najviac sa mi paci, ked nejaky spitak zide z cesty a nabura do stromu, tak na vine je strom
ja by som bola skor za zakon, na kraj mierne zahnutej cesty neparkovali suvcka a vacsie auta, lebo ked mam ist cez cestu, tak chuja vidim, ci daco ide alebo nie, a ked nahodou musi kvoli mne nejake auto prudko zabrzdit, tak mi este vodic ukaze, ci som normalna, lebo jak to že som ho nevidela
@salora keby som na ceste isiel "predvídavo" tak idem za frajerkou 2dni nie 2 hodiny
osobne si myslím že za nehody možu práve tý čo plnia "odznak z datnosi" tam kde je 90 oni idu 60 atd...
Potom samozrejme su aj tý "arogantný blaváci" a "pubertálny chuji" .....
Je to proste tak , rýchlosť cestovania sa nekolkonásobne zvýšila ale aj niekolkonásobne sa zvýšilo percento umrtia ... je to proste dan za to že možme cestovať ....
nebavíme sa o diaľniciach a pod. ...tým predvídaním som mal na mysli hlavne cesty II. a III. triedy, medzi obcami a pod, kde bývajú ostré, neprehľadné zákruty... tam treba predvídať, tam nik, kto ide 50/60-tkou, nikoho nijak zvlášť neohrozí...
Zasa to nepreháňaj s 2 dňami problém je, že sa dnes každý niekam ponáhľa... a v podstate úplne zbytočne... Keď je niekde maximálka, neznamená to ale, že je to predpísaná rýchlosť, takže ňou ísť nemusíš Tí arogantní vodiči a puberťáci sú všade, nielen v BA A môžem ti zodpovedne povedať, že slovenskí vodiči vo všeobecnosti patria k tým najhorším...
Áno, rýchlosti sa zvýšili (predovšetkým ale rýchlosti (výkony) áut)... to však neznamená, že by človek nemal jazdiť s rozvahou, podľa predpisov, že by nemal predvídať a ak sa niečo stane, že za to môžu stromy...
Mám z toho zmiešané pocity, tiež by som bol rád aby stromy ostali, ale na druhú stranu vysadiť popri ceste stromy je ako dať na námestie tabulu do výšky hlavy, a keď do toho niekto nabúra, povedať, že je to jeho vina lebo nedával pozor...
@27@weeman - všetko so všetkým súvisí... ani tie polia (odkiaľ máš tých 90%?) nie sú bez života... v rámci zdravého ovzdušia škoda každého jedného stromu... mali by sme sa my začať prispôsobovať prírode a nie príroda nám...
@salora len tak by očko, poväčšine sú tie stromy posadené mimo mesta na okreskách, kde sa jazdí rýchlejšie. Teraz je jasné, že je dosť velká škoda to všetko vyrúbať, ale hlavne bolo choré to tam vôbec nasadiť...
a nazor ze clovek si moze za nehodu sam...ze sa rozbije o strom...akoze ludia vy nie ste realni!!! poznam minimalne 3 pripady z mojho blizkeho kruhu priatelov, znamych a rodiny co vyleteli z cesty a nastastie medzi stromy...ja som tiez nieco podobne videl, bol to sice magor ale aj tak:
predstav si situaciu, pred tebou kamion a autobus, kazdy na jednej strane cesty, nestihas nic len pole...ak netrafis nejaky prijemny topol vedla cesty nehody sa stavaju aj preto, ze ludia sa silou mocou krcovito drzia cesty, ale niekedy by stacilo smarit to do pola a tych par plastov zo spodu auta ozeliem skor ako trvale nasledky na tele...len tolko k teme
a tie topole tam nemaju ziadnu funkciu vacsinou a su moc nahusto...tie vysadzal asi ten isty, co sadil v Tatrach celych iba ihlicnany, najlepsie smreky a vidite ako to dopadlo
nemaju tie stromy, ale funkcnost vetrolamov a preto tam boli nasadene? lebo napriklad mmedzi diviakmi a budisom vyrubali stromy popri ceste a potom ju celu zasnezilo tak, ze sa po nej nedalo cely den prechadzat. cez usek, ktory sa da prejst za par minut sme sli cez tri hodiny, pricom sme trikrat vytlacali auto zo zaveju, nevedeli sme, ze ci sme vobec este na ceste, a potom ako sme to presli tak cestu uzavreli
@husky človek, ktorý je obeťou nehody si za to v mnohých prípadoch nemôže, ale aj tak za to môže človek, ten ktorý sa zbytočne ponáhľal a predbiehal (v spomínanom prípade)... len toľko k tomu
@husky to hej, ale vacsinou tieto zabrany niektori nasi spoluobcania ukradnu bud na kurenie (ak su zdreva), alebo do srotu (ak su kovove) a taky strom sa ti predsa len dost na picu kradne
To akože prírodu možno doničiť, aby sa postavila hlavná cesta, ale aby sa na nej ľudia nezabíjali, tak kvôli tomu už nie?
