Myslim ze tato tema je vsade dost rozoberana a zaujima ma ako sa k nej stavate vy , ci mate nejake skusenosti s nevrazivostou ked pride napr. niekto z vychodu do BA alebo naopak ....
Aku by ste urobili skupinovu charakteristiku( pre menej mudrych
ehm o tom by som vedel rozprávaď dosť veľa keďže bratislava je skoro samí východňar, BA je na vyššej úrovni to je pravda ale to neznamená že musia mať špendlíky v zadkoch, ale to sa týka iba istej namyslenej blavackej smotánky ale v Ba by som nechcel žiť veľké hnusné preľudnené mesto!
nechcem urazit bratislavcanou mozno su aj deake vinimky. Ale su to nejdem radsej nadavat ale namysleny ludia kotri si myslia, ze im patri svet. Vsetko musi byt podla nich. Jednoducho hroza.
Seco123 tak tak.. Ale zas treba podoknut ze petrzalcania su vsetko mozne len nie blavaci.. Ved tam sa nasackovali ludia z celeho slovenska a hlavne z dedin..
kasko: nie je v tom iba zavist? ja zijem v bratislave od narodenia, a nenadavam na ostatnych slovakov, len na tych, co maju taketo myslienky. ako mozes nieco take povedat, ked tu nepoznas tolko ludi? myslim, ze vo vsetkom je iba zavist ze do blavy ide viac prachov, investorov a vobec. ten, co tomu nechape, ze preco prave do blavy, je sedlak
Amarfel ja som tam napisal, ze su aj vinimky. Ak si sa v mojom prispevku prave zbadal alebo si sa citil byt ukrivdeny tak prepac. Ale tykalo sa to vadsinou tych ludi ktori su sefikovia amylsia si moc o sebe, ze su z BA.
A zavist nie je v nicom. Do blavi ide viac penaz, preco si to myslis? Aj u nas ide vela penazi hlavne na kurenie a to nie sme s BA a mame nizsie platy ale to je uz nieco ine.
je to moj nazor ako som napisal uz v predchadzajucom prispevku cest vinimkam ale jednoducho su tam pa vadsine namysleny ludia.
A ak este niekto bude zasa proti mne niekto tak si uz fakt budem mysliet, ze aj on/ona patri dotej istej kategorie
No tak ja sa vyjadrim uplne ze strucne Blavaci si myslia ze zozrali vsetku mudrost sveta a teraz su z nich velky machri pretoze BA je strasne plna namyslených deciek--asi tak su to proste pre mna hlupaci a je to moj osobny nazor takze tak
ale no,vsetci sme rovnaki slovaci,tak preco na niekoho nadavat hmm???podla mna vobec neni rozdiel medzi ludmi z blavy,a tymi z vychodu, vsetci maju rovnaku mentalitu,akurat v blave a okolo je lahsie najst pracu,vyssie platy,lepsie podmienky blaablaaa...ale ako v BA tak aj na vychode su podvodnici, svine,idioti, no nie???a tiez vsade su aj niektori celkom fajnovi ludia sa tu nedelte na bielych a ciernych...aj tak sme ruzovi vsetci
poznam hlavne tych mladsich blavakov a to je sila... take vysoke sebavedomie a naroky ma fakt asi malokto. preco sa tam potom vsetci vychodnari ryju ked na nu tak nadavaju?? lebo tu bavit saleneho za mizerny plat, pricom v blave robis to iste mozno aj menej a plat mas este raz taky... nechodia tam preto zeby boli z naseho hlavneho uplne paf ale preto aby naskrabali aspon dajaku korunu a potom sa vratili spat na zabudnuty vychod... maju tam par vystavnych namesticok ktore sa omielaju v telke ale zvysok mesta je spina a samy beton, ziadna krasa... ja som cisty vidlak z vychodu a nemam s tym problem ale neznasam ked v telke alebo v radiu spustia "cistou vychodnarcinou" a mysli si ze je to fest vtipne
ide predsa o realnu mzdu inteligent.. čo z toho že tu maš 20tisic a uvas 10 ked tunak minieš tych 10 za učty čo u vas je zase o polovicu všetko lacnejšie..
