aj keď sa SaS dostane do parlamentu a pokúsi sa o dekriminalizáciu, nedodarí sa to, lebo pravdepodobne budú v opozícií s KDH a tá takéto veci nepripúšťa
problem je ze ludia si stale mylia legalizaciu a dekriminalizaciu,aj ked sam som prilezitostny konzument tak som proti uplnej legalizacii co je aj tak v nasich koncinach utopia ale som za dekriminalizaciu do 5 gramov
@hetfield aj dekriminalizacia by bola fajn, ale keby sa to tu podarilo zlegalizovat bol by som nadseny... nemusel by som to kupovat od dealerov ktory nie vzdy maju cas, a vzdy ked maju moznost ta porobia.. proste by som sa presiel do baru.....
niesom za dekriminalizaciu, prinosnejsi by bol podla mna model legalizacie. Ale aj tak k nicomu takemu nedojde, sme na to prilis konzervativna republika...
tento stat je na to este prilis zaostaly... legalizaciu nepodporujem ... ale dekriminalizaciu povazujem v tejto dobe za nutnost ,, ale zije tu este prilis vela konzervativnych zadebnencov ,ktori zdelili cerveny komplex po starsej generacii a potrva to este jednu-dve generacie kym sa ludia zobudia ...
Slovensko este na to nie je pripravene...po prve starsia konzervativna generacia bude este dlho proti a po druhe mlada generacia by si nevedela urcit hranice...Na to aby stat mohol zaviest tak liberalne zakony musi byt aj narod torchu rozumny... lenze slovensko je postkomunisticka krajina v ktorej su ludia nauceny brat pokial sa da...
@24 mnoo pravidelne fajcim weed uz od 14tich rokov a zatial som ziadne zle ucinky nespozoroval ani na sebe ani na svojom okoli... a chlast? samozrejme ze chlast je zla vec.. urcite ovela horsia ako ganja myslim ze znicil ovela viac zivotov ako trava. Ale nerozumiem teda preco take svinstvo ako alkohol je legalne a trava neni?
@nessinko .. nie je to nič zlé, je to práveže fajn...len keby sú všetci zhúlení tak by to tu vyzeralo dosť čudne...teda pre tých pár ludí, čo by si nedali ( aj takých poznám )...čo ja viem, bolo by to také čudné...ale som za, aby sa zlegalizovala
@huncutka265 preco cudne? podla mna by to bola krasa... kazdy by vsetko lepsie pochopil, ludia by sa mali radsej... Teda ason v mojom pripade to takto funguje
@nessinko...no ja som to raz skúšala,bolo to celkom fajn, trošku aj "zapísala" chytil ma záchvat smiechu a videla som tak nejako sekane..o dosť iné ako po chlaste...ja neviem ako by po legalizácii marihuany..
@huncutka265 ked len trosku tak to je nic xD treba sa riadne dopraskat xDD take zosekane stavy si este pamatam ked som s tym zacinal to bolo daco... musel som kracat strasne pomaly aby som do niecoho nenabural... strasne sa mi prelinal obraz.... xD
@nessinko - robí to to isté čo alkohol, ničí mozgové bunky...
A chlast je legálny odkedy opice vedeli že sa z kvaseného ovocia najebú a bude im veselo... Tráva je proste vnímaná ako droga, kdežto alkohol je.... mno, alkohol
Nie som proti, ale myslim ze statne byty pre mladych by boli vacsim prinosom, ako im dovolit zhulit si mozog. Osamostatnit sa je pre mladeho cloveka tym najvacsim problemom
@blacktears prijatelne by to bolo vtedy, keby som si s partiou mohol odpaleny niekam sadnut dat si jointa a nebat sa kedy za mnou pridu fizli, samozrejme ze keby zacal hulit uple kazdy by to nebolo bohvieco
"Vedľajšie účinky a riziká: narušenie orientácie v čase a priestore, uvoľnenie zábran, nečakané reakcie, dlhodobé ukladanie účinnej látky v tele
pri dlhodobom užívaní: strata záujmov, zhoršenie intelektového výkonu, poškodenie pľúc pri fajčení Viaceré ďalšie poškodenia organizmu sú uvádzané v literatúre, niektoré zdroje naopak popierajú škodlivé a zdôrazňujú liečivé účinky"
a fčul si to porovnajte s alkoholom, že čo je horšie
vsetko je to relativne a zavisi od mnozstva ... podla mna je napr. joint zdravsi ako cigareta...len cigareta ma tu vyhodu ze nenarusa CNS ...ale zase skodi ovela viac ako trava... alkohol tiez otupuje zmysli podobne ako marihuana...pri legalizacii marihuani by mohlo dojst k rapidnemu zvyseniu napr. dopravnych nehod lebo podla mna slovaci si zatail nevedia urcit hranice...
