Ahojte, rezervovali ste si už hotel niekto cez túto stránku? Chcela by som sa spýtať, platba je tam kreditnou kartou, ale ja mám len platobnú, pôjde to aj tak? Keď zadám číslo karty + to trojčíslie na zadnej strane. Či je nevyhnutné mať kreditnú?
@somarinka ...takto, ak má tvoja karta niektoré z tých log čo tam oni majú na výber (Visa a MasterCard, obvykle), tak bude fungovať, aj keď je len debetná, ak nemá niektoré z tých log, tak by asi nefungovala ani keby bola kreditná
@somarinka je to visa? je. plus to "electron" hovorí že by to mala byť edícia ktorá už od vydania je automaticky pripravená na transakcie cez net, tuším.
tak ako hovorí @midnight ide len o overenie, to znamená, že ti peniaze stiahne cez terminál až hotel keď tam budeš a budeš ubytko vyplácať ja som robila recepčnú na 100% je to tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Debetná karta - peniaze z tvojho účtu
Get your shit right!
@neviemsivybratnick
1. už z pôvodnej otázky je jasné že vie aký je medzi nimi rozdiel, alebo prinajmenšom, že aspoň vie že medzi nimi rozdiel je.
2. wrong.
debetná karta - umožňuje vybrať maximálne toľko, koľko bolo na účet vložené
kreditná karta - umožňuje vybrať viac než bolo na účet vložené, tzv. prečerpanie, a toto prečerpanie je automaticky udelený úver z banky.
get your shit right before telling other people to get their shit right.
debetka = mas na ucte vlastne peniaze + ak mas prijmy, tak mas volitelne k dispozicii aj kontokorent (povolene precerpanie)