@alysia ja mam tiez v ten den zapis.. ale pamatam si, ze kamarat mal knizku s predmetmi a podobne doma, cize po zapise, takze asi to asi netreba riesit namieste.. a prachy na ISIC si vezmi, ale je vlastne uplne zbytocny..
ja tiež mám 19teho zápis ISIC podľa mňa prachy ti netreba, lebo sa budeme len fotiť a dostaneme ho až v septembri, takže platiť budeme asi až keď si ho budeme preberať, nie?
@andry kamarati co su tam si neobjednavali ISIC, ale fotili sa na ich fakulte v den zapisu a dostali ho az o niekolko dni, kedy si ho museli prist prevziat..
nooo ja som uz mala zaps, sice na cvut, ale predsa ... penaze od nas nepytali ziadne, dostali sme indexy, vseliake papiere sme vyplnovali ... a isic kartu si mozme vybavit az od polky jula ...
Pani Uhlárová píše: "Slovenský ISIC Vám na MU nebude stačiť, nechajte si vystaviť ISIC pre MU.Poplatok za vyrobenie je len 150,-Kč.
Postup bude teda taký, že sa necháte najskôr odfotiť, následe si cez Obchodné centrum MU cez Vašu fakultu ISIC objednáte, zaplatíte (podobne ako e-prihlášku), a ten na Vás začiatkom septembra počká na študijnom oddelení fakulty."
a pán Kadlec:
Od loňského roku se místo vydávání „kolejek“ lepí na ISIC nálepka, že student/ka bydlí na dané koleji.
@alysia ISIC nie je zbytočný, tuto kolega @kolini je len vytočený na byrokraciu ŽSR, ktorá ti naň nedá študentský lístok. v každom prípade ti ISIC už len na MU slúži na identifikáciu teba ako študentky pri vstupe do určitých budov či miestností (napríklad tuto @kolini ,keďže ide na ÚHV, ktorý sídli v budove, kam sa dá vstúpiť výhradne s ISIC, by asi veľmi rýchlo pochopil, že ISIC potrebuje), rovnako sa používa v menze, pretože je na ňom otvorený SUPO účet (takto sa používa napríklad aj na tlačiarne a kopírky atď). okrem toho na ISIC sa dá uplatniť milión pacto zliav (takto mi napadnú múzeá, galérie, autobusy či kníhkupectvá napr...).
takže aj keď má kolega @kolini svoj názor, neodporúčam ti ho preberať, pretože ešte riadnym študentom MU nie je a podáva ti len sprostredkované informácie.
@grietusha ma pravdu ... ja sa bez ISICU nedostanem do niektorych casti mojej budovy (informatika) takze isic rozhodne potrebujes predmety a rozvrh sa robia neskor .... dostanete prihlasovacie udaje a vsetko si spravite v ise ked to bude zpristupnene
@grietusha ja som sa ho naschval pytala lebo som nechapala.. kedze som cosik malicko uz o ISIC-u pocula... ze preco ma taky nazor ... len neviem co je to ta menza? prsote ISIC si treba chranit ako oko hlava lebo ti otvara dvere neboj sa ... planujem si ho kupit, aj kebyze mi tu povie viac ludi, ze sa neoplati .. co nevyskusam na vlastnej kozi .. tak nepoznam nie?
a čo sa zápisu predmetov týka, tak síce zápis je až kdesi v septembri, ale registrácia je už omnoho prv, ja ako tretiačka mám už nahrubo rozvrh spravený, takže odporúčam hneď po zápise ísť bojovať s ISom, aby si sa odstala na niektoré predmety
(a neviem, kedy presne začína registrácia prvákom a druhákom, ale v ISe to bude)
jj suhlasim absolutne niektore predmety sa daju na MU zapisat len s poriadnou davkou trpezlivosti, casu, stastia...
