Stále si všímam, že ľudia škatuľkujú týchto psov. Okamžite ako vidia človeka čo má napr. pitbulla alebo dogu, začnú na neho zazerať alebo rovno nadávať ako môže s takým niečím výjsť von...
A tak ma zaujíma váš názor na tieto tzv. "bojové" p
milujem rotvajlerov aj sme ho mali kupit len ich uz potom nemali ... aj podla mna cela psychika psa zavisí od rodičov ale hlavne od vychovy majtela ... ale nakoniec mam vlčiaka križeneho s rotvajlerom a je ulpe neškodna i ked vravia , že sa jej boja a je veľmi živá ......
ti ludia su debili...ja mam psa nemecku dogu a je strasne zlaty . a vobec to ze bojove plemena su zabijaci je riadna blbost najviac agresivne psy su male psy lebo si potrebuju riesit komplex ze su male...
Tak isto ako clovek, uzkostlivy je ked ho ohrozis utecie a agresivny ta napadne. Nie je to len o reflexoch, ide aj o temperamente psa. Tym nepopieram, ze to nezavysi od majtela, ale na plemene teda sakra zalezi.
Ono problem je v tom, ze takeho psa moze naozaj chovat kazdy...ja som poznal osobne jedneho typka z sbs-ky, ktory choval pitbullicu...krmil ju surovym masom, necvicil ju, nechaval ju zavretu v byte, v aute a jasne, ze ho ona potom neposluchala...nakoniec ju musel zastrelit, lebo ju nezvladal uz ani on...
to je ako s inymi vecami...ak niekto nieco nevie tak je jasne, ze to potom dopadne blbo...
zlatko, 11 rokov som vychovaval staforda...mali sme ho od 2 rokov (cize v podstate sa uz vela nedalo urobit s jeho povahou) ale tak genialneho psa milujuceho ludi nadovsetko som nezazil a uz ani nezazijem
Kamarát má staforda. Spáva s ním v jednej posteli.
Babka má bullteriéra. Za škrabkanie by dala aj misku s jedlom.
A čo sa tej dogy týka, osobne som ju nikdy neradila k bojovým plemenám, dnes sú už dogy skôr reprezentatívne a spoločenské psy.
Tieto psy patria do rúk ľuďom, ktorí o psoch niečo vedia. Pretože my ľudia z nich robíme "bojové" plemená. My sme na vine vo väčšine ich prípadných útokov.
@mm47 Tými škaredými, neprítulnými a agresívnymi psami máš na mysli bojové plemená?
Pretože u týchto psov proste človek nikdy nevie kedy skočí poznal som jedného rotvajlera ktorí bol milý a nechal sa škrabkať tešil sa že ma vidí ale jedného dňa na mňa úplne z neznámych príčin skočil(a netvrdte že som inak voňal . Tí psy môžu byť prijateľský ale v genoch majú zakódovanú omnoho vyššiu agresivitu ako iný psy a niekedy im prepne. Nesúhlasím že by ich mali strieľať ale ich chov by mal byť regulovaný a sledovaný ako držanie zbrane. Môj pes je tiež veľký(Malamut) ale ten nieje schopný ľuďom a psom skriviť ani vlások a majú to aj ako jeden z hlavných znakov povahy, akákoľvek agresivita je u nich vada a aj tak zazerajú a tiež sa nám už vyhrážali odstrelením.
ako už bolo spomenuté, najväčším nebezpečím ktoré plynie z tzv "bojových plemien" je fakt, že majú sklony k nepredvídateľnosti
už sa odohralo veľa prípadov, že rodičia nechali svoje malé detičky hrať sa s rotvajlerom, lebo je to taký dobrý psík ktorého poznajú už roky, a pic..psovi prepne a odhryzne dieťaťu tvár..
chcete psa na bezpečnostné účely? kúpte si vlčiaka a dobre ho vycvičte..
