robil som capoeiru dva roky...no...je to velmi dobra vec. A co sa tyka vyuzitia ako bojoveho umenia, tak asi nie.Skor Kung-fu sa da vyuzit lepsie..myslim ze keby sa stretlo kung-fu a capoeira tak asi by ten capoeirista rychlo skoncil. Capoeira je hra, Kung-fu je zivotna filozofia
capoeira je druh umenia a nie nejaka hra(Zaphir),neuraz sa.myslim,ze ak to cloveka chytne je to super.robim capoeiru uz dva roky,a je to super pocit ked ides na trening a vies co budes robit a ak vies,ze nico vies.ze prides tam a sa ukazes.je to fakt super ak to je takto.
Podla mna je capoeira traposina. Par vyskokov a otociek, inak len nejake neprirodzene pohyby. A maju az jednu rokmi zodranu pesnicku, pri ktorej hopsaju.
tak to urcite ze by to nebrali do specialnych jednotiek ale tak lepsie ako co ja viem normalny box.aspon mne sa to viac paci.ale kebyze chcem robit niaky bojovy sport tak je to nieco ako Kung Fu alebo niake ine saolinske bojove umenie
capoeira je celkom zabavna, ked to sledujem v telke, ale zaujimave by bolo vidiet suboj capoeiry s nejakym inym bojovym umenim , bo v rychlosti to vyzera asi trosku inac, ako v telke, ked davaju mlynske kola a tak.
Ja uz som videl capoeira vs kung fu a capoeira vyhralal. To bolo nejaka velka sutaz a tam bolo viac bojovich umeni. Capoeira myslim ze skoncila druha alebo tretia. Prve sa mi zdal ze bolo Muai thai. Ale inak capoeira je velmi dobre. Ja to robim uz 2 roky. A je este aj dost rozdiel aku capoeiru robite. Su 4 stypli. Angola, Regional, Beguela a Salbendo grandzi. Tak sa to asi nepise ako som to napisal ale cita sa to tak. Angola je najpomalsi styl, vsetko sa robi pri zemi. Benguela je najtechnickejsi typ tam sa uz dava mensia akrobacia a regional je najrychlejsie tam sa uz skace vsetko mozne. A este to salbendo... to je capoeira na dotik. Uplne natvrdo. Ostatne su len take ze sa nedotikaju. To je asi vsetko z mojeje strany.
Nekroman ....hh moze byt ked ten kto robil capoeiru ta robil to naplnoa ten co robil kung-fu ta iba tak bodaj by robil .....Kazdy nepriatel je nebezpecny ale kazdy sa da porazit hh ale to druhe to uz je tazsie .......pozri postav hoci aj majstra sveta Capoeiri proti napr. neakemu vojakovi z OMONu ....a odkusi mu aj hlavu heh ...ale berte ako priklad na to ze su lepsi ako ti co robia capoeri ...ceknite
je to mozne vyuzit na niekom kto utok necaka pripadne ho hohurit neako ale velke vysledky to zas nie .....aj kop treba mat nacviceny jedna vec je kopat do vzduchu druha vec do mecha a tretia do ziveho .....a hlavne kde kopat.....hlava je siroky pojem ....a hlava sa proti kopu najlahsie kryje lebo je najvyssie a noha pokial ide z dola hore to je casu dost
Capoerou sa mozete kludne ubranit...ide o to ze vysledky nevidite hned..ale az po dlhsom case..povedze po takych 3-4 rokoch to mozete kludne vyuzit aj v skutocnom realnom zivote a nemate problem sa ubranit...takze to neni len poskakovani na hudbu ako si niektori myslia..a taktiez to neni ani iba bojove umenie..Capoeira je kombinácia tanca, akrobacie a bojového umenia alebo športu pochádzajúca z Brazílie. Pôvodne išlo o bojový tanec bývalých černošských otrokov. Dnes je to bojový šport s pevnými pravidlami.
Capoeira je bojove umenie ktore naozaj fantasticky vizera na obrazovke,,ale v realnej situaci ti bude na P... , ved tam sa snazia o to aby to vizeralo co najlepsie ale ako hovorim v realite je to celkom inak..Ked sa chces naozaj naucit bojovat tak lepsie ked sa ucis nieco take ako Jeet kune do,,alebo krav maga...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Myslím si že Kung Fu je lepšie...
Capoeira je skôr tanec ako bojové umenie...
ale co sa musí nechat je ze neiktoru hudbi mate celkom v poho
Tolko odo mna-moj nazor