co sa tyka ISIC-u, samozrejme je dolezity, ale peniaze si na zapis urcite brat netreba, riesi sa az po zacati semestra(pokial nechete cestovat pon cez prazdniny )...na zapis je najdolzitejsie doniest si to vysvecko a vsetko co treba. (inak zapis je clkom kratky, uz sa naucili, ze ich nik nepocuva peniazky si pripravte skor na take mensie prkotinky, ktore vam budu pred vstupom do poslucharne ponukat (studijny katalog, "prva pomoc" pre prvakov, kde bude mapa intrakov, mesta, odznaciky a rozne blbinky).. len ak budete sami chciet zakupit, inak je to dost na nic, vsetko je na IS-e a pri zapise dostanete aj neocenitelneho pomocnika "Prvakoviny" » www.prvakoviny.muni.cz/... , kde najdete vsetko , co vas ako prvakov bude zaujimat. Ano - ISIC je identifikacia studenta, na cestovanie vlakmi je to dost na nic, no oplati sa pri cestovani "zlutasom" Student Agency, kde je cestovanie skvele, pohodlne, (pre mna aj lacnejsie ako vlak) a ponuka aj zlavy na ISIC. O vstupoch do budov a inych vyhodach nehovoriac. Ale ako bolo spomenute, nie kazdy to ma tak, spoluziak si vybavoval ISIC az po pol roku (kym sa ÚHV neprestahovala na Janackovo namesti). Vela stastia buducim prvakom, MU je dobry vyber
budeš veriť viac nejakému chlapíkovi alebo študentke fínčiny? (a jej názor zastáva aj teta wiki a niekoľko odborných publikácií, na kt. sa ale nedá linknúť
@seces pruser bude najma hladanie privatu odporucas nejake inzeraty (noviny), co by som mohol tam v stanku zakupit? resp. nemas ponatie o niekom, kto ma k nejakemu volnemu privatu kontakt?
@seces naucili sa, ze ich ajt ak nitko nepocuva inak ako to s nejakym iprednaskami, ked ta napr zaujima psychololgia, ale studujes nieco ine... da sa chodit na prednasky nejake? ... a ci su povinne skusky z toho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Veď na tom papieri, čo ti poslali, musíš mať napísané, čo si máš priniesť na zápis.
ISIC sa objednáva cez IS MUNI, tam potrebuješ prihlasovacie údaje, ktoré ti dajú na zápise, takže peniaze si nemusíš brať.
Predmety a rozvrh sa zapisujú od 1.9. (teda ESF to má tak, ale nemyslím si, že ostatné fakulty by to mali nejak rozdielne v tomto)
..a aj tak sa všetky tieto veci dozvieš na zápise.
Postup bude teda taký, že sa necháte najskôr odfotiť, následe si cez Obchodné centrum MU cez Vašu fakultu ISIC objednáte, zaplatíte (podobne ako e-prihlášku), a ten na Vás začiatkom septembra počká na študijnom oddelení fakulty."
a pán Kadlec:
Od loňského roku se místo vydávání „kolejek“ lepí na ISIC nálepka, že student/ka bydlí na dané koleji.
takže aj keď má kolega @kolini svoj názor, neodporúčam ti ho preberať, pretože ešte riadnym študentom MU nie je a podáva ti len sprostredkované informácie.
takze je to povinnost kazdeho studenta mat take cudo..
(a neviem, kedy presne začína registrácia prvákom a druhákom, ale v ISe to bude)
jj suhlasim absolutne niektore predmety sa daju na MU zapisat len s poriadnou davkou trpezlivosti, casu, stastia...
co sa tyka ISIC-u, samozrejme je dolezity, ale peniaze si na zapis urcite brat netreba, riesi sa az po zacati semestra(pokial nechete cestovat pon cez prazdniny )...na zapis je najdolzitejsie doniest si to vysvecko a vsetko co treba. (inak zapis je clkom kratky, uz sa naucili, ze ich nik nepocuva peniazky si pripravte skor na take mensie prkotinky, ktore vam budu pred vstupom do poslucharne ponukat (studijny katalog, "prva pomoc" pre prvakov, kde bude mapa intrakov, mesta, odznaciky a rozne blbinky).. len ak budete sami chciet zakupit, inak je to dost na nic, vsetko je na IS-e a pri zapise dostanete aj neocenitelneho pomocnika "Prvakoviny" » www.prvakoviny.muni.cz/... , kde najdete vsetko , co vas ako prvakov bude zaujimat. Ano - ISIC je identifikacia studenta, na cestovanie vlakmi je to dost na nic, no oplati sa pri cestovani "zlutasom" Student Agency, kde je cestovanie skvele, pohodlne, (pre mna aj lacnejsie ako vlak) a ponuka aj zlavy na ISIC. O vstupoch do budov a inych vyhodach nehovoriac. Ale ako bolo spomenute, nie kazdy to ma tak, spoluziak si vybavoval ISIC az po pol roku (kym sa ÚHV neprestahovala na Janackovo namesti). Vela stastia buducim prvakom, MU je dobry vyber
budeš veriť viac nejakému chlapíkovi alebo študentke fínčiny? (a jej názor zastáva aj teta wiki a niekoľko odborných publikácií, na kt. sa ale nedá linknúť