ja mám hry rada takže to chápem a nevadí mi to teda všetko má svoje hranice, pokiaľ je ten človek už chorobne závislý s abstinenčnými príznakmi tak je to problém
Ja osobne hrám CS do týždňa iba 5 hodín lebo som admin a mám tam dosť kamošov aj to som vždy na TS a kecáme...vôbec nič nezanedbávam...chodím vonku, učím sa, trénujem...mám takých kamošov, ktorí si rande preložia kvôli hre ...ale tak teraz ma to nebaví a to mám 17...v 20 budem mať iné starosti
Hraval som sa, avšak hlavne hry, ktoré mali príbeh a možno som nenáročný na príbeh no hral som ich po príbeh. Sú hry, ktoré nech sa na to akokoľvek pozrieš sú plnohodnotnou zábavou.
Pokiaľ im to nezasahuje do ich súkromia a práce/štúdia nevidím na tom nič zlé.
Sú ľudia, ktorý nemajú radi bláznenie sa a kultúra je dosť široký pojem, ktorý môže pre rôznych ľudí znamenať rôzne veci. Pre niekoho je kultúra aj to, že si pozrie napríklad nejakú dobrú hru(divadelnú) či film na Pc.
PS: Ja osobne očividne patrím medzi tých, ktorý sa hrávajú a baví ma to a to hlavne teraz v zime keďže ak idem von tak väčšinou na nejakú menšiu túru niekde na kopec, čo sa v zime väčšinou sťaží, takže celé zimné obdobie je jeden obrovský no life.
Hrám iba tie vybráne tituly , prejdem za 2 dni a potom smutne čakám na další. Ale napr. takú crysis 2,3 alebo Alana Wake by som uprednostil aj pred sexom s krásnou ženou.
"zabava" je volaka cinost ktora mu posobi potesenie radost ze to robi... To ze niekoho bavi hrat online hru a robi mu to radost je presne to iste ako ked ide niekto niekde na disko a podobne.... (aj ked hravam hry malo, a uz som nehral ziadnu niekolko mesiacov ale nevidim v tom rozdiel ist sa zabavat na disko alebo hrat pc hru)
niekto nepovazuje za zabavu toto, niekto nepovazuje za zabavu hranie hier.
a nevidim dovod preco by to malo vadit zene, za to ze sa nebude "kurvit" s inymi zenami a po veceroch chodit von a nechat zenu(priatelku) len tak doma? ked je doma tak lahko vypne ten PC ked ho o to partnerka poziada, ale ked je vonku tak lahko domov nepride aj ked ho o to poziada.....
A taky co by nevypol pc a nechal ju len tak, tak taky nemavaju dievcata leb ich nepotrebuju a nechcu asi tolko k tomu...
aky je rozdiel medzi styrmi hodinami hrania kvalitnej hry s pribehom, styrmi hodinami pozerania serialov/filmov alebo styrmi hodinami presedenymi na fb ci kde?
Momentálne na to nemám čas vôbec (VŠ) a keď som ešte mal, hrával som hry, ktoré buď mali príbeh s koncom, alebo som si nejaký konečný cieľ zadal sám. Nemám problém vypnúť, ak niečo treba (preto aj takmer všetko boli singleplayerovky - v pohodičke si určujem, kedy mám čas a kedy nie).
Žiadne MMORPG, browserové a facebookové hry, nad ktorými by človek mal/musel v "ideálnom prípade" (t. j. byť najlepší) sedieť doslova nepretržite.
@die ale ja neviem ci chcme wowko...byval som neskutocne silny paladnin..nech robim co robim, uz sa nepredcim...prost to uz nebude ono..mal som fakt dobru zbroj...