sú to krásne psy ja skorej nechápem ako niekto môže výjsť vonku s potkanom (yorkshirom a podobne) a lezie mi na nervy to kňučanie ktoré nie je ani štekaním
Ja som odmalicka zboznoval Dobermany, bohuzial byvam v cinziaku cize to nepripada do uvahy... a okrem toho som pocul ze su strasne tupe a tazko sa trenuju
babka mala dobermana, ani ho nejak zvlast necvicila a bol to asi najmilsi a najhravejsi pes. je jasne ze vidno rozdiely...mali sme zlateho retrievera, ten ma tu jemnost a poslusnost v povahe, ten doberman bol trochu viac "teliatko", nedaval si az tak pozor napr. v pritomnosti deti ale ziadna agresivita za tym nebola.
ano, je tam ta nepredvidatelnost ale tak nie su to psy pre ludi, ktori nevedia ako s nimi narabat
Pre mňa tie čivavy, "jorkšíri" a ostatné im podobné len hodné do gulášu. Nenávidím takých psov. Buď sa to bojí, je to agresívne, ublečané, sprosté a neviem aké. Ak psa, tak poriadneho.
lenivosť a ľudská nezodpovednosť dokáže zo psa urobiť niekedy priam vražednú kombináciu. takže don´t hate the game, hate the player. proste nech sa robí niečo s majiteľmi.
inak tiež mám rešpekt pred takýmito psami. či ten pes je vychovaný alebo nie.
@cocca-colla súhlasím, ani ja nemusím tie malé psy. Kamarátka má jorkšíra a stále to iba šteká (keď zašteká ide mi roztrhnúť ušné bubienky), je agresívny, nedá sa vycvičiť a nedokáže sa ani naučiť hygienické návyky.. Tiež mám rada iba poriadnych psov
@flemi mňa napadol ovčiak mojej babky..pokúsal ma do tváre.. ale možno to bola moja chyba, lebo som páchla cudzími psami..alebo som ho možno vyrušila..neviem.. ale nezanevrela som na toto plemeno ani sa ich nebojím...
píšeš že bojové plemená by si nedávala k deťom... ale veď aj obyčajný, čo ja viem, pudel môže skratovať a dieťa pokúsať... každý pes môže skratovať, byť nepredvídateľný, nielen iba "bojové" plemená
nič proti tomu, nech si má kto aké zviera chce, ak ho vie zvládnuť...
ale čo sa mi stalo, ked sme venčili psy (zlate retrívre - pekne na vodítku) a pribehol ak nám voľne pustený pittbull (menom Rozálka a okamžite začal útočiť, tak to bolo len tak tak... debil, čo má takého psa volne pusteného a nevychovaného (pániček sa tam mohol ukričať a Rozálka ho ignorovala)
myslím že to je hovadina, mala som rotvajlera ktorí spával so mnou v posteli, a milovala som aj dobermana ktorého sme si zobrali lebo jeho majiteľ sa nemohol o nehu už starať mal niečo cez tri roky a bol to úplne geniálny pes.....ten by mi dovolil asi aj keby som s ním s misky jedla
Pes je taky, ako si ho majitel vychova. Poznam pittbulov, ktori vas zabiju jedine tak uslintanim A poznam sidliskove prachovky, ktore su totalne cholericke a vrhaju sa po vsetkom co sa pohne
ANO MAJU TROCHU V KRVI AGRESIU ALE AJ TAK ZALEZI LEN NA MAJITELOVI, KED JE PES DOBRE VYCVICENY, DA SA NA NEHO PLNE SPOLAHNUT. ALE KED NENI VYCVICENY TAK BY SOM SA BALA. FAKT ZALEZI IBA NA MAJITELOVI, NA PSOVI NIKDY
raz som bola na prázdninách u tety, a tá má pudla... chodievala som ho venčiť, a raz keď som išla okolo rieky, z vody vybehli traja ovčiaci a vrhli sa na nás...a za nimi dobehol policajt. Boli to policajné psy a ten policajt na nich volal, snažil sa ich odtrhnúť ale neposlúchali.. a keď som začala brániť pudla, jeden mi vybehol po nohe.. nakoniec sa mi našťastie podarilo utiecť.. pudlík bol len doudieraný a v šoku no a moja noha..hmm..našťastie to nebola hlboká rana...
Takže som sa nestačila diviť, že policajné psy zaútočia na druhého psa a dokonca na človeka. Bez dôvodu..
Je pravda že nemecký ovčiaci sú najnepredvídateľnejší, ale aj keď som zažila dva útoky ovčiakov, mám ich rada...
