Dosť bolo kydania na Fica, zaujímalo by ma či ste si už niekto dneska vybavovali to cestovania zadarmo ?(od dnes sa to dá) Ak áno ako ste postupovali, alebo ak viete ako tréba postupovať, čo tréba priniesť aké doklady a čo tréba proste aby som dostala tu
Fakt genialny napad cela tato zalezitost, nepremyslene, viac nam zoberu ako daju a clovek sa len bude bat cestovat vlakom, ako budu plne vselijakych podivínov.... A ked budem chciet ist mimo trasy, ktoru mam vyznacenu na listku tak si paradne priplatim.. buse budu krachovat, vsetko sa navysi, hlavne ze ficko a babicky budu spokojne.
pokiaľ máš preukaz na vlak, tak ti stačí predložiť preukaz, OP ... mne preukaz vyhotovili na počkanie
nepotrebuješ na to žiadny papier, ani potvrdenie zo školy v tomto prípade
@mrsmartina a ty mas isic alebo nie? mne dala teta ten papier na potvrdenie v skole ale teda predpokladam ze preto, ze mam iba papierovu karticku (isic mam cesky ten mi na slovensku neplati)
@sveter to vraj nestaci len isic ukazat ale na to si vystavit nejaky dokukment ci co a potom si na ten kupovat "prazdny"listok akoby nestacilo sprievocovi ukazat len platny isic, ktorym aj tak teraz kontroluju cipy...
@momoglamorous hej no to viem že ten preukaz si musím vybaviť, ale že či mi k tomu treba mať isic alebo to platí aj pre tých, čo ho nemajú, lebo ja napríklad nemám
v každom prípade je potrebné vybaviť si aj ten preukaz, na základe ktorého ti vydajú ten nulový lístok .. na jeho vybavenie potrebuješ isic a op, ak nemáš isic, tak nejaké potvrdenie zo školy, o tom neviem moc, lebo ja mám isic
@momoglamorous ja som ale stredoškolák ešte... a čo ja viem, mám preukaz normálne na autobusy a vlaky, čo je tiež preukazom študenta... neviem či je isic na vysokej povinnosť alebo ako to tam chodí, ale ja ho nemám ani nemusím mať a viem sa inak preukázať, že študujem :ehm:
preto ma zaujímalo, či musím mať ten isic, lebo dačo také som započula voľakde...
@sveter ja ako gymnazista som chodila do skoly pesi a nemala som ani nijaky preukaz a ked som obcas niekam cestovala, tak som musela na cely :/ a myslela som si, ze teraz aj stredoskolaci maju isicy, sa mi zdalo, ze som to u niekoho videla...
hej, isic automaticky dostane kazdy vysokoskolak
a ked mas preukazku na vlaky ked cestujes pravidelne na zlavu, tak na to by ti to mali zrejme vystavit, proste kazdemu na ten preukaz, ktory ma
@momoglamorous no veď aj stredoškoláci môžu mať, ale mne to prišla blbosť kupovať si ho kvôli busom a vlakom, keď viem dostať dve kartičky s rovnakým významom zadarmo (hej viem že sú tam aj iné všelijaké zľavy ale čo sa týka cestovania to výhodu oproti normálnym preukazom nemá)
ale šak to je jedno predsa, uvidím či sa mi to podarí vybaviť
@drobec186 ze preco? ako sa potom inak preukazes ako student, resp. na aky preukaz dostanes vsetky zlavy, kedze niektore funguju len na isic? my si isicom odomykame aj dvere v skole do PC ucebni...
@drobec186 presne, ja by som sa napr nedostala ani do niektorych budov skoly bez isica, nepozicala si knihu v kniznici, nemohla ist na obed, proste nic..
kazdopadne ano, vyplnis to, das to v skole poptvrdit, potom prides na stanicu a das im to plus obciansky a fotku 2x3 cm
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a kydania na Fica nebude nikdy dosť.
nepotrebuješ na to žiadny papier, ani potvrdenie zo školy v tomto prípade
ale aj tak, že vás hanba nefackuje!
stačí mi teda isic karta? alebo čo mám ako robiť?
v každom prípade je potrebné vybaviť si aj ten preukaz, na základe ktorého ti vydajú ten nulový lístok .. na jeho vybavenie potrebuješ isic a op, ak nemáš isic, tak nejaké potvrdenie zo školy, o tom neviem moc, lebo ja mám isic
preto ma zaujímalo, či musím mať ten isic, lebo dačo také som započula voľakde...
hej, isic automaticky dostane kazdy vysokoskolak
a ked mas preukazku na vlaky ked cestujes pravidelne na zlavu, tak na to by ti to mali zrejme vystavit, proste kazdemu na ten preukaz, ktory ma
ale šak to je jedno predsa, uvidím či sa mi to podarí vybaviť
kazdopadne ano, vyplnis to, das to v skole poptvrdit, potom prides na stanicu a das im to plus obciansky a fotku 2x3 cm