@night mmorpg nie su este tak zle lebo sa ten svet nevyvija a nic ti neujde, najhorsie su myslim tie veci jak travian ze niektori ludia v noci vstavaju kvoli tomu a hraju to na zmeny s kamaratmi
radsej budem sediet doma / na intraku a hrat pc hry nez pojdem von sa "blaznit" do baru alebo na disko,.. za prve, je to lacnejsie, za druhe mozem kedykolvek prestat a zacat robit cokolvek konstruktivne (co sa s dvomi promile na parkete neda) a za tretie co sa tyka tej kultury, raz za cas si skocim na metalovy koncert kde sa poriadne vyskacem, ale vzhladom na ceny vstupeniek a ceny dopravy a merchandise co si vzdy nakupim to je skor obcasna zalezitost... a je mi uplne u prdele ci to nejakej babe vadi alebo nie, (moj) svet sa netoci len okolo nich (rande, sex, rande, sex...)
hravam sa roky, s kamosmi kecame pri hre, ujebavame sa, vlastne to robime aj bez hrania hier, mna na tom viac bavi to, ze s niekym kecam a robim si srandu nez ze sa hram, inac @barky suhlas @21 suhlas
tak napr. ked sa mi nechce ist vonku alebo ma konkretna cinnost nebavi, tak co je na tom. Ako keby nejake idenie von bol a blaznenie sa, vacsinou nejaka nudna diskoteka bola ultimate zabava
Ale napr. pred skolou ani sportom to neuprednostnujem
@etelnair@27 potvrdzujem, z vlastnej skúsenosti viem že travian nieje dobré hrať pokiaľ človek nemieni byť pri tom aspoň 18hodin denne alebo nemá 500€mesačne nazvyš aby si kupoval zlatky
Pokiaľ to až chorobne nepreháňa, tak je to podľa mňa úplne v poriadku. Ja sama občas "zadrtím" ( ), takže to úplne chápem.
A áno, chcela by som takého chalana, čo hráva hry. A to v tom prípade, že by mi dovolil občas si sadnúť k nemu a pozerať sa ako hrá Možno to znie divne, ale ja mám už odmalička takú úchylku, že ma neskutočne baví pozerať sa ako niekto (najlepšie je, keď mu to ide dobre) hrá počítačovu hru. Niekedy ma to baví viac ako pozeranie filmu, pokiaľ má hra dobrý príbeh Dokážem byť ticho ako myška, aby som nikoho nerušila pri hraní, ale ak je treba, tak dokážem aj dobre povzbudzovať A z prejdeného levelu sa teším ešte viac ako samotný hráč
pokiaľ to neni nejaký odľud, ktorý nerobí nič iné len celé dni hrá hry, tak ani nie. Ale nemusel by ich teda hrať, trochu mám tramu z toho, ako brat volakedy hrával po nociach cs-ko, a keď mu niečo nevyšlo, začal trieskať po klávesnici a nadávať, takže som sa zobúdzala stále
pokial to nieje extrem tak v pohode...aj moj priatel hráva njekau hru neviem aku,ale nie moc často..a to som rada. pokial nám to nejako nezasahuje do vztahu tak ok.
definuj "často", lebo to je absolútne prázdny pojem v tomto kontexte. do určitého momentu mi to normálne príde, rovnako ako keď niekto uprednostní pred idením von pohodičku doma pri dobrej knihe. od určitého momentu to normálne nie je, rovnako ako keď niekto uprednostňuje pred idením von čítanie/pozeranie telky. čiže odpoveď závisí od toho čo si myslela tým "často".
ja sa ťa niečo spýtam: príde ti normálne, vyselektovávať v takejto otázke hry, a brať ich oddelene od všetkých ostatných masmédií? (knihy, hudba, filmy, rádio). lebo mne nie. je to médium ako každé iné, platia naň, aspoň z hľadiska spoločenského, rovnaké "pravidlá" ako na všetky ostatné. ale o závislosti na knihách som zatiaľ nikdy nepočul. prečo? veď aj to existuje. prečo ľudia závislí na knihách sú len "divní knihomoli", ale závislosť na hrách je choroba ktorú treba liečiť? oboje je choroba. akurát hry sú ešte stále nové médium, a každé nové médium je na začiatku niekoľko generácií selektované, diskriminované, a označované za zlé a pôvodcu všetkého, alebo väčšiny zla.
ale za to nemôže médium, ale spoločnosť.
rovnako ako za vytváranie závislosti na médiu (telke, hrách, knihách) nemôže samotné médium, ale spoločnosť, pretože je taká, že mnoho ľudí radšej uprednostní imaginárny svet než realitu.
realita je nepriateľská a nevrlá, furt od človeka niečo vyžaduje a nestará sa o to či to ten človek chce robiť alebo nie, a keď to nerobí, tak ho za to trestá. a potom je celá vyhysterčená že preboha závislí na hrách (alebo čomkoľvek) nie sú normálni, lebo si volia prostredie ktoré na nich nevyvíja nepríjemný psychický tlak a nároky ktoré proste nechcú plniť.
