páči:
veľa možností kam ísť, čo robiť atď - napr. zajtra sa chcem ísť na ľad korčuľovať a môžem si vybrať zo 4 verejných klzísk čo sú zadarmo (river park, hviezdko, primaciálne, eurovea)
pomerne veľké mesto, ale stále blízko peknej prírody - Devínska Kobyla, Železná studienka, bicyklom na hrádzu, Záhorie, Rakúska...
nepáči:
reklamný smog
ignoranstvo ľudí - idem do centra mesta autom, keď môžem električkou, cez prechod kde ide veľa ľudí idem po ľavej strane, aby som, čo najviac zavadzal
veľké množstvo bezdomovcov a bordelu
ja som tam asi 2,5 roka a spokojný som...lepšie ako v ZA 4 roky predtým...a že je tam na prd doprava a škaredé ulice, ma netrápi vyhovuje mi omnoho väčšia dostupnosť všetkého (tovar, služby, častejšia mhd,...)
Nemám problém s Bratislavou, som odtiaľto a zvykneš si raz dva. Všade sú problémy, všade neopravujú cesty všade si kradnú poslanci... Vyzerá ako jej to predurčil historický vývoj. Teraz sa už len stavajú nové a nové výškové budovy a rodinné domy na okraji mesta a tiež obchodné centrá... Na cesty sa zabudlo... to sa bude riešiť až s odstupom 15 rokov... Čiže v najbližších 10 rokoch. Najviac mi ale vadí napr. ten vzduch ktorý rozhodne nie je čistý. Ako vojdem na akademickú pôdu tak mám doslova problém dýchať každý deň. Je to úplne iný vzduch pretože je to za takým prírodným plotom stromov. Nepáči sa mi, že MHD na seba vôbec ale vôbec nenadvezuje. A nie len MHD ale aj SAD na MHD a Vlaky. Urobili to úplne náhodne alebo neviem na základe čoho. Asi zase pre nejakých kamošov ktorí takto končia v práci tak im je takto najlepšie chodiť na vlak. Nepáči sa mi, že Prístavný most je upchatý permanentne a tiež že kým sa ráno dostanem do BA tak idem cez 2 dediny to jest 15km okolie BA idem 1 hodinu. Autobusom 1 hodinu 30 minút až 2 hodiny do konkrétneho cieľa v meste. Nepáči sa mi, že v meste nie je žiadna poriadna hala na športy rôzneho druhu. Nepáči sa mi, že šport podporujú tak málo. Nepáči sa mi, že nerešpektujú ani pripomienky občanov či hodnotenie, keď aj dali možnosť ich poslať a vyjadriť. Nepáči sa mi, že serú na skládku toxického odpadu v zemi vo Vrakuni, ktorý sa šíri do podzemnej vody ktorú pijeme a čoskoro otrávi celý žitný ostrov. A tí mantáci vybrali lacné riešenie, že postavia betónovú stenu v zemi aby sa to už viac nerozširovalo... Hanba. To je také spoľahlivé riešenie, že až.
kto navstivi zahranicne metropoly, tak pochopi, ze slovensko a cela BA je uplna diera. mne to tu moc nevyhovuje, nic sa tu nedeje, nezije to tu. slovaci a celkovo ludia na slovensku nic moc.
Áno, všetci môžeme začať tým, že tu zle bunguje MHD, peniaze idú na nezmyselné predražené a neefektívne projekty, že cesty sú v zlom stave, že sú tu zápchy, svetelný smog, zanedbané historické a kultúrne pamiatky, neregulovaná výstavba, že tu je draho a bla bla a tu môžeme skončiť a neznášať to tu.
Ale... možno mi stačí málo a možno je to o nastavení mysle, možno je to tým, že tu celý život žijem, ale ja vždy za všetkým tým skôr spomenutým vidím všetky tie pekné miesta v centre, ale aj tie malé zašité na sídliskách, vidím tu prírodu, do ktorej sa dá utiecť hádam z každej časti BA, vidím tie kultúrne a iné podujatia, malé komunitné projekty a iniciatívy, príbehy a ľudí.... a mám to tu rada. A asi to znie nechutne klišéoidne, ale život je o veľa ľahší, ak si viete okolo seba všímať a objavovať to pekné.
@4 Tak po tom, čo som na svojich cestách videl, by som isto radšej žil v BA než v takom Ríme.
Až moc démonizujete BA - aj keď je z veľkej časti v piči, stále je na tom dosť dobre.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
veľa možností kam ísť, čo robiť atď - napr. zajtra sa chcem ísť na ľad korčuľovať a môžem si vybrať zo 4 verejných klzísk čo sú zadarmo (river park, hviezdko, primaciálne, eurovea)
pomerne veľké mesto, ale stále blízko peknej prírody - Devínska Kobyla, Železná studienka, bicyklom na hrádzu, Záhorie, Rakúska...
nepáči:
reklamný smog
ignoranstvo ľudí - idem do centra mesta autom, keď môžem električkou, cez prechod kde ide veľa ľudí idem po ľavej strane, aby som, čo najviac zavadzal
veľké množstvo bezdomovcov a bordelu
Ale... možno mi stačí málo a možno je to o nastavení mysle, možno je to tým, že tu celý život žijem, ale ja vždy za všetkým tým skôr spomenutým vidím všetky tie pekné miesta v centre, ale aj tie malé zašité na sídliskách, vidím tu prírodu, do ktorej sa dá utiecť hádam z každej časti BA, vidím tie kultúrne a iné podujatia, malé komunitné projekty a iniciatívy, príbehy a ľudí.... a mám to tu rada. A asi to znie nechutne klišéoidne, ale život je o veľa ľahší, ak si viete okolo seba všímať a objavovať to pekné.
Až moc démonizujete BA - aj keď je z veľkej časti v piči, stále je na tom dosť dobre.