ahojte chcela som sa spytat nieco o cetifikatoch FCE a CAE .. teraz mam 14.. je dobre si teraz spravit FCE alebo mi je to teraz na nic? .. kedy sa robieva CAE v akom veku ? .... a ak poznate IB na gymnaziu jura hronca tak neviete ci CAE alebo FCE plat
certifikaty nezalezia od veku .. mozes ich robit kedy chces ... FCE by mali vsade uznat ako nahradu maturity, ale ak chces ist na vysoku do britanie, myslim ze potrebujes CAE ... a je pravda, ze ten certifikat nesmie byt starsi ako 2 roky, takze este pockaj ... nech ho nemusim robit trikrat ...
nepoznám ich, ja mám City&Guilds, maturitnú skúšku by som teda nemal robiť, resp. dúfam, keďže mením školu a pevne verím, že riaditeľstvo mi vyjde v ústrety.
anyway, určite som si ho nerobil kvôli možnosti ignorovať maturitu, ale pekne obšťastní celý dojem CV, pretože, každý nerd si môže doň vpísať "anglický jazyk - aktívne"; ak máš za tým napísane medzinárodný certifikát, je to o niečom inom
@henten ja len, že o City&Guilds jakživ nikto nepočul, a okrem dvojstránky vo Friendshite som ich dokonca ani ja (! ) nikde nevidela, let alone v nejakých requirements.
Vo všetkej skromnosti tvrdím, že vo veku zakladateľky by som bola FCE urobila, a keby sa mne prišiel uchádzať o zamestnanie človek po SŠ s tým, že spíkuje na takej úrovni, strašne sa mu vysmejem, koľko za to vyjebal peňazí.
(on tým samozrejme chcel povedať, že bez @evy by nespravil ani na to déčko či aká je najnižšia passing grade )
@narazuvzdornaa Podľa nového zákona ti už maturitu nenahradí. Ide teraz do platnosti, riaditelia škôl už dostali echo. Na prd, ja viem.
Teraz ti je zbytočné robiť certifikát, FCE je na úrovni zhruba ako maturita. Lenže teraz je ti to naprd. Urob si to vtedy, ak chceš ísť niekde na výšku, až keď. Do maturity máš ešte čas aby si si to robila tak skoro.
ahoj...v prvom rade by si mala s tým počkať ved máš ešte len 14 rokov a názor na školu a vobec vo všetkých veciach sa časom aj vekom menia.Ale ja osobne som si začala robiť certifikát a podla mna to je užasná vec lebo nieže nebudeš z jazyka maturovať(čo mám overené podla vyhlášok ministerstva školstva dokonca som sa v tom vrtala) ale pomože ti to aj keby si sa rozhodla ísť na vysoku školu, alebo možeš robiť lektorku(samozrejme učiť len po uroven , ktoru ovládaš),taktiež sa lahšie zamestnáš v zahraničí budu ťa uprednostnovať pred ostatnými pretože tento certifikát je vlastne medzinárodný dokument ktorý nieje potvrdený iba na slovensku, to sa posiela až do anglicka kde si normálne zapísaná že si zvládla tu uroven a vieš dobre/plynulo rozprávať po anglicky.Má to množstvo výhod len si to treba uvedomiť a hlavne sa nedať zmiesť otázkami typu : načo ti to bude aj tak je to len papier... pretože skutočný človek, ktorý o tom niečo vie by ti takúto somarinu nikdy netrepol! A pamätaj hlavne ,že budeš mať dobrý pocit sama zo seba ked niečo dokážeš ako tí čo kašlu na všetko.To je odo mna asi všetko
Určite stojí za to urobiť si certifikáty z angličtiny, ale ako už radili vyššie, treba zvážiť určite vek, aby bolo absolvovanie certifikátu pre teba výhodné a využila si to. Napríklad fajn spôsob ako sa pripraviť na daný certifikát je absolvovať prípravný kurz v jazykovej škole, ktorý ťa dostatočne pripraví. Napríklad ja som robila tuto a certifikát mi vyšiel super : » thebridge.sk/produkt/vseobec...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ale teraz obzvlášť, certifikát na príslušnej úrovni ti uznajú ako náhradu maturitnej skúšky iba ak je nanajvýš dva roky starý.
Btw cítiš sa naň teraz?
A neviem, že by to záviselo od veku.
anyway, určite som si ho nerobil kvôli možnosti ignorovať maturitu, ale pekne obšťastní celý dojem CV, pretože, každý nerd si môže doň vpísať "anglický jazyk - aktívne"; ak máš za tým napísane medzinárodný certifikát, je to o niečom inom
a
...pozdravujem @evu
Vo všetkej skromnosti tvrdím, že vo veku zakladateľky by som bola FCE urobila, a keby sa mne prišiel uchádzať o zamestnanie človek po SŠ s tým, že spíkuje na takej úrovni, strašne sa mu vysmejem, koľko za to vyjebal peňazí.
(on tým samozrejme chcel povedať, že bez @evy by nespravil ani na to déčko či aká je najnižšia passing grade )
(A neviem, čo som dnes taká hnusná.)
(ináč, B2, tak bacha na mňa!)
Teraz ti je zbytočné robiť certifikát, FCE je na úrovni zhruba ako maturita. Lenže teraz je ti to naprd. Urob si to vtedy, ak chceš ísť niekde na výšku, až keď. Do maturity máš ešte čas aby si si to robila tak skoro.
@profesor FCE plati furt, skusky anglicke maju platnost asi len 2 roky, co musis robit ked tam chces ist na skolu alebo musis mat CAE na A...