zdravim, zalozil som tuto temu,lebo by som rad pokecal s ludmi co sa venuju,ale sa venovali,pripadne by sa chceli venovat bojovym umenia,alebo bojovym sportom...vsekty otazky a dotazy k teme su vitane...ja som konkretne trenoval muay thai
prpac,al to to s tym kobudom si si dufam robil srandu ...a k otazke ku katkaa14...muay thai je komplexny bojove umenie,kde precvicis,aj take svaly o ktorych nevies ...je to vysoko aerobna cinnost,kde sa maka na 120%,ale zalezi aj od typu treningu ...a este otazka na Kavovara ...rad by som vedel meno tvojho otca a nazov gymu v ktorom trenuje ..dakujem za prispevky do fora
Mrogurt... K čomu ti bude meno? Mno už som dlho netrenovala. Začala som u tatka a nakoniec som robila pivnične zapasy s kamarátmi. Je to dobry koníček a dobre som sa cítila po každom treningu. Tiež zapajaš veľa svalov o ktorých ani nevieš že maš. Musíš byť uvolneny,ohybny so strategiou a vedeť nie len davať,ale aj prijať udery
to meno my bolo len na to ,lebo sa v thajskom boxe pohybujem uz niaky cas a poznam vsetkych oficialnych trenerov na slovensku,ale v tvojom profile som vydel ze si z dubnice a tam je myslim ze K.O. Gym dubnyca nad Vahom ....
Xiuhteotl...ja viem ze su aj ine...preto sa tato tema nevola muay thai ...je fajn ze si chodil na aikido a ze sa ti pacilo,ale tvoju narazku v zatvorkach som asi nepochopil...asi mam uz skopanu hlavu
xiuhteotl...muay thai,alebo v preklad thajsky box je stre thajske bojove umenie,ktore bolo povodne vytvorene ako uciny boj voci vietnamcom,barmancom,khmerom a inym kmenom ktory napadalo thajsko...bolo to aj zo zbranami to sa nyzvva crabi crabon-boj s dvoma macetam a kopiou a muay boran-boj bez zbrani,ktory obsahoval tie najtvrdsie techniky,ktore mali super odstavit z boja...neskor sa muay boran zacalo pouzivat ako suboje v thajsku,bez niakych zvlastnych pravidiel...bolo povolene v podstate vsetko...neskor sa z toho urobil ringovy sport,kde boli vynechane techniky,ktore mrzacili a likvidovali a nechlali sa tam techniky:pesti,laktov,kolien,kopov a klinc co je boj na blizkost laktov a kolien,ked su dvaja superi v sebe zaklieneni a mozu sa strhvat a pouzivat techniky najcastejsie lakte akolena...pred zapasom sa vzdy robi ritualny tanec,ktory sa nazyva whai-khru,alebo ram muay,kde sa bojovnik uvolni a da poctu majstrovi alebo trenerovi...na hlave ma bojovnik muay thai pred zapasom celenku-mongkon,ktory ma za ulohu ho chcranit a ma to korene v budhisme a nieco podobne ma aj nad bycepsom to sa nazyva prasian alebo panung...profesionalne zapasy prebiehaju 5 kol po 3 minuty..cize 15 minut cisteho boja...cize ridny zahul a hce to poriadnu kondicku a vydrz...inak je muay thai povazovane za najkomplexnejsie a najtvrdsie stand-upove bojove umenie a thajsky boxeri su velmi tvrdy a otuzeny a vydrzia udery a kopy,pri ktorych by iny ludia isli do komy...to je tak v skratke ...
Agnesz...capoeira je velmy pekna na pozeranie...ja o nej nieco malo viem ale mohla by si o nej nieco napisat
Tak ja som sa nie moc dlho ale venovala "Tae Kwon Do"... venovala som sa len ked som bola mimo mesta. U nas nic take nebolo, len karate a to nie je pre mna.
ale dava to peknu postavu a odreagovanie a nie je to mlátenie
Kazde bojove umenie (sport) ma cosi do seba ked trening splna zakladne poziadavky ako su kondicne treningy, treningy technik neake tie psichycke treningi hlavne zamerane na necakane napadnutie (sebaobrana) a dalsie prvky. Lebo ked vas niekto napadne pochybujem ze budete stat v bojovom postoji a neakom tom zapasisku kde mate prehlad ......Ale aj tak vzdy plati vyradit nepriatele cim skor a s co najmensou namahou .....