@n0win0u vážne? n__n normálne mi chýbajú tie hodiny, ktoré som presedela pri tatinovi, keď hrával Prince of Persia trilógiu, ba dokonca aj toho úplne prvého teraz už nemám na koho pozerať :/
@n0win0u čo hrávaš momentálne najradšej? A kľudne aj wow-ko aj to ma baví teda, "videla" som len Warcraft III: Reign of Chaos (aspoň myslím, že to bolo ono, tam bol ten princ Arthas, že? ), ale online to musí byť ešte zábavnejšie, nie?
» esimsecura.com/lan.40774/... e sim je ekonomicko vojensko politicka socialna hra - simulacia realneho sveta. vstup do kongresu , stan sa prezidentom slovenska, rob biznis, alebo bojuj v legiach za oslobodenie slovenska. nevahaj, slovensko ta potrebuje!
Teda moja prvá taká hra čo ma fakt dlho držala bola zároveň aj moja prvá MMORPG hra .. METIN 2.. to som hral dokopy asi 2 roky a hral som aj s kamarátmi sme spolu volali a tak.. hral som to vždy asi 2-3 hod denne a vôbec to neľutujem užili sme si pri tom aj kopu srandy.
Potom som veľmi veľmi dlho nehral nič.. nemal som chuť.. až teraz keď by sa dalo povedať že sa na mňa vyje*ali som zase začal niečo hrať
A neteší ma to.. nie som veľký hráč čiže sa pri hrách často nudím aj sám, ale sám von nepôjdem (a to je tak teplo .....) čiže hrávam hocičo čo má celkom peknú grafiku (vždy maximalne 2 tyždne potom ma to prejde)....
No bohužiaľ hrať hry ešte budem asi dosť dlho keďže som si povedal že takých kamarátov už asi ani nechcem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
uprednostnujem to len pred spankom
ale okolo mňa žiadna kultúra nie je a ani nemám s kým ísť von, takže chápem, že mnohí ľudia to majú podobne.
a u tých ostatných je to len vec priorít, asi ich to bláznenie sa jednoducho neláka
ale myslim, ze po tyzdni sedenia v skole na to mam pravo
Pokiaľ im to nezasahuje do ich súkromia a práce/štúdia nevidím na tom nič zlé.
Sú ľudia, ktorý nemajú radi bláznenie sa a kultúra je dosť široký pojem, ktorý môže pre rôznych ľudí znamenať rôzne veci. Pre niekoho je kultúra aj to, že si pozrie napríklad nejakú dobrú hru(divadelnú) či film na Pc.
PS: Ja osobne očividne patrím medzi tých, ktorý sa hrávajú a baví ma to a to hlavne teraz v zime keďže ak idem von tak väčšinou na nejakú menšiu túru niekde na kopec, čo sa v zime väčšinou sťaží, takže celé zimné obdobie je jeden obrovský no life.
Ja sa hravam bezne, ked mam cas alebo nemam program.. Co uz nie je tak casto ako ked som bol mladsi, ale to mi aj vyhovuje..
teda, občas mi lezie na nervy, ale väčšinou je to v pohode
"zabava" je volaka cinost ktora mu posobi potesenie radost ze to robi... To ze niekoho bavi hrat online hru a robi mu to radost je presne to iste ako ked ide niekto niekde na disko a podobne.... (aj ked hravam hry malo, a uz som nehral ziadnu niekolko mesiacov ale nevidim v tom rozdiel ist sa zabavat na disko alebo hrat pc hru)
niekto nepovazuje za zabavu toto, niekto nepovazuje za zabavu hranie hier.
a nevidim dovod preco by to malo vadit zene, za to ze sa nebude "kurvit" s inymi zenami a po veceroch chodit von a nechat zenu(priatelku) len tak doma? ked je doma tak lahko vypne ten PC ked ho o to partnerka poziada, ale ked je vonku tak lahko domov nepride aj ked ho o to poziada.....
A taky co by nevypol pc a nechal ju len tak, tak taky nemavaju dievcata leb ich nepotrebuju a nechcu asi tolko k tomu...