Podla mna rozdiely v mestach, resp. regionoch su evidentne. Casto sa pohybujem medzi Bratislavou a Kosicami a musim skutocne potvrdit, co sa uz parkrat spomenulo. A sice, ze rozdiely nie su v tom, ake je to mesto, ale v tom, aki tam ziju ludia. BA je omnoho rusnejsia, politicky i ekonomicky vyznamnejsia, no myslim, ze prave toto ma obrovsky vplyv na spravanie sa ludi. Kazdy zije v neustalom strese, pracovne vytazeny (nevravim, ze na vychode nie) a moj UPLNE SUBJEKTIVNY NAZOR- ludia travia malo casu s rodinou, co sa potom odraza na chovani 15 a viac rocnych deciek. Rodicia maju viac penazi, tak kupia detom pocitace, hracie konzoly a pod. Vychod je kusa skromnejsi, lebo je chudobnejsi. Vazime si tu pracu, lebo ak odmietneme ponuku, ktoru najdeme, na ulici je mnozstvo inych, ktori ju s radostou prijimu. Ludia na vychode menej utracaju, ale to je o5 iba moj nazor, lebo viem, ze to je individualne. Tu vsak decku kupia bicykel, korcule a az potom komp. Cim dalej na vychod cestujem a spoznavam, tym viac vidno chudobnejsich a nezamestnanych. Ono je to tak, rozdiely vzdy boli, su aj budu... Ved to sami vidite- Kolko ludi z vychodu sa dostane na vysku do Blavy, Martina ci Bystrice... A kolki odtial pridu do KE alebo PO? Tie cisla sa nedaju porovnat. Kazdy, kto na to ma, ide prec, za lepsim a financne vynosnejsim svetom.
Zaujimave toto tuna citat. Ja by som asi tolko k tomu povedat ze chudobní aj bohatí ludia su aj na vychode aj na zapade. Rozdiel je asi taký, že na zapade je ich viac preto vznika nazor ze blava je prepchata milionarmi a prachacmi a vychod je chudobny.
Co sa ekonomiky týka tak je jasne ze zapad je rozvinutejsi z pohladu zahranicnych investorov a hospodarstva ako takeho. Vychod a stred maju podla mna krajsiu prirodu (resp. lokality bohatsie na turizmus) Problem je vsak v tom ze peniaze plynú viacmenej na zapad kedze tam sa jedna o rozvoj HOSPODARSTVA a stred a vychod ziskavaju menej na to v com je ich potencial(turizmus). No a k turizmu je samozrejme treba infrastrukturu, dopravne znacenia, a hmmm aspon aku taku rekonstrukciu turistickych lokalit.
Ach jo som sa rozpisal. teraz berte napr. polnohospodarstvo. To je podla mna ubíjane celoplošne...nie vychod zapad. silnejsi sa uchytili a ostatní vymyzli.
Tiez treba chapat ze Blava je mesto ktore by malo reprezentovat cely stat. A to ze tu su tie regionalne rozdiely je nasa smola. No a nazaver co sa týka tej "migracie vychodniarov" tak to sa nedivim teda. Je uplne jedno ci je blava cista alebo spinava, clovek ak potrebuje uzivit rodinu tak pojde robit do blavy alebo sa tam aj prestahuje len aby sa mu to podarilo ... kedze tu na to podmienky nema. Dix za trpezlivosť
BA je hlavne mesto slovenka.. je to spoj medzi dalsimi hlavnymi mestami okolitych statov... penazi tam ide viac preto lebo vsetko je tam drahsie... sak kokos ved prenajom poondiat.j garzonky stoji 12 000 mesacne niekde v ruzinove kua.. tak tie platy su adekvaktne k výske vydavko. tak uz sa neserte s ym ze na vychode je nizsi plat... ano je .. ale v ba stoji 1 byt aj 2 melony a to som mozno ete nizko latku dala.. ale fajt je ze elektrika je na zapade lacnejsia ako npr na strednom sk.. a to sa mi nezda fer..
na .... je ze maly stat a este aj medzi sebou do seba je.... bohuzial ... sa najdu aj na zapade aj na vychode ..hlavne na .... je ze tu blbu dialnicu nevedia postavit ti magori vo vlade ...ci us tam su ludia z vychodu alebo zapadu .. ked sa tam dostanu tak len zhrnaju... boli by investori aj na vychode aj ked je jasne ze v hlavnom meste stale viac ale tak to je vsade
Nevraživosť? skúste prísť do nás, buď odídete s vybitými zubami ale na mol opití heh no a čo sa týka BA vs Východ..jednoznačne vychodňare!!! tých ľudí milujem ale zas aj BA je super..nech nadáva kto chce, ale v BA je toľko možností či už pracovných alebo za zábavou... no ale ako vravím ja milujem ľudí z východu!!