Capoeira je velmi velmi odlisna od inych bojovych umeni... kapoeira je skor bojovy tanec
samotny capoeiristi tvrdia ze sa hraju, nebiju sa
pre nich je roda... to je nieco ako zapas skor predvadzanie sa... a tiez by som netvrdil ze nevedia uder prijat- to zalezi velmi na cloveku... kazdopadne je capoeira velmi pekna na pozeranie a dokaze byt, skor by som to nazval otravna- akoby bola velmi nebezpecna, ale par technik je tam fakt vychcanych
comard sniper:v podstate suhlas ...a Xiuhteotl:na slovensku to bohuzial dodrzuju iba niektory bojovnici,ale mozem ti povedat ze ti co whai-kru robia su slovenska a aj svetova spicka
osobne si myslim ze neni to ani tak o bojovom umeni,ale o cloveku,ako to bere,aj ked niektore bojove umenia su menej ucinne a ine viac
CAPOEIRA je afro-brazílsky bojový tanec, ktorý vznikol v Brazílii ako reakcia otrokov z Afriky na útlak otrokárov. Je odkazom ich kultúrneho dedičstva a jej súčasťou je hra na tradičné hudobné nástroje a spev.Ešte aj v dnešnej dobe je prejavom boja za slobodu a svetový mier.
Jej krása spočíva v plynulosti pohybov a nenapodobiteľnej kombinácií kopov, úhybov, a akrobatických prvkov. Treba ju brať z ľahkosťou, ale z úvahou, pretože vždy hrozí nebezpečenstvo
Odpoved na otazku :je capoeira účinné bojové umenie?
Ako každé bojové umenie,capoeira sa dá použiť v sebe-obrane. Závisí to od technického stupňa. Ak je použitá skúseným capoeiristom,je v boji mimoriadne nebezpečná.Capoeira zvyšuje schopnosť reagovať rýchlo a vyhýbať sa úderom; taktiež obsahuje mnoho efektívnych kopov, podtrhnutí a rovnako aj nepríjemné údery hlavou,lakťami či kolenami.Capoeira je umenie vytvorené k prežitiu hociakým možným spôsobom.Dobrý capoeirista utečie z bitky alebo prehovorí s útočiacim tak, že k bitke nikdy nedojde. V 19.storočí bola capoeira oveĺa násilnejšia. Bola ilegálna a capoeiristi ju museli praktikovať v utajení, pretože boli prenasledovaní políciou.Boje medzi skupinami capoeiristov neraz končili vážnym zranením alebo smrťou.Typický capoeirista tejto doby bol na ulici pohotový, ćasto ozbrojený ostrou britvou, žiletkou. Brazílska vláda najímala capoeiristov na boj ale tiež na zastrašenie druhej politickej strany počas volieb.Od vtedy sa capoeira zmenila a existuje niekoľko dôvodov,prečo je považovaná za neúčinnú ako seba-obrana.Jedna z nich,capoeira v rode nieje vždy boj.Niekedy je cieĺom hry trafiť alebo zhodiť toho druhého,ale väčšinou je cieĺom hry vytvoriť nádherný dialóg tvorený pohybmi. Počas exibícií a vystúpení sa skupiny často zameriavajú práve na druhý cieľ, takže to je príčina, prečo si mnoho ľudí myslí,že capoeira je bezkontaktná. Avšak existujú aj skupiny, ktoré sa sústredia viac na bojovú stránku capoeiri. Trénujú techniky zhadzovania a počas rody povzbudzujú svojich študentov k tvrdšiemu kontaktu. Iné skupiny zas preferujú tanečo-estetickú stránku capoeiri.Nových študentov neučia bojové techniky a techniky zhadzovania ihneď; najprv si musia osvojiť základné pohyby a získať kontrolu nad svojim telom.Ako pri každom bojovom umení,zaberie to veľa času a tréningu, aby bola capoeira dobre použiteľná v boji...
Pre zvedavcov :Akú úlohu zohráva hudba v capoeire?
