Dosť som to v poslednom ročníku výšky zvažovala, išla by som rovno na celkom dobrú hodnosť. Niekedy ľutujem, že som to nespravila ale tak celkovo si myslím že mi je lepšie v odbore v ktorom som.
ved oni sa maju jak prasce v zite bratranec teraz dokoncil skolu a nastupuje do sluzby ako vojak a ked mi vravel o podmienkach co ma, nestacil som sa divit
tiez poznam/mam v rodine este par policajtov a tiez sa vonkoncom nemaju dovod stazovat. vojaci su na tom sice s prehladom najlepsie, ale vysokoskolsky vzdelani policajti sa tiez nemaju zle. pridaj k tomu este, ze o par rokov su na velmi, velmi slusnom dochodku...
@10 a aby bolo jasne, co sa tyka financneho ohodnotenia vojakov, to sa vo velkej casti pripadov bavime o sfere iteckarskych platov.
hej, vsetko co poznam su formalne vzdelani a dobre postaveni (vzhladom na vek a dlzku pracovneho pomeru) ludia, cize na "nizsich" poziciach to asi nebude take ruzove. ale akonahle mas vs 2. stupna a najdes si dobry flek, tak si velmi zahojeny.
no hlavne neviem co by som tam ja robila
a inak, poznam zopar (uz starsich) vojakov, a jeden z nich mi vravel, ze ti dnesni mladi vojaci, co k nim nastupuju su niektori uplne masielka ze im by hento pred x rokmi nepreslo
Muž je v takej zložke v PZ. Robota na pohľad super, ale keď vidím aké to je... 40hodinové služby v teréne, spať v autách, kade-tade po objektoch, stáť v zime-teple naobliekaný, ovešaný všetkým možným, verejnosť by vás najradšej oplula (tá menej inteligentná), nechať si strpieť tie nadávky na pochodoch a pod... V pondelok ide do práce s tým, že poobede príde, ale niečo sa stane, akcia a nepríde 2 dni. Cez víkendy doprovody na tie nekonečné súdy cez celú republiku. Týždenné hotovosti, keď nemôžete v podstate nikam, lebo musí byť v pol hodinovej vzdialenosti od roboty.
A keď si už myslíte, že aspoň za tie nekonečné nadčasy a čas strávený, často pri nezmyselnej práci, dostane zaplatené, nadrbú vám takú daň, nepreplatia polovičku hotovosti, poposúvajú pracovnú dobu, že to, čo dostanete je fakt na smiech...
@oiquell77 áno, presne o takýchto inteligentoch hovorím
Sviňa v uniforme ti niekedy ešte možno zachráni život. Nikdy nevieš.
Ale chápem tvoj postoj, kto by mal rád ľudí, čo mu môžu prekaziť niečo ukradnúť/rozbiť/predávať/užívať/robiť bordel atď
@hel14 v zivote som nic nerozbil ani neukradol a ani nic nelegalne nepredaval. Jedine moje hriechy su obcasne fajcenie travy a pitie na verejnosti. Nitranske policajne svine su prelezene neonacistami a dva krat ma zbili a raz som stravil noc v cpz len pre to, ze som sa aktivne branil pre ich nazi kamosmi. Zapatrosene spisy, stracanie svedeckych vypovedi, zastrasovanie svedkov, kamaradickovanie sa s nackami ci miestnymi mafianmi su bezny folklor policajneho zboru
@oiquell77 preto som tam dala lomitka, aby si si vybral svoje
Bohužiaľ áno, kontakty na nesprávnych ľudí sú bežné, hlavne ale na vyšších miestach. Ako všade, sú aj premotivovaný a nevyrovnaný jedinci, ktorých treba samozrejme povyhadzovať.
Nič to nemení na tom, že príslušníci špeciálnych zložiek v PZ (tí bežní, čo robia tú špinavú robotu) majú veľmi malú šancu robiť niečo z toho, čo si vymenoval. Jednak ani sami nevedia cestou na zákrok, kam presne idú a čo ich tam čaká, orientujú sa len podľa toho, čo im povie veliteľ.
Väčšinou idú po dopredu označených ľuďoch. A musíš uznať, že by bolo smiešne, ak by taký policajti tíško a jemne napomínali často ozbrojeného páchatela.
Proste, nie je policajt, ako policajt.
@oiquell77 dobre, máš zlú skúsenosť. Hovorím, tých čo tam nepatria vyhodiť.
Pmj ale niesu bežný pochôdzkari a PPÚ sú už úplne niekde inde.
Zopakujem ešte raz: nie je policajt ako policajt. Ja mám s nimi (pochôdzkari, pmj, ppú) len dobrú skúsenosť a nieje to tým, že s jedným žijem.
Možno to bude aj ľuďmi na každej strane občas.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
tiez poznam/mam v rodine este par policajtov a tiez sa vonkoncom nemaju dovod stazovat. vojaci su na tom sice s prehladom najlepsie, ale vysokoskolsky vzdelani policajti sa tiez nemaju zle. pridaj k tomu este, ze o par rokov su na velmi, velmi slusnom dochodku...
hej, vsetko co poznam su formalne vzdelani a dobre postaveni (vzhladom na vek a dlzku pracovneho pomeru) ludia, cize na "nizsich" poziciach to asi nebude take ruzove. ale akonahle mas vs 2. stupna a najdes si dobry flek, tak si velmi zahojeny.
a inak, poznam zopar (uz starsich) vojakov, a jeden z nich mi vravel, ze ti dnesni mladi vojaci, co k nim nastupuju su niektori uplne masielka ze im by hento pred x rokmi nepreslo
ale to by ma asi ani nechceli, lebo tiez som primadona
A keď si už myslíte, že aspoň za tie nekonečné nadčasy a čas strávený, často pri nezmyselnej práci, dostane zaplatené, nadrbú vám takú daň, nepreplatia polovičku hotovosti, poposúvajú pracovnú dobu, že to, čo dostanete je fakt na smiech...
Takže nie, nechcela by som byť v takej zložke
Sviňa v uniforme ti niekedy ešte možno zachráni život. Nikdy nevieš.
Ale chápem tvoj postoj, kto by mal rád ľudí, čo mu môžu prekaziť niečo ukradnúť/rozbiť/predávať/užívať/robiť bordel atď
Bohužiaľ áno, kontakty na nesprávnych ľudí sú bežné, hlavne ale na vyšších miestach. Ako všade, sú aj premotivovaný a nevyrovnaný jedinci, ktorých treba samozrejme povyhadzovať.
Nič to nemení na tom, že príslušníci špeciálnych zložiek v PZ (tí bežní, čo robia tú špinavú robotu) majú veľmi malú šancu robiť niečo z toho, čo si vymenoval. Jednak ani sami nevedia cestou na zákrok, kam presne idú a čo ich tam čaká, orientujú sa len podľa toho, čo im povie veliteľ.
Väčšinou idú po dopredu označených ľuďoch. A musíš uznať, že by bolo smiešne, ak by taký policajti tíško a jemne napomínali často ozbrojeného páchatela.
Proste, nie je policajt, ako policajt.
Pmj ale niesu bežný pochôdzkari a PPÚ sú už úplne niekde inde.
Zopakujem ešte raz: nie je policajt ako policajt. Ja mám s nimi (pochôdzkari, pmj, ppú) len dobrú skúsenosť a nieje to tým, že s jedným žijem.
Možno to bude aj ľuďmi na každej strane občas.