Nie, nemám rád, ak sa takéto zbytočnosti dávajú do zákonov, navyše netreba rúbať všetko, pochopiteľne, ale úseky s vysokou nehodovosťou, kde tie stromy zavadzajú proste áno a s chránením prírody sa tam môžu všetci akurát strčiť, lebo keď sa tam auto roztrieska na kusy, to tú prírodu ochráni úplne dokonale
Nemuseli by ich úplne odrezať,ale mohli by im aspoň tak raz za rok ostrihať zopár konárov ktoré trčia do cesty.Po ceste domov chodím okolo takýchto stromov a dosť vytŕčajú konáre do cesty.Takže to vadí aj chodcom nielen autám a ostatnej doprave.
NIE!!! stromy zadržiavajú hluk a prach z ciest... nech tam pekne zostanú... a nech pekne obšťukajú konáre, ktoré zakrývajú dopravné značky hlavne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to by ich malo zaujímať... a aj veľa iných vecí, ale budem ticho, lebo diskusia je o inom...
len tak stručne pre ekológov- za každých 5 sekúnd sa v amazónii vyseká viac stromov ako je okolo všetkých hlavných ciest na slovensku
a som viac-menej za výrub "stromov smrti"..svoj význam majú, napríklad v zime čiastočne zabraňujú tvorbe závejov..nevýhody ale sú v prevahe
a pre "odborníkov" na dopravu- môžete dodržiavať predpisy celý život, jazdiť ako posratý, ale keď vám do cesty skočí srnka, prdne vám pneumatika alebo sa z protismeru vyrúti pseudozávodník, budete ďakovať bohu ak hneď vedľa cesty nebude TEN VÁŠ stromček..ku ktorému potom budú chodiť páliť sviečky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
NIE - som zásadne proti
ja by som bola skor za zakon, na kraj mierne zahnutej cesty neparkovali suvcka a vacsie auta, lebo ked mam ist cez cestu, tak chuja vidim, ci daco ide alebo nie, a ked nahodou musi kvoli mne nejake auto prudko zabrzdit, tak mi este vodic ukaze, ci som normalna, lebo jak to že som ho nevidela
aj taká zver vie urobiť svoje.........filip
Ludia niekedy sa za nehody proste nemoze ..... musis davat pozor na seba ale 100x večši na ostatných
dostanes defekt v zakrute a letíš .... mimo cestu a rovno do stromu , keby tie stromy sa nvisádzali hned vedla cesty ale nejakých 15m dalej
a ver tomu že takých havarii je tiež pomerne dosť ...
nesleduješ TV?!
@5 @zajko30
možno na niektorých najkritickejších miestach, ale rozhodne nie systematický výrub okolo ciest... a tiež pravidlo "strom za strom"
@6 @v3nty - máš pravdu, človek musí dávať pozor nielen na seba... na druhej strane ale vodič musí aj predvídať...
osobne si myslím že za nehody možu práve tý čo plnia "odznak z datnosi" tam kde je 90 oni idu 60 atd...
