Čaute, mám jeden problém.. nedávno som si zaobstarala dve bojovnice, párik, avšak samica začala biť samca a teraz vyzerá ako otrhanec. Dorastie mu to ešte? Alebo už bude taký stále? Dosť ma to štve, lebo bol ozaj krásny, samica už je preč.
@moncicita - takto, keďže som betty aj úspešne odchoval, tak ti napíšem v čom je problém.
Bojovnica potrebuje filtráciu a akvárium aspoň nad 30 litrov!
Samček sa potrebuje aspoň raz za deň na pár minút pozrieť do zrkadla, aby si prekrvil plutvy a nevznikli mu zrasty, poprípade plesne.
Samicu je potrebné chovať tak, aby bola väčšia, ako samec a až následne dať do akvária samca, a aj to nie nárazovo, ale spraviť tzv. tunelovú techniku.
Akvárium pre bojovnice by malo byť skoro celé zarastené vysokými rastlinami, aby sa bojovnice mali kam skryť.
Po vpustení samičky do nádrže nasleduje párenie, samička u týchto rýb slúži výhradne k jedinému účelu, pustiť ikry a umrieť. Ak sa ryby vytrú, tak ju samec tým, ako zbiera ikry a ďobe do nej doslova uštve. Ak ho vyrušíte a chcete samicu vyloviť, tak vyrušíte aj samca a nikdy nedokončí párenie. Radšej obetovať samicu!
Takže - chováte samicu 2 -3 roky a za 10 minút umrie ( super )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
Bojovnica potrebuje filtráciu a akvárium aspoň nad 30 litrov!
Samček sa potrebuje aspoň raz za deň na pár minút pozrieť do zrkadla, aby si prekrvil plutvy a nevznikli mu zrasty, poprípade plesne.
Samicu je potrebné chovať tak, aby bola väčšia, ako samec a až následne dať do akvária samca, a aj to nie nárazovo, ale spraviť tzv. tunelovú techniku.
Akvárium pre bojovnice by malo byť skoro celé zarastené vysokými rastlinami, aby sa bojovnice mali kam skryť.
Po vpustení samičky do nádrže nasleduje párenie, samička u týchto rýb slúži výhradne k jedinému účelu, pustiť ikry a umrieť. Ak sa ryby vytrú, tak ju samec tým, ako zbiera ikry a ďobe do nej doslova uštve. Ak ho vyrušíte a chcete samicu vyloviť, tak vyrušíte aj samca a nikdy nedokončí párenie. Radšej obetovať samicu!
Takže - chováte samicu 2 -3 roky a za 10 minút umrie ( super )