nesúdim ľudí podľa toho odkiaľ sú bohužiaľ najmä tu na birdzi som mala tú smolu spoznať tak neskutočne sprostých, arogantných a na to všetko ešte aj namyslených bratislavčanov že sa mi nad tým až rozum pozastavoval
Blavaci, ktori beru oznacenie "Blava" za urazku (alebo osobnu urazku), nemaju radi nikoho, koho povod nesiaha 4 miliardy rokov spat do Blavy. tvrde jadro ortodoxnych Blavakov dokonca spochybnuje aj fakt, ze mimo Blavy existuje nieco/niekto.
@19 najprijebanejší názor, niečo také vypustí z úst len niekto, kto nepozná bratislavčanov.
1. nevadí nám označenie Blava, dokonca ho sami používame
2. hentaké niečo, robia len namyslenci, ktorí sa sem prisťahovali z bohom abudnutej dediny a trochu im to celé stúplo do hlavy
3. nikto, kto v bratislave žije dlhšie ako tro generácie (teda má odtiaľto aj starýých rodičov) nebude namyslený, ani arogantný a ani kokot. (samozrejme to závisí od ľudí, ale hovoríme o tom, že nebude jebať na východniarov a nebude ospevovať BA, lebod obre vie aké to tu bolo a je)
a ak náš ešte niekto bude zovšeobecňovať, tak budem kričať, lebo vďaka kktom, ktorí o nás rozchyrujú nechutné reči sa bojím priznať odkiaľ som, lebo som automaticky odsúdená za arogantnú a namyslenú pipku!
a nedelím ľudí na bratislavu, sedlač a východňarov a maďarov. ale na ľudí a kokotov.
@etelnair jj hentie prazenice s mliekom to v presporku sa uci robit od utleho veku, k prvej navarenej ti daju vypis rodokmenu a plaketu o povode tvojej modrej nemadarskej krvi ty mameluk
@20 nemozem Blavakov poznat, kedze moj povod nesiaha spat do Blavy 4 miliardy rokov. prave si vsak naznacila, ze ste ini ludia v ramci Slovenska, ktorych treba specialne spoznavat. aby som vsak zareagoval aj na tvoje body plne argumentov:
1. to, ze ho ty pouzivas, neznamena, ze ho pouzivaju aj ostatni. prax ukazuje opak.
2. ked pises o "bohom zabubudnutej dedine", tak sa zas povysujes nad niektorych ludi. sama teda potvrdzujes to, co si chcela vyvratit.
3. tymto chces povedat, ze kto zije v Blave menej ako 3 generacie, je namysleny a arogantny kokot (samozrejme v kontextu postoja voci zvysku naroda)?
@blueffect vadí mi pomenovanie Blava pretože ja tiež Košice nevolám Šice a ostatné čo si napísal je hovadina až to zabolelo.
Vadia mi ľudia z okolitých častí Slovenska (nevravím len o východe pretože nesúdim ľudí podla toho, ale podľa správania) ktorí, prídu do BA za prácou a pri tom na ňu nadávajú ako na najväčšiu dieru na svete a správajú sa k Bratislavčanom tak, ako by sme my mohli za to, že skoro všetko je natlačené tu a musia dochádzať
neskutočne mi vadí keď sa nadáva na východ, a vravím to preto že sa pohybujem tu na birdzi a vonku a kydy na bratislavu som v živote nepočul len z birdzu počúvam na východniarov. (tým myslím od ľudí zo západnej časti Slovenska) A to vravím subjektívne, tiež si robia srandu z nášho nárečia, pričom ho nepoužíva mladšia generácia, len chytá prízvuk. No bratislavčania vtom nárečí píšu a to je akože v pohode. A tiež nemám rád ak nejaký drbnutý východniar príde inde a začne "gadžovať" a robiť zo seba najväčšieho machra.
a to som povedal celkom na rovinu, i keď viem že dostanem negatívne ohlasy, pretože som nedajbože niečo povedal zlého na Bratislavu. ľudí nečlením ale subjektívne hovorím, že tie posmechy a pod. prichádzajú najviac zo západnej časti Slovenska.