Jej toto je odveky problem. Ale zapricinili si ju blavaci sami o sebe.
Pretoze som sa stretol s vela bratislavskymi rodakmi ktory si myslia ze cele slovensko je diera a len oni su naj, a ziju v tom najlepsom.
Avsak ja neskatulkujem, v BA ziju ludia normalny aj prijebany, tak ako v kazdom meste, dedine ci v osade. Vsade su aj taky aj taky. Takze nie je o com diskutovat.
A len jedna poznamka, do bratisalvi chodia ludia len preto lebo su tam najlepsie pracovne prilezitosti a vysoke skoly. Tj ver ze niektory by do tej ba ani neisli keby nemuseli.
Napr ja som s TT, pracujem v TT, v obalsti IT. Vsrtky hlavne sklady najdem len v bratislave (ED SYSTEM, AGEM, AT Coputers, ASBIS, BGS DISTRIBUTION), tj mi neostava nic ine, ako nacvstevovat BA pravidelne.
Takisto vecsina firiem zameranych na IT (napriklad najvecsia na slovensku TEMPEST), cvecsina vyvojarskych firiem software a skoro vsetky velkosklady su v BA, tj vecsina IT pracuje v BA lebo viacmenej nema ani na vyber.
Ani mne sa v TT nepaci az tak moc, za tu pracu co vykonavam v TT mozem mat v BA mozno raz tolko. Ale zatial sa mi nechce cestovat A MUSIM SI SPRAVIOT NEJAKU PRAX.
A takisto mam ba rad kvoli nakupom, ked chcem nakupit dobre hadnry napr idem doba, nemam moc na vyber, su tam vsetky predajne ktoer potrebujem, ovela vecsie sortimenty.
Ale tu pre man vyhody BA koncia.
Sami bratislavcania si musia priznat ze ich mesto je skarede (nehovorim o centre, ale o celom meste)
Vsade stare budovy, skarede ploty, rozjebaen cesty atd atd. Takze asi tolko.
Ze vas to bavi.... Prijebani ludia su aj vBA aj na vychode. Obzvlast milujem "schizofrenikov", ludi co su teraz tazki blavaci, cele SR je diera a ked sa ich spytate odkia lsu povedia napr KE Samozrejme, ze nie vsetci su taki. ALe tych mam "najradsej" Co sa mna tyka ja mam Blavu rad, pretoze tam to "zije". To znamena, ze ked pojdete v nedelu okolo obeda do mesta, tak tam stretne aj ludi. A nie ako tu v NRm, kde ked ste v centre mesta mate pocit ze to je ghostcity =nikde nikto.
Ako tu niekto napisal, ze na zapade su ludia bohati, rozmaznani, namysleni atd a na vychode su ludia skromnejsi. To je blbost. Keby aj ludia na vychode zarabali tolko, tak su taki isti. Pretoze cim viac mate, tym viac minate. Jednoducho preto, ze ste donuteni (ano dobre citate donuteni). Ked uz raz ste v nejakej tej vrstve, musite sa tak aj spravat (obrazne povedane ked patrite k vyssej vrstve tak si jednoducho nemozte kupit koselu za 1000 ale za 10 000 atd atd). A dovod preco je vychod chudobny je jednoduchy: slaba infrastruktura (rozoberat to tu zbytocne nebudem). Takze tolko k teme.
Tommyhot, nehovorim ze vsetky ostatne su pekne a nerozjebane, len hovorim ze BLAVA je toho lidrom. S prepacenym co sa tyka vzhladu som tak skarede mesto nevidel (hovorime o mestach, hlavne o takych vecsich, NR, BB, PO, TT...