Moja babka mala ovčiaka, volal sa Argo, bol to ten najlepší pes aký existoval... Miloval deti ! Keď mu dieťa napr. nechtiac stúpilo na labku alebo potiahlo chvost, nikdy ani nezavrčal.. Bol to miláčik, najlepší pes. Nikdy na nikoho nezavrčal, ani nepokúsal...
Psy, či už veľké, stredné, malé, alebo akékoľvek by mali ovládať aspoň základnú poslušnosť. A plemená, ktoré boli kedysi vyšľachtené na psie zápasy obzvlášť. Myslím si, že takého psa by mal vlastniť iba človek, ktorý už má so psami nejaké tie väčšie skúsenosti a každý deň sa bude venovať výcviku, najlepšie navštevovať aj cvičák (kvôli kontaktu s inými psami, ľuďmi atď). Ono sú to inak poväčšine strašne zlaté a prítulné psy, ktoré nadovšetko milujú svojho pána a rodinu Ale potrebujú najmä pevnú ruku, aby sa z nich stali naozaj dokonalí psí spoločníci.
Absolútne nesúhlasím s názorom, že malé psy sú agresívne, uštekané, hlúpe a ja neviem aké. Hlavne sú to normálne psy a tak sa k nim treba aj správať. Záleží to najmä od prístupu majiteľa, akého psíka si vychová. Moja fenka (malé plemeno) je priateľská, hravá, pohodová, poslúcha na slovo a ešte ju to aj veľmi baví. K iným psom je absolútne neagresívna, k ľudom ani nehovoriac.
@azizi samozrejme vždy záleží na majiteľovi.. ten názor že sú hlúpe atď. vzniká pretože, ľudia si zvyčajne do bytu kúpia "gaučového" psa, ale nevycvičia ho. Poznám veľa ľudí čo majú v byte malého psa, a ani jeden z nich nie je vycvičený..myslím aspoň základný výcvik... Potom ten pes vonku neposlúcha, šteká atď...
ja mám dobermana....vyjdem von a že "prečo nemá ten pes košík" a bla bla bla....myslím ale že keď hocikto povie slovo DOBERMAN PITBUL ROTVAJLER alebo hocijaké "akože bojové" plemeno ľudia hneď reagujú moc prehnane...
a nepomôže ani keď poviem že s tým psom cvičím a že nič nikomu neurobí.
A pritom vlastne ani bojové plemená neexistujú !!! Tie psy boli vyšľachtené pôvodne na iné veci, nie na to, aby hrýzli ľudí...treba sa nad tým trochu zamyslieť no nie ?
my mame rotvajlera krizeneho s vlciakom...no nie je to velmi bojove plemeno ale inak vyzera uplne ako rotvik a je dost velka ale maximalne tak skace nic viac...ma este len dva roky takze este celkom nevie odhadnut co moze a co nie ale v podstate nic nespravi...
žiadne zviera neutočí bez dôvodu. Útočí iba ak je hladné, alebo ak sa bojí. A bojové plemená sú bojovými preto, lebo ixch tak vycvičili ľudia. Tak ako môže byť agresívna kólia môže byť kľudný pitbull.
ja bývam u babky a mám dogu a rotvajlera, sô to tie najúžastnejšie psy na svete, chcela som aj pitbula, ale to by už bolo moc, tak som to nechala tak, a osobne sa mi tieto plemená veľmi páčia...
bojove plemena neexistuju.. existuju len psy, ktore pri zlej vychove mozu byt nebezpecne svojimi fyzickymi predispoziciami.. ak je pes dobre socializovany, tak je len velmi mala pravdepodobnost, ze niekedy niekomu ublizi...
ja mam najradsej anglickych mastifov, ktori sa kedysi pouzivali na lov medvedov, ale aj v psich zapasoch.. a dnes? su to jedny z najbezpecnejsich plemien vhodnych aj k malym detom
zaleží vždy od majiteľa, určite sú psy ktoré maju k agresii vačši sklon ako iné ale výchova robí veľa. Človek môže mať najčistejšie plemeno ale keď je to debilko tak ho nenaučí ani čúrať ku stromu Dedko ma nejakého polučného psíka a je neskutočne múdry Ale keď sa mu niečo nepáči tak mám s neho dosť veľky rešpekt aj keď ho poznám od malička
Raz ked som bola malá a bola som na ihrisku...no ihrisko...povedzme že to bolo ihrisko...bola som s babkou a bola tam taká dalšia babka a mala pudla a ja som tam iba tak sedela a zamnou prišiel ten pudel a potom ma pokusal do tváre...iba tak z ničoho nič...
