V poslednom case ma dost bavia strategie take drobne co su na nete Chcel by som sa spytat ci mi dakto vie odporucit nejaku full free mini strategiu co by som si stiahol Uz som si zahral aj starsie ako Dune 2000 alebo Warlords ale zaujimalo by ma ci
skús Anno (1602, 1503, 1404), Caesar III, Dungeon Keeper 2 (aj keď ten je taký trošku iný, ale dobrý), Warrior Kings (taká staršia, trošku horšie ovládanie a grafika, ale po stránke herných mechanizmov veľmi dobré a stále aj dneska pomerne originálne), samozrejme Settlers, tí žáner budovateľských stratégií založili (Settlers 2 Gold je hodne staré, ale grafika má taký štýl že aj dneska je veľmi pekná, a dá sa to stiahnuť zadara, štvorka je mechanizmami bližšie tomu na čo sú dneska ľudia pod názvom "stratégia" zvyknutí, ale má hnusnú grafiku ktorá aj keď je novšia tak v porovnaní s dvojkou vyzerá zle), Kohan: Ahriman's Gift (tá síce nie je priam budovateľská, ale kvôli veľkosti máp a tomu ako sa hrá tak do určitej miery pôsobí, ale má pomerne originálny a veľmi dobrý mechanizmus armád a bojov), Zeus: Master of Olympus (čisto budovateľská, staviaš rímske mesto, pokiaľ viem tak sa tam nebojuje, niečo ako SimCity zo staroveku), SimuTrans (niečo ako pokračovateľ Transport Tycoonu), LinCity NG (niečo ako SimCity, len freeware, a z toho čo som videl to vyzerá že v ňom staviaš skôr také menšie mestá, nie veľké metropoly s mrakodrapmi), Stronghold 2 (možno poznáš, tam staviaš hrad a brániš sa útokom a obliehaniam), a... ďalšie už by som musel googliť a to sa mi nechce
@midnight S tvojho vyberu ma zaujal SimuTrans som zacal prehladavat a popri tom som natrafil na: Industry Giant II a Transport Giant no neviem sa rozhodnut ktore je lepsie tak ma len napadlo ci si niektore nahodou nehral a nevyes odporucit. Podla recenzi co som cital je vraj lepsie Industry...
@aveall hral som oboje, mne osobne nevyhovovalo ani jedno, ale ono to viacmenej nie je o tom ktoré z toho je lepšie ale o tom že obe sa zameriavajú na niečo iné - v industry giant je dôležitejší a výraznejší prvok to že buduješ priemysel (továrne, bane, predávaš výrobky) a transport jednotlivých surovín je v ňom menej významný, dôležitý a prepracovaný prvok, pričom transport giant, ako už hovorí názov, sa naopak zameriava na samotnú prepravu, aj keď aj tam môžeš kupovať/stavať doly a továrne, ale tam je zas druhotná záležitosť toto. ber to tak že v jednom máš výrobnú korporáciu a v druhom prepravnú, kvalitatívne sú však oba pomerne rovnocenné, len tematicky sú mierne iné. a potom ma ešte napadá Railroad Tycoon 2, tam síce staviaš čo sa týka prepravy LEN železnice (ale tiež môžeš nakupovať a stavať továrne, samozrejme, to k tým hrám tak nejak patrí skoro vždy), ale je skvelá, je od tých istých čo spravili Tropico. JÉJ, vidíš, Tropico, hociktorý diel, čiže odporúčam zahrať si ich postupne (sú tri ak sa nemýlim), tam si diktátorom na tropickom ostrove, je to do určitej miery podobné sim-city, ale niektoré prvky to má menej dôležité a niektoré to má navyše (riadiš aj tajnú službu a armádu, odstraňuješ diverzantov a nespokojných obyvateľov, pričom každý obyvateľ je individualita s vlastnou osobnosťou, menom, atď., veľmi sympatická hra s dávkou takého (prí)jemného humoru)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Nech žije ČSSR!
dune nie je budovateľská.
skús Anno (1602, 1503, 1404), Caesar III, Dungeon Keeper 2 (aj keď ten je taký trošku iný, ale dobrý), Warrior Kings (taká staršia, trošku horšie ovládanie a grafika, ale po stránke herných mechanizmov veľmi dobré a stále aj dneska pomerne originálne), samozrejme Settlers, tí žáner budovateľských stratégií založili (Settlers 2 Gold je hodne staré, ale grafika má taký štýl že aj dneska je veľmi pekná, a dá sa to stiahnuť zadara, štvorka je mechanizmami bližšie tomu na čo sú dneska ľudia pod názvom "stratégia" zvyknutí, ale má hnusnú grafiku ktorá aj keď je novšia tak v porovnaní s dvojkou vyzerá zle), Kohan: Ahriman's Gift (tá síce nie je priam budovateľská, ale kvôli veľkosti máp a tomu ako sa hrá tak do určitej miery pôsobí, ale má pomerne originálny a veľmi dobrý mechanizmus armád a bojov), Zeus: Master of Olympus (čisto budovateľská, staviaš rímske mesto, pokiaľ viem tak sa tam nebojuje, niečo ako SimCity zo staroveku), SimuTrans (niečo ako pokračovateľ Transport Tycoonu), LinCity NG (niečo ako SimCity, len freeware, a z toho čo som videl to vyzerá že v ňom staviaš skôr také menšie mestá, nie veľké metropoly s mrakodrapmi), Stronghold 2 (možno poznáš, tam staviaš hrad a brániš sa útokom a obliehaniam), a... ďalšie už by som musel googliť a to sa mi nechce
» onlinehry.idnes.cz/great-siege-c8w...
vytvaras si firmy obchodujes na burze atd atd