Hudba tvorí nevyhnutnú časť v capoeire, má viac dôležitých funkcií: capoeiristom dodáva energiu, určuje rýchlosť a typ hry v rode. Rýchlosť a rytmus nástrojov hovorí capoeiristovi, kedy má používať pohyby pri zemi, rýchle akrobatické prvky, hrať viac na kontakt alebo predvádzať technickú zdatnosť. Piesne niekedy komentujú hru (napr. ak jeden zhodí druhého na zem, môže sa spievať "a bananeira caiu" -čo znamená: banánovník bol zrúbaný ) alebo dávať inštrukcie (ak hrajú príliš rýchlo: "devagar,devagar" -pomalšie, pomalšie..). Verše sa však môžu aj improvizovať, pieseň môže hovoriť o capoeiristovi alebo situácií v rode. Piesne capoeiry zastupujú bohatú ústnu tradíciu, keďže texty hovoria veľa o histórií, filozofii a učení prostredníctvom metafór.
Film o capoeire:Majster neznámeho boja (Only The Strong)
Pôvod: USA, rok: 1992, dĺžka: 86 min.
choreografia capoeiry a skupina vystupujúca vo filme:
Všetky choreografie vo filme má na svedomí Mestre Armen a jeho skupina Capoeira Batuque. Je možné ju vidieť na začiatku a na konci filmu.
Ygor:som zdravy a ko ryba,mam len jeden problem...nemozem sa potit,lebo ked sa spotim,tak ma zacne svrbiet cele telo a vyhadzem sa ...a kedze v thajskom po treningu sa zmykaju trenky,tak neni mozne aby som to robil ...a v cajovni?! ...to dufam nie
Sp4c3_mOnk3y:chodil som do huron gymu,ktory vedie moj dobry kamarat a dvojnasobny majster sveta peto rybar a je to v petrzalke v pengme pri bille oproti drazdiaku...oficialna stranka slovenskeho muay thai je www.thaiboxing.sk...alebo potom forum...www.fightnews.sk...na thaiboxingu.sk mas vsetko o muay thai co potrebujes vediet a cage rage obcas kuknem,ale racej mam thajske zapasy a najlepsie plne thajske pravidla aj s laktamy a najlepsie priamo z thajska
Ygor:su dost drsni,ale to hlavne preto ako trenuju a ze to trenuju od malicka,ale niesu neporazitelni ...moj trener bol v thajsku a zo 4 zapasov co tam mal vsetky vyhral k.o. ale to je zasa ina liga a hlavne neuveritelny bojovnik muay thai
Demonsdream: ako povedal Ygor nemas sa preco hanbit A ninjutsu je super, otazka je akeho trenera najdes a ci ta to vobec oslovi. Za skusku nic nedas
Netusim ale ako to je v BB. Len neber doslovne niektor stranky ninjutsu skol ako napriklad bratislvska kde su vraj skoly len v BA, Michalovciach a este nejake mesto. Napriklad o NR tam nie je ani len zmienka a skola tam je. Takze treba pohladat aj po BB.
Demonsdream:s ninjutsu ti neporadim,ale v bb je nalepsi klub muay thai na slovensku fire gym...
Ygor:moj trener je hlavne skvely clovek,dobry kamarat,budhista a cti si tradicie a bojove umenia a keby si ho videl,tak by si sa mozno zasmial,ale viacerim,tak zmrzol usmev na tvari ...a s tou temnou ulickou to je jasne ...
Noooo... keď som bola malá (t.j. 10 až 11 rokov asi..??) robila som tae-kwon-do ale bola to strašná fraška lebo sa páskovalo každé tri mesiace a tréner na tom len dobre zarábal, za rok som mala zelený pas s modrými koncami ako hm tak som sa na to vykašlala lebo čím ďalej bolo to páskovanie drahšie... potom som tri mesiace asi chodila na karate heh nuda strašná nuda a chodila som tam asi tak raz za uhorský rok no nuda strašnáá vkuse to isté sme robili otras... a ešte aj divní tréneri.. čo podľa mňa dosť závisí aj od trénerov a naposledy som chodila na capoeiru... a hej je to celkovo len o vizuálnej stránke asi ale akrobácia tiež nie je na zahodenie naozaj sa mi to páčilo robila som to asi dva roky, avšak som mrochta a lemra lenivá a ja blbá som s tým prestala, pritom mi to išlo tréner ma chválil za chvíľku som bola medzi najlepšími avšak keď je už niekto blbý a nevie sa k niečomu dokopať (ako JA! a mňa to aj bavilo naozaj dobrá partia ľudí a konečne nejaký pohyb avšak konec.. čo už možno s tým zas začnem čo ja viem rada by som sa k tomu vrátila minule som stretla kamaráta odtiaľ aj ma volal späť aj som si hovorila že prídem ale... prekvapivé neprišla som hm a bol to začínajúci klub keď som tam začala chodiť teraz sa parádne rozrástli a je ich tam už celkom veľa tak možno raz v búducnosti zas
aaa jo aj ja sa chcem pochváliť že poznám peťa rybára že poznám majstra sveta asi začnem hovorievať ako to býva v tých filmoch "To je môj kamarát toho ja poznám!" a ukazovať pritom na dotyčného... ale nie ... je to naozaj dobrý človek a mám ho naozaj rada a v skutku keby mi niekto povedal že tento človek je majster sveta v Thajskom boxe asi by som ho vysmiala ...