Ja nemám nič proti východu ani východniarom a rád by som tam dakedy išiel. Rozmýšlam aký musí byť človek zakomplexovaný aby žačal na niekoho nadávať len za to že je z opačného konca republiky Ale zase tiež neznášam ludí z ostatných častí Slovenska ktorí rozprávajú svojím regionálnym prízvukom/nárečím a nie sú ochotní zopakovať vetu keď im nerozumiem a požiadam ich o to. Prípadne ju zopakujú presne tak isto rýchlo v takom istom zložení a ja kokot z toho rozumiem a musím sa tristopätdesiatyšiesty krát vypytovať "prosím??" Ale toto druhé platí pre hocikoho nielen východniarov. Lebo som mal spolubývajúcich zo Žiliny, Bankej Bystrice a pod a toto sa mi stávalo celý čas a fakt nenávidím keď sa ten druhý človek chce rozprávať ale nevynaloží ani trochu námahy aby mu bolo rozumieť
ale vadia mi vychodnari co nic ine nevedia len nadavat bratislavu ale ked tam potrebuju pracovat, studovat a zaplnat MHDcku tak vtedy je im zrazu dobra
ja tiez nie som z ba, sice som dost blizko a zdaleka nie som vychodnarka, ale ked si uvedomujem ze tamto mesto mi moze viacej ponuknut ako moje rodne mesto tak nebudem na bratislavu nadavat, lebo pre mna je to asi najlepsia moznost studia a pobytu a uvedomujem si to
ked sa im v bratislave nepaci, nech sa paci, nech ostanu na vychode
@blueffect toto bolo blbé, keby som nebola z BA ani si to nevšimneš a vlastne si si to kráááásne celé prekrútil aby ti to sedelo na tvoju teóriu...ale je mi to jedno naozaj, lebo ty nie si normálny, ty si prosto kokot, čau
@veroniques to Bratislava KV, znamena, ze si z Karlovej Vsi? to sme potom ako keby surodenci
a k teme: Vacsina vychodniarov, co stretavam v skole su uplne fajn inteligentni ludia a nemam s nimi problem (predsalen ak je niekto sprosty, tak ide na hocijaku skolu, ale ak niekto sa odhodla ist na 300km vzdialenu, tak uz nieco v hlave musi mat), jediny problem mam s tymi, ktori pridu do Blavy (naozaj bezne aj my Blavaci pouzivame tento nazov) a len pindaju ako je tu zle...vsak nech idu domov ked sa im tu nepaci...a ja som mal skor problem na strednom Slovenku, kde ked som bol s kamosmi a stretli sme nejaku skupinku z Trnavy, tak sa normalne s nami bavili a ked zistili, ze sme z BA, tak zacali nam nadavat do vyjebanych slovanistov....takze tak...debili sa najdu vsade
Ja som z východu, do BA jazdím pár krát za rok (pozrieť súrodencov) a nemám s ľuďmi najmenší problém. Je síce pravda, že niektorí blaváci sú strašne namyslení a správajú sa k ostatným ako Američania k zvyšku sveta, ale celkovo by som povedal, že žiadny problém. Sú civilizovanejší a celkovo sa cítim lepšie medzi ľuďmi z väčších miest ako sedlákmi.
@41 nie ja som v tomto fore reagoval prvy na teba, ty si mala potrebu reagovat na moj koment, ktory bol jasnym trollovanim. zaroven ti bohuzial musim oznamit, ze tvoj povod tu nezohral ziadnu rolu. s tym vsak mozem suhlasit, ze som nenormalny kokot.
Je tam citit tak trochu inu dynamiku, iny sposob myslenia a rozne ine faktory a toto niekto rad ma a niekto nie. A presne tam to vsetko zacina. A je to to iste ako s ciganmi, homosexualmi a p. Je to proste v cloveku a ziaden jedinec sa toho nezbavi. U niekoho sa to prejavuje viac, u niekoho menej.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
a nikto nemá na čele napísané, či je blavák, východňár alebo záhorák, všakže
-v pohode ,nemám nič proti západniarom
beru im vraj pracu,pricom sa mi ju odmietaju a radsej sedia doma akoby mali robit v nejakej fabrike..
vraj im nerozumeju..
nevedia s vychodnarmi pit..
a aby som nikoho neurazil,cest vynimkam..
hej ty geno soplave co pises,ze ti pride smiesne jak rozpravaju...ty si sa uz niekedy pocul?
