Ahojte, mam záujem o študium na VŠ cestovneho ruchu... zvazujem cestovny ruch na UMB alebo turizmus a hotelierstvo v Prešove... Navštevujete niekto tieto skoly ? viete mi poradit ci je študium tažke ?taktiež ci sa daju zvladnut prímacky na UMB ,zaklady ma
Ja sítce neviem aké to tam je, ale aj ja sa tento rok plánujem hlásiť na cestovný ruch..do Prešova si dám, a ešte rozmýšlam nad BB a Ba takže uvidím ako sa rozhodnem..
ja chodím na strednú s týmto zameraním keby v tom nemali chaos, tak je to fain jeden čas som rozmýšlala nad kulturológiou a cestovný ruch v Nitre... ale asi skorej by som šla na manažment...
ale priprav sa na to že sem tam budeš kukať že wtf to čo je za pičovinu?
ja si myslim ze VŠ cestovneho ruchu nie je vobec zbytocná skola... vzdi ma bavila geografia a chcela by som aj nieco take v buducnosti robit,(ci uz aj v hotelierstve, alebo nejakej cestovke a pod .) jediná vec ktora ma na tom odradza ze cestovny ruch sa studuje len na samych ekonomickych skolach ... a ja mam z matikou dost problemy,,,hoci sme na gympli prebrali aj vysokoskolske ucivo z matiky, vobec to nje je moja silna stranka a dost sa obavam aj tych primacok !!! preto uvazujem aj nad Pršovom kedze tam sa primacky nerobia,,lenze je to zas dost daleko a na vychode...neviem poradte mi ak mate este nejake skusennosti...díky
mám vyštudovanú strednú "manažment regionálneho cestovného ruchu"... je to na škole, ktorá bola kedysi združená, teraz je to SOŠ, na výšku ma zobrať nechcú, lebo som z SOŠ, ktorá je vlastne SOU (koeficient 2.0, čiže môj priemer 1,4 je 2,8)... zamestnať sa s tým nedá, všetky moje spolužiačky sú buď v zahraničí, alebo predavačky alebo čašničky...
pracujem ako krajčírka a šetrím si na externé štúdium (len nie CR!!!) (ach)
velmi dobre viem že mi je to tak na 2 veci...ale čo narobím s mojimi vedomosťami a možnosťami v okolí? (na druhý koniec Slovenska fakt cestovať nebudem)
@sandy114 nikdy nepochopim, preco sa takto pocitaju priemery a podobne, ako keby boli ludia co maju SOU (alebo nieco na ten styl) a zaroven maturitny odbor horsi alebo co ved za par rokov budeme za takymi ludmi plakat, ked nam vsetci ujdu niekam, nikto studovat nepojde a kazdy bude mat VS najlepsie CR a podobne
@husky a predstav si, že som maturovala z 13 predmetov... ako niektoré boli také, že človek si už len odpoveď vedel domyslieť bez toho, aby sa do učiva pozrel, ale krutá väčšina bola taká, že človek sa to musel naučiť
@acvd43xa7w skôr realita trhu práce ako neschopnosť
@sandy114 tak ja teraz musím zapracovať, aby som si mohla platiť 700 eur školné na externom štúdiu, aby som neskončila niekde ako upratovačka celý život... ale to nie je chyba len tých koeficientov, ale máme nenormálne veľa zbytočných gymnázií, na ktoré sa dostane každý blbec, ja som si v 15tich nebola istá, či budem chcieť ísť na výšku alebo ísť po škole robiť, tak som chcela vyštudovať nejaký odbor... no nevedela som, že z odborom sa na výšku nedostanem a už vôbec nie, že aj s ním nedostanem žiadnu adekvátnu prácu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
vraj umb je omnoho lepsia, co sa tyka vedomosti, je narocnejsia
presov je flakarina
a s prijimackami neni problem, matika je spoko
a, ze na slovensku urcite nikto nebude s CR robit
zrejme spis pred dverami
Ja sítce neviem aké to tam je, ale aj ja sa tento rok plánujem hlásiť na cestovný ruch..do Prešova si dám, a ešte rozmýšlam nad BB a Ba takže uvidím ako sa rozhodnem..
ale priprav sa na to že sem tam budeš kukať že wtf to čo je za pičovinu?
pracujem ako krajčírka a šetrím si na externé štúdium (len nie CR!!!) (ach)
a nechce skoncit niekde za minimalku
velmi dobre viem že mi je to tak na 2 veci...ale čo narobím s mojimi vedomosťami a možnosťami v okolí? (na druhý koniec Slovenska fakt cestovať nebudem)
@acvd43xa7w skôr realita trhu práce ako neschopnosť