@mezomus Lebo keby to este islo takto dalej (legalizacia marisky, sobasov homosov, atd.) tak by to uz nebolo Slovensko ale dalsia krajina zdevastovana nasledkami extraliberalnej demokracie a vplyvom zasranej EU.
prezident sveta ju bude fajčiť,tak ju zlegalizuje, roboti budú nespokojní,tak vymyslia ďalšie drogy... lebo tieto naše už budú všetky legálne... a tak sa začne rokovať o zlegalizovaní nových robotických drog...
Je naivné si myslieť, že na planétke menom Zem, v krajinke za Dunajom a pod Tatrami, bude istá bylina od teraz až do konca slnečnej sústavy jednostaj kriminalizovaná.
z prispevkov všetkych odporcov dekriminalizacie/legalizacie mam pocit, ako keby si mysleli, že taky zakon by prikazoval fajčiť travu KAŽDY, kto chce, tak môže huliť aj teraz ! prečo by mala dekriminalizacia nejak nehorazne zvyšiť počet (ak dovolite, použijem vaš vyraz) "feťakov" ??
ono dekriminalizacia nema byt o tom, že sa bude trava predavat v tescu, dileri budu nadalej stihani, ma to byt ako v cesku, kde do nejakych neviem kolko gramov može mat osoba pri sebe.
Je podla vas fer, že niekto kto raz za cas si zahuli (nie je ani zavisly) by mal dostat tolko rokov, ako niekto kto sa previnil vrazdou z nedbanlivosti? Ako povedal @strejdabob kto chce, zhuli sa aj teraz, ale hrozi mu len za to až priliz velky trest
@pietro93 haha ty si asi ďalší pán kokot nacionalista, alebo komunista, alebo čo si
@aguri500 imho, koľko ľudí sadá do auta najebaných? nie veľa, tak prečo by to malo byť pri makaku iné?
a dovolím si menší dodatok. raz som napraskaný musel odšoférovať 50 km a nebol jediný problém s nejakou koordináciou, odhadom a podobne. dokonca som zareagoval aj na psa cez cestu prebiehajúceho celkom promptne(dla ostatných).
a raz pre zmenu som najebaný dával auto do garáže(mimo verejnej komunikácie, neboj) a nevedel som sa nejako trafiť a aj som šuchol auto dokonca...
neschvalujem ani jedno za volantom, oboje je riadny kokotizmus, ale zas mi vychádza tá ganja lepšie z toho.
keby už nie dekriminalizacia/legalizacia tak rozhodne by u nas najprv trebalo prepracovať zakon a navrhnuť taky, ktory by "drogy" rozdeľoval... naš zakon hadže všetko do jedneho vreca s nazvom "psychotropne a omamne latky"...
a aj najväčši odporcovia drog musia uznať, že je rozdiel medzi marihuanou a heroinom...
to bolo po prve, po druhe je rozdiel či niekto dealuje alebo huli... a dekriminalizacia mäkkych drog by vyriešila presne tie 2 problemy... uživatelia by neboli trestne stihani, ale dealeri by naďalej boli (to rieši jednoducho aj nejaky limit v množstve, ktory môže mať človek pri sebe)... a zaroveň by uživatelia mäkkych drog neboli trestne stihani, pričom uživatelia tvrdych a spoločensky nebezpečnych drog by boli...
podľa mňa je to celkom rozumny zakon... ale ešte som neodpovedal ani na otazku v tejto diskusii takže či sa to podari na SR? v blizkej dobe asi ťažko.... ani Sulikovi sa to nepodari, nech voľby dopadnu hocijak...
ved dobre len pre zaujimavost v kanade mozes soferovat aj opity a nie su tam hranice ne promile...pokial nespravis chybu tak je vsetko v poriadku ale ked spravis chybu tak je to 20 rokov v base... mam kamarata z montrealu a on bezne jazdi aj z 2,0 promile ale ide fakt pomaly... a dost zodpovedne...zalezi aj od narodu a jeho vyspelosti...
