Na ceste nášho postupného oslobodzovania najprv odkrývame, že telo, myšlienky a pocity sa nachádzajú v neustálej zmene. Znamená to, že tu nie je žiaden základ pre existenciu skutočného ega alebo „Ja“. Keď toto rozpoznáme, prestávame brať utrpenie osobne a už nikdy sa necítime ako terč.
Osvietenie je druhým a konečným krokom. Jasné svetlo mysle tu preniká každou skúsenosťou. Myseľ v každom okamihu vychutnáva svoje schopnosti objavujúce sa bez akejkoľvek vonkajšej príčiny a všetko sa deje spontánne a bez úsilia.
co si o tom myslim, je vedlajsie, len si nemyslim, ze to co si napisal v prvom prispevku je pravda - myslim to o nabozenstvach, ze slepo prijimaju vsetko, co sa povie alebo je v biblii, chlapce, skus najprv trosku viac skumat a potom sa prezentuj, hej? Ale inak nic proti, len skusam osvetlit pravdu
Ak nejake nabozenstvo, tak urcite budhizmus. Je to asi najmenej dogmaticke a najlogickejsie zzo znamych nabozenstiev. Ale aj ten je len filozofiou, podobne ako vsetky ostatne nabozenstva. Aj sekty o sebe prehlasuju, ze "nie su zalozene na dogmach, ale na hlbsom poznani a pochopeni seba sameho", a pritom nie su nicim inym nez vymyvanim mozgov...
je to strašne sebalúbe ,strašne sebecke a primitívne , aby som chodil po svete ako bez duchý? nehovorim raz začas si zameditovať ok ale venovať sa intenzivne budhizmu, nehajme to vychodu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Na ceste nášho postupného oslobodzovania najprv odkrývame, že telo, myšlienky a pocity sa nachádzajú v neustálej zmene. Znamená to, že tu nie je žiaden základ pre existenciu skutočného ega alebo „Ja“. Keď toto rozpoznáme, prestávame brať utrpenie osobne a už nikdy sa necítime ako terč.
Osvietenie je druhým a konečným krokom. Jasné svetlo mysle tu preniká každou skúsenosťou. Myseľ v každom okamihu vychutnáva svoje schopnosti objavujúce sa bez akejkoľvek vonkajšej príčiny a všetko sa deje spontánne a bez úsilia.
sorry za offtopic
tiez sorry, ale ked sa to uz tak pekne rozvinulo
myslim ze budhizmmus je fakt uzasny, ale nebudem sa nan nejako viazat. proste sa mi paci ta filozofia