cestovali ste niekedy len tak bez ciela kam vas nohy, autobus, vlak zaviadol (pripadne stopom) alebo aj ste mozno mali priblizny ciel teda bod kde sa chcete dostat ale pocas cesty ste za zastavili na roznych miestach a kochali sa krajinou
minulý rok sme boli tak na motorkách.. len sme išli išli, zastavili kde sa dalo, v noci stanovali bárskde v lese, ráno sa zobudili a išli ďalej len rovno za nosom
pri citani grietushinych cestopisoch som vzdy akosi nejak sa snazil nabrat gule na to ist
neviem, obavam sa, ze ja by som to nedokazal proste len tak bez penazi, standard a komfort a pohodlnost by mi to nedovilili asi. ale strasne by som to chcel skusit
ked som cital na ceste od kerouaca som zistil ze nehrozi, na kazdej druhej strane som sa pytal ci je ten clovek normalny ked tam mexicanom fajcil kokot za dolar aby sa dostal autobusom z jednej osady do druhej a tam trhal bavlnu za jedlo
to taka grietusha zas je z takej knihy nadsena a hned si bali ruksak a konzervy
fakt neviem ci je win jak pises co najdlhsia cesta tam a naspat
a este neviem ked ides vlakom, stopom trebars kde presne sa chces zastavit so stanom a kochat sa krajinou, v strede kruhoveho asi najcastejsie
Osobne som takto chcel ist tento rok, mozno tak este aj pojdem ese mam vyse mesiaca , len vzdy ma premoze fakt ze nepoznam ziadneho cloveka co by sa na taketo dal a sam je ist onicom :/
idem v auguste takto na východné Slovensko.... Prešov, Bardejov, Stropkov, Svidník, Medzilaborce, hrebeňovka Bukovské vrchy, Snina..... atď... a kupujem si mesačný lístok na vlak, takže kam pôjde vlak, tam ja (aj keď napr do stropkova pôjdem autobusom, lebo tam nechodí vlak)... a stan, spacák budem môj domov...
@poke no ako toto som tiez dlho hovoril a aj teraz ked som starsi tak nemam okolo seba takych ludi :/ ...vsetci su velmi pohodlní okolo mna :/ kazdy je zvyknuty na taky luxus... sice aj ja ale ja som do voza aj do koca, ale vacsina ludi co poznam nie....
dúfam, že tak podobne raz ešte len pôjdem ale inak v podstate, čo sa najviac približuje tomu, čo si písal, tak vlastne jediná taká podobná skúsenosť je keď sme chodili s rodičmi na dovolenku po Slovensku, ani sme nevedeli, kde sa zastavíme, prosto sme nasadli do auta a išli. prespali v kempe, u známych, pod holým nebom, v aute a tak
Naposledy minulý týždeň som išiel z obchodu a pozerám autobus Modřice dačo tak reku že tam je OC olympia, ani som tak nechcel ísť ale tak prečo nie. Tak som nastúpil. Ocitol som sa niekde úplne inde, v nejakej priemyselnej zóne. Tak ale reku že ta dedina nemôže byť nejaká veľká tak idem peši. No bolo to takých 5km.
Ale tak seriózne minulý rok sme s priateľkov cestovali stopom do Ríma. Cestou sme absolvovali nejaké via ferraty v Dolomitoch, Bolognu, Florenciu a kúpanie v Toskánsku. Milión zážitkov. Na nezaplatenie skúsenosť. Mám to spísané na nejakých 20 strán.
aha, na mesiac tak to nie, ja som minulý rok cez prázdniny chcela ísť vlakom do nejakého mesta, hlavne do takého, kde je nejaký hrad, popozerať si a ísť nas5.. ale potom som zistila, že by som aspoň 3x musela prestupovať, tak som to nechala tak
ale tento rok možno niekde tak pôjdem, ale len na deň, lebo aj tak celé dni nič nerobím..
@overexcitedgirl no tak nemusi byt konkretne na cely mesiac, ale aspon ten tyzden, ak nie dva +- , proste cestovanie len tak, a nie takym sposobom ako pises ze len prist pozriet a rychlo odist
tak to by som asi nevedela, musela by som mať dopredu zabezpečené ubytko, lebo by ma desilo, že môžem zostať na noc niekde vonku, a potom by som musela cestovať vlakmi alebo busmi, stopom by som nešla takže to asi nie je nič pre mňa
áno, boli sme takto s otcom raz proste sme si sami dvaja povedali, že ideme pobehať Rakúsko a Nemecko, tak sme proste išli, každý deň v inom meste, ubytko sa nejak našlo až keď sme tam boli, a brala by som hneď a zaraz toto absolvovať znova
@overexcitedgirl stopom om este ani ja necestoval takze keby idem s niekym kto by tiez este stopom necestoval tak pravdepodobne by som sa neodvazil ist stopom ani ja tiez skor ten vlak autobus
ale prave o to ide ze nemas nic zabespecene, maximalne stan a spacak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
pri citani grietushinych cestopisoch som vzdy akosi nejak sa snazil nabrat gule na to ist
neviem, obavam sa, ze ja by som to nedokazal proste len tak bez penazi, standard a komfort a pohodlnost by mi to nedovilili asi. ale strasne by som to chcel skusit
to taka grietusha zas je z takej knihy nadsena a hned si bali ruksak a konzervy
fakt neviem ci je win jak pises co najdlhsia cesta tam a naspat
a este neviem ked ides vlakom, stopom trebars kde presne sa chces zastavit so stanom a kochat sa krajinou, v strede kruhoveho asi najcastejsie
ale hlavne tí ľudia
Ale tak seriózne minulý rok sme s priateľkov cestovali stopom do Ríma. Cestou sme absolvovali nejaké via ferraty v Dolomitoch, Bolognu, Florenciu a kúpanie v Toskánsku. Milión zážitkov. Na nezaplatenie skúsenosť. Mám to spísané na nejakých 20 strán.
no tak mozme ist ked to chce absolvovat a nemate s kym ako ja, tak ja pojdem s radostou, staci povedat ze kedy kde
ale tento rok možno niekde tak pôjdem, ale len na deň, lebo aj tak celé dni nič nerobím..
@mefistofel
ale prave o to ide ze nemas nic zabespecene, maximalne stan a spacak
najviacsuper to bolo, keď sme stopovali po FR a náš jediný cieľ bol okúpať sa v Atlantiku, inak nám bolo všetko jedno.