trener je Stefan Kubalos a v tomto bojovom umeni nie su dany a ani cierny pas,tu je najvyssi ziacky stupen purpurovy pas....a potom je majstrovsky to je purpurovy so zelenym pasom......ak chces mozes si pozriet stranku www.whd.lm.szm.sk
najlepsie bojove umenieč je Wing-tsung je to fasa zamerane je to na sebaobranu a kruty boj haluz vyskusaj...len ma to jeden hacik ze to je len v 6mestach na slovenku a medzi nimi je LEVOCA
uplne najlepsia je krav maga.... preberaju ju aj nase specialne jednotky,ale je pristupna aj verejnosti.... je dokonalejsia ako wing - tsung. toho je mnoooho odrod no krav maga je ustalena..
Mrcinka: kravina, krav maga je subor technik z roznych bojovych umeni, pretoze specialny jednotkam sa neoplati zamerat iba na ju-jitsu alebo iba karate (kedze kazde ma svoje + a - obzvlast v ostrej akcii). Ad2, to ze tvrdis, ze je najlepsie uz co to svedci o tvojich (ne)znalostiach. Zboznujem ludi, co porovnavaju napriklad karate a aikido...
A k otazke: venoval som sa cca 6 rokov nin-jutsu. Momentalne mam nutenu pauzu, ale snad sa opat k tomu dostanem.
no a tym padom je krav maga plne vyuzitelna na ulicu a sebaobranu..treningy prebiehaju nielen v telocvicni ale aj vonku v roznych priestoroch....je usposobena,aby jej nacvik netrval roky ako pri karate....kazde bojove umenie ma svoje + aj - to je cista pravda....tým najlepsia som myslel,ze to je najlepsie zostaveny system na obranu....ci uz kopy,paky,udere..je zamerana na boj zblizka a tak postavena,aby ju bezprblemov zvladla zenska ale aj starsi ludia.....
Na jednej stranke nejakeho Muai-thai klubu je take video, kde jeden Muai-thaista doslova nakope zadok jednemu taekwondistovi. Bez sance. Na inej stranke taekwondo zasa naopak, video, kde taekwondista brutalne skope jedneho Muai-thaistu. Fakt to, ci clovek vyhra alebo nie, zavisi asi najviac od neho sameho. A rozne bojove umenia maju castokrat aj tak mnozstvo rovnakych prvkov. A nakoniec, ja som sa ucila vselico, kopy, udery, paky...aj makkych aj z tvrdych stylov. A myslim si, ze je fajn aspon trochu zabrdnut do viacerych. Hehe, ale nieze by som to vedela
combat sambo je styl v ktorom mas tecniky zo samba, zapasenia, muai thai, systemy a ju jitsu hlavne(su tam zapracovane kde tu aj ine). ide o boj bez zbrane.
ja osobne sa venujem aikidu uz nejaky ten rocik a viem, ze sa jednoznacne neda povedat, ake bojove umenie je nalepsie, aj ked zakladatela aikida tusimze nikto neporazil, najlepsie su jednoznacne vsetky, alebo ziadne... trochu filozofické ... co sa bojovych umeni tyka, ak sa chcete rychlo naucit mlatit, tak sa prihlaste na karate alebo na box, ci kickbox, za rok-dva sa naucite kopat udierat a mlatit sa do krvi, ak vsak chcete byt majstri, tak potom odporuca nieco ine, napr aikido
sorry, ale to, co dnes vacsina ludi pozna, nie je ani skutocne aikido. Do uplne alebo zvacsiny chyba. Myslim si, ze je jedno, ci Osenseia niekto porazil alebo nie. A mam pocit, ze aj on by s tym suhlasil. Nie je tazke naucit sa nakopat niekomu zadok, to sa nauci kazdy idiotko. Ale naucit sa ovladat svoje vnutro, to vie malokto, lebo na to treba skutocnu silu. Keby v dnesnom svete nebolo tolko vntorne slabych ludi a ludi bez chrbtice, svet by vyzeral uplne inak.
Necris: pravdu mas, nemozes porovnavat jednotlive bojove umenia. To sa neda. Co sa tyka "...Thai box, umenie belgickych komandos a CS&S ....neporazitelna kombinacia ..." nie je, pozri staci ked sa proti tebe postavi clovek co cvicil iaido alebo kedno, alebo taky chlapik co sa ucil bo jutsu, ninjutsu, atd. A za dalsie NEJDE o to CO vies/ucis ale AKO to vies. A za dalsie, boj vyhrava ten, co si zachova chladnu hlavu a da do toho srdce. Tolko k stylom a ich porovnavaniu, kto je naj.
