@1 zmena zmena zmena.. v hocicom, praca, socializacia, konicky a zaluby atd. Mozog vraj krici, aby si vystupil z komfortnej zony, trpi, ze stagnujes, ze niesi produktivny
Hlavne si každý deň naplánuj nejaký interval, počas ktorého budeš povinne oddychovať. Robiť nejakú nenáročnú činnosť, pri ktorej nebudeš myslieť na prácu (napríklad prechádzka, nejaký program s kamarátmi/rodinou, čítanie knihy, pozeranie nejakého filmu, hranie hier, bárs spánok).
Nájdi si nejaké nové hobby/ poprípade sa vráť k niečomu, čo ťa kedysi bavilo, ale nemal si na to toľko času. Niečo čo máš rád a pri čom dokážes trošku vypnúť. Sprav si čas pre seba, medituj, cvič, stretávaj sa s ľuďmi, ktorých máš rád. Skúšaj nové veci a objav svoje nové ja. ❤ Ak ťa nebaví práca, tak skús niečo nové, čo ti otvorí nové možnosti, stretneš nových ľudí a objavia sa aj nové príležitosti. A ak náhodou nie si spokojný s tým, ako vyzerá tvoj život, každý deň môžes spraviť krok inou cestou, akú volíš zvyčajne a všetko zmeniť. V každom prípade držím päste a posielam veľa podpory!
Spomaliť, relaxovať. Skús sa dať vypísať aspoň na dva týždne alebo dať výpoveď a byť aspoň pol roka doma, ak to je fakt vážne a venovať sa záľubám, ak si to môžeš dovoliť...Lebo pokiaľ bude tvoja psychika dlhodobo v prdeli, všetko ostatné dočasné je bezpredmetné a treba spraviť rázne STOP !
Mne napr pomohlo uvedomenie si toho že som niktoš a moja práca je niktošská a vlastne všetko je niktošské.
Ma toto zistenie ultra spomalilo, zrazu už nemusím robiť všetko, zrazu kľudne môžem sedieť na riti 10dní vkuse a necítiť sa previnilo a žiadne vyhorenia už niesú v dosahu
Nehľadaj uspokojenie vo veciach, činnostiach. Hľadaj ho vo svojom vnútri. Je to veľmi ťažké ale zároveň oslobodzujúce. Dovolenka je fajn vec. Skús sa nájsť v nejakej tvorbe. Niečo napíš, nakresli, atď. Nemusí to byť nič svetoborné, ale bude v tom kúsok teba. Skús vo svojich výtvoroch modelovať sám seba a pomaly sa hľadať.
snaž sa v prvom rade spomaliť, pozrieť sa do svojho vnútra a nájsť tam nejakú činnosť, ktorá by ťa naozaj napĺňala..tiež by ti pomohlo prísť na to, čo ťa robí nešťastným a snažiť sa to v rámci svojich možností zmeniť..pre začiatok by ti mohla pomôcť meditácia alebo iné cvičenia na prepojenie tela a duše
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ma toto zistenie ultra spomalilo, zrazu už nemusím robiť všetko, zrazu kľudne môžem sedieť na riti 10dní vkuse a necítiť sa previnilo a žiadne vyhorenia už niesú v dosahu
» psychologie.cz/opustit-sva-mal...
a uvidis o pol roka, ze tvoje terajsie problemy su nic a s radostou sa vratis do povodnej prace