Potom samozrejme su aj tý "arogantný blaváci" a "pubertálny chuji" .....
Je to proste tak , rýchlosť cestovania sa nekolkonásobne zvýšila ale aj niekolkonásobne sa zvýšilo percento umrtia ... je to proste dan za to že možme cestovať ....
nebavíme sa o diaľniciach a pod. ...tým predvídaním som mal na mysli hlavne cesty II. a III. triedy, medzi obcami a pod, kde bývajú ostré, neprehľadné zákruty... tam treba predvídať, tam nik, kto ide 50/60-tkou, nikoho nijak zvlášť neohrozí...
Zasa to nepreháňaj s 2 dňami problém je, že sa dnes každý niekam ponáhľa... a v podstate úplne zbytočne... Keď je niekde maximálka, neznamená to ale, že je to predpísaná rýchlosť, takže ňou ísť nemusíš Tí arogantní vodiči a puberťáci sú všade, nielen v BA A môžem ti zodpovedne povedať, že slovenskí vodiči vo všeobecnosti patria k tým najhorším...
Áno, rýchlosti sa zvýšili (predovšetkým ale rýchlosti (výkony) áut)... to však neznamená, že by človek nemal jazdiť s rozvahou, podľa predpisov, že by nemal predvídať a ak sa niečo stane, že za to môžu stromy...
Som vodič, ale tie stromy tam CHCEM!
Keď sa niekto zajebe, je to jeho vina a nie vina stromu.
Človek má jazdiť čo najbezpečnejšie.
a vyhovárať sa na stromy, je fakt dosť odveci,keď niekto nejazdí tak ako má...
pochybujem, že zver spôsobuje nejaké značné množstvo nehôd...
a nazor ze clovek si moze za nehodu sam...ze sa rozbije o strom...akoze ludia vy nie ste realni!!! poznam minimalne 3 pripady z mojho blizkeho kruhu priatelov, znamych a rodiny co vyleteli z cesty a nastastie medzi stromy...ja som tiez nieco podobne videl, bol to sice magor ale aj tak:
» www.birdz.sk/webka/husky/blo...
predstav si situaciu, pred tebou kamion a autobus, kazdy na jednej strane cesty, nestihas nic len pole...ak netrafis nejaky prijemny topol vedla cesty nehody sa stavaju aj preto, ze ludia sa silou mocou krcovito drzia cesty, ale niekedy by stacilo smarit to do pola a tych par plastov zo spodu auta ozeliem skor ako trvale nasledky na tele...len tolko k teme
a tie topole tam nemaju ziadnu funkciu vacsinou a su moc nahusto...tie vysadzal asi ten isty, co sadil v Tatrach celych iba ihlicnany, najlepsie smreky a vidite ako to dopadlo
na to su zabrany proti zavejom, byva to porozkladane popri ceste a v zime sa to uklada vedla seba
To akože prírodu možno doničiť, aby sa postavila hlavná cesta, ale aby sa na nej ľudia nezabíjali, tak kvôli tomu už nie?
Nie, nemám rád, ak sa takéto zbytočnosti dávajú do zákonov, navyše netreba rúbať všetko, pochopiteľne, ale úseky s vysokou nehodovosťou, kde tie stromy zavadzajú proste áno a s chránením prírody sa tam môžu všetci akurát strčiť, lebo keď sa tam auto roztrieska na kusy, to tú prírodu ochráni úplne dokonale
a som viac-menej za výrub "stromov smrti"..svoj význam majú, napríklad v zime čiastočne zabraňujú tvorbe závejov..nevýhody ale sú v prevahe
a pre "odborníkov" na dopravu- môžete dodržiavať predpisy celý život, jazdiť ako posratý, ale keď vám do cesty skočí srnka, prdne vám pneumatika alebo sa z protismeru vyrúti pseudozávodník, budete ďakovať bohu ak hneď vedľa cesty nebude TEN VÁŠ stromček..ku ktorému potom budú chodiť páliť sviečky
čus
a neviem