Akože na výlete v nejakom ďalekom meste, spoznávali ste ľudí, mesto a tak podobne, nemyslím len susedné mesto na Slovensku ale aj kúsok ďalej
Ak naberiem odvahu, tak uvažujem, že v septembri by som takto na pár dní išla do Barcelony tak sa pýtam na
Ja som šiel na "cestu okolo Europy" a nelutujem to do dnes. Este by som aj siel Je to zabava a hlavne ked ides s kamaratmi a si aj vyborne oddychnes takze super. Odporučam ti ist do Barcelony aj ked tam bude teraz teplo ale vyskušaj
nie nerada chodím niekam sama, lebo sa potom cítim divne ..asi ako asociál
ale raz som bola úplne sama v česku v hereckom tábore..potom som tam už spoznala ľudí a vždy sme sa dohodli, na ktorý turnus pôjdeme, takže to bolo iné, ale ten prvý krát som sa tam trochu aj bála ísť
kolegyňa z Austrálie sa takto chystá pocestovať skoro celú EU. keď som sa jej pýtal, aké to je, cestovať sama, len mykla plecami neviem, ja by som len tak bezcieľne nedokázal ísť niekam ďaleko, ale keby to bolo za prácou, či za nejakým konkrétnym účelom, tak v pohode
čo mi pripomína... musím už začať šetriiť na ten Island kurník
sám som išiel bývat do CZ (pardubice) aj do anglicka (londýn)
Nato treba odvahu aby človek išiel niekde sám žit,ale na výlet akú odvahu treba? Normálne dobrodruhovia šetci čo boli na Balatone stanovat,knihu o vás napísat
Nie, ja som ešte nebola
Ale veľmi rada cestujem, takže na takéto niečo sa chystám a uvažujem o tom už dlhšie, ale až keď budem staršia, ofc.
Ale keby mám ísť, tak jedine s nejakou partiou A myslím si, že keď máš príležitosť, tak neváhaj a choď
@baroon uvidím ako sa to vyvrbí v lete, snáď sa mi to podarí dám vedieť
@hadimistr to je super a nejaké detailnejšie info?
@simka1311 ja si na to začínam zvykať, chcem to nejako prekonať ten jeblý pocit asociála
@dreams155 tak nejak len tú zrkadlovku vypustím musí stačiť mobil
@bullet1302 veď som napísala cieľ Barcelona @hamaid teraz je tam teplo, ale chcem ísť až v septembri, to sa hádam trocha schladí a tento detail ,,hlavne ked ides s kamaratmi" môžeš vypustiť, nie je s kým ísť a už ma to nebaví riešiť a niekoho prehovárať
@jurito tak ja nie som taká odvážná ako niektorí ľudia najďalej som bola sama vo Viedni, Česko samozrejme nerátam
@dreams155 krajiny ktoré som videla spočítam na jednej ruke Slovensko, Česko, Rakúsko, kúsok Nemecka takže stačí ako odpoveď? O dva týždne idem do Anglicka, prvý krát budem letieť, tak som na to zvedavá
a španielsky trocha viem hoci podľa ISu by som mala vedieť na B1
stále nechápem čo je na tom odvážne íst niekam na výlet? mas dopredu jasné kde budeš bývat,mas obojsmerne letenky/lístky,mas peniaze na jedlo a prehliadku ....čiže načo tam treba odvahu? že vyjdeš von na ulicu niekde kde to nepoznáš či čo? ked sa stratíš máš GPS,máš ústa vieš sa opýtat
Sam som este nebol, ak neratam miesta na okoli kam chodim bezne, vzdy niekoho namotam alebo nejdem ...a inak tiez ked som prvykrat letel, isiel som sam a uz viackrat som tak letel, nejake tie trapasy boli, ale nic vazne
dá sa to nejak prekonať? ono v prvom rade ide o ten divný pocit, že proste ideš sama a cítiš sa tak divne a potom to, že sa nemáš poriadne s kým porozprávať..keď ideš s niekým, tak je to aj sranda a tak ...vždy je asi lepšie, keď máš so sebou niekoho známeho ... veď skús nahovoriť niekoho
Navštív krajšie krajiny. Nemusíš mať veľa peňazí, aby si zašla do exotiky. Stačí, ak sa vyberieš stopom. O tom ti vie povedať viac "h8u".
V Anglicku som bol a nič moc. Pozri sa napr. Francúzsko tam je veľmi pekne, alebo Taliansko. Z môjho hľadiska sa mi najviac páčilo .. Paríž, Monako, Sicília. To sú krásne miesta.
