...seriously, som divný, keď proste nedokážem pochopiť, ako môže niekto, kto sa ide učiť programovať, byť neschopný nájsť si materiály sám? a keď si myslím, že ak to nedokáže alebo sa to nenaučí, tak z neho nikdy poriadne programátor nebude?
@midnight Našiel som toho dost na youtube, stiahol som mistrovstvi v c++, ale hladam skor nieco, kde sa da nieco prakticky precvicit, 1000 stran teorie nie je nic pre mna
v tom prípade choď skôr po knihách čo majú v názve veci ako "Začíname", a podobne, tie mávajú menej teórie a viac praxe. Prípadne ešte existuje taká séria kníh že "___ for dummies", alebo "Sam teach yourself _____ in 21 days", tie sú tiež robené tak že ti dajú len to najmenšie potrebné množstvo teórie. Prípadne "Headfirst", mám z tej série Javovskú, a vyzerá že celkom pekne trafila pomer medzi teóriou a praxou, obojeho je tam dosť, a majú to pekne poprepájané.
@midnight hej tak je to pravda nie je take ťažke si niečo vygugliť ale na druhej strane ked som ja začinal s C++ v zmysle (už som mal zaklady s Pascalu či C cčka) tak by mi bodlo keby mi neikto poradil nejaké dobré knihy s ktorými ma niekto už skusenosti...napriklad ale aha vidim že toto bolo vysvetlene už v predchadzajucom komente...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
prípadne knihu "Thinking in C++" od Bruce Eckel ... + nejaké zaujímave knižky (vrátene už spomenutej) môžeš nájsť na www.root.cz
na cvičenie odporúčam codechef.com (v jazyku sa tu nikde neposunieš, ale naučí ťa to rozmýšlať.)
v tom prípade choď skôr po knihách čo majú v názve veci ako "Začíname", a podobne, tie mávajú menej teórie a viac praxe. Prípadne ešte existuje taká séria kníh že "___ for dummies", alebo "Sam teach yourself _____ in 21 days", tie sú tiež robené tak že ti dajú len to najmenšie potrebné množstvo teórie. Prípadne "Headfirst", mám z tej série Javovskú, a vyzerá že celkom pekne trafila pomer medzi teóriou a praxou, obojeho je tam dosť, a majú to pekne poprepájané.