa to uz poriadne rozbehne.. ten pohlad stoji zato.. nieco fascinujuce ako sa z kludnej oblohy stane akoby temny oblak hnevu a boja na nebi.. Dokazem sa nato pozerat celu vecnost ake je to neobycajne a nepredvidatelne.. niekedy to cloveka az strhne ako blizko udrel blesk alebo aky silny je hrom.. a vsetko dokopy robi burku pritazlivou.. Burka je taky nadherny horor na nebi.. asi som sa moc rozpisal heh ale urcite sa bat burky netreba skor sa skuste troska pokochat tym nebeskym divadlom.. tot vsio..
ja mám búrky rada ( pokiaľ ich neprespím, čo sa veľmi často stáva ). heh, alebo môj tatko má v obľube ma počas búrky vytiahnuť na balkón a tam sledujeme blesky a scenériu stojí to za ten premočený spací úbor
@10 no tak neviem ked tak vyskusaj ... chod na dajaku luku kde budes iba ty sama a potom mi povedz ak by ta to svetlo trafilo ci ta to bolelo alebo ze ci si daco citila...
Ja mam burky rad nech som kde som ...nvm preco....blesky waaaw hlavne v noci a jak sa to pekne bliska za obzorom ...raz sa tak blyskalo pekne a boli mraky ze zablesk osvetlil cely mrak a kto videl aspon na videu alebo vo filme ako vyzera bombardovanie z dialky zablesky spoza kopca ta tak to vyzeralo asi pol hodinu vkuse hehe dokonca to aj tak dunivo hrmelo ...
To mi hovor v stredu som bola na pláži... a zrazu hromy, blesky som rýchlo začala baliť deky aj všetko a utekala som domov a keďže domov z pláže je 1 km, tak ma tá búrka ešte stihla a ja som utekala po daždi domov
Ja búrky ľúbim Najmä keď zúrim, cítim sa, akoby moj hnev znel v súzvuku s nejakou vyššou silou a cítim sa dôležitá (a potom sa aj v konečnom dôsledku zabudnem hnevať)
No ja sa dost bojim bleskou lebo ma stym ludia strašily tak odteraz sa bojim a ked u nas bola največia burka odpadla som!! a nezanšam aj ked nam vipnu elektriku a musim vypinat interne grrrr
cawte ja sa bojim burrrrky preto lebo do nasho domu zasiahol a vyhorely sme boly sme 1 den na ulicy a isli sme k starkej a nasli sme si daky dom a ked do nas udrel blesk bola som sama doma hrozny pocit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
a cez burky sa mi najlepie spi
...
...
Proste iste uvolnenie napatia medzi nebom a zemou ... ked je burka bliska sa mam chut sa prechadzat vonku proste je to jedna z najkrajsich chvil ktoru bych prezival vecne hlavne mat pri tom este 1 osobu poboku ~_~
To je zatial to najkrajšie čo si mi povedal,áách.
Denne nemam rad, kazi to program.