Španielsky .. to je pekný jazyk, neviem sa ho naučiť :/
Tak si uži UK.
uplne ze sama som bola v amsterdame tri dni, tri v rotterdame, este v jednom holandskom meste, tri dni v porte, skoro tyzden v madride, par dni v parizi, dva dni v turine a skoro tyzden v rime a bolo to uplne SUPER
urcite chod do toho, jasne ze to ma asi aj svoje nevyhody ale tych vyhod je dost.. vsetko si robis podla seba, ides kam ty chces, jest kde chces, ak mas chut tak cely den presedis v parku a nikto ti do toho nekeca super uplne
@simka1311 tak snáď sa to nejako dá prekonať kedysi mi bolo trápne ísť sama plávať, ale už to kašlem...na nejaké prednášky som chcela ísť, tam soms a neprekonala ísť sama, ale na jednom kurze som bola a bolo to v pohode...
Nebudem sa už nikomu vtierať a stále niekoho prehovárať, jebem na to nemám frajera, a kamošky buď majú frajerov, tak chodia s nimi všade, alebo majú inú výhovorku...
@dreams155 hádam je na mne aké krajiny chcem navštíviť a každému sa páči niečo iné, na to nezabúdaj ja nepotrebujem exotiku, Ja budem rada, keď uvidím more, zaplávam si, kuknem zopár španielskych pamiatok, pokecám s niekým španielsky a budem tam chvíľu.... stopom nemienim ísť, nie som schopná stopnúť niekedy ani do mesta z mojej dediny auto a to je len 6km trasa
Do Anglicka idem kvôli zarobeniu peňazí
Francúzsko o pár storočí, keď sa možno aj chlap nájde tak bude výlet aj tam francúzsky neviem, ani taliansky a moja angličtina je bieda, tak ma prosím ťa neprehováraj, kam by som mala ísť
španielčina, veď všetci hovoria aká je ľahká
@dreams155 ja som nepovedala, že je pre mňa ľahká len som povedala, že všetci hovoria že aká je ľahká
mne príde napr ľahšia ako angličtina
nemám španielske korene
to ja by som tak nemohla aj teraz som chcela ísť na kúpalisko a hneď som volala kamoškám...akože je to divné, lebo však nieje na tom nič, ale... chyba je asi vo mne ...som divná no
@fxx tak vzhľadom na to, že nemám rada nové situácie a neznáme veci, kedy neviem ako sa mám chovať, tak hej no, je to pre mňa odvážne
ja napr historku o Malajzii nepoznám
si toho tuším dosť videl
ti hrabe? bože ľudia, naučte sa čítať, kde hovorím v prvej osobe, že ja si myslím, že španielčina je ľahká?
Nemyslím, si že je španielčina ľahká, inak by som hore napísala ,,myslím si ako všetci ľudia okolo, že španielčina je ľahučká a primitívna" ty kokos, japonsky som to asi mala napísať ... som práve narážala na to, že všetci okolo hovoria, že je ľahká, ja si to nemyslím, nehovorím, že je brutálne ťažká, ale nehovorím, že je ľahká
Teoreticky sa mi to velmi pozdava.
Avsak som dezorientovane trulo, viem sa stratit aj vo vacsom vytahu. + som ukrutne pasivny clovek a asi by som na tej dovolenke nic nerobila a nikam nesla, ak by ma nikto nenutil
jednoznacne chod preco nie.
tiez mam tak pochodenu vacsinu vacsich miest na juhu francuzska a pariz, chyba mi este lyon.
tiez rovnaky pripad ze nie vzdy sa ti podari prehovorit kamosov tak idem aj sam spoznas mozno aj novych ludi hlavne ak vizeras ako turista s usmevom na tvari, domaci maju tendenciu byt milsi.
a to je moja jedina rada, usmev, viem ze to znie divne, ale ten je pri takomto cestovani najdolezitejsi a neraz ti pomoze
drzim palce nech ti to vide.
Uplne sa s tebou ztotožnujem vo všetkom čo si napísala tiež by som chcela strašne cestovať ale nemám s kým, kamošky majú frajerov a ja nie a sama sa docela bojím. Ono je jedna vec keď cestuje chlap sám a druhá keď žena. Predsa len pre ženu to je oveľa nebezpečnejšie keď je sama v cudzej krajine. Ale ja tiež naberám odvahu niekam ísť a nespoliehať sa na iných a neprehovárať ich a prosíkať na to sa môžem vykašlat. A Barcelona ma strašne láka tam by som chcela ísť hned ako prvé keď sa už niekde vyberiem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
ale raz som bola úplne sama v česku v hereckom tábore..potom som tam už spoznala ľudí a vždy sme sa dohodli, na ktorý turnus pôjdeme, takže to bolo iné, ale ten prvý krát som sa tam trochu aj bála ísť
čo mi pripomína... musím už začať šetriiť na ten Island kurník
Nato treba odvahu aby človek išiel niekde sám žit,ale na výlet akú odvahu treba? Normálne dobrodruhovia šetci čo boli na Balatone stanovat,knihu o vás napísat
Ale veľmi rada cestujem, takže na takéto niečo sa chystám a uvažujem o tom už dlhšie, ale až keď budem staršia, ofc.
