Ahoj.
Mám 15 a pôjdem na strednú školu (priemyslovku) a práve som začal hrať na bicie a začali ma zaujímať bojove športy. Bicie a škola sú priorita. Preto sa chcem spýtať či si myslíte že sa dá ten šport konkrétne BJJ trénovat ako bokovka.
Da sa. Nie samozrejme po kazdom, kedze ak to bude aj sebeobranne zamerane, tak rataj s pakami na kratke slachy a vseobecne po 2 hodinach trenovania juji gatame nebudes mat chut hrat na bicie.
Tak povedal som si že to skúsim a ked to nebudem dávat ostanem pri bubnoch.
Zaujíma ma aj MMA ale nechcem sa hneď vrhnut do niečoho takého preto by som chcel začat bud s BJJ alebo s thajskym boxom. A nie nechcem sa bit ale v poslednej dobe cítim že by som chcel robiť nejakú fyzickú aktivitu a žiadny iný šport ma nejako nezaujal. Akurát behávam 3 krát do týždňa ale to je zo športu všetko,
Na začiatok jednoznačne BOX 2-3 mesiace chytiť kondičku,zgorigovať telo, prepojiť nohy s rukami... Potom voľne prejsť na thajsky box nebude problém ak budeš mať čas tak BrazilskéJJ do toho zapoj a máš v podstate mma trening Síce MMA nemusím veľmi, ale box je zo všetkých športov pre mňa najzlatší Tam by som aj začal. Pár mesiacov na sebaobranu stačí a popri škole 2x do týždňa po 90-120 min nie je tak veľa. Hádam v sebe nájdeš bojovníka
@freedef Dakujem za rady! Ešte porozmýšľam s čim teda začnem. V klube do ktorého chcem íst maju všetko čo si spomenul (Laugaricio Combat Club) tak sa ešte popýtam aj tam. Len práve neviem či MMA trenuju aj 15 ročných.
@dax Nie je to obmedzené od veku pokiaľ viem Aspoň myslím no.. Box a muay thai určite nie sú vekovo obmedzené a aj BJJ nebude. U MMA neviem nikdy som na ich tréningy nechodil. Ja by som začal s boxom Najlepší na začiatok A možno sa ti zapáči a u ňho aj skončíš Len hlavne sa neboj tam prísť, väčšinou sú tréneri v pohode, milí a naučia ťa začiatky Určite si nekupuj individuálne tréningy. Kolektívny tréning je vlastne na tom lepší že si kolektíve, pozoruješ ostatných boxerov čo ako robia. Akú taktiku používajú v sparringoch a hlavne ty môžeš s nimi zaboxovať Keby si chcel niečo ešte kľudne napíš, o boxe niečo viem
Všetko je o tom, ako sa nastavíš. Ja zvládam hrať na píšťalke a ku tomu pekných pár rôčkov cvičím bojové umenia. A zvládam aj hromadu ďalších vecí ku tomu. Všetko ide, ak chceš a teší ťa to.
Pokiaľ máš záujem čisto o bjj tak nemá význam tam patlať box a ostatné veci. BJJ sa dá robiť pri akejkoľvek fyzickej forme, z toho predpokladu vychádza a zakladá si na tom aby ho mohol robiť každý. Ja kým som pri boxe dokázal udržať ruky hore celý tréning, tak mi to trvalo takmer rok. Tiež hrám na bicie a idem si bojové športy. Bjj neoľutuješ, hlavne ak nájdeš dobrý klub.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Zaujíma ma aj MMA ale nechcem sa hneď vrhnut do niečoho takého preto by som chcel začat bud s BJJ alebo s thajskym boxom. A nie nechcem sa bit ale v poslednej dobe cítim že by som chcel robiť nejakú fyzickú aktivitu a žiadny iný šport ma nejako nezaujal. Akurát behávam 3 krát do týždňa ale to je zo športu všetko,