Prijali ma na UK v Prahe, na Fakultu sociálnych vied - odbor medzinárodné vzťahy a politológia a aj na MU v Brne, na Fakultu sociálnych štúdií - odbor medzinárodné vzťahy, európske štúdiá ... a ja nemám absolútne ani najmenšiu predstavu a
ja som pocula, ze v brne je kopec ciganov od takych pani vo vlaku, ktore tam sli a byvali nejaky ten rok kvoli studiu. teda, ze ked idu domov, tak idu okolo nejakeho ciganskeho obydlia a ako to tam smrdi. dovtedy som o brne mala tiez taky nazor, ze sa da s prahou porovnat...
Praha je super! a nemyslím, že by bol problém so Slovákmi. Pomaly polovicu Prahy tvoria cudzinci. Okrem toho, že mi občas nerozumeli, som problém osobne nikdy nemala a neplánujem sa ani pokúšať hovoriť česky tam. V Prahe máš viac možností - väčšie mesto.
Ale hej, študentský život bude v Brne asi rušnejší. Podstatne. Však sa hovorí, že je to najväčšie slovenské študentské mesto...
@soraya tak ja našťastie tadiaľ chodím len po hlavnej ceste, tam nič nesmrdí - a nepočula som o nikom, že by vedel o niečom takto smradľavom, ale ktovie v akých strašidelných zašitých uličkách tety bývali
@adijet Určite Brno, z fakulty socialnych studii som mal učitelku (hoci na inom odbore) - o tejto fakulte som počul len v dobrom. Čo sa týka všetkých spoločenských vied - už len Polsko je na tom lepšie, taký Krakow či Varšava - takže Brno.
Brno. FSS je veľmi kvalitná fakulta, Masarykova Univerzita je hneď po UK najlepšia v ČR (a má taktiež vynikajúce meno vo svete, ak to už pokladáš za dôležité), je to najrýchlejšie sa rozvíjajúca univerzita v ČR. okrem toho je mesto omnoho lacnejšie, príjemnejšie a zábavnejšie a nie je tu dementný čecháčkovský prízvuk.
plus je to bližšie, takže ti to cestovanie hore dole nepríde také otravné.
Brno, lebo je to moja srdcovka a aj ja tam chcem ísť študovať
ale normálne argumenty, máš to bližšie domov, Pražáci mi prídu dosť namyslení a vo všeobecnosti mi príde Praha také čudné mesto, stráááášne veľa ľudí a z toho vyplýva, že aj zlodejov...a ja neviem....ja mám nejaký osobný odpor ku Prahe to bude tým
presne . Splnil sa ti môj sen. UK, Praha, Politologie a mezinárodní vztahy. Keď som si to prečítal tak som absolútne nechápal čo to tu riešiš. To je snáď úplne jasné, kam máš ísť . Minimálne mne by to bolo okamžite jasné. Závidím ti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
praha - kvalitnejšie vzdelanie, brno - veselší študácky život.
tož by som vyberala podľa toho, čo je priorita
Brno máš isto bližšie a predpokladám, že je i lacnejšie
Praha je super! a nemyslím, že by bol problém so Slovákmi. Pomaly polovicu Prahy tvoria cudzinci. Okrem toho, že mi občas nerozumeli, som problém osobne nikdy nemala a neplánujem sa ani pokúšať hovoriť česky tam. V Prahe máš viac možností - väčšie mesto.
Ale hej, študentský život bude v Brne asi rušnejší. Podstatne. Však sa hovorí, že je to najväčšie slovenské študentské mesto...
máš to určite bližšie domov (cestovanie človeka fakt že omrzí nech je to akokoľvek ďaleko)
je to mesto študentov, Slovákov je tu mrte moc a necítime sa tu ako cudzí..ja by som nemenila...
okej toto bol argument ako...
plus je to bližšie, takže ti to cestovanie hore dole nepríde také otravné.
a Cejl (tá cigánska oblasť) podľa mňa nesmrdí. chodím tade často, dokonca tam učím v cigánskom stredisku a zatiaľ som problém so smradom nepostrehla.
ale normálne argumenty, máš to bližšie domov, Pražáci mi prídu dosť namyslení a vo všeobecnosti mi príde Praha také čudné mesto, stráááášne veľa ľudí a z toho vyplýva, že aj zlodejov...a ja neviem....ja mám nejaký osobný odpor ku Prahe to bude tým
Ak máš veľa peňazí tak Praha lebo v Brne vyžiješ aj za menšie peniaze a okrem toho Slovenská mentalita je bližšia ku Moravskej
temperamentnej takže sa budeš cítiť viac doma a o to ti ide ! Odbornosť je údajne na jednej úrovni ba v Brne ešte lepšia !
ale cesi su kurvy spinave, ja by som cely ten narod vy3elal.
» velickova.blog.sme.sk/c/330755/Jsem-t...
presne . Splnil sa ti môj sen. UK, Praha, Politologie a mezinárodní vztahy. Keď som si to prečítal tak som absolútne nechápal čo to tu riešiš. To je snáď úplne jasné, kam máš ísť . Minimálne mne by to bolo okamžite jasné. Závidím ti