Ale keby mám ísť, tak jedine s nejakou partiou A myslím si, že keď máš príležitosť, tak neváhaj a choď
raz som sla sla sama prejst do lesa, ale tak to nerátam
@hadimistr to je super a nejaké detailnejšie info?
@simka1311 ja si na to začínam zvykať, chcem to nejako prekonať ten jeblý pocit asociála
@dreams155 tak nejak len tú zrkadlovku vypustím musí stačiť mobil
@bullet1302 veď som napísala cieľ Barcelona
@hamaid teraz je tam teplo, ale chcem ísť až v septembri, to sa hádam trocha schladí a tento detail ,,hlavne ked ides s kamaratmi" môžeš vypustiť, nie je s kým ísť a už ma to nebaví riešiť a niekoho prehovárať
@jurito tak ja nie som taká odvážná ako niektorí ľudia najďalej som bola sama vo Viedni, Česko samozrejme nerátam
Ak človek pozná jazyky a je odhodlaný, všetko mu výjde.
Rada cestuješ?
a španielsky trocha viem hoci podľa ISu by som mala vedieť na B1
Navštív krajšie krajiny. Nemusíš mať veľa peňazí, aby si zašla do exotiky. Stačí, ak sa vyberieš stopom. O tom ti vie povedať viac "h8u".
V Anglicku som bol a nič moc. Pozri sa napr. Francúzsko tam je veľmi pekne, alebo Taliansko. Z môjho hľadiska sa mi najviac páčilo .. Paríž, Monako, Sicília. To sú krásne miesta.
Španielsky .. to je pekný jazyk, neviem sa ho naučiť :/
Tak si uži UK.
urcite chod do toho, jasne ze to ma asi aj svoje nevyhody ale tych vyhod je dost.. vsetko si robis podla seba, ides kam ty chces, jest kde chces, ak mas chut tak cely den presedis v parku a nikto ti do toho nekeca super uplne
Nebudem sa už nikomu vtierať a stále niekoho prehovárať, jebem na to nemám frajera, a kamošky buď majú frajerov, tak chodia s nimi všade, alebo majú inú výhovorku...
@dreams155 hádam je na mne aké krajiny chcem navštíviť a každému sa páči niečo iné, na to nezabúdaj ja nepotrebujem exotiku, Ja budem rada, keď uvidím more, zaplávam si, kuknem zopár španielskych pamiatok, pokecám s niekým španielsky a budem tam chvíľu.... stopom nemienim ísť, nie som schopná stopnúť niekedy ani do mesta z mojej dediny auto a to je len 6km trasa
Do Anglicka idem kvôli zarobeniu peňazí
Francúzsko o pár storočí, keď sa možno aj chlap nájde tak bude výlet aj tam francúzsky neviem, ani taliansky a moja angličtina je bieda, tak ma prosím ťa neprehováraj, kam by som mala ísť
španielčina, veď všetci hovoria aká je ľahká
Tak pre teba asi je ľahká španielčina. :happy:
Čo keď máš španielské korene.
mne príde napr ľahšia ako angličtina
nemám španielske korene
ale hej,vybral som sa takto do Malajzie na dva mesiace prakticky zo dna na den,ale tu historku uz pozna cely birdz.
okrem toho ak ratam len miesta kam som isiel z domu sam,tak Grecko,Anglicko,Malorka
inak pokial si este nebola v Spanielsku tak by bolo lepsie nemat iluzie o tom aka je spanielcina lahka
ja napr historku o Malajzii nepoznám
si toho tuším dosť videl
ti hrabe? bože ľudia, naučte sa čítať, kde hovorím v prvej osobe, že ja si myslím, že španielčina je ľahká?
Nemyslím, si že je španielčina ľahká, inak by som hore napísala ,,myslím si ako všetci ľudia okolo, že španielčina je ľahučká a primitívna" ty kokos, japonsky som to asi mala napísať ... som práve narážala na to, že všetci okolo hovoria, že je ľahká, ja si to nemyslím, nehovorím, že je brutálne ťažká, ale nehovorím, že je ľahká
Avsak som dezorientovane trulo, viem sa stratit aj vo vacsom vytahu. + som ukrutne pasivny clovek a asi by som na tej dovolenke nic nerobila a nikam nesla, ak by ma nikto nenutil
tiez mam tak pochodenu vacsinu vacsich miest na juhu francuzska a pariz, chyba mi este lyon.
tiez rovnaky pripad ze nie vzdy sa ti podari prehovorit kamosov tak idem aj sam spoznas mozno aj novych ludi hlavne ak vizeras ako turista s usmevom na tvari, domaci maju tendenciu byt milsi.
a to je moja jedina rada, usmev, viem ze to znie divne, ale ten je pri takomto cestovani najdolezitejsi a neraz ti pomoze
drzim palce nech ti to vide.