@aguri500 a čo to ma spoločne s tym čo si napisal predtym?? veď aj teraz je zakazane jazdiť u nas pod vplyvom marihuany a tak by to ostalo aj po dekriminalizacii/legalizacii...
jednu dolezitu vec . Zakony su pre ludi a podla toho ako je narod vyspely.Cim je krajina vyspelejsia tym mozu byt zakony liberalnejsie a benevolentnejsie...kanadu som spomenul preto lebo tam problem s nehodami pod vplyvom alkoholu nemaju aj napriek tomu ze si za volant moze sadnut aj opity sofer...ale co ak by to bolo aj na slovensku...kazdy by to zacal zneuzivat...proste este nie sme tak vyspeli aby sme mohli mat tak benevolentne zakony...
@mezomus - ale zasa na druhej strane treba vziať do úvahy, že nie je tráva ako tráva (obsah thc ergo kvalita) a na každého to môže mať a aj má iný účinok...
nie to sa nestane v najblizsej dobe ( ale 50 rokov ) teda aspon urcite nie , aj ked ja nejsom vobec proti aj ked nejsom nejaky velky hulic doprial by som to tym ktory su . nieje to podla mna o nic horsie ako alkohol tak preco to je zakazane ??
@salora a? nie nejaké nasraté A, len neviem k čomu to bolo to čo v posledných rokoch kúpiš na ulici nebude pičovina určite, THC content maximal a s tymi ucinkami...cojaviem, kazdopadne sa da povedat, ze po nejakom huleni je clovek maximalne neagresivny
nie, ale aj keby boli tak to nepovažujem za nejaký hrozný čin, pretože to čo je zákázané chutí lepšie.. čiže si nemyslím že by sa tým výrazne zvýšila spotreba marihuany...
Asi nie ale velmi by som to chcel, ked porovname alkohol a travu co je lepsie?
Trava, pokial viem ziadne vedlajsie ucinky pri dlhodobom pouzivani, pri alkohole to je inak problemy s pecenou, trasenie ruk a co ja viem co este.
Ved kolko ludi zomrie rocne na marihuanu?? Na alkohol skoro kazdy den.
Ked budeme mat v parlamente takych kokotov ako je KDH,SNS atd. Tak este stale budeme taky primitivny stat ako teraz. Zoberte si Cesko, tam si ku problemu marihuany sadli vedci, sef z protidrogoveho, lekari, politici a vsetko prebrali. Zatial co u nas sa problem marihuany riesi len u poldeci s panom Slotom ktory vykrikuje na madarov aky su kkti namiesto toho aby daco spravil.
Marihuana by urobila z nasho statu nieco nove prisli by investori, turisti, nove miesta na zamestnanie, dane z travy pre stat. Ved kdo by nevymenil krasny pocit marihuany namiesto grcania z alkoholu??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
Dufam, ze nie.
Keby ano, najvyssi cas odtialto odist.
ale radšej by mali ilegalizovať alkohol, po ňom sú ľudia často agresívni..ale na druhej strane-nechcela by som mať na uliciach samých zhúlencov
videl som uz dost pripadov ktore skoncili kvoli trave v nemocniciach a horsie...
@22 a nie je? akakolvek droga je zla- dokonca aj chlast (a to nemyslim ako nejake kazanie, iba konstatovanie faktov)
» en.wikipedia.org/wiki/Widow%27s_...
alebo nebodaj takéto?
( » en.wikipedia.org/wiki/Widow%27s_... )
@nessinko - robí to to isté čo alkohol, ničí mozgové bunky...
A chlast je legálny odkedy opice vedeli že sa z kvaseného ovocia najebú a bude im veselo... Tráva je proste vnímaná ako droga, kdežto alkohol je.... mno, alkohol
som za dekriminalizaciu, legalizaciu urcite nie
pri dlhodobom užívaní: strata záujmov, zhoršenie intelektového výkonu, poškodenie pľúc pri fajčení Viaceré ďalšie poškodenia organizmu sú uvádzané v literatúre, niektoré zdroje naopak popierajú škodlivé a zdôrazňujú liečivé účinky"
a fčul si to porovnajte s alkoholom, že čo je horšie
vsetko je to relativne a zavisi od mnozstva ... podla mna je napr. joint zdravsi ako cigareta...len cigareta ma tu vyhodu ze nenarusa CNS ...ale zase skodi ovela viac ako trava... alkohol tiez otupuje zmysli podobne ako marihuana...pri legalizacii marihuani by mohlo dojst k rapidnemu zvyseniu napr. dopravnych nehod lebo podla mna slovaci si zatail nevedia urcit hranice...
tot vse
. . . namiesto tabakovych cigariet sa budu predavat marihuanove jointy a dovod by si EU uz nasla . . . mozno dake ludske prava a vsetko mzne
Je naivné si myslieť, že na planétke menom Zem, v krajinke za Dunajom a pod Tatrami, bude istá bylina od teraz až do konca slnečnej sústavy jednostaj kriminalizovaná.