a vlastne v súčasnosti asi ani nie... človek si v dnešnej dobe nemôže byť ničím istý nikdy nevieš čo robí človek ktorého náhodne spoznáš v dnešnej dobe je to veľmi ťažké uhádnuť
Ahoojj.Nwm ci tu este niekto xodi,ale aj thak sem napishem.Mne sa strasne pacia bojowe sporty,ja som ten thaky aktiwny clowek co by sa len bil .Rozmyslala som nad Aikidom a Kung Fu,dokonca som si aj zistila,ze Aikido w nashom meste(w Presowe)naozaj je,ale o Kung Fu nemam ani sajnu.Ale pocula som,ze Aikido je skor thaky pohodacky sport kde sa ani welmi nebije.Thak co by ste mi poradili??Pa
48. Aikido v prvom rade nie je sport.. netreba si mylit pojem a prujem.
Ohladne tej pohody - je sice pravda, ze sa cvici tak, aby si clovek pri tom co najmenej ublizil, ale myslim ze ked pride k nejakemu sparringu (alebo k randori), tak je nevyhnutne, aby sa clovek bil.. Aa su fakt techniky, pri ktorych letim ako handra, cize mne osobne to ako pohodka nepripada (sice napriklad v porovnani s bojovymi sportmi/umeniami kde sa pouzivaju tvrde techniky..neviem neviem A okrem toho zakladnou filozofiou je nenasilnost a harmonia.. Cize ja som jednozacne za aikido. Dakujem
Ziadne bojove umenie nie je lepsie alebo horsie, v kazdom su nejake prednosti ktore sa daju vyuzit a z ktorych si nieco vezmes, vazne.
A Aikido ma vazne skvelu filozofiu. Kazdemu kludnemu pokojnemu nenasilenmu cloveku co ma pocit ze by nieco tvrde nezvladal ale chcel by robit nejake bojove umenie aikido silno odporucam.
Caute, tak toto je diskusia podla mojho gusta. Chcel by som zacat robit nejaky bojovy sport a vyberam si medzi capoeirou a muay thai (dostali sa do mojho vyberoveho finale . Viem o capoeire v Ba, aleviac ma laka mozno to MT. Z diskusie som pochytil ze to trenuje pan Rybar, myslite ze sa da prist pozriet, ev. skusit si zatrenovat do Huron gymu?
zdravím všetkych ja si myslím že nalepšia kombinacia by mohla byt prave z tychto bojovych umenii a to
vonkajsi (tvrdy) muay-thai , stredny bujinkan-dojo a vnutorny (makky) tchaj-ti-cchuan (tao-yin-su)
tato kombinacia je moja najoblubenajsia obsahuje uplne vsetko a to kopy, udery, bloky, pady, paky,
zbrane a meditacie, potom je mozne ktomu pridat medicinu napr. ajurvedu, tčm ale mne sa paci naj-
viac tibetska medicina odpiste tesim sa na odpoved
Zdravím vás všetkých. Ja sa venujem čínskemu tradičnému bojovému umeniu, konkrétne štýlu tigra a žeriava. Veľmi tvrdý a nekompromisný štýl, ktorý keď sa poctivo trénuje, urobí z vás chodiacu zbraň. A zabudnite na to, že by vás po rokoch trápili bolesti kĺbov alebo kostí. Je to štýl do praxe, ktorý nevyužíva žiadne vysoké kopy a ani žiadne efektné otočky. Využívajú sa tu hlavne nekompromisné tvrdé bloky a tvrdé údery, ktoré slúžia na rýchle spacifikovanie súpera.
