Boli by ste schpní niečo urobiť svojmu psovi? (alebo inému zvieratku) ...
tak toto som už počula viackrát a to asi v takomto znení: "ci pana ja by som toho svojho psa asi najradšej porzabil/a!!!" a podobné... chcem vedieť váš názor. či by ste boli schopný niečo urobiť svojmu domácemu miláčikovi... ja osobne nie. ja keď mám len
Niekedy toho svojho síce potiahnem prudšie a keď bol menší dostával po zadku tak trochu, ale teraz mi nedá ani naňho (resp. ju keďže je to fenka) zle pozreť.. A keby aj, vždy to po chvíľke oľutujem.. Čiže nie, nedokázala.
tak v rámci výcviku som psa trestala, v rámci miery. To som musela, aj keď nemecké ovčiaky sa drilom učia ľahko a teraz mám doma aj maltezáka a toho tiež keď niečo zlé spraví, potrestám ale netýram ho ani nijak výrazne mu nespôsobujem bolesť iba tak aby vedel čo sme a čo nie.
Nie, keď bola moja fenka menšia niekedy som jej capla po prdeli ale bohvie či to vôbec brala ako môj hnev keď to bolo len také slabé , ale už sa to dlho nestalo a ani nestane. Psy (a celkovo zvieratá) majú zmýšľanie na úrovni 4 ročného dieťaťa a ich to aj bolí ako 4 ročné dieťa keď ich človek udrie,alebo na nich kričí.
Nikdy by som neublížil zvieratku!Nemám nato srdce.V súčasnosti veľakrát počujeme o týraní zvierat.To je velmi smutné.Lepšie by bolo,aby týrači dostali vyššie tresty.
Ja mám problém urobiť niečo zvieraťu všeobecne. Akémukoľvek. Vrátane hávede ako muchy alebo komáre.
Mám doma kocúra a keď nepočúva, tak len buď kričím alebo mu capnem jemne po ňufáku. Ale na viac nemám srdce jednoducho. To si pamätám, ako keď som bola menšia, asi 13 som mohla mať, mala som mačku a zatúlala sa k susedom. Bola tam taká partia mladých chalanov, ktorí si do nej kopli, lebo proste sranda. Potom som na nich bola veľmi škaredá.
Celkovo nechápem, ako ľudia dokážu ubližovať svojim zvieratám, že ich absolútne netankuje, čo s nimi bude, ak ho vyhodia na kraji cesty, mňa by príšerne hrýzlo svedomie. Palicou na nich. Alebo horšie.
Ja mám doma dvoch malých bradáčov čiže ak nechcú počúvať alebo niečo vyvedú tak ak už som fakt na nich naštvaný tak im dám po zadku rukou alebo po chrbte nie silno ale tak primerane k ich vzrastu aby aj cítili že sú neposlušný, proste takú výchovnú ako malému decku len slabšiu lebo oni majú 5 - 6 kíl. Inak iby kričím a oni už vedia čo sa deje.
Potom mám ešte kocúra a ten ak nepočúva tak na neho kričím ako aj na psov alebo mu pohrozím či jemne ukazovákom ťapnem po chrbte a je to. Alebo či už psom alebo kocúrovi ešte pohrozím metlou tou časťou na zametanie a nie ručkou a oni už vedia.
Inak moje a ani iné zvieratá netrestám ani netýram lebo ich mám veľmi rád, dokonca viac rád ako ľudí čiže surovo by som ich nezbil a ani nič také
Minuly tyzden sme dali vykastrovat kocura, ked som videla ako sa po uspavacej inekcii prestal hybat, mal skleneny pohlad a vyplazeny jazyk, skoro som sa rozplakala.
ked robi strasne zle kuse trha mi teplaky a podobne(moj pes myslim) tak ho tak trochu odkopnem alebo mu dam facku po chrbte alebo po nufaku ale inac by som nedokazal zvieratu ublizit tak aby ho to bolelo alebo co. len keby ze ide po mne cudzi pes co ma chce dokusat a ja mam napr. palicu po ruke tak by som ju pouzil kdo z koho boj na zivot a na smrt
Nepochopím ako to niekto môže urobiť, ja sama mám psa a nedokážem ho ani vyhrešiť na toľko ho milujem. A nechápem ako je toho niekto schopný, veď to zvieratko je nevinné a myslím že ten čo niečo také urobí nie je človek, je to len chodiace telo bez duše a bez kúska svedomia. A je to príšerné týrať zvieratká. O to horšie je, že ich týranie je dnes už bežné. Dnes už bohužiaľ sú zvieratá týranie aj kvôli jedlu, oblečeniu a pod. Je to smutné. Veď tie zvieratá si to nezaslúžia. Beriem, že zvieratá zomierajú kvôli jedlu, ale nemusíme ich pred ich smrťou týrať. A pre oblečenie to odsudzujem! Myslím, že v dnešnej dobe sintetiky to nie je potrebné!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
to sa ráta ?
A takým ľuďom by som nič živého ruky nedávala...
Mám doma kocúra a keď nepočúva, tak len buď kričím alebo mu capnem jemne po ňufáku. Ale na viac nemám srdce jednoducho. To si pamätám, ako keď som bola menšia, asi 13 som mohla mať, mala som mačku a zatúlala sa k susedom. Bola tam taká partia mladých chalanov, ktorí si do nej kopli, lebo proste sranda. Potom som na nich bola veľmi škaredá.
Celkovo nechápem, ako ľudia dokážu ubližovať svojim zvieratám, že ich absolútne netankuje, čo s nimi bude, ak ho vyhodia na kraji cesty, mňa by príšerne hrýzlo svedomie. Palicou na nich. Alebo horšie.
Potom mám ešte kocúra a ten ak nepočúva tak na neho kričím ako aj na psov alebo mu pohrozím či jemne ukazovákom ťapnem po chrbte a je to. Alebo či už psom alebo kocúrovi ešte pohrozím metlou tou časťou na zametanie a nie ručkou a oni už vedia.
Inak moje a ani iné zvieratá netrestám ani netýram lebo ich mám veľmi rád, dokonca viac rád ako ľudí čiže surovo by som ich nezbil a ani nič také