Tak mozno si budete mysliet ze som blazon a mozno si budete mysliet ze si len robim dobry den...ale...je to pravda a poprosil by som o normalne rady nie o vysmech vo mne ale podobne blbosti...Tak zacnem:
Taka mala nenapadna kamera nestoji vela...... sice kvalita zaznamu ti neodhali pachatelovu tvar (toboz nie ak sa to deje v noci) ale aspon zistis, ci mas pravdu
no obrys som videl asi tak ze mame stresne okno a ja lezim pod nim tak vidim aj oblohu...a tu nejaku kamerku nocnu by ste mi dali link sa v tom nevyznam...nejaku ani nie uplny sit ani nie nieco zbytocne luxusne... taky pomer cena/vykon
No a sis i isty ze je to clovek?Ja verim na nadprirodzene javy takze.. A je to naozaj good pribeh ty by si mal pisat do Kamarata tie strasidelne pribehy len to treba este trocha domysliet
@korag4 vieš čo sprav ? normálne si počkaj a keď uvidíš že ide tak zobuď potichu otca nech vyjde potichu von... on sa už nebude báť dať si ho do parády...
normálne potichu zobuď rodičov nech nezapaluju svetla a ak tam niekto je tak dostane príučku
aaach co by som dal za to keby som mal taku moznost si nejakeho curaka pockat na zahrade... to by bolo srandy kopec ale inak najlacnejsie je reflektor napojeny na pohybovy senzor a ides, tomu sa neda oblafnut respektive da ale presun na par metrov trva veeeeeeeeeeeelmi dlho a pri prudsom pohybe bye bye 8)
mm47 ved hej to by bolo asi najnormalnjsie ale tam je vzdy riziko ze to zakricim silueta nic neurobi len pojde ke mne...a dalej si to uz neviem ani predstavit brrr
Je tu velmi jednoduche riesenie. Lacnejsia varianta kupit alebo si pozicat poriadneho psa.
Drahsia varianta zadovazit si par kusov PP-Mi-Ba alebo PP-Mi-Šr II t.j protipechotna mina s tlakovym spinacom a sirokym obvodom citlivosti na pohyb a tlak okolo nej. No a v pripade ze ich spravne umiestnis tak mas rovno aj porylovanu zahradu a je po probleme.
Co sa tyka tej kamerky tak by ti mala staci aj len USB webkamerka s nocnym videnim (prisvetlenim)v HD kvalite.
Alebo este je riesenie zavolaj spoluziakov zoberte vidle lopatu atd. a dajte mu thajsku masaz.
no ved to je to ze ja neviem ani kedy chodi v akych intervaloch...ved toto uz je maximalna drzost aby o deviatej vecer chodil...som si myslel ze chodi len niekedy hlboko v noci...tak jak si ho mame pockat ked niektoru noc nemusi ist vobec
Myslím, že keby ho vyčíhaš za oknom a len zakričíš : Zmizni ty buzerant, lebo ťa zabijem ! tak určite odtial pofičí jak nič. Treba robiť hluk, nie len nečinne pozerať ako vám niekto kradne na VAŠOM pozemku, Veď to je drzosť najhrubšieho zrna !!!
Akého psa ste si kúpil ? Ja mať rodinný dom, tak mám dogu ak nie dve (akože párik ). Alebo čo otec? dohodnite sa s ním a vyčkávajte... v rukách pálky a ide sa, ve^d je to vaše !!
A su okolo vasho domu vsade domy?Ked ano tak by otom mohli nieco vediet aj ostatny susedia..A ked mate zahradu pri kukuricnom poli tak mi je jasne kto to moze byt staci si pozriet film ZNAMENIA Tak ale je to zaujimave ked zistis nieco dalsie napis to sem..som zvedavy ako to skonci
@korag4 Aha tak potom bezpecnejsie riesenie co neohrozi aj nevinnych v zahrade najdeme. Takze kupis 2 kable so svorkami na koncoch najlepsie vysoko napatove. Vylezies na stlp elektrickeho vedenia pripojis jeden koniec nan druhy na plot co ide okolo domu a mozes kludne spavat.
no jasne nemame ziadne obilie tak si nerobi srandu! to je pravda a clanlord ja viem srandicky tiez ale toto riesenie neni racionalne jak som uviedol a je to hlupost
Tak protipechotne mini nechces. Psa sice mas ale pravdepodobne by s neho zostali len klobasky. Napojit plot na elektrinu tiez nie. A ake vlastne cakas riesenie ?
Vykopat 10m hlboku jamu hned za plot vie kazdy to moze ocakavat. Takze daj do tej jamy este vodu a napoj tam elektriku pripadne tam musti aligatorov.
Alebo najjednoduchsie co mozes spravit je nechat mu otvorene okno niekde na prizemi a mas klud ze nepojde dnu cez tvoje stresne.
presne , chlape pis horory a zbohatnes , napisal si to tak zvlastne ze sa bojim a ani neviem coho ...jjj to je jak v tych filmoch ...ked tam je masovy vrah co postupne vyvrazdi vsetkych akterov je to o nicom lebo vies coho sa bojis , ja mam rad zase tie kde nevies coho sa bojis ale bojis sa....ako tuna hore ...good job
Aby vám už neliezol na strechu, tak mu tam skús obmedziť nejako prístup, ak je to možné. Mal by si si prichystať niečo na obranu a vážne zobudiť ocina, keď budeš vedieť, že je zase u vás. Keď nebude liezť po streche aspoň ho budete potom hľadať na menšej ploche. Alebo sa dohodnúť s pár dobrými kamošmi či by u teba neprenocovali a keby ste mali podozrenie, že sa zas zakráda tak sa dohodnúť, že kto pôjde kadiaľ, ak máte viac východov z domu. Čím viac vás naňho bude, o to lepšie. A mohol by tak niekto čakať aj za záhradou.
Ale to nieje spam. Nahodou to je genialne riesenie otvor mu okno a vies kadial pojde dnu. Takze staci jedna mina alebo jedna jama netreba po celom obvode baraku.
Pripadne este lepsie otvor dole okno ty sa hore zamkni a mas klud .
Alebo aspon vymenuj ako si ty predstavujes jeho zbavenie. To ze tam chodi vies takze kamera ti je na nic pokial by nemala teda automaticky rotacni gulomet na sebe pripojeny. Takze treba bud prejst do utoku alebo naopak pripravit tvrdu obranu. Takze aky material mas po ruke ? Nejake trhaviny ?
Pockaj vlastne nieje ten tvoj pes krizeny s clovekom ? Ak ano to by vela vysvetlovalo. Zvlast ak chodi po zahrade ako clovek len ked je vidiet cely mesiac t.j je spln. Skus zobrat psa dnu do domu mozno prestane chodit po vonku.
a mas susedov? ti si nic nevsimli? ... 5 rokov a ty jediny si to vsimnes? ... mozno je to len tvoja fantazia ... skus prekonat strach a chod von (mozno si ten kamarat z teba robil srandu ) .. alebo kup tu kameru
btw u nas (u nas v meste, nie u nas doma ) jeden bezdomovec chodieval spavat do pivnice jedneho domu (pivnicu nezatvarali) .. mozno je to aj tvoj pripad
@korag4 poznam ten blby pocit, raz sme boli na chate za takou malou dedinou a tiez najprv kamaratky hovorili ,ze niekto chodi po pozemku...ale nejako sme to neriesili ale ked nas vkuse otravovali ze tu fakt niekto je tak sme sa isli pozriet... nikde nic...sme si pomysleli mozno nejaky cigani co sa nudia... potom okolo tretej si isiel kamarat zapalit no nejako sa nevracal a tak sme ho nasli dobiteho v krikoch.to uz fakt nebola sranda tak sme zobrali sekery a isli sme ich hladat no nikoho sme nenasli ale bol to hroznypocit cakat do rana ked nevies ze co sa deje...
ked budes mat pocit ,ze ti niekto lozi po dvore rozsviet svetla zober nejaku palicu a chod von a ujde alebo si zozente psa potom sa uz vojst neodvazia.
