Ale tak keď je človek na mizine tak, že má furt rodičov ku ktorým sa môže vrátiť a v prípade núdze pomôžu, je to trochu iné na mizine než keď fakt nemáš čo jesť, kde bývať atď.
Keď som na rýchlo potrebovala dať dokopy prachy na byt tak som tam dala doslova každé euro... Potom mi došlo že nejaka vyplata príde až o 3 týždne tak som kontrolovala každú bundu a kabelku či tam nenájdem nejaké zapatrošené prachy
ano, po tom čo sa naši rozišli, tak oco dával mame 40€ na týždeň kvázi na starostlivosť o nás... a keďže mama bola nezamestnaná, bolo to celkom náročné, hlavne keď občas bol aj alkohol a cigarety dôležitejšie ako dcéry... vtedy sme vyše dvoch rokov nemali elektrinu doma a o teplej vode ani nehovoriac.... ak som si ja náhodou niečo privyrobila, všetko mi mama brala. Bolo mi celkom trápne, keď priateľ chcel so mnou niekam ísť, ale ja som nemohla, pretože som nemala ani fuka... Našťastie tieto časy sú dávno preč a ja som teraz samostatná, mama tiež chodí do práce a celkovo sa naša rodina dala tak dosť dokopy a ja si zarábam na seba, starám sa o seba, šetrím si na budúcnosť... a budem dúfať, že takto niečo sa už nikdy nezopakuje
Odkedy som bol cez leto nuteny par dni kradnut jablka zo sadov, tak si davam velky pozor nato, aby som mal fin. zalohu pocas zimy.. som lenivy, takze vykopavat korienky zo zmrznutej zeme nepripada do uvahy, to by ma stalo zivot
Keď tak nad tým premýšľam, tak asi ani nie, no raz som si kvôli práci v Holandsku požičal od mami 400 € na rozbehnutie, lebo som bol vtedy finančne nejak na piču, ale na mizine, to zasa nie.
Ano. na najom som si pozicala, jedla fit tycinky po zaruke co vyhodil spolubyvajuci, cestovala som na cierno. Mala som nula libier, 0. Takto zle asi dva mesiace, samozrejme ptm som si nasla job. A celkovo zaciaky v uk boli ze jes len v robote, royslas ci mas na nove tenisky do roboty alebo stare to este daju. Ale ptm samozrejme sa to vylepspvalo. Neratam to ze pred vypltpu som vzdy mala nulu svojim zapricinenim... Len to ked som musela dat daly start na zaciatok zivota v inej krajine bez rodocov penazi a rodiny. Hrozne a zaroven aj super spomienky. Tak malo stacilo dakedy samozrejme ma to naucilo si vazit penoaze a vediet setrit
Bol som iste obdobie v takom zacarovanom kruhu kedy uz ani mama hotel nepomahal. Potom mi pomohla jedna osobka aj s osobnym zivotom a karta sa obratila a teraz mi je lepsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov