môj brat to má už 23 rokov. Ale sú takí, ktorí to prekonali. Ale mnohých nepoznám. Keď som s ním bola cez víkend, tak bol pred obedom veľmi hladný, bo nejedol ráno, tak sme zašli do obchodu, že si niečo kúpi. Poznám ho takmer 22 rokov, ale až vtedy mi došlo, že kurnik šopa, on sa fakt nemôže normálne najesť, keď je hladný jak kôň! Tak som ho pekne nasmerovala do reštiky a šlo sa na čínu
ja ju mam asi od troch rokov...a povedali mi ze by ma to mohlo prejst ale pochybujem akoze bezlepkovu dietu nedodrziavam skodro vobec..akurat ked sa mi vyhadze exem na rukach vtedy sa to snazim dat do normalu takze pochybujem ze sa z toho vyliecim
moja spolužiačka by takú diétu mala dodržiavať, je zaradom všetko, takže tej to asi len tak neprejde...
ďalšia moja kamoška sa vyliečila.. =D...teda ona má stále veľké problémy so zdravým, a lekári už skúšali aj takú diétu ale nepomohla, tak sa vyliečila x)
Z toho sa da dostat? Podla mna to nie je taka hroza - to mas zaciatok pre zdravsi zivotny styl . Vytaz z toho pozitiva . Palacinky naozaj nie su zdrave.
@flash025 Ja to mam uz od dvoch rokov... ale zvykla som si.. niektori ludia aj ked to nedodrziavaju a vyzera to ze im je aj tak dobre, budu mat problemy lebo sa im nevatrebavaju ziviny koli zapalenemu hrubemu crevu atd... ale da sa s tym zit zevraj to moze prejst po 18-tke, ini zase hovoria ze to uz je na cely zivot...2. Stupen? To som este nepocula bud ju mas alebo nemas.. a su ludia ktori ziju na vozicku alebo nevidia a nestazuju sa... my nie sme oproti nim nic hlavne sa nauc sam si doma varit a keby si nieco potreboval napis ts
Pokiaľ viem, je to na celý život, ale žiť sa s tým dá. Kamarátke to diagnostikovali pomerne neskoro a ani nechci vedieť aké všetky zdravotné problémy mala. Niečo prešlo hneď po nasadení diéty, niečo trvalo aj pol roka a niektoré následky sú trvalé. Neskúšala by som na tvojom mieste porušovať diétu či skúšať, či si sa "nevyliečil".
@jooou ony sú tri stupne, prvý neviem čo je zač .. druhý je neschopnosť prijímať lepok a pretí je neschopnosť prijímať lepok aj laktozu a to je už potom naozaj ťažké asi .... a ja osobne tú dietu dodržiavam naozaj poctivo
@lintu29 1. Doktori na tom nezarabaju, zarabaju na tom farmaceuticke spolocnosti atd...2. Mala by si si nieco nastudovat o svojej diete ak nechces skoncit zle. Neber to v zlom
z toho sa nedostaneš asi... :/ kamarátka to má, jedine jej hovorili že možno pri pôrode alebo pri dospievaní... jediné čo môžeš, je dodržiavať to a ževraj sa to môže zlepšiť ale vyzdravieť sa nedá
@flash025 takže môj brat má 3. stupeň. Aj mama. Ale už aspoň aj na SVK sa trocha rozbehol predaj tých potravín bezlepkových a bezlaktózových. Veď donedávna bolo na SVK na trhu asi jedno také mlieko, museli sme to kupovať v HU a teraz už je toho viac.
vyliecit sa vraj neda.. aj ked rozne alternativne mediciny skusat mozes ... a najest sa normalne mozes akurat asi ked si sam navaris ... kedze lepok je proste vsade... aj v cine
obavam sa, ze to je nieco, co sa vyliecit neda ... ma to jedna kamoska, nedodrziava nejak 100% dietu, ale tak da sa s tym zit ... su veci, ktore sa proste vyliecit nedaju...
@lintu29 ved ok ja sa ti do nicoho nestaram len mi to pride trocha primitivne ked niekto s bezlepkovou dietou povie ze je to nezmysel a vymysel lekarov ked pritom existuju o tom studia a kedysi sa na to zomieralo.. ale dobre ak si myslis ze je to blbost ... peace
mám rovnaký problém, človek si len tak funguje ako obyčajne a zrazu ani nevie ako zistí,že ma celiakiu..bohužiaľ toto je aj môj prípad, hneď som sa o tom dozvedela začala som si o nej vyhľadávať čo najviac informácii.. » onlinelekaren.sk/zivot-bez-muky-...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ďalšia moja kamoška sa vyliečila.. =D...teda ona má stále veľké problémy so zdravým, a lekári už skúšali aj takú diétu ale nepomohla, tak sa vyliečila x)
prečo by som si mala niečo naštudovať o svojej diéte? Prepáč, ale ako môžeš vedieť čo ja o nej viem? To mne sa zas zdá, že z toho robíš vedu...
neber si to osobne, ale myslím si, že do toho, ako ja skončím, ťa nič nieje