@korag4 no ako myslis ja som ti chcel len pomoct. Ja narozdiel od teba mozem kludne spavat. Aj ked poslednu dobu sa mi moc nechce. Takze to riesim tak ze chodievam na nocne prechadzky. Ale mam rad tmu tak idem vacsinou cez zahrady susedov aby som sa vyhol osvetleniu s ulice a ked sa neda inak tak idem aj cez strechu .
Mno ale v kazdom pripade ak nejakym zazrakom prezijes do zajtra rana daj nam vediet co ta napadlo za obranny mechanizmus. Mozno to pomoze dalsim s podobnym problemom .
aguri no tak vidis a yohoto sa aj ja obavam konecne ma niekto chape...preto sa ja obycajny clovek nebitkar bojim ist len tak von a striehnut si nanho neviem vobec co je zac tak neriskujem...snad ked tento pes co mame ked vyrastie bude strazit
@korag4 ved to ono je ine sa postavit zoci voci niekomu a ine ist von do tmy niekoho hladat...este vies co mozes skusit mozno sa da zariadit aby sa okolo vas motala policajna hliadka...to by boli aspon na nieco uzitocni
no tak to fakt nvm jak vybavit tu policiu a to by asi aj nieco stalo? a keby aj tak to by museli niekde nenapadne striehnut celu noc aby ho vystopovali
aj by mal mozno ale neviem si predstavit ze by povedal ze buducu noc nepsim kumpujem nocne kamery ideme celu noc strazit...asi by sa tim nic nevyriesilo
inak aguri by ma zaujimalo o tom co ho zbili...bol jeden co ho zbil? a zistili ste dovod? povedz mi o to viac
@61 ved ale keby celu noc strazil, nemusel by kupovat kamery. a ked sa bojite, tak nech zavola kolegov / kamaratov, ty kamaratov, psov z celej ulice atd.
@korag4 najprv sme ich isli hladat ze co sa to deje ale nikoho sme nenasli tak sme to nechali tak a boli sme dnu v chate no a potom si isiel kamarat zapalit a ked sme sa ho pytali ze kto to bol tak vobec nevedel ,ze vraj dostal po hlave a spadol na zem a potom sa uz nepamatal.no a ked sa dlho nevracal tak sme isli za nim.doteraz nevieme ze kto to bol...
skus ist na mestku policiu ze mas podozrenie ze sa niekto potuluje po tvojom pozemku a spytaj sa co v takom pripade treba robit.
Ja by som najprv zistila, či je to človek a či nie len nevinnučká fantázia.
Niečo lacnejšie. Skús na záhradu dať nejaké šuchotavé papiere, resp. flaše, konzervy, proste hocičo, čo robí lomoz. A psa si vezmi na chvíľu domov, nech ten hluk nerobí on. A ak budeš počuť hluk, tak je jasné, že tam niekoho máš...
Ako nezávidím ti vôbec, maj tam niečo poruke, keď ti tam lozí kolo strešného okna. Treba opatrne, neviem či je najlepšie posielať otca za ním alebo teba ako niektorí v tejto diskusii. Nevieš s kým máš dočinenia (najskôr nejaký blázon s nepredvídateľným správaním), a nevieš, či nie je nejak ozbrojený, nožom alebo tak... Neviem, čo by som robil ale nejak to riešiť treba, pokiaľ si tu nerobíš srandu, ozaj taká nejaká kamera by bodla, aby si sa najprv uistil a mal dôkaz, s ktorým by sa dali veci do pohybu určite.
aj mne v noci niekdo chodí po zahrade, kradne veci čo si neuložím. vlastne ich nekradne, len premiestnuje a ja ich neviem najsť. to robia aj niektorím starším ludom v byte. Nebudem menovať, Myjava je mala. a asi začarovaná.