No hej, lenze Blava je aj najvacsia, cize take mesto sa aj najtazsie udrzuje.. A nie je to len problem Ba, je to problem vsetkych svetovych miest, su tam aj pekne casti a aj skarede..
nad tym si mozes akurat tak povzdychnut... ludia sa vzdy skatulkovali a skatulkovat sa aj budu... vychod-jedna cast a zapad je ta druha...mozes byt neviem aky clovek,ale ak si raz z jednej casti,tak mas smolu...tomu sa nevyhnes
Ja som Zahoracka takze vyriesene Neznasam ale Blavakov ktori si myslia ze Bratislava je pupok sveta a vyvysuju sa nad ostatnych nehovorim ze vsetci z Blavy su taky...myslim ze vsade su ludia dobri aj zli a nezalezi ci si blavak alebo clovek z dediny
hm... slovenska hranica s ukrajinou je za zilinou... dalej je uz ukrajina...takto to vidia wsetci(prevazna vacsina) zapadoslovakov... asi sa s tym budem musiet zmierit ze byvam v ukrajine....
akoze ja som Blavacka ale Blavu uplne ze nenavidim...milujem vikendy ked vypadnem k babke na dedinu na stredne Slovensko alebo ked tych 4 krat do roka idem pozriet kamaratov na vychod...nemozem si pomoct ale vsetko je to v ludoch...v ba sa denne stretavame s falosou, vyuzivanim, pokrytectvom, egocentrizmom a neviem cim vsetkym este...ano mozno to tu cez vikendy neviem ako zije, ale tak isto to zije hocikde inde na Slovensku...len tu je vacsia kriminalita a preto sa aj rodicia o nas boja a nemozeme byt do rana vonku a bavit sa...a ani im to neberiem, sak kazdodenne v spravach niekto niekoho zabil alebo prepadol alebo co ja viem co...nevravim ze to tak nie je na ostatnej casti republiky ale urcite v mensom pocte...ked idem po tme domov cez toto mesto ci s kamaratom alebo velkou partiou bojim sa...no ked idem domov cez mesto u babky na vychode (Humenne-maju nadherne centrum tak idem sama a pomalicky, nikam sa neponahlam a nie som prestrasena jak male dietatko...to je odomna k tejto teme
ah jaj ja blavu milujem a proste aj ked si robim casto ( velmi casto,vsak štefi?) srandu z vychodniarov,najma z kosic,tak to neriesim az tak..aj ked si myslim,ze blavu nemozete porovnavat s inymi slov. mestami,pretoze je no.1 !
akoze poznam nevrazivost ked poviem ze som z Komarna tak hned skurveny madary atd... proste nevedia pochopit ze tu su aj slovaci nie len sami madary. Ja co poznam ludi vedia niektori LEN po SK a po madarsky nevedia. a zase naopak. cize je to taka uzemna diskriminacia. Viem ze Madari su hrdy a nemaju byt na co. a placu za minulostou za ich UHORSKO ale musia si uvedomit ze tie casi uz nepridu naspat a ony chcu juh SK zabrat. nech sa pojebu. Ony proste sa nevedia vyrovnat z terajsou situaciou. a ten Kokot ich premier klamarsky povedal ze: "klamali sme madarsko cele 4 roky toto sme pojebali" toto som citoval vo volnom preklade. Uplne z nadavkou. A otom nehovorim ze madari par sekund z filmu vystrihnu. z Hocijakeho, ked si pozrem na DVD a v telke co islo tak zistim ze tam nie je nieco co tam ma byt. ale to su uplne nezmyselne sceny. proste su jebnuty. a som SLOVAK takze nech ma nikto neuraza ze som madar.
Narodila som sa v BB (stred), detstvo som strávila na východe - Vranov a teraz žijem v Považskej (sever)...a priateľa aj časť rodiny mám v Bratislave, čiže tam trávim čo najviac času ako sa len dá...
A Bratislavu milujem...neznášam ľudí, ktorí povedia, že Blava je hnusná atď., keď tam v živote neboli a poznajú odtiaľ tak 5 ľudí cez internet...
Podľa mňa krajšie mesto na Slovensku nie je, mne sa k Bratislave viažu milióny krásnych spomienok a tie mi nik nevezme
A ľudia sa v každom meste delia na normálnych/nenormálnych...
K východu mám 2 výhrady - obrovský počet Rómov, ktorých sa bojím a s tým sa spája kriminalita...keď som na východe na prázdninách, po zotmení je to o držku...
