nemyslím že by im česi dokazali dlho odolavať,otazne je akoby sa zachovalo vedenie wehrmachtu pretože niektorí generali planovali prevrat ak by došlo k otvorenej vojne
» www.military.cz/army_cr/obrana/...
Záver odtiaľ je zaujímavý :
Zhrňme to teda. Ak sa voči Wehrmachtu dokázali postaviť na odpor slabo vyzbrojení a všemožnými problémami sužovaní Slováci a dokázali sa brániť celé dva mesiace, je až zahanbujúce, že to neurobil na svoju dobu vyspelý stredoeurópsky štát s modernou a dobre vyzbrojenou armádou a schopným veliteľským zborom, ktorého vojaci sedeli v pásme aj keď nedokončených, ale predsa len pevností. Nech už by bol výsledok tohto stretu akýkoľvek, bolo potrebné sa na obranu postaviť. Šanca na úspech bola veľmi veľká, pričom by sa pravdepodobne Hitlera v jeho expanzii zastaviť podarilo. Neúspešná vojna proti Česko-Slovensku by pravdepodobne dodala viac odvahy niektorým nemeckým generálom, ktorí si už v roku 1938 začali uvedomovať, že v prípade ich ríšskeho kancelára šlo o vojnového šialenca.
jasne to je ten clanok,ale moj nazor je ze asi csr by to neustala ale na druhu stranu ak by prisli na pomoc ine staty( fra,gb,...) mozno by to dopadlo inak ale zase nemci mali na svojej strane aj cervenych
no tak Slovensko nikdy nemalo nemá a ani nebude mať na to aby sa hoci komu postavilo...sme proste malá, chudobná a bezvýznamná krajina ktorá je proste predurčená na to byť jebaná, či už Nemcami, Rusmi, Maďarmi...nechápte ma zle, svoju rodnú krajinu mám veľmi rada ale aj z môjho lajtského pohladu je mi jasné že mi dokážeme ako tak prosperovať len ako súčasť niečoho väčšieho...a k otázke; nie nemalo by ani "ako tak" šancu...toť môj názor
Vtedy bolo CSR vojensky štát komunisticky, mali sme tuším 1 250 000 vojakov, Nemci boli vtedy ešte slabý.... Ale nie, my by sme nevedeli... By sme sa dosrali Slováci su hofna a Česi tak isto iba by sme zničili krajinu
"tomias" tak to si na omyle madari pocas vojny mali chutky na sr len velmi rychlo si to rozmysleli ked sa im sr postavilo a dokonca zacali dostavat na frak
skus si vyhladat v googli "mala vojna"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Záver odtiaľ je zaujímavý :
Zhrňme to teda. Ak sa voči Wehrmachtu dokázali postaviť na odpor slabo vyzbrojení a všemožnými problémami sužovaní Slováci a dokázali sa brániť celé dva mesiace, je až zahanbujúce, že to neurobil na svoju dobu vyspelý stredoeurópsky štát s modernou a dobre vyzbrojenou armádou a schopným veliteľským zborom, ktorého vojaci sedeli v pásme aj keď nedokončených, ale predsa len pevností. Nech už by bol výsledok tohto stretu akýkoľvek, bolo potrebné sa na obranu postaviť. Šanca na úspech bola veľmi veľká, pričom by sa pravdepodobne Hitlera v jeho expanzii zastaviť podarilo. Neúspešná vojna proti Česko-Slovensku by pravdepodobne dodala viac odvahy niektorým nemeckým generálom, ktorí si už v roku 1938 začali uvedomovať, že v prípade ich ríšskeho kancelára šlo o vojnového šialenca.
» www.military.cz/army_cr/obrana/...
skus si vyhladat v googli "mala vojna"