1. nevadí nám označenie Blava, dokonca ho sami používame
2. hentaké niečo, robia len namyslenci, ktorí sa sem prisťahovali z bohom abudnutej dediny a trochu im to celé stúplo do hlavy
3. nikto, kto v bratislave žije dlhšie ako tro generácie (teda má odtiaľto aj starýých rodičov) nebude namyslený, ani arogantný a ani kokot. (samozrejme to závisí od ľudí, ale hovoríme o tom, že nebude jebať na východniarov a nebude ospevovať BA, lebod obre vie aké to tu bolo a je)
a ak náš ešte niekto bude zovšeobecňovať, tak budem kričať, lebo vďaka kktom, ktorí o nás rozchyrujú nechutné reči sa bojím priznať odkiaľ som, lebo som automaticky odsúdená za arogantnú a namyslenú pipku!
a nedelím ľudí na bratislavu, sedlač a východňarov a maďarov. ale na ľudí a kokotov.
a dajte si s tým už pokoj
inak BA úprimne neznášam a východniarom závidím krásny prízvuk.
1. to, ze ho ty pouzivas, neznamena, ze ho pouzivaju aj ostatni. prax ukazuje opak.
2. ked pises o "bohom zabubudnutej dedine", tak sa zas povysujes nad niektorych ludi. sama teda potvrdzujes to, co si chcela vyvratit.
3. tymto chces povedat, ze kto zije v Blave menej ako 3 generacie, je namysleny a arogantny kokot (samozrejme v kontextu postoja voci zvysku naroda)?
Vadia mi ľudia z okolitých častí Slovenska (nevravím len o východe pretože nesúdim ľudí podla toho, ale podľa správania) ktorí, prídu do BA za prácou a pri tom na ňu nadávajú ako na najväčšiu dieru na svete a správajú sa k Bratislavčanom tak, ako by sme my mohli za to, že skoro všetko je natlačené tu a musia dochádzať
marta23, 17. februára 2011 o 09:06
Lepšie je vajíčko aj s rôznymi koreninami, ktoré v recepte chýbajú, rozmiešať v troche mlieka. Praženica je potom taká nadýchaná, kyprá.
pockaj ked ti o tretej rano niekto zazvoni a tam bude uz len stat marta s nozom!
a to som povedal celkom na rovinu, i keď viem že dostanem negatívne ohlasy, pretože som nedajbože niečo povedal zlého na Bratislavu. ľudí nečlením ale subjektívne hovorím, že tie posmechy a pod. prichádzajú najviac zo západnej časti Slovenska.
jaaaj, to slovensko je take male.
ale vadia mi vychodnari co nic ine nevedia len nadavat bratislavu ale ked tam potrebuju pracovat, studovat a zaplnat MHDcku tak vtedy je im zrazu dobra
ja tiez nie som z ba, sice som dost blizko a zdaleka nie som vychodnarka, ale ked si uvedomujem ze tamto mesto mi moze viacej ponuknut ako moje rodne mesto tak nebudem na bratislavu nadavat, lebo pre mna je to asi najlepsia moznost studia a pobytu a uvedomujem si to
ked sa im v bratislave nepaci, nech sa paci, nech ostanu na vychode
@bizbilio
a k teme: Vacsina vychodniarov, co stretavam v skole su uplne fajn inteligentni ludia a nemam s nimi problem (predsalen ak je niekto sprosty, tak ide na hocijaku skolu, ale ak niekto sa odhodla ist na 300km vzdialenu, tak uz nieco v hlave musi mat), jediny problem mam s tymi, ktori pridu do Blavy (naozaj bezne aj my Blavaci pouzivame tento nazov) a len pindaju ako je tu zle...vsak nech idu domov ked sa im tu nepaci...a ja som mal skor problem na strednom Slovenku, kde ked som bol s kamosmi a stretli sme nejaku skupinku z Trnavy, tak sa normalne s nami bavili a ked zistili, ze sme z BA, tak zacali nam nadavat do vyjebanych slovanistov....takze tak...debili sa najdu vsade
ty tiež?
Ee, ja som DD
Tak, teší ma, ja som mala vždy dojem, že bývaš v Petržalke, neviem prečo