mate niekto daky nazor ohladom?venujete sa tomu dakto ?....alebo preco sa radite k dakemu nabozenstvu...ci ste boli vychovany a ovplyvneny rodinou a je vam to jedno?..alebo ste si napokon vybrali samy?
Náša profesorka sa tým zaujíma. V súkromí sa správa veľmi čudne, tak inak ako ostatní. Ale dotiahla to v živote ďaleko. Má takmer všetko na čo si pomyslí. Zatiaľ sa jej všetko ,,splnilo". Neviem, možno je to práve v jej viere a v inom spôsobe života, keďže sa tak zaujíma Budhom. Viem to, pretože je to nájperfektnejšia profesorka, akú som kedy mohla stretnúť. Takmer nikdy sa neusmeje, no vie urobiť poriadok na hodine, a to vždy!!, vie naučiť !! , je to veľmi ľudská osoba. Rozpráva sa s nami tak inak. Neviem to presne popísať.. Proste na rovinu, nie ako s malými deťmi. Ale ako keby sme na jej úrovni. Veľa nám o sebe hovorila. Každý učiteľ by mal byť taký, a každému by som priala mať takého učiteľa/učiteľku.
@unspoken ...tvoja ...tvoj príspevok mi pripadá ako keby si ani sám nevedel na čo sa vlastne chceš spýtať/pýtaš. áno, názor na buddhizmus mám, je mi to veľmi sympatická filozofia. venujem sa mu? v akom zmysle? či praktikujem, alebo či sa venujem načerpávaniu informácií o danej filozofii? to prvé nie, a mimochodom "venovanie sa nejakému svetonázoru" v tomto zmysle mi príde ako veľmi divné vnímanie veci, a to druhé už nie. neradím sa k žiadnemu náboženstvu, napriek tomu že som bol starými rodičmi z otcovej strany veľmi silno ovplyvňovaný smerom ku kresťanstvu (samozrejme). nevybral som si, vytvoril som si. v každom náboženstve a každej filozofii som skôr či neskôr narazil na bod, kedy to prestávalo dávať ako celok zmysel. a tak som si z každého čo poznám povyberal kúsky ktoré mi zmysel dávajú, a poskladal si ich tak, aby mi ten celok zmysel dával a aby som v ňom nemal žiadne body kde sa to začne rozpadávať. a pár rokov na to som objavil knihu ktorá vlastne popisovala svetonázor takmer zhodný s tým mojim a bolo príjemné vedieť že aj iní ľudia o tomto vedia rozmýšľať zmysluplne
Budhizmus nie je naboženstvo, jeho vyznávanie vás však do "neba" neprivedie:- disappointed:, je to falošné vyznanie odporujúce Kresťanskej viere - Biblii.......filip
niektore pasaze z budhistickych knih su ako v tejto dobe teoreticka fyzika co sa tyka atomou a viac do hlbky zamerane.
osobne, vzdy som bol taky ze som sa s casti riadil tou filozofiou aj ked som to nepoznal este, a ked som o tom zacal citat, tak som sa s tym len stotoznil, ale nedodrzujem ziadne ich mantry, modlitby, a ine veci, len suhlasim z vacsinou ich filozofie.
duchovný život budhu je velmi inšpirujúci... už len preto že budha využíva svoj osobný potencial naplno z naprostou dokonalostou... stať sa vyrovnaným a šťastným človekom je jedna z najjednoduchších vecí, tak prečo má tolko ludí stým problém...? nevedia vypnúť mysel a zamerať sa na prítomný okamžik... toto je podstata nie len budhizmu, ale aj tantry, jógy, meditácii atď... ludia sa zaoberajú zväčša tým čo bolo a tým čo bude... no to čo je jedinná reality (prítomný okamih) tak ten ani nepoznajú, nie to ešte aby ním žili...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ale nie, vážne, vybrala som si sama ale na budhizmus nemám
ale je mi asi jediný sympatický zo všetkých náboženstiev
osobne, vzdy som bol taky ze som sa s casti riadil tou filozofiou aj ked som to nepoznal este, a ked som o tom zacal citat, tak som sa s tym len stotoznil, ale nedodrzujem ziadne ich mantry, modlitby, a ine veci, len suhlasim z vacsinou ich filozofie.