Laoshi bohuzial vacsina bojovych umeni co sa dnes vyucuje je "pozapadnena". To znemane, ze vsetky techniky sa ucis z rychlika, pri obxe, kickboxe a thai boxe to az tak nevadi, kedze nemaju az take mnozstvo technik. Ale pri vyuke kung fu, aikido, ju jistu atd je to uz problem. Tam by sa jedna technika ucila mesiace az roky a nie dni. Lenze kolko ludi by tak vydrzalo trenovat? Vsetko sa prisposobuje trhu.
jj chavez, presne tak, do boja musis ist srdcom, lebo inak to je len prachsprosta bitka a nie boj...
inac, len na aikido mas okolo 10000 technik, a to sa neda naucit za chvilku... ale ked uz vies takych 150... tak mas odpoved vpodstate na vsetko...
len sa to naucit treba- a na to nikto nema trpezlivost, bo vsetci len hrrr hrrr podme sa na karate ucit kopat a udierat aby sme boli najsilnejsi na skole a aby sme mohli sikanovat male deti...
ludia, spamatajte sa, toto neni boj...
( pre tych co nepochopili vyznam poslednej vety: ak to nie je boj, tak to potom nie je ani bojove umenie a to co tito ludia robia je prznenie niecoho velkeho a krasneho ako su bojove umenia blbym kretenizmom)
Btw asi nikto neovlada vsetky techniky z bojovho umenia na 100%, ale ako si povedal staci ked vies techniky na rozne udery, vies bojovat v stoji, aj na zemi, tak je velmi tazke ta porazit. Kedze vacsina bitkarov" vie len direkt na face, facku zlava, facku zprava, kop do halvy a brucha ked si na zemi a tu niekde ich "techniky" koncia...
Ked proti takemu postavis toho aikidaka zo 150 technikami no amen s bitkarom
Nercis: lenze vacsina ludi ktory sa ucia bojove umenie as ho uci preto aby sa bili, s tym sa rata, ako sa ucinne ubranis niekde v meste/parku/podchode/... ked budes sice chodit na nejake aikido alebo na hocico ine a niekto ta napadne(ukaz srac co mas, hej ty geno) nemozes povedat to sme sa este neucili(samozrejme ze sa datechnika aplikovat v roznych situaciach a obmenach(vlastne co krok to kop)
jany, ak ma niekto napadne a povie mi, ze srac, ukaz co vies a ja nic neviem a on je odomna vacsi silnjesi a proste viem, ze by ma zmlatil, tak radsej vezmem nohy na pleica a budem utekat co najrychlejsie prec
...len sa to naucit treba- a na to nikto nema trpezlivost, bo vsetci len hrrr hrrr podme sa na karate ucit kopat a udierat aby sme boli najsilnejsi na skole a aby sme mohli sikanovat male deti...
By som bol celkom rád keby že ak nič o Karate nevieš tak nič o ňom nepišeš... Karate je rovnako bojovým umením ako Aikido... a nepoznám žiadneho karatistu ktorý by sa správal tak ako t o popisuješ. ľudia ktorý sa takto správaju neprejdu ani z náboru, lebo veľmi skoro zistia že karate nieje o násili ale o seba kontrole a tvrdej drine. Ľudia ktorý sa takto správaju sa nikdy žiadne skutočne bojove umenie nenaučia.
Chavez to z tou kombinaciou CS&S umenie belgickych comandos a Thai boxom som pisal ja hehe ale pravdu mas z tym co si pisal ...ale ja som viacmenej chcel povedat to ze neviem ci by si niekto chcel zacat z vojakom (konkretne z Paraganom) oni maju vo vycviku tie tri umenia
asi tolkoto: napisal som to tam preto, lebo niekolko takych typkov poznam, co sa karate, ultima fighting alebo inym bojovym umeniam venuju len preto, aby sa vedeli mlatit. mohol som tam napisat napr ultimu, abo kickbox, box. Karate bolo to prve, co ma napadlo.
nemam nic proti karate, je to bojove umenie ako kazde ine a nepisal by som o nom, keby som o nom zhola nic nevedel.
Ja ako som uz spomínal sa venujem malo znamemu bojovemu umeniu WonHwaDo....cvicim 3 roky....tak isto sa priklanam k ludom,ktory odcudzuju porovnavanie bojovych umeni a tvrdenia ze toto je lepsie ako toto...vobec to nie je pravda kadzde bojove umenie je niecim vynimocne a ma nieco svoje naj...na ktore je zamerane...napr taekwondo...maju premakane kopy...nepoznam bojove umenie ktory by sa na nich chytalo ale zase su slaby na boj z blizka iked maju aj sebeobranu,ale uz nie tak prepracovanu....takze asi tak...a fakt ti co sa chcu mlatit na ulici...potom nevedia o com je bojove umenie....
Priklanam sa k poslednemu nazoru...vsetko zavysi od momentu prekvapenia,rychlosti reakcnej dobe a podobne pozrite si youtube.com tam mate namraky takych videi,v ktorych sa porovnava TKD s muay tai,karate a TKD a tak dalej a v jedno videu vyhra te a v druhom zas niekto iny co sa tyka sposobu boja...takze fakt zalezi to od clovekaaky je premakany v tom dano bojovom umeni....ako sa hovori na kazdeho chlapa sa najde chlap....