Mohla by som sa opytat, ze ked by som chcela zacat s dzudom, ci nieje neskoro, ked mam 15 rokov? Lebo pokial viem, dost ludi zacina ovela mladsich.... prosim poradte, ak ak mate skusenosti s judom, napiste
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
na aku cast tela sa tam najviac cvici??
Agnesz...capoeira je velmy pekna na pozeranie...ja o nej nieco malo viem ale mohla by si o nej nieco napisat
ale dava to peknu postavu a odreagovanie a nie je to mlátenie
4 roky to uz budu co cvicim
Agnesz ....k tej Capoeire no co som pocul tak
na treningoch nemate kontaktny
suboj a neviete prijat uder (kop)
takze na ulici je to asi OUT ....
z coho pozostava trening na
Capoeire????
Capoeira je velmi velmi odlisna od inych bojovych umeni... kapoeira je skor bojovy tanec
samotny capoeiristi tvrdia ze sa hraju, nebiju sa
pre nich je roda... to je nieco ako zapas skor predvadzanie sa... a tiez by som netvrdil ze nevedia uder prijat- to zalezi velmi na cloveku... kazdopadne je capoeira velmi pekna na pozeranie a dokaze byt, skor by som to nazval otravna- akoby bola velmi nebezpecna, ale par technik je tam fakt vychcanych
osobne si myslim ze neni to ani tak o bojovom umeni,ale o cloveku,ako to bere,aj ked niektore bojove umenia su menej ucinne a ine viac
Mrogurt: preco uz vlastne necvicis?
Jej krása spočíva v plynulosti pohybov a nenapodobiteľnej kombinácií kopov, úhybov, a akrobatických prvkov. Treba ju brať z ľahkosťou, ale z úvahou, pretože vždy hrozí nebezpečenstvo
Odpoved na otazku :je capoeira účinné bojové umenie?
Ako každé bojové umenie,capoeira sa dá použiť v sebe-obrane. Závisí to od technického stupňa. Ak je použitá skúseným capoeiristom,je v boji mimoriadne nebezpečná.Capoeira zvyšuje schopnosť reagovať rýchlo a vyhýbať sa úderom; taktiež obsahuje mnoho efektívnych kopov, podtrhnutí a rovnako aj nepríjemné údery hlavou,lakťami či kolenami.Capoeira je umenie vytvorené k prežitiu hociakým možným spôsobom.Dobrý capoeirista utečie z bitky alebo prehovorí s útočiacim tak, že k bitke nikdy nedojde. V 19.storočí bola capoeira oveĺa násilnejšia. Bola ilegálna a capoeiristi ju museli praktikovať v utajení, pretože boli prenasledovaní políciou.Boje medzi skupinami capoeiristov neraz končili vážnym zranením alebo smrťou.Typický capoeirista tejto doby bol na ulici pohotový, ćasto ozbrojený ostrou britvou, žiletkou. Brazílska vláda najímala capoeiristov na boj ale tiež na zastrašenie druhej politickej strany počas volieb.Od vtedy sa capoeira zmenila a existuje niekoľko dôvodov,prečo je považovaná za neúčinnú ako seba-obrana.Jedna z nich,capoeira v rode nieje vždy boj.Niekedy je cieĺom hry trafiť alebo zhodiť toho druhého,ale väčšinou je cieĺom hry vytvoriť nádherný dialóg tvorený pohybmi. Počas exibícií a vystúpení sa skupiny často zameriavajú práve na druhý cieľ, takže to je príčina, prečo si mnoho ľudí myslí,že capoeira je bezkontaktná. Avšak existujú aj skupiny, ktoré sa sústredia viac na bojovú stránku capoeiri. Trénujú techniky zhadzovania a počas rody povzbudzujú svojich študentov k tvrdšiemu kontaktu. Iné skupiny zas preferujú tanečo-estetickú stránku capoeiri.Nových študentov neučia bojové techniky a techniky zhadzovania ihneď; najprv si musia osvojiť základné pohyby a získať kontrolu nad svojim telom.Ako pri každom bojovom umení,zaberie to veľa času a tréningu, aby bola capoeira dobre použiteľná v boji...
Pre zvedavcov :Akú úlohu zohráva hudba v capoeire?