Ja by som bola prave za tu nocnu hliadku-ved priber aj dakych kamaratov, porpipade otca a je po strachu+policia na drate nezaskodi! Aj ked ich nemam rada, chlpate potvory.
@korag4 Ak je pravda to co tu pises..tak chcel by som vidiet cloveka ktory by v noci po tme behal po streche..to nebude clovek radsej si zisti kto byval vo vasom dome predtim ako ste tam byvali vy alebo co sa udialo na pozemku
úsmevný príbeh podľa mňa si zbytočne posratý. len vám tam v noci behá nejaký sedlák, určite nemá samopal a 5 granátov... tak raz zobuď otca (alebo mamu ), keď sa ty tak bojíš. ale i tak si myslím, že to zbytočne nafukuješ.
no tak dospel som k nazoru ze kupim nejaku nocnu kameru sitnu za 10 eur a to potrebujem ako definitivny dokaz...tym si aj zistim kedy chodieva do zahrady v akych intervaloch...potom budem pripraveny zavolam si asi suseda ten je uz dospely zoberem si vzduchovku a raz donho strelim na zastrasenie...inak to by mu mohlo aj ublizit ta vzduchovka sa bojim a potom este on mna uda fizlom za napadnutie to by ma snad jeblo...
@korag4 niekto tu už spomínal pohybový senzor, nám sa raz v noci vkradli a ono sa to zaplo a zlodeji následne utiekli Stačí to primontovať na nejakú lampu čo máte na dvore Alebo inak...videl si svetlo z baterky,alebo niečo podobné?
@korag4 brutal... no ja by som okolo celej zahrady ( akoze odkial sa da prijst ) nejako nenapadne dal nejaku snuru s plechovkami..to je najlacnejsie riesenie..potom asi nejaku kameru a vzdy pri posteli mat duralovku...ak zistis ze tam fakt niekto je ako budes si na 100% isty budes mat aj dokaz napr. videozaznam tak zavolaj partu kamosov ako bolo vyssie spomenute s lopatami, baseballkami a napravte mu fasadu nech vie co sa nesmie..poviem ti, az ma zamrazilo ked som to cital.. vela stastia
možno to znie detsky, ale keď by si to urobil dôkladne, bolo by to fajn...
skús napr.
1) uistiť sa , že sa niekto v noci vkradol do záhrady: všimni si stav zeme v okolí vstupov do záhrady a domu, i okolo plota a poprípade nanes tenkú vrstvu bahna, či sa nezachytia stopy- každý večer ju uhlaď, veď on raz príde a hlavne povedz rodine, nech tam nešliape a psa nechaj v noci v dome
2)na niekoľkých miestach, hlavne v okolí brán do záhrady naťahať nenápadne tenký silon, napr že od stromu k stromu a buď na ne niekde pod listami zaves zvony alebo sa popýtaj na nejaké také jednoduché alarmy
a hlavne nech ťa pri tom nevidia susedia alebo niekto iný, lebo nikdy nevieš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
To na streche mohla byť kuna...
a ako si videl obrys ktorý bol na streche keď si bol v izbe ?! fake ?!
» www.nasklade.sk/kamerove-system...
normálne potichu zobuď rodičov nech nezapaluju svetla a ak tam niekto je tak dostane príučku
Drahsia varianta zadovazit si par kusov PP-Mi-Ba alebo PP-Mi-Šr II t.j protipechotna mina s tlakovym spinacom a sirokym obvodom citlivosti na pohyb a tlak okolo nej. No a v pripade ze ich spravne umiestnis tak mas rovno aj porylovanu zahradu a je po probleme.
Co sa tyka tej kamerky tak by ti mala staci aj len USB webkamerka s nocnym videnim (prisvetlenim)v HD kvalite.
Alebo este je riesenie zavolaj spoluziakov zoberte vidle lopatu atd. a dajte mu thajsku masaz.
