na nervy viem hrať niekedy veľmi dobre , a inač kedysi keď som bol mladší som sa učil hrať doma na flautu a celkom mi to aj išlo , len potom ma to omrzelo
<> tieto zobáčikové zátvorky zjavne patria medzi "zakázané znaky" keď ide o tvorbu ankiet...
A chcela som sa naučiť na klavíri, dokonca som vedela zahrať niekoľko melódií (aspoň keď som bola malá, bola som samouk), ale po mojom návrhu aby ma rodičia dali na nejaký krúžok, bolo mi povedané že nemám hudobný sluch a že mám na klavír malé prsty a že ma nikam neprihlásia. (čo je asi jediná vec ktorú rodičom vyčítam - vždy keď som sa chcela niečomu začať venovať, tak ma zrušili takýmito "odôvodneniami")
ja zhanam slepaci klavir (PC HRA ) miesto klavesov tam su take sliepky a kazda ina kotkodaka daju sa na tom zahrat dobre pesnicky ... len neviem ako sa to vola
@Galinka heh..no aj ja som na tie znaky az teraz prisla [Smajlík s vyplazeným jazykom] ...nabuduce budem vediet ... inak..tiez by som chcela vediet na klaviri...alebo este aj na husliach...sorry ale cudujem sa nad pristupom tvojich rodicov... podla coho prisli na to, ze nemas hudobny sluch???
@Iwka74 Tak to ti neviem prezradiť. Podľa mňa si to len vymysleli ako dôvod, ale reálny dôvod prečo mi neumožnili tieto veci aspoň vyskúšať neviem...
V podstate jediné veci na ktoré ma prihlasovali s radosťou boli kurzy angličtiny, ktorú teraz, po skončení gymnázia ani nemám ako poriadne využiť (nanajvýš tak filmy, seriály a surfovanie po internete keď niečo hľadám)
oznacila by som viac moznosti, ale! ... chcela by som vediet hrat na xylofon alebo vibrafon... kvoli financnym moznostiam si v buducnosti skor zadovazim xylofon, takze ten vidim realne.
@26@Galinka ale tak anglina sa ti vzdy zide..... ja som zase opacny pripad..rodicia a ucitelia na zakladke ma v kuse chceli niekam strkat na nejake kruzky, ale ja som bola sprosta a nechcela som...a teraz to lutujem ... napr. na telesnej mi hovoril ucitel, ze mi ide basket, ci by som nechcela hrat za skolu...ale ja som samozrejme zdupkala a skoda, lebo basketbal ma bavi zo vsetkych sportov najviac..
@34@iwka74 To áno, ale radšej by som ju využívala trochu akčnejšie... Takto síce rozumiem keď niečo čítam alebo keď pozerám film, ale s písaním už mám trochu problém (skončila škola, nemám najmenší dôvod písať niečo v angličtine) a o rozprávaní ani nehovorím... V lete som síce bola týždeň v Anglicku, ale nejako sa mi darilo úspešne sa rozprávaniu vyhýbať....
napríklad ja som len pred pol rokom začal s basou... u mňa síce boli dôvody pomerne neskorého začiatku iné, dlho som sa hľadal... síce basgitara ma lákala už dlhšie, ale odrádzala ma tá dlhá cesta tréningu ktorá by ma čakala... keď som však mal príležitosť poriadne sa zoznámiť s gitarou, zistil som, že iná cesta neexistuje... a ten tréning ma dokonca baví
inak iné nástroje ma moc nelákajú... ako malý som chodil do ZUŠky na husle - ale nie, husle už fakt nie, obyčajná gitara ma tiež už veľmi neláka, piano taktiež nie... basa je proste nástroj, ktorý ma najviac baví, cez ktorý sa viem najviac realizovať
a ako tak rozmýšľam, predsa sa nájde niečo, na čom by som sa ešte chcel naučiť :
@Eraser hoci si to neadresoval mne, ale neda mi nereagovat... jasne, ze nie je nikdy neskoro zacat...ale podmienuje to mnoho faktorov..napr. ja by som chcela vediet hrat bud na husle alebo klavir alebo by mohla byt aj gitara...lenze keby som chcela mat klavir, tak neviem odkial by som nan nabrala, kedze nemam ani len na take husle pripadne gitaru a taktiez by sa potom zislo chodit na nejake kurzy alebo sukromnu vyucbu apod... a tam treba tiez peniaze... a po dalsie..som na vyske a neviem ako by som to casovo stihala...no sice najmenej casu mam cez skuskove, takze v tom by hlavny problem nebol, ale bez penazi sa clovek nikam nepohne
ani jedna možnosť mi nesedí. viem hrať, som s tým spokojná, že viem hrať na tie nástroje ale chcela by som ešte viac nástrojov ovládať.