Je podla vas fer, že niekto kto raz za cas si zahuli (nie je ani zavisly) by mal dostat tolko rokov, ako niekto kto sa previnil vrazdou z nedbanlivosti? Ako povedal @strejdabob kto chce, zhuli sa aj teraz, ale hrozi mu len za to až priliz velky trest
@aguri500 imho, koľko ľudí sadá do auta najebaných? nie veľa, tak prečo by to malo byť pri makaku iné?
a dovolím si menší dodatok. raz som napraskaný musel odšoférovať 50 km a nebol jediný problém s nejakou koordináciou, odhadom a podobne. dokonca som zareagoval aj na psa cez cestu prebiehajúceho celkom promptne(dla ostatných).
a raz pre zmenu som najebaný dával auto do garáže(mimo verejnej komunikácie, neboj) a nevedel som sa nejako trafiť a aj som šuchol auto dokonca...
neschvalujem ani jedno za volantom, oboje je riadny kokotizmus, ale zas mi vychádza tá ganja lepšie z toho.
a aj najväčši odporcovia drog musia uznať, že je rozdiel medzi marihuanou a heroinom...
to bolo po prve, po druhe je rozdiel či niekto dealuje alebo huli... a dekriminalizacia mäkkych drog by vyriešila presne tie 2 problemy... uživatelia by neboli trestne stihani, ale dealeri by naďalej boli (to rieši jednoducho aj nejaky limit v množstve, ktory môže mať človek pri sebe)... a zaroveň by uživatelia mäkkych drog neboli trestne stihani, pričom uživatelia tvrdych a spoločensky nebezpečnych drog by boli...
podľa mňa je to celkom rozumny zakon... ale ešte som neodpovedal ani na otazku v tejto diskusii takže či sa to podari na SR? v blizkej dobe asi ťažko.... ani Sulikovi sa to nepodari, nech voľby dopadnu hocijak...
ved dobre len pre zaujimavost v kanade mozes soferovat aj opity a nie su tam hranice ne promile...pokial nespravis chybu tak je vsetko v poriadku ale ked spravis chybu tak je to 20 rokov v base... mam kamarata z montrealu a on bezne jazdi aj z 2,0 promile ale ide fakt pomaly... a dost zodpovedne...zalezi aj od narodu a jeho vyspelosti...
jednu dolezitu vec . Zakony su pre ludi a podla toho ako je narod vyspely.Cim je krajina vyspelejsia tym mozu byt zakony liberalnejsie a benevolentnejsie...kanadu som spomenul preto lebo tam problem s nehodami pod vplyvom alkoholu nemaju aj napriek tomu ze si za volant moze sadnut aj opity sofer...ale co ak by to bolo aj na slovensku...kazdy by to zacal zneuzivat...proste este nie sme tak vyspeli aby sme mohli mat tak benevolentne zakony...
@mezomus - ale zasa na druhej strane treba vziať do úvahy, že nie je tráva ako tráva (obsah thc ergo kvalita) a na každého to môže mať a aj má iný účinok...
@salora a? nie nejaké nasraté A, len neviem k čomu to bolo to čo v posledných rokoch kúpiš na ulici nebude pičovina určite, THC content maximal a s tymi ucinkami...cojaviem, kazdopadne sa da povedat, ze po nejakom huleni je clovek maximalne neagresivny
Trava, pokial viem ziadne vedlajsie ucinky pri dlhodobom pouzivani, pri alkohole to je inak problemy s pecenou, trasenie ruk a co ja viem co este.
Ved kolko ludi zomrie rocne na marihuanu?? Na alkohol skoro kazdy den.
Ked budeme mat v parlamente takych kokotov ako je KDH,SNS atd. Tak este stale budeme taky primitivny stat ako teraz. Zoberte si Cesko, tam si ku problemu marihuany sadli vedci, sef z protidrogoveho, lekari, politici a vsetko prebrali. Zatial co u nas sa problem marihuany riesi len u poldeci s panom Slotom ktory vykrikuje na madarov aky su kkti namiesto toho aby daco spravil.
Marihuana by urobila z nasho statu nieco nove prisli by investori, turisti, nove miesta na zamestnanie, dane z travy pre stat. Ved kdo by nevymenil krasny pocit marihuany namiesto grcania z alkoholu??