Tak ma napadlo, čo takto si spraviť nejaký channel na IRC? Klasicky na niekde na IRC serveri založiť kanál #birdz.sk, čo myslíte, našli by sa ľudia ktorí by tam chodili? Čo na to hovoríte? Prípadne to hodiť aj ako odkaz na hlavný web. Všetci čo by chceli
tak aspoň tých pár ľudí čo by ho chcelo by sme si zariadili vlastný IRC kanál, a tak vysvetliť to je zbytočné pokým sa to nebude realizovať, v skratke IRC - internet relay chat
NIE ! Nechcem žiadny chat, iba tu pribudnú useri z IQ 35 a nevidím jediný dôvod prečo by tu mal byť. Už je v každej riti nepotrebujem ďaľší, iba by odvrátil zrak od blogov fóra, časáku ktoré by maly byť hlavný obsah tejto stránky... Máš tu TS a to úplne stačí.
na IRC sa useri s iq 35 nedostanú ani keby chceli asi sa špatne vyjadrujem bo zatiaľ nikto presne nepochopil pointu myslel som to tak len že by bolo na hlavnej stránke napísané trebárs: "Náš irc kanál: #birdz.sk@irc.quakenet.org "
irc chat neprebieha na stranke priamo ale na inom serveri, kt poskytuje take sluzby. Na tetjo stranke by bol len link na ten server a "miestnost" teda kanal, a tam sa potom normalne cetuje inde. chce to nejake vedomosti ohladne toho..Opravte ma, ak som to napisala vadne
@all sorry ospravedlňujem sa že som to nevysvetlil už v 1 príspevku:
wikipédia:
IRC (skratka Internet relay chat) je forma okamžitej komunikácie cez internet. Je určený hlavne na komunikáciu skupín (viacerí-viacerým) v diskusných fórach zvaných channels (kanály), ale tiež umožnuje komunikáciu jedného s jedným.
Si napojeny na server, na kazdom si mozes vytvarat kanaly. Nie je problem si tam fajn pokecat, vidis kto tam je, nieco ako pokec.sk/xchat s tym, ze je to samostatny protokol, ma to mnozstvo klientov (dokonca aj Miranda sa vie napojit na IRC, mas potom IRC a ICQ v jednom okne) a tak...
"Chatovacím miestnostiam" sa hovorí kanál a typicky začína znakom # (napr. "birdz.sk", "#hocijakykanal" apod. ). Komunikácia vždy prebieha cez nejaký server, môžeme použiť napr. veľmi spolahlivý irc.quakenet.org.
Pre identifikáciu kanálov sa potom používa označenie podobné ako u emailov. Napr. "#birdz.sk@irc.quakenet.org " sa ooznačuje kanál #birdz.sk na serveri irc.quakenet.org.
V praxi to potom vyzerá tak, že program, cez ktorý je človek pripojený k IRC, vypadá podobne ako chat - teda typicky napravo je zoznam užívateľov a hlavá časť okna obsahuje správy, ktoré píšu prihlásení užívatelia.
Okrem obyčajných správ sa dajú posielať aj správy začínajúce lomítkom / - to sú príkazy.
napr: "/nick mojemeno" pre zmenu prezývky, "/me obedujem" pre zmenu stavu, činnosti atď "/join kanál" pre pripojenie sa ku kanálu... dúfam že toto stručné info bude stačiť
@antja dík, tak nejako stručne sa to dá povedať, proste len tí čo by chceli by si tam mohli aj zachatovať, a boli by tam len birdzáci a nik iný a aj tak si myslím že moc ľudí by sa tam síce asi nepozbieralo ale stojí to aspoň ako nápad za zmienku... len by som chcel vedieť čo na to Tomáš...
Už to dúfam všetci pochopili že by to nebolo priamo tu a čo mi v tom bráni, asi to že keby sa tento kanál založil "oficiálne" ako kanál birdzu a boli by o ňom viacerí informovaní tak by ho viacerí aj navštívili... teraz si môžem založiť kanál a príde mi tam 1-2 ľudia, načo to ?
džony, na to sú to predsa ts-ky. a na nich sa mi páči to, že si ich môžem prečítať kedy chcem, odpísať kedy chcem nie, nie, nie, ja som proti, ako povedal @matus33 , hlavné gro birdzu sú fóra, blogy časák a odtiahlo by to pozornosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale ak tu má byť nejaký chat či čo, tak to nechcem. mne sa páči bordz taký aký je a už nechcem zmeny a už vôbec nechcem aby tu z toho bol azet.
Birdz je o inom a nie o chate!!
@all sorry ospravedlňujem sa že som to nevysvetlil už v 1 príspevku:
wikipédia:
IRC (skratka Internet relay chat) je forma okamžitej komunikácie cez internet. Je určený hlavne na komunikáciu skupín (viacerí-viacerým) v diskusných fórach zvaných channels (kanály), ale tiež umožnuje komunikáciu jedného s jedným.
Si napojeny na server, na kazdom si mozes vytvarat kanaly. Nie je problem si tam fajn pokecat, vidis kto tam je, nieco ako pokec.sk/xchat s tym, ze je to samostatny protokol, ma to mnozstvo klientov (dokonca aj Miranda sa vie napojit na IRC, mas potom IRC a ICQ v jednom okne) a tak...
"Chatovacím miestnostiam" sa hovorí kanál a typicky začína znakom # (napr. "birdz.sk", "#hocijakykanal" apod. ). Komunikácia vždy prebieha cez nejaký server, môžeme použiť napr. veľmi spolahlivý irc.quakenet.org.
Pre identifikáciu kanálov sa potom používa označenie podobné ako u emailov. Napr. "#birdz.sk@irc.quakenet.org " sa ooznačuje kanál #birdz.sk na serveri irc.quakenet.org.
V praxi to potom vyzerá tak, že program, cez ktorý je človek pripojený k IRC, vypadá podobne ako chat - teda typicky napravo je zoznam užívateľov a hlavá časť okna obsahuje správy, ktoré píšu prihlásení užívatelia.
Okrem obyčajných správ sa dajú posielať aj správy začínajúce lomítkom / - to sú príkazy.
napr: "/nick mojemeno" pre zmenu prezývky, "/me obedujem" pre zmenu stavu, činnosti atď "/join kanál" pre pripojenie sa ku kanálu... dúfam že toto stručné info bude stačiť
Veď pokojne založ #BIRDZ.SK keď sa ti to páči - a uvidíš či ti tam niekto bude chodiť.
NIE
na pokecanie je pokec.
ja dokonca aj viem co je IRC a vysel by som tam stale