takže - viem hrať na gitare a na zobcovej flaute, trochu na klavíri a ... chcela by som vedieť hrať napr. na violončelo alebo na bicie, ale na to už je neskoro, takže skorej by som rada zlepšiť svoju hru na klavíri a samozrejme aj na gitare a posunúť sa zo zobcovej na priečnu flautu... ale keďže som to neťahala na konzervatórium ba ani nevydržala na ZUŠ-ke tak to je všetko skorej sen, možno len tá gitara, na ktorej celkom aktívne hrávam... len mi je ľúto, že na to nemám toľko času, koľko by som chcela, inak by som sa tomu určite viac venovala...
ad peniaze - nevravím, že je to nejaká lacná záležitosť, ale keď sa chce, tak sa dá použiteľnú španielku máš za nejakých 60-70 euri, husle snáď tiež... nehovor mi, že je to nezvládnuteľná čiastka s klavírom to bude už trošku zložitejšie, ale na začiatok musia postačiť aj klávesy, ktoré tiež zoženieš za veľmi prijateľné ceny čo sa týka učiteľa - skutočne ho potrebuješ ? v dnešnej dobe (kde nájdeš milióny príručiek a videí na youtube) sa dá vpohode fungovať aj ako samouk... samozrejme, učiteľ tomu môže neskutočne pomôcť a vystríhať ťa pred zlozvykmi ktorých sa veeeeeeľmi ťažko zbavuje, ale ako vravím - dnes sa dá aj bez neho... a o to lepší pocit budeš mať, keď sa to naučíš sama
ad čas - tiež som na výške a čas na hru sa vždy nájde... bohužiaľ aj cez skúškové áno, je to dosť veľký časožrút (kde miera žrania času závisí od toho ako ťa to baví , no na druhej strane to kompenzuje tým fantastickým pocitom uvoľnenia, ktorý by som neviem ako inak nadobudol
tiež som si neskutočne dlhú dobu hovoril dôvody prečo nezačať, až kým som sa nezamyslel a nezačal hľadať dôvody prečo začať takže odporúčam namiesto vyhovárania sa samej sebe začať robiť prvé kroky : šetriť, získavať nejaké informácie, a s vyberať si nástroj, s ktorým začneš... ver tomu, že to samé nepríde... a ľutujem, že som nenadobudol takýto pohľad skôr, mohol som byť už niekde inde... ale stále lepšie, ako by som mal so založenými rukami lamentovať, ako je tým basákom dobre
@Eraser ano..uznavam...napisal si jednu velku pravdu...ked clovek nieco velmi chce , urobi pre to cokolvek, aby to dosiahol a vyhovorky pouziva casto na to, ze si nechce priznat, ze sa na to nevie odhodlat resp. lepsie povedane je lenivy alebo ze nema pevnu volu... ale proste aj tak si myslim, ze ako samouk by som to nezvladla...neviem..necitim sa na to....husle su vraj velmi tazke... som do hudby uuplny dilino... neviem ani noty...dokonca ani neviem, ci ich potrebujem vediet... a potrebujem?? napriklad pri takom klaviri a husliach ano...ale aj pri gitare??? (sorry za blbu otazku - hovorim ze sa do toho nevyznam) ...a co som tak zbezne pozerala, tak vacsinou su tie videa a prirucky po anglicky...a ja a anglina to velmi dohromady nejde
@Iwka74 ach tak... no ono si treba v prvom rade veriť, mať trpezlivosť a chcieť... napr. moja prvá "hra" na gitare skončila záverom, že omg, toto fakt nie je pre mňa, že na toto nemám nervy... ale potom ma lákalo skúsiť to zas - a keď sa to, čo som "hral" začalo podobať tomu čo som chcel, začalo ma to neskutočne baviť... (kks., reči mám ako nejaký maestro, ale taktiež som bližšie skôr štartovnej čiare len tým chcem povedať, že z počiatku to možno bude na nervy, ale potom by ťa to malo začať baviť - a práve to bude hlavným ťahúňom všetkých tých tréningov
čo sa týka huslí - už to bolo dosť dávno, čo som na nich naposledy hral chýbajú tam pražce, takže sa to budeš musieť naučiť podľa sluchu - čo môže (ale nemusí) byť ťažké...záleží na tebe a na tvojich ušiach z tohto hľadiska by som povedal, že bude asi ľahšie začať s akustickou gitarou a klasickými akordami... tam nebudeš potrebovať poznať ani noty - všetko sa dá vyriešiť cez taby (kde je pekne vyznačené, kde presne musíš mať v daný moment prsty)... snáď ma nejaký gitarista alebo multiinštrumentalista doplní, popr. opraví...
