aj moja sestra zvykla hovoriť po česky niektoré slová ale potom ju to prešlo ako začala chodiť do školy. A môj brat tiež teraz hovorí po česky často. Zasmejeme sa na tom a opravíme ho.
Lebo český trh je väčší, takže majú viac divákov a financií na to, aby niečo natáčali/dabovali a proste keď je to už raz v češtine, tak nikto necíti potrebu to dabovať, lebo sa to neoplatí a aj tak tomu rozumieme.
Riešenie: Nenechávaj decká celé dni čumieť na telku, ale im pekne čítaj rozprávky, v slovenčine
@4 príspevok presný a jasný
rovnako ako máme možnosť sa rozhodnúť využívať nášu tráviacu sústavu, tak aj či budeme čumeť na tú telku alebo nie. Nikto ťa nenúti to dívať! nikto nenúti tvoje deti aby sa na to dívali...
a ako je to normálka... ja ako decko som furt kukala české veci a okrem pár čechizmov to na mne nezanechalo žiadne trvalé následky.
po česky sa hovorí na tých českých kanáloch, na slovenských slovensky. Len tých je o dosť menej. Nevidím v tom žiaden problém. Problém je, keď rodičia "odložia" dieťa na celý deň pred telku.
aj ja som vyrastala na českých rozprávkach.. síce to ešte nebol jetix, ale nova, prima alečo čtčka. nedávno som bola celkom v šoku, keď som zistila, že Rákosníček je slovensky Trsteniarik.
...za mlhou hustou tak, že by se dala krájet - a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Riešenie: Nenechávaj decká celé dni čumieť na telku, ale im pekne čítaj rozprávky, v slovenčine
rovnako ako máme možnosť sa rozhodnúť využívať nášu tráviacu sústavu, tak aj či budeme čumeť na tú telku alebo nie. Nikto ťa nenúti to dívať! nikto nenúti tvoje deti aby sa na to dívali...
a ako je to normálka... ja ako decko som furt kukala české veci a okrem pár čechizmov to na mne nezanechalo žiadne trvalé následky.
...za mlhou hustou tak, že by se dala krájet - a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník...