@1 žiaľ, tvrdá realita aj keď pascal jazyk sa už skoro nepoužíva, očividne je veľmi dôležité, aby sme sa to naučili aj s ďalším radom nepotrebných a zastaraných vecí....
@4 tiež tu čítam o nejakom turbo pascale že to je akoby novšia verzia borlandu ak som to dobre pochopila, ale ani to nejde nikde zohnať čo tu sťahujem, nič mi nebeží... ty s tým máš nejaké skúsenosti?
@dandybrendy zaklad programovania sa da ucit aj v pascale bezproblemov len presne kvoli takym veciam ako nahovno kompatibilita tych vyvojovych nastrojov by ste sa mali ucit v Cecku napriklad popripade v nejakom vizualnom prostredi novom aby ste to krajsie a rychlejsie pochopili
@dandybrendy ked mas telefon s androidom mozem ti poradi hru » play.google.com/store/apps/deta... ked ta bavi programovanie tak urcite sa da najst nieco pekne a zaujimave na ucenie pomimo skoly
Sorry ale podľa mňa ty do programovania asi moc nevidíš, lebo lazarus je modernejšie prostredie pre prog. jazyk pascal... ako podla mna by sa to už ucit nemalo vôbec skôr modernejsie jazyky vyuzivane v praxi, toto do praxe nepatri ani omylom, ale aj ja som si tym presla ci na VS alebo prijimackami...
@nina151 kde som ti tvrdila, že vidím? ja s tým len začínam a s pascalom sa učíme v škole a hovorím, že ten potrebujem, nič viac a viem, že sú aj modernejšie a pascal sa už veľmi nepoužíva, ale povedz mi, že čo môžem ja ako žiak s tým robiť?
@vegas využíva sa tam grafika z borlandu... fakt nefunguje, skúšala som, ale ono to v sebe nemá to, čo by malo mať to nám vysvetlilaaj profesorka a je to tak
@wewo podla mna je pascal dobry nastroj na pochopenie zakladneho myslenia za celym programovanim, v praxy je to jazyk nanic, ale nauci zaklady, je jednoduchy na pochopenie a je to skvely odrazovy mostik pre rozne ine jazyky
@veryhappyhippo podľa mňa je pascal úplná pičovina... učil som sa to na SŠ na tej našej pseudoinformatike a pomohlo mi to tak holý kokot, ale tak je dosť možné, že to bolo aj vyučujúcim. Tento ancient jazyk neznášam z duše, ale to je jediné čo tí naši "profesori" na SŠ vedia mám pocit.
Pritom by bolo úplne fajn učiť sa Cčko na strednej, vôbec by nebola potreba to hrotiť ale učiť sa len základy, ktoré vôbec nie sú ťažké na pochopenie a zvládne ich aj môj 12ročný brat a hlavne C je almamater a jazyk, ktorý ked pochopíš tak aj využiješ, pretože od neho sa odvíja väčšina jazykov a hlavne je použitelný nie ako pascalovská kokotina od ktorej sa odvíja tak hovno v kanáli. Keby som mal k tomuto prístup napríklad v škole strašne by mi to na začiatku VŠ pomohlo, lebo tie začiatky bez žiadnych vedomostí boli kvalitný pain in the ass, strašne som ľutoval, že som sa tomu poriadne nevenoval na strednej vo svojom voľnom čase, ale tak bol som decko. (sorry za rage, som sa rozvášnil)
K téme. Borland Pascal ti na w7 asi nepôjde moc, a ak hej to sú nejaké compability porty, ktoré sú asi tak stabilné ako moje nervy pred skúškami. Fungoval som v lazaruse ale strááášne som ho nemal rád, no bohužial to je asi to najlepšia alternatíva na w7+.
@saker tak to si ma potešil, že nejaká alternatíva bude, lenže nájsť ju.... nevieš náhodou, či by pomohol ten virtuálny xp ako písala hore hoperpohroma? podľa mňa nie, ale neviem, môžem to vyskúšať
@saker ja si stojim za tym, ze pascal je fajn na pochopenie myslenia, pravdaze pouzitenost mimo toho je nulova ale myslim si ze hlavne je na SS naucit ziakov cele to myslenie za tym a na to je vhodnejsi pascal ako Ccko.
@saker neviem, či nedokážeš pochopiť, že ja neviem zmeniť škostvo a učebné osnovy akeď raz robíme v škole v tom, tak robíme v tom a už som si to vyriešila cez emulátor... nie je to síce najúžasnejšie, ale dá sa...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@4 tiež tu čítam o nejakom turbo pascale že to je akoby novšia verzia borlandu ak som to dobre pochopila, ale ani to nejde nikde zohnať čo tu sťahujem, nič mi nebeží... ty s tým máš nejaké skúsenosti?
» play.google.com/store/apps/deta...
ked ta bavi programovanie tak urcite sa da najst nieco pekne a zaujimave na ucenie pomimo skoly
free pascal na w7 funguje
@nina151 ďakujem, ale je to úplne niečo iné :/
@vegas no ale ja potrebujem borland s tou knižnicou s príkazmi, lebo s tým robíme a budeme robiť...
@vegas využíva sa tam grafika z borlandu... fakt nefunguje, skúšala som, ale ono to v sebe nemá to, čo by malo mať to nám vysvetlilaaj profesorka a je to tak
a k teme Lazarus by mal behat podwin 7
Pritom by bolo úplne fajn učiť sa Cčko na strednej, vôbec by nebola potreba to hrotiť ale učiť sa len základy, ktoré vôbec nie sú ťažké na pochopenie a zvládne ich aj môj 12ročný brat a hlavne C je almamater a jazyk, ktorý ked pochopíš tak aj využiješ, pretože od neho sa odvíja väčšina jazykov a hlavne je použitelný nie ako pascalovská kokotina od ktorej sa odvíja tak hovno v kanáli. Keby som mal k tomuto prístup napríklad v škole strašne by mi to na začiatku VŠ pomohlo, lebo tie začiatky bez žiadnych vedomostí boli kvalitný pain in the ass, strašne som ľutoval, že som sa tomu poriadne nevenoval na strednej vo svojom voľnom čase, ale tak bol som decko. (sorry za rage, som sa rozvášnil)
K téme. Borland Pascal ti na w7 asi nepôjde moc, a ak hej to sú nejaké compability porty, ktoré sú asi tak stabilné ako moje nervy pred skúškami. Fungoval som v lazaruse ale strááášne som ho nemal rád, no bohužial to je asi to najlepšia alternatíva na w7+.
Virtuálka XPčka ti pomôže samozrejme, ale je to zbytočné komplikovanie si života podľa mňa.