s tou angličtinou je to už trošku horšie, ale stále sú videá, kde je sú jednotlivé lekcie výborne znázornené, takže sa dá ako-tak existovať aj z toho... ale ten jazyk by som pomaly taktiež začal riešiť, bez toho sa dnes nedá
treba len chcieť a robiť maximum čo sa dá (samozrejme v rozumných medziach a aby ťa to bavilo a nijako výrazne neobmedzovalo - to je základ...
jj na gitare ale nje na el.gitare ale na tej klasickej len nemam nikoho kto by ma učil a chodit do nejakeho umeleckeho krúžku kde sa budem učit hrať na gitare sa mi určite nece
hrám na el. gitare (4, skoro 5 rokov), som veľmi rád, že som sa naučil, tak ako viem ale je ešte rozhodne kam napredovať (hlavne v oblasti techniky a teórie)... ak by niekto chcel s niečim ohľadom hry pomôcť môžte sa spýtať TS
ja viem hrať ako tak na gitaru, hrám už pekne dlhú dobu ale za skúseného sa vôbec nepovažujem, mám však snahu o zvládnutie aj iných nástrojov.
Zháňam ľudí z Bratislavy, ktorí by chceli svoj talent rozširovať a v konečnom dôsledku aj nejako konkrétne využiť.
Sám sa zaraďujem za určitý druh začiatočníka preto by asi ani nebolo vhodné ak by som zháňal zabehnutého profesionála, samozrejme brániť sa nebudem, možno ma zavedie do sfér, ktoré som predtým nepoznal ale reálnejšie by bolo spoznať sa s nejakým odvážnym a usilovným človekom, ktorý má rád nástroj na ktorý hraje a chce ním ľudí tešiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
134 komentov
A chcela som sa naučiť na klavíri, dokonca som vedela zahrať niekoľko melódií (aspoň keď som bola malá, bola som samouk), ale po mojom návrhu aby ma rodičia dali na nejaký krúžok, bolo mi povedané že nemám hudobný sluch a že mám na klavír malé prsty a že ma nikam neprihlásia. (čo je asi jediná vec ktorú rodičom vyčítam - vždy keď som sa chcela niečomu začať venovať, tak ma zrušili takýmito "odôvodneniami")
ale dosť ma láka harfa ale keďže jedna stojí asi tak pol milióna tak možem zatial len snívať
a láka ma aj klavír a bicie
V podstate jediné veci na ktoré ma prihlasovali s radosťou boli kurzy angličtiny, ktorú teraz, po skončení gymnázia ani nemám ako poriadne využiť (nanajvýš tak filmy, seriály a surfovanie po internete keď niečo hľadám)
napríklad ja som len pred pol rokom začal s basou... u mňa síce boli dôvody pomerne neskorého začiatku iné, dlho som sa hľadal... síce basgitara ma lákala už dlhšie, ale odrádzala ma tá dlhá cesta tréningu ktorá by ma čakala... keď som však mal príležitosť poriadne sa zoznámiť s gitarou, zistil som, že iná cesta neexistuje... a ten tréning ma dokonca baví
inak iné nástroje ma moc nelákajú... ako malý som chodil do ZUŠky na husle - ale nie, husle už fakt nie, obyčajná gitara ma tiež už veľmi neláka, piano taktiež nie... basa je proste nástroj, ktorý ma najviac baví, cez ktorý sa viem najviac realizovať
a ako tak rozmýšľam, predsa sa nájde niečo, na čom by som sa ešte chcel naučiť :
aj keď, to je v princípe tiež basa
ale vsetko len tak rekreacne nejak profesionalne sa tomu venovat to by ma nebavilo
takže - viem hrať na gitare a na zobcovej flaute, trochu na klavíri a ... chcela by som vedieť hrať napr. na violončelo alebo na bicie, ale na to už je neskoro, takže skorej by som rada zlepšiť svoju hru na klavíri a samozrejme aj na gitare a posunúť sa zo zobcovej na priečnu flautu... ale keďže som to neťahala na konzervatórium ba ani nevydržala na ZUŠ-ke tak to je všetko skorej sen, možno len tá gitara, na ktorej celkom aktívne hrávam... len mi je ľúto, že na to nemám toľko času, koľko by som chcela, inak by som sa tomu určite viac venovala...
ale paparazzti uz viem od nej zahmkat
ad peniaze - nevravím, že je to nejaká lacná záležitosť, ale keď sa chce, tak sa dá použiteľnú španielku máš za nejakých 60-70 euri, husle snáď tiež... nehovor mi, že je to nezvládnuteľná čiastka s klavírom to bude už trošku zložitejšie, ale na začiatok musia postačiť aj klávesy, ktoré tiež zoženieš za veľmi prijateľné ceny čo sa týka učiteľa - skutočne ho potrebuješ ? v dnešnej dobe (kde nájdeš milióny príručiek a videí na youtube) sa dá vpohode fungovať aj ako samouk... samozrejme, učiteľ tomu môže neskutočne pomôcť a vystríhať ťa pred zlozvykmi ktorých sa veeeeeeľmi ťažko zbavuje, ale ako vravím - dnes sa dá aj bez neho... a o to lepší pocit budeš mať, keď sa to naučíš sama
ad čas - tiež som na výške a čas na hru sa vždy nájde... bohužiaľ aj cez skúškové áno, je to dosť veľký časožrút (kde miera žrania času závisí od toho ako ťa to baví , no na druhej strane to kompenzuje tým fantastickým pocitom uvoľnenia, ktorý by som neviem ako inak nadobudol
tiež som si neskutočne dlhú dobu hovoril dôvody prečo nezačať, až kým som sa nezamyslel a nezačal hľadať dôvody prečo začať takže odporúčam namiesto vyhovárania sa samej sebe začať robiť prvé kroky : šetriť, získavať nejaké informácie, a s vyberať si nástroj, s ktorým začneš... ver tomu, že to samé nepríde... a ľutujem, že som nenadobudol takýto pohľad skôr, mohol som byť už niekde inde... ale stále lepšie, ako by som mal so založenými rukami lamentovať, ako je tým basákom dobre
dlhe dajme tomu vsak vo fotoalbume mam obe ruky pozri
čo sa týka huslí - už to bolo dosť dávno, čo som na nich naposledy hral chýbajú tam pražce, takže sa to budeš musieť naučiť podľa sluchu - čo môže (ale nemusí) byť ťažké...záleží na tebe a na tvojich ušiach z tohto hľadiska by som povedal, že bude asi ľahšie začať s akustickou gitarou a klasickými akordami... tam nebudeš potrebovať poznať ani noty - všetko sa dá vyriešiť cez taby (kde je pekne vyznačené, kde presne musíš mať v daný moment prsty)... snáď ma nejaký gitarista alebo multiinštrumentalista doplní, popr. opraví...
s tou angličtinou je to už trošku horšie, ale stále sú videá, kde je sú jednotlivé lekcie výborne znázornené, takže sa dá ako-tak existovať aj z toho... ale ten jazyk by som pomaly taktiež začal riešiť, bez toho sa dnes nedá
treba len chcieť a robiť maximum čo sa dá (samozrejme v rozumných medziach a aby ťa to bavilo a nijako výrazne neobmedzovalo - to je základ...
hej s tými prstami to pôjde
a chcela by som veľmi veľmi moc sa naučiť hrať na husliach..
ok tak prvy song lady gaga - poker face
ja viem hrať ako tak na gitaru, hrám už pekne dlhú dobu ale za skúseného sa vôbec nepovažujem, mám však snahu o zvládnutie aj iných nástrojov.
Zháňam ľudí z Bratislavy, ktorí by chceli svoj talent rozširovať a v konečnom dôsledku aj nejako konkrétne využiť.
Sám sa zaraďujem za určitý druh začiatočníka preto by asi ani nebolo vhodné ak by som zháňal zabehnutého profesionála, samozrejme brániť sa nebudem, možno ma zavedie do sfér, ktoré som predtým nepoznal ale reálnejšie by bolo spoznať sa s nejakým odvážnym a usilovným človekom, ktorý má rád nástroj na ktorý hraje a chce ním ľudí tešiť.
Kto ma záujem nech sa prosím ozve
Maťo