A potom ešte zaostalosť...málo práce, málo života (okrem KE a Prešova)...
no no vidím vidím, že prvý sa začal obúváť východ... to bude asi aj jeden z dôvodov, prečo sa na nich nadáva... veľa rečí...a s tým sebavedomým by som to nepreháňala, nielen Bratislavčania ho majú na rozdávanie...schválne sa pozrime na metropolu východu- Košice takisto namyslenci a dokonca by som povedala, že veliký...a ak je teda podľa väčšiny z vás v ba tak zle prečo sa nenatrepete do tých úžasných Košíc myslím si že je tam práce tiež dosť.... a najviac ma vie dostať hláška, že kto by postavil Bratislavu , keby nie východniari, ale ja viem že nie je všetko ich výmysel ale to čo tu zbúrali to tiež bola ich robota? no za to sa nehlásia, ale tvária sa ako najväčší architekti minulého režimu.... pritom boli iba pracovná sila...no jednoducho som, tým chcela poukázať na to, že kto sa viac naparuje a ešte k tomu aj s akou hlúposťou.... no ale tak na to vaše zdravíčko...
Ja som tiež rád z BA. ale nemôžem povedať,že mi východ vadí. Aj tu aj tam sú rovnaký kokoti, rovnako ako tu aj tam poznám ľudí,čo mám rád.Mesto ako mesto.všade sa nájdu pokrytci,namyslený trapkovia,blbci a všade sa nájdu aj normálny ludia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
Skarede mesto, fakt, ale to je tak vsetko
inak proti blavakom nic nemam a som v BA celkom casto a nejak necitim, zeby ma utlacovali kvoli tomu, ze som vychodniar
A zavist nie je v nicom. Do blavi ide viac penaz, preco si to myslis? Aj u nas ide vela penazi hlavne na kurenie a to nie sme s BA a mame nizsie platy ale to je uz nieco ine.
je to moj nazor ako som napisal uz v predchadzajucom prispevku cest vinimkam ale jednoducho su tam pa vadsine namysleny ludia.
A ak este niekto bude zasa proti mne niekto tak si uz fakt budem mysliet, ze aj on/ona patri dotej istej kategorie
Ba a spol. akoze fakt nemusiiim
tot vse
pičuju na blavu jak diví a jebu sa sem jedna radost..prečo nejdu do košíc a tam možu teda hnit..ved je to krasne mesto a blava len špina..
najradšej mam ked slovan vyhrava a ostatní len pičujú že paštekári majú peniaze a o tom to je..
a milujem ked idem v električke počúvať ten vychodniarky prízvuk je hrozny - ta nie?
oki mam v piči ale aspon sa naučte že ak cestujete v eline či buse tak si dajte tie ruksaky kurva dole z chrbtu!
blava plna oravakov a vychodniarov čo sa sem jebu,no čo už..
a možete pičovat do mna že som neviem čo ale je to pravda..teším sa na dalšiu sezonu ked slovan vyhra a ostatní budu o5 hustit..
ide predsa o realnu mzdu inteligent.. čo z toho že tu maš 20tisic a uvas 10 ked tunak minieš tych 10 za učty čo u vas je zase o polovicu všetko lacnejšie..
take kraviny ako vyšie platy si nehaj doma..
...lol...bez urážky...
Btw ludia este vas to bavi? Tu aspon videt kto ma nieco v hlave a kto tam ma len nasrate..
Co sa ekonomiky týka tak je jasne ze zapad je rozvinutejsi z pohladu zahranicnych investorov a hospodarstva ako takeho. Vychod a stred maju podla mna krajsiu prirodu (resp. lokality bohatsie na turizmus) Problem je vsak v tom ze peniaze plynú viacmenej na zapad kedze tam sa jedna o rozvoj HOSPODARSTVA a stred a vychod ziskavaju menej na to v com je ich potencial(turizmus). No a k turizmu je samozrejme treba infrastrukturu, dopravne znacenia, a hmmm aspon aku taku rekonstrukciu turistickych lokalit.
Ach jo som sa rozpisal. teraz berte napr. polnohospodarstvo. To je podla mna ubíjane celoplošne...nie vychod zapad. silnejsi sa uchytili a ostatní vymyzli.