Hudba tvorí nevyhnutnú časť v capoeire, má viac dôležitých funkcií: capoeiristom dodáva energiu, určuje rýchlosť a typ hry v rode. Rýchlosť a rytmus nástrojov hovorí capoeiristovi, kedy má používať pohyby pri zemi, rýchle akrobatické prvky, hrať viac na kontakt alebo predvádzať technickú zdatnosť. Piesne niekedy komentujú hru (napr. ak jeden zhodí druhého na zem, môže sa spievať "a bananeira caiu" -čo znamená: banánovník bol zrúbaný ) alebo dávať inštrukcie (ak hrajú príliš rýchlo: "devagar,devagar" -pomalšie, pomalšie..). Verše sa však môžu aj improvizovať, pieseň môže hovoriť o capoeiristovi alebo situácií v rode. Piesne capoeiry zastupujú bohatú ústnu tradíciu, keďže texty hovoria veľa o histórií, filozofii a učení prostredníctvom metafór.
Film o capoeire:Majster neznámeho boja (Only The Strong)
Pôvod: USA, rok: 1992, dĺžka: 86 min.
choreografia capoeiry a skupina vystupujúca vo filme:
Všetky choreografie vo filme má na svedomí Mestre Armen a jeho skupina Capoeira Batuque. Je možné ju vidieť na začiatku a na konci filmu.
Respektive davam do pozornosti stranky
» www.capoeira-bj.szm.sk/oxumare...
» www.capoeira-oxumare.sk/ke/Sk.htm...
Agnesz:dakujem za prispevok o capoeire ...
A sukromneho trenera- nice nieco ukazes v cajovni ok?
A preco nie? vsak to nemoze byt zle ked je tam menej ludi tak ani nic nezhodis
Agnesz: Jj, diki za ten prispevok, co to o capoeire viem, ale prehlbovat znalosti treba
A pokial ma dake dlasie info o otmto umeni mohol by si poskytnut? resp dake linky na weby?
Dost casto sledujem v tv cage rage kdesa stretavaju rozne bojove umenia a muay thai sa mi zapacilo.
a ninjutsu je velmi vesele take mysticke
Mrogurt: Fuha... tvoj trener znie nebezpecne...
a ano, verim ze nie su neporazitelni- ak ho vezmem cez hlavu kovovou trubkou v temnej ulicke... od chrbta... ked bude zviazany a nebude sa moct branit
Netusim ale ako to je v BB. Len neber doslovne niektor stranky ninjutsu skol ako napriklad bratislvska kde su vraj skoly len v BA, Michalovciach a este nejake mesto. Napriklad o NR tam nie je ani len zmienka a skola tam je. Takze treba pohladat aj po BB.
Ygor:moj trener je hlavne skvely clovek,dobry kamarat,budhista a cti si tradicie a bojove umenia a keby si ho videl,tak by si sa mozno zasmial,ale viacerim,tak zmrzol usmev na tvari ...a s tou temnou ulickou to je jasne ...
a vlastne v súčasnosti asi ani nie... človek si v dnešnej dobe nemôže byť ničím istý nikdy nevieš čo robí človek ktorého náhodne spoznáš v dnešnej dobe je to veľmi ťažké uhádnuť
Ohladne tej pohody - je sice pravda, ze sa cvici tak, aby si clovek pri tom co najmenej ublizil, ale myslim ze ked pride k nejakemu sparringu (alebo k randori), tak je nevyhnutne, aby sa clovek bil.. Aa su fakt techniky, pri ktorych letim ako handra, cize mne osobne to ako pohodka nepripada (sice napriklad v porovnani s bojovymi sportmi/umeniami kde sa pouzivaju tvrde techniky..neviem neviem A okrem toho zakladnou filozofiou je nenasilnost a harmonia.. Cize ja som jednozacne za aikido. Dakujem
A Aikido ma vazne skvelu filozofiu. Kazdemu kludnemu pokojnemu nenasilenmu cloveku co ma pocit ze by nieco tvrde nezvladal ale chcel by robit nejake bojove umenie aikido silno odporucam.
vonkajsi (tvrdy) muay-thai , stredny bujinkan-dojo a vnutorny (makky) tchaj-ti-cchuan (tao-yin-su)
tato kombinacia je moja najoblubenajsia obsahuje uplne vsetko a to kopy, udery, bloky, pady, paky,
zbrane a meditacie, potom je mozne ktomu pridat medicinu napr. ajurvedu, tčm ale mne sa paci naj-
viac tibetska medicina odpiste tesim sa na odpoved
Výhodná cena - prípadný záujem píšte na glosova@centrum.sk