S výnimkou konšpiračných teórií o Lady Gagotavej som dávno nič lepšie nečítala
Myslím, že keby ho vyčíhaš za oknom a len zakričíš : Zmizni ty buzerant, lebo ťa zabijem ! tak určite odtial pofičí jak nič. Treba robiť hluk, nie len nečinne pozerať ako vám niekto kradne na VAŠOM pozemku, Veď to je drzosť najhrubšieho zrna !!!
Akého psa ste si kúpil ? Ja mať rodinný dom, tak mám dogu ak nie dve (akože párik ). Alebo čo otec? dohodnite sa s ním a vyčkávajte... v rukách pálky a ide sa, ve^d je to vaše !!
kazdopadne namontovat na dom halogeny, roxor do ruky a ide sa...
Vykopat 10m hlboku jamu hned za plot vie kazdy to moze ocakavat. Takze daj do tej jamy este vodu a napoj tam elektriku pripadne tam musti aligatorov.
Alebo najjednoduchsie co mozes spravit je nechat mu otvorene okno niekde na prizemi a mas klud ze nepojde dnu cez tvoje stresne.
Pripadne este lepsie otvor dole okno ty sa hore zamkni a mas klud .
Alebo aspon vymenuj ako si ty predstavujes jeho zbavenie. To ze tam chodi vies takze kamera ti je na nic pokial by nemala teda automaticky rotacni gulomet na sebe pripojeny. Takze treba bud prejst do utoku alebo naopak pripravit tvrdu obranu. Takze aky material mas po ruke ? Nejake trhaviny ?
btw u nas (u nas v meste, nie u nas doma ) jeden bezdomovec chodieval spavat do pivnice jedneho domu (pivnicu nezatvarali) .. mozno je to aj tvoj pripad
ked budes mat pocit ,ze ti niekto lozi po dvore rozsviet svetla zober nejaku palicu a chod von a ujde alebo si zozente psa potom sa uz vojst neodvazia.
Mno ale v kazdom pripade ak nejakym zazrakom prezijes do zajtra rana daj nam vediet co ta napadlo za obranny mechanizmus. Mozno to pomoze dalsim s podobnym problemom .
inak takeho @hnisavica na obojku a ides.
inak aguri by ma zaujimalo o tom co ho zbili...bol jeden co ho zbil? a zistili ste dovod? povedz mi o to viac
@62 aby si nahodou nepohrýzov
skus ist na mestku policiu ze mas podozrenie ze sa niekto potuluje po tvojom pozemku a spytaj sa co v takom pripade treba robit.
Niečo lacnejšie. Skús na záhradu dať nejaké šuchotavé papiere, resp. flaše, konzervy, proste hocičo, čo robí lomoz. A psa si vezmi na chvíľu domov, nech ten hluk nerobí on. A ak budeš počuť hluk, tak je jasné, že tam niekoho máš...
A potom zavolaj oca, no.
waw tak po tomto už nebudem moc ísť bývať do rodinného domu.
bože veď by ma šľak trafil keby mi niekto chodil po streche
nezávidím ti.
bože tak skús kúpiť nejakú tú kamerku alebo čo
a nemôže to byť nejaký neprajný sused?
PS: rada by som pomohhla ale nemám ani šajnu o tom čo zažívaš. ale velmi ma to zaujíma. : ) nezabudni prosím : )
skús napr.
1) uistiť sa , že sa niekto v noci vkradol do záhrady: všimni si stav zeme v okolí vstupov do záhrady a domu, i okolo plota a poprípade nanes tenkú vrstvu bahna, či sa nezachytia stopy- každý večer ju uhlaď, veď on raz príde a hlavne povedz rodine, nech tam nešliape a psa nechaj v noci v dome
2)na niekoľkých miestach, hlavne v okolí brán do záhrady naťahať nenápadne tenký silon, napr že od stromu k stromu a buď na ne niekde pod listami zaves zvony alebo sa popýtaj na nejaké také jednoduché alarmy
a hlavne nech ťa pri tom nevidia susedia alebo niekto iný, lebo nikdy nevieš