Od 1. januára 2014 budú veriaci v Poľsku svoju cirkev financovať sami. Poľská vláda premiéra Tuska dokázala to, čo sa na Slovensku zdá stále ešte utópiou – odstrihnúť cirkev od pupočnej šnúry štátneho rozpočtu zavedením asignačnej cirkevnej dane. viac htt
na slovensku nedokaze stat sprvit odluku od cirkvi, lebo jediny stat mame taku sprostu zmluvu ktoru moze zrusit jedine cirkev.....
a skor by sa malo vyvlastnit vsetko co ma cirkev, lebo aj tak ani jeden pozemok neni ich len si ich klamstvom a podvodom privlastniili po vojne sa len snazili a po komunizme to aj dokazali..... Povodne to bolo tak od cca 18storocia +- ze stat vlastnil kostol a platili sa farari(atd) za to ze spravovali tieto miesta.
@4 druhý Slota? mno.. ja si to nemyslím, čítala som ten jeho volebný program aj na youtube pozerala jeho vyjadrenia, a.. podľa mňa myslí vážne, čo hovorí (o čom svedčia aj jeho predchádzajúce činy). S jeho programom cca súhlasím, ale nie bezvýhradne - v parlamentných voľbách by som mu hlas pravdepodobne nedala
no a kotletu som volila preto, že je to jediný politik, ktorému som ochotná prejaviť dôveru. plus osobné výhrady voči Maňkovi zavážili tiež
@mefistofel Ja viem, cirkev aby ani z princípu nejaké extra majetky mat nemala. S majetkami má problémy katolícka cirkev, resp. katolícka sekta. Topia sa v majetkoch, je známe, že Vatikán prepieral a prepiera peniaze... Tam majú svoju odplatu (v majetkoch) povedané biblicky... Cirkev má mať max. budovu na stratávanie a organizovanie a to poctivo odkúpenú a vysporiadanú (peniaze by mali byť riešené cez cirkevníkov)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
a skor by sa malo vyvlastnit vsetko co ma cirkev, lebo aj tak ani jeden pozemok neni ich len si ich klamstvom a podvodom privlastniili po vojne sa len snazili a po komunizme to aj dokazali..... Povodne to bolo tak od cca 18storocia +- ze stat vlastnil kostol a platili sa farari(atd) za to ze spravovali tieto miesta.
Co si o nom myslíte?
Podla mna 2. Slota.
Myslím, že bude sranda, čo hovoríte vy???
@4 druhý Slota? mno.. ja si to nemyslím, čítala som ten jeho volebný program aj na youtube pozerala jeho vyjadrenia, a.. podľa mňa myslí vážne, čo hovorí (o čom svedčia aj jeho predchádzajúce činy). S jeho programom cca súhlasím, ale nie bezvýhradne - v parlamentných voľbách by som mu hlas pravdepodobne nedala
no a kotletu som volila preto, že je to jediný politik, ktorému som ochotná prejaviť dôveru. plus osobné výhrady voči Maňkovi zavážili tiež
akože ja by som niečo také fakt uvítala, ale môžem snívať