@Piiiiiter wing chun/wing tsun...nie ej len v 6 mestach na slovensku. Tychto skol je omnoho viac len kazda patri pod inu organizaciu alebo ako to povedat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
to umenie co robis ta bavi? kto to vyucuje a kolkaty ma Dan?
tvoje info su dostacujuce a aj strank je ok.
On nas totiz chodil cvicit do TN okresu az z BA.
Velmi si ho za to vazim. A hrozne rad by som sa s nim dakedy este stretol. Je to skvela osobnost ktora ma vela naucila. Hlavne spravat sa!
V com je najlepsia?
A k otazke: venoval som sa cca 6 rokov nin-jutsu. Momentalne mam nutenu pauzu, ale snad sa opat k tomu dostanem.
Jany
Co je to za styl? Este som o nom nepocula.
chodim na Kobudo, momentalne 2 Kyu tonfa a 3 Kyu v celom systeme venujem sa tomu uz cca 4 roky
Laoshi: Vediet je jedna vec, aplikovat realne druha vlastna skusenost
www.combatsambo.sk
sorry, ale to, co dnes vacsina ludi pozna, nie je ani skutocne aikido. Do uplne alebo zvacsiny chyba. Myslim si, ze je jedno, ci Osenseia niekto porazil alebo nie. A mam pocit, ze aj on by s tym suhlasil. Nie je tazke naucit sa nakopat niekomu zadok, to sa nauci kazdy idiotko. Ale naucit sa ovladat svoje vnutro, to vie malokto, lebo na to treba skutocnu silu. Keby v dnesnom svete nebolo tolko vntorne slabych ludi a ludi bez chrbtice, svet by vyzeral uplne inak.
Laoshi bohuzial vacsina bojovych umeni co sa dnes vyucuje je "pozapadnena". To znemane, ze vsetky techniky sa ucis z rychlika, pri obxe, kickboxe a thai boxe to az tak nevadi, kedze nemaju az take mnozstvo technik. Ale pri vyuke kung fu, aikido, ju jistu atd je to uz problem. Tam by sa jedna technika ucila mesiace az roky a nie dni. Lenze kolko ludi by tak vydrzalo trenovat? Vsetko sa prisposobuje trhu.
inac, len na aikido mas okolo 10000 technik, a to sa neda naucit za chvilku... ale ked uz vies takych 150... tak mas odpoved vpodstate na vsetko...
len sa to naucit treba- a na to nikto nema trpezlivost, bo vsetci len hrrr hrrr podme sa na karate ucit kopat a udierat aby sme boli najsilnejsi na skole a aby sme mohli sikanovat male deti...
ludia, spamatajte sa, toto neni boj...
( pre tych co nepochopili vyznam poslednej vety: ak to nie je boj, tak to potom nie je ani bojove umenie a to co tito ludia robia je prznenie niecoho velkeho a krasneho ako su bojove umenia blbym kretenizmom)
Btw asi nikto neovlada vsetky techniky z bojovho umenia na 100%, ale ako si povedal staci ked vies techniky na rozne udery, vies bojovat v stoji, aj na zemi, tak je velmi tazke ta porazit. Kedze vacsina bitkarov" vie len direkt na face, facku zlava, facku zprava, kop do halvy a brucha ked si na zemi a tu niekde ich "techniky" koncia...
Ked proti takemu postavis toho aikidaka zo 150 technikami no amen s bitkarom
Pouzit to co vies, ked do teba niekto skace a vyslovene sa chce bit a nedsa sa odbit inak, je ina vec ako len tak dojst a niekoho zmlatit.
...len sa to naucit treba- a na to nikto nema trpezlivost, bo vsetci len hrrr hrrr podme sa na karate ucit kopat a udierat aby sme boli najsilnejsi na skole a aby sme mohli sikanovat male deti...
By som bol celkom rád keby že ak nič o Karate nevieš tak nič o ňom nepišeš... Karate je rovnako bojovým umením ako Aikido... a nepoznám žiadneho karatistu ktorý by sa správal tak ako t o popisuješ. ľudia ktorý sa takto správaju neprejdu ani z náboru, lebo veľmi skoro zistia že karate nieje o násili ale o seba kontrole a tvrdej drine. Ľudia ktorý sa takto správaju sa nikdy žiadne skutočne bojove umenie nenaučia.
sorry, ak som ta urazil
ale
asi tolkoto: napisal som to tam preto, lebo niekolko takych typkov poznam, co sa karate, ultima fighting alebo inym bojovym umeniam venuju len preto, aby sa vedeli mlatit. mohol som tam napisat napr ultimu, abo kickbox, box. Karate bolo to prve, co ma napadlo.
nemam nic proti karate, je to bojove umenie ako kazde ine a nepisal by som o nom, keby som o nom zhola nic nevedel.
kazdopadne sa mi velmi paci muai thai, hlavne ked ho predvadzaju v K-1, K-1 max, to potom stoji za to.
RED SCORPION is the best!!!
Najlepie bojove umenie nie je. Teda ak myslite, kto koho zbije. Vsetko zavisi od toho, kto je aky rychly...