A ked vidím že niekto ma nejakého takého "bojového psa" tak nejdem oblukom ale ešte okolo...psy milujem! A ked som raz išla okolo utulku vybehol odtial ten americký stafford ten velký tušim tak sa volá bol strážny a šiel rovnou za mnou a kamarátkou a vobec som sa nebála...a potom tá čo to tam mala na starost kričala že nám nič neurobí iba prišiel aby sme ho pohladkaly a potom odišiel...
v tomto prípade ide čisto len o predsudky...ľudia by sa mali pozrieť najskôr na pána až potom sa začať obávať psa. Ked si zadováži psa len preto aby ukázal aký je frajer a pritom mu na ňom ani nazáleží je naozaj jedno akého vlastne má. Každy pes je iný a nemôžme čakať že budú všetci priaťeľský ked mi k nim taký niesme. Ale najlepšie na tom je ,že ľudí nikto nesúdi. Všetci vidia len agresívneho psa( ktorý sa správa len tak ako ho naučili alebo práve že ho nič nenaučili) no nik sa nepozerá na to že naozajstný problém je práve v majiteľovi. Psa utratia, no on si zadováži dalšieho...tak kde je vlastne spravodlivosť a hlavne ZDRAVý ROZUM!!!!!!!
To že v minulosti bol šľachtený na danú prácu "bojového psa" nie je jeho vina. Bol to výmysel človeka a teraz je to len predsudok, a nesprávny pojem. Pes nikdy nie je bojový kým k tomu nie je vedený niekym kto si potrebuje zvýšiť svoje EGO tým že si zadováži daného psa!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
budiť sa s oslintaným ksichtom nie je bohviečo ale inak bol úplne neškodný....
to, aky je pes zavisi cisto od majitela..
strašný zabijak
Tak isto ako clovek, uzkostlivy je ked ho ohrozis utecie a agresivny ta napadne. Nie je to len o reflexoch, ide aj o temperamente psa. Tym nepopieram, ze to nezavysi od majtela, ale na plemene teda sakra zalezi.
to je ako s inymi vecami...ak niekto nieco nevie tak je jasne, ze to potom dopadne blbo...
Je urceny na strazenie tak naco ho mat v panelaku.
Ale nic proti nim nemam
zlatko, 11 rokov som vychovaval staforda...mali sme ho od 2 rokov (cize v podstate sa uz vela nedalo urobit s jeho povahou) ale tak genialneho psa milujuceho ludi nadovsetko som nezazil a uz ani nezazijem
» www.birdz.sk/webka/husky/fot...
este nieco?
Babka má bullteriéra. Za škrabkanie by dala aj misku s jedlom.
A čo sa tej dogy týka, osobne som ju nikdy neradila k bojovým plemenám, dnes sú už dogy skôr reprezentatívne a spoločenské psy.
Tieto psy patria do rúk ľuďom, ktorí o psoch niečo vedia. Pretože my ľudia z nich robíme "bojové" plemená. My sme na vine vo väčšine ich prípadných útokov.
@mm47 Tými škaredými, neprítulnými a agresívnymi psami máš na mysli bojové plemená?
na druhej strane, ja nemam rad psy celkovo
už sa odohralo veľa prípadov, že rodičia nechali svoje malé detičky hrať sa s rotvajlerom, lebo je to taký dobrý psík ktorého poznajú už roky, a pic..psovi prepne a odhryzne dieťaťu tvár..
chcete psa na bezpečnostné účely? kúpte si vlčiaka a dobre ho vycvičte..
Len som sa pobavil na tom srncom ratlikovi
@milo5 ano aj srnci ratlik vie uhryznut do nohy alebo do tvare zazil som
Ale aj tak si myslím, že také psy patria do rúk iba ľudom, ktorí už majú so psami nejaké skúsenosti a dostatočne sa im venujú.