Tiez treba chapat ze Blava je mesto ktore by malo reprezentovat cely stat. A to ze tu su tie regionalne rozdiely je nasa smola. No a nazaver co sa týka tej "migracie vychodniarov" tak to sa nedivim teda. Je uplne jedno ci je blava cista alebo spinava, clovek ak potrebuje uzivit rodinu tak pojde robit do blavy alebo sa tam aj prestahuje len aby sa mu to podarilo ... kedze tu na to podmienky nema. Dix za trpezlivosť
nech tu aj černosi kradnu vodu z dunaja do afriky pre mna za mna..
ale tak jak je to u nas s Blavou tak tak je to aj s Prahou alebo aj Paríž ma taky isty problem..
btw a k tomu že Blava je škareda..neviem ale podla mna je krajšia ako Miláno..čo som mal možnost vidiet..
Ale nekydajme sami na seba,sak tu zijeme....
Pretoze som sa stretol s vela bratislavskymi rodakmi ktory si myslia ze cele slovensko je diera a len oni su naj, a ziju v tom najlepsom.
Avsak ja neskatulkujem, v BA ziju ludia normalny aj prijebany, tak ako v kazdom meste, dedine ci v osade. Vsade su aj taky aj taky. Takze nie je o com diskutovat.
A len jedna poznamka, do bratisalvi chodia ludia len preto lebo su tam najlepsie pracovne prilezitosti a vysoke skoly. Tj ver ze niektory by do tej ba ani neisli keby nemuseli.
Napr ja som s TT, pracujem v TT, v obalsti IT. Vsrtky hlavne sklady najdem len v bratislave (ED SYSTEM, AGEM, AT Coputers, ASBIS, BGS DISTRIBUTION), tj mi neostava nic ine, ako nacvstevovat BA pravidelne.
Takisto vecsina firiem zameranych na IT (napriklad najvecsia na slovensku TEMPEST), cvecsina vyvojarskych firiem software a skoro vsetky velkosklady su v BA, tj vecsina IT pracuje v BA lebo viacmenej nema ani na vyber.
Ani mne sa v TT nepaci az tak moc, za tu pracu co vykonavam v TT mozem mat v BA mozno raz tolko. Ale zatial sa mi nechce cestovat A MUSIM SI SPRAVIOT NEJAKU PRAX.
A takisto mam ba rad kvoli nakupom, ked chcem nakupit dobre hadnry napr idem doba, nemam moc na vyber, su tam vsetky predajne ktoer potrebujem, ovela vecsie sortimenty.
Ale tu pre man vyhody BA koncia.
Sami bratislavcania si musia priznat ze ich mesto je skarede (nehovorim o centre, ale o celom meste)
Vsade stare budovy, skarede ploty, rozjebaen cesty atd atd. Takze asi tolko.
Ako tu niekto napisal, ze na zapade su ludia bohati, rozmaznani, namysleni atd a na vychode su ludia skromnejsi. To je blbost. Keby aj ludia na vychode zarabali tolko, tak su taki isti. Pretoze cim viac mate, tym viac minate. Jednoducho preto, ze ste donuteni (ano dobre citate donuteni). Ked uz raz ste v nejakej tej vrstve, musite sa tak aj spravat (obrazne povedane ked patrite k vyssej vrstve tak si jednoducho nemozte kupit koselu za 1000 ale za 10 000 atd atd). A dovod preco je vychod chudobny je jednoduchy: slaba infrastruktura (rozoberat to tu zbytocne nebudem). Takze tolko k teme.
A aby ste si nemysleli,aj RK je diera,a poriadna,ale ludia tu niesi az tak namysleny..
Narodila som sa v BB (stred), detstvo som strávila na východe - Vranov a teraz žijem v Považskej (sever)...a priateľa aj časť rodiny mám v Bratislave, čiže tam trávim čo najviac času ako sa len dá...
A Bratislavu milujem...neznášam ľudí, ktorí povedia, že Blava je hnusná atď., keď tam v živote neboli a poznajú odtiaľ tak 5 ľudí cez internet...
Podľa mňa krajšie mesto na Slovensku nie je, mne sa k Bratislave viažu milióny krásnych spomienok a tie mi nik nevezme
A ľudia sa v každom meste delia na normálnych/nenormálnych...
K východu mám 2 výhrady - obrovský počet Rómov, ktorých sa bojím a s tým sa spája kriminalita...keď som na východe na prázdninách, po zotmení je to o držku...
A potom ešte zaostalosť...málo práce, málo života (okrem KE a Prešova)...