Zdravím, kde v BA kúpim takýto chlieb bez nutnosti používať debničkový dovoz a platiť 3€ za poštovné? Čo som presnoril aj bio obchody, tak nikde taký nemajú a čo poznám pekáreň, tá je mimo BA. Viem že je ľahké ho spraviť aj doma, ale nemám ešte kde spravi
nemas kde spravit kvasok? zoberes kvasnice das ich do teplej(30-40C) vody/mlieka s cukrom teda do pohara napr, zakryjes na niekolko minut, ked nakvasi pridas do muky a mozes zarobit chleba. nic zloziteho.
Dalsia moznost je praskove drozdie to len normalne zamiesas do cesta nechas chvilku a mas druhu moznost bez toho avy si robil kvasok.
@mefistofel Kvások z kvasníc - triple nope and double facepalm. Kvások = múka + voda + 5 dní. No a zistil som že nikde v okolí na to nie je vhodná nádoba.
ked sa chces vatit do stredoveku a vadia ti kvasnice.... tak si zober obycajny 7dc zavaraninovy pohar a ten ti uplne bude stacit, nic extra nepotrebujes na to....
@mefistofel Niekto to nazyva navrat do stredoveku, iny zdrava strava... Uz len ta chemia co je v pecive v supermarketoch je na grc, ved to ani pecivo nie je.
@neviemsivybratnick je skoro jedno ci budes cakat 4dni na "kvások" alebo si kupis v obchode obycajne kvasnice....
a nekupis v obchode pecivo bez roznych ecok a moze to byt pred nazvom aj 20x bio a ine blbosti.... proste uz sa take nepredava a je jedno ci je to supermarket alebo pekaren.
a pises ze nemas kde spravit kvasok? zoberes si zavaraninovy pohar, vlaznu/teplu vodu tu raznu muku... 50-150g vody a muky pomer 1:1 nechaj kvasok niede na skrini dalsi den premiesaj mozes pridat a nemusis vodu/muku a cca 4 den uz mas kvasok. ake miesto a nastroje na to potrebujes?
@mefistofel Tie podrbane pohare, ked ich potrebujem, nikde ich nemaju .. A ano, predava sa aj take, len nie v supermarketoch. Nasiel som v Bioparku, ziadne chemicke bordely... Cena vyssia (3€?), ale vzal som jeden na kostovku, potom si budem doma robit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Dalsia moznost je praskove drozdie to len normalne zamiesas do cesta nechas chvilku a mas druhu moznost bez toho avy si robil kvasok.
a nekupis v obchode pecivo bez roznych ecok a moze to byt pred nazvom aj 20x bio a ine blbosti.... proste uz sa take nepredava a je jedno ci je to supermarket alebo pekaren.
a pises ze nemas kde spravit kvasok? zoberes si zavaraninovy pohar, vlaznu/teplu vodu tu raznu muku... 50-150g vody a muky pomer 1:1 nechaj kvasok niede na skrini dalsi den premiesaj mozes pridat a nemusis vodu/muku a cca 4 den uz mas kvasok. ake miesto a nastroje na to potrebujes?
jedine takto spravis take pecivo ake chces....