Lebo je trochu rozdiel ak niekto nevychová čivavu a tá niekoho napadne a ak niekoho napadne pitbul.
aj čivava môže byť nebezpečná keď ju do rúk dostane nejaký debil. škatulkovanie je najväčšia blbosť
ano, je tam ta nepredvidatelnost ale tak nie su to psy pre ludi, ktori nevedia ako s nimi narabat
Pre mňa tie čivavy, "jorkšíri" a ostatné im podobné len hodné do gulášu. Nenávidím takých psov. Buď sa to bojí, je to agresívne, ublečané, sprosté a neviem aké. Ak psa, tak poriadneho.
každý voľne pustený pes je nebezpečný
a bojoví sú vyšľachtení a priori z agresívnych jedincov
ale dajú sa skrotiť, a policajti by predsa na zločincov nemohli púšťať maltezáka
bojové plemená by som nedávala k deťom a malým, slabým, starým,chorým ľuďom.......
inak tiež mám rešpekt pred takýmito psami. či ten pes je vychovaný alebo nie.
a pred takýmito psami mám rešpekt. či je pes vychovaný alebo ne. nepúšťam si ich k telu a udržiavam rázny odstup.
píšeš že bojové plemená by si nedávala k deťom... ale veď aj obyčajný, čo ja viem, pudel môže skratovať a dieťa pokúsať... každý pes môže skratovať, byť nepredvídateľný, nielen iba "bojové" plemená
ale čo sa mi stalo, ked sme venčili psy (zlate retrívre - pekne na vodítku) a pribehol ak nám voľne pustený pittbull (menom Rozálka a okamžite začal útočiť, tak to bolo len tak tak... debil, čo má takého psa volne pusteného a nevychovaného (pániček sa tam mohol ukričať a Rozálka ho ignorovala)
no a keď budem veľká budem mať dogu to je pes
raz som bola na prázdninách u tety, a tá má pudla... chodievala som ho venčiť, a raz keď som išla okolo rieky, z vody vybehli traja ovčiaci a vrhli sa na nás...a za nimi dobehol policajt. Boli to policajné psy a ten policajt na nich volal, snažil sa ich odtrhnúť ale neposlúchali.. a keď som začala brániť pudla, jeden mi vybehol po nohe.. nakoniec sa mi našťastie podarilo utiecť.. pudlík bol len doudieraný a v šoku no a moja noha..hmm..našťastie to nebola hlboká rana...
Takže som sa nestačila diviť, že policajné psy zaútočia na druhého psa a dokonca na človeka. Bez dôvodu..
Je pravda že nemecký ovčiaci sú najnepredvídateľnejší, ale aj keď som zažila dva útoky ovčiakov, mám ich rada...
Moja babka mala ovčiaka, volal sa Argo, bol to ten najlepší pes aký existoval... Miloval deti ! Keď mu dieťa napr. nechtiac stúpilo na labku alebo potiahlo chvost, nikdy ani nezavrčal.. Bol to miláčik, najlepší pes. Nikdy na nikoho nezavrčal, ani nepokúsal...
Absolútne nesúhlasím s názorom, že malé psy sú agresívne, uštekané, hlúpe a ja neviem aké. Hlavne sú to normálne psy a tak sa k nim treba aj správať. Záleží to najmä od prístupu majiteľa, akého psíka si vychová. Moja fenka (malé plemeno) je priateľská, hravá, pohodová, poslúcha na slovo a ešte ju to aj veľmi baví. K iným psom je absolútne neagresívna, k ľudom ani nehovoriac.
Inak máš pekného papilona
A ďakujem(e)
a nepomôže ani keď poviem že s tým psom cvičím a že nič nikomu neurobí.
A pritom vlastne ani bojové plemená neexistujú !!! Tie psy boli vyšľachtené pôvodne na iné veci, nie na to, aby hrýzli ľudí...treba sa nad tým trochu zamyslieť no nie ?
ja mam najradsej anglickych mastifov, ktori sa kedysi pouzivali na lov medvedov, ale aj v psich zapasoch.. a dnes? su to jedny z najbezpecnejsich plemien vhodnych aj k malym detom