Žiadne MMORPG, browserové a facebookové hry, nad ktorými by človek mal/musel v "ideálnom prípade" (t. j. byť najlepší) sedieť doslova nepretržite.
Ale az tak by mi to nevadilo kedy to hranie neuprednostnoval predo mnou.
Ale napr. pred skolou ani sportom to neuprednostnujem
A áno, chcela by som takého chalana, čo hráva hry. A to v tom prípade, že by mi dovolil občas si sadnúť k nemu a pozerať sa ako hrá Možno to znie divne, ale ja mám už odmalička takú úchylku, že ma neskutočne baví pozerať sa ako niekto (najlepšie je, keď mu to ide dobre) hrá počítačovu hru. Niekedy ma to baví viac ako pozeranie filmu, pokiaľ má hra dobrý príbeh Dokážem byť ticho ako myška, aby som nikoho nerušila pri hraní, ale ak je treba, tak dokážem aj dobre povzbudzovať A z prejdeného levelu sa teším ešte viac ako samotný hráč
"považuje za plnohodnotnú zábavu"
áno, to je v poriadku, prečo by nebolo?
"uprednostní často pred idením von"
definuj "často", lebo to je absolútne prázdny pojem v tomto kontexte. do určitého momentu mi to normálne príde, rovnako ako keď niekto uprednostní pred idením von pohodičku doma pri dobrej knihe. od určitého momentu to normálne nie je, rovnako ako keď niekto uprednostňuje pred idením von čítanie/pozeranie telky. čiže odpoveď závisí od toho čo si myslela tým "často".
ja sa ťa niečo spýtam: príde ti normálne, vyselektovávať v takejto otázke hry, a brať ich oddelene od všetkých ostatných masmédií? (knihy, hudba, filmy, rádio). lebo mne nie. je to médium ako každé iné, platia naň, aspoň z hľadiska spoločenského, rovnaké "pravidlá" ako na všetky ostatné. ale o závislosti na knihách som zatiaľ nikdy nepočul. prečo? veď aj to existuje. prečo ľudia závislí na knihách sú len "divní knihomoli", ale závislosť na hrách je choroba ktorú treba liečiť? oboje je choroba. akurát hry sú ešte stále nové médium, a každé nové médium je na začiatku niekoľko generácií selektované, diskriminované, a označované za zlé a pôvodcu všetkého, alebo väčšiny zla.
ale za to nemôže médium, ale spoločnosť.
rovnako ako za vytváranie závislosti na médiu (telke, hrách, knihách) nemôže samotné médium, ale spoločnosť, pretože je taká, že mnoho ľudí radšej uprednostní imaginárny svet než realitu.
realita je nepriateľská a nevrlá, furt od človeka niečo vyžaduje a nestará sa o to či to ten človek chce robiť alebo nie, a keď to nerobí, tak ho za to trestá. a potom je celá vyhysterčená že preboha závislí na hrách (alebo čomkoľvek) nie sú normálni, lebo si volia prostredie ktoré na nich nevyvíja nepríjemný psychický tlak a nároky ktoré proste nechcú plniť.
A aj by som si čosi novšie zahral, ale mám poslabší comp, tak nemôžem.. jedine starotinky
aj by som si zahral čosi novšie, ale mašina nevládze
@etelnair ale filmy/serialy aspon mozes kukat so zenskou a potom sa o nich aj bavit
ale urcite by som uprednostnil sex pred hranim @assassins
Teda moja prvá taká hra čo ma fakt dlho držala bola zároveň aj moja prvá MMORPG hra .. METIN 2.. to som hral dokopy asi 2 roky a hral som aj s kamarátmi sme spolu volali a tak.. hral som to vždy asi 2-3 hod denne a vôbec to neľutujem užili sme si pri tom aj kopu srandy.
Potom som veľmi veľmi dlho nehral nič.. nemal som chuť.. až teraz keď by sa dalo povedať že sa na mňa vyje*ali som zase začal niečo hrať
A neteší ma to.. nie som veľký hráč čiže sa pri hrách často nudím aj sám, ale sám von nepôjdem (a to je tak teplo .....) čiže hrávam hocičo čo má celkom peknú grafiku (vždy maximalne 2 tyždne potom ma to prejde)....
No bohužiaľ hrať hry ešte budem asi dosť dlho keďže som si